- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Magyarországra jön a Vivo 500 megapixeles kameratelefonja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Egyszerre startol a legjobb kameratelefon Kínában és Európában
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
polonic
üzenetére
Igen, a BFI az amit írsz. Fekete képkockákat illeszt a jelbe, hogy folyamatosabbnak tűnjön a mozgás. Csak emiatt valamennyire vibrál a kép, és csökken a fényerő (SDR-ben utána lehet állítani). A panel frissítési frekvenciáján és az algoritmuson múlik, hogy milyen a végeredmény.
Az interpoláció azt jelenti, hogy a tévé köztes képkockákat számol és azokat illeszti a jelbe. Ezzel is folyamatosabb a mozgás, csak képhibák, illetve szappanopera-szerű hatás jelentkezhet. Az algoritmus itt is meghatározza, hogy a mellékhatásokat mennyire lehet észrevenni.
Ha a tévé támogatja őket, akkor a menüben az egyes bemenetekre külön-külön kapcsolhatók ezek. Mindegyik gyártó más elnevezést használ. LG-nél az interpoláció De-judder, a BFI pedig Motion Pro néven fut. (Van egy De-blur is, az nem tudom, mit csinál. Nem vettem észre különbséget mikor állítgattam, bár két percnél többet őszintén szólva nem is foglalkoztam vele. A zinternet szerint ennek magas, 60 FPS framerate-től van hatása.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Xbox Series X|S
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Revolut
- LEGO klub
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Független / 12Hó Garancia / Akku: 100% / Kijelző utángyártott
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor