- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
polonic
üzenetére
Igen, a BFI az amit írsz. Fekete képkockákat illeszt a jelbe, hogy folyamatosabbnak tűnjön a mozgás. Csak emiatt valamennyire vibrál a kép, és csökken a fényerő (SDR-ben utána lehet állítani). A panel frissítési frekvenciáján és az algoritmuson múlik, hogy milyen a végeredmény.
Az interpoláció azt jelenti, hogy a tévé köztes képkockákat számol és azokat illeszti a jelbe. Ezzel is folyamatosabb a mozgás, csak képhibák, illetve szappanopera-szerű hatás jelentkezhet. Az algoritmus itt is meghatározza, hogy a mellékhatásokat mennyire lehet észrevenni.
Ha a tévé támogatja őket, akkor a menüben az egyes bemenetekre külön-külön kapcsolhatók ezek. Mindegyik gyártó más elnevezést használ. LG-nél az interpoláció De-judder, a BFI pedig Motion Pro néven fut. (Van egy De-blur is, az nem tudom, mit csinál. Nem vettem észre különbséget mikor állítgattam, bár két percnél többet őszintén szólva nem is foglalkoztam vele. A zinternet szerint ennek magas, 60 FPS framerate-től van hatása.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- iPad topik
- Jövedelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Opel topik
- További aktív témák...
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG OLED65C41LA OLED 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- GRUNDIG ( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE55S90DAEXXH 55" OLED 4K UHD Smart TV, 138 cm
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Beszámítás! Sony Playstation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol garanciával extrákkal hibátlan működéssel
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Vhiktor