Hirdetés
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Hatalmas telepet és fizikai ventilátort kaptak az új Oppo-k
- Tizenegyes! A VAR helyett a CAD buktatta le a Google profi játékosát
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Ennyit szűkít az X300 Ultra a telepen Európában
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBear
senior tag
32" nemnem, 27 főleg nem, az már bélyeg méret
.
29" 21:9-ről váltottam 34" 21:9-re, a szélesből nem adok lejjebb. A legjobb döntés volt anno szélesre váltani. 4K meg azért nem jó, mert 5090-em kb. soha nem lesz, az 5070Ti-vel meg a 4K inkább csak so-so... Tudom, sok a hülyeségem, de 50 körül/után már nem változik könnyen az ember.
Nem is írtam, hogy jobb a VA vagy IPS. Csak egyelőre az OLED bizonyos szempontokból gyerekcipőben jár, a csodás kép meg nem mindenért kárpótol. -
BigBear
senior tag
A 7400 üzemóra szépen hangzik, az kb. 2 év... Sokat ülök monitor előtt.
[link] <- a 34-es Philips-em SDR mellett talán 80-100 nit körüli állandó fényerővel is képes volt beégni
2 telefonom van "gyönyörű" fix háttérrel. Egyelőre probléma.
De ahogy említettem nekem a VRR dolog sem szimpatikus (finoman szólva, vagyis ki kell kapcsolnom egy feature-t, hogy ne essen ki a szemem), a szövegmegjelenítés meg borzalmas. 4k-n jobb egy fél fokkal, de még mindig nem tudom elfogadni. Türelmes vagyok, várok. Tuti lesz ez még jobb is az elkövetkező években, majd akkor váltok rá. Vagy meghülyülök, mint sok egyéb esetben
aztán mégis ráveszem magam valahogy, mert "tetszik a rohadék" (oled), de egyelőre úgy gondolom, sok a kompromisszum. -
BigBear
senior tag
Nnnna, többek között ezért (a vibrálás és a szövegmegjelenítés mellett, valamint világos helyiségben is megy - ja tudom, kapcsoljam ki a VRR-t, meg kínlódjak True Type beállításokkal / szöveg élsimítással stb-stb. ami aztán más problémát hoz persze) nincs és még egy darabig nem is lesz OLED monitorom. Ez konkrétan vicc. Használok munka és hobbi miatt alsó hangon 50-60 ikont (v. programot). Amikre egy pillanat alatt rákattintok, nem kell keresgélnem sehol. Taskbar szinte állandó, sokszor játékokat is ablakban futtatok.
Igen, az OLED képe csodás lenne, de erre nem vagyok hajlandó. A monitor van értem és nem fordítva. Ha a technológia erre képes, akkor - egyelőre legalábbis - skippelem...
Biz' Isten ezerrel nézegettem OLED monitorokat, nagyon-nagyon tetszene, de ezekkel nem tudok megbékélni, nekem egyelőre túl nagy kompromisszum. Persze kérdés, mit hoznak az újabb generációk
. -
BigBear
senior tag

Így mindjárt más a leányzó fekvése.
Egyébként próbáltam, nekem nem jött be az OLED. Talán érzékeny voltam rá, de egyrészt nappal világos a helyiség ahol használtam (volna), oda nem volt ideális, illetve engem zavart a fényerő ingadozása. Nem tudom a beégéssel hol tartanak, korábban probléma volt, telefonoknál még mindig az (jelenleg is van 2 mocskosul beégett).
Egyelőre maradt az öreg IPS monitor a szürke feketéivel... illetve telefonnal is váltottam G75-re, az legalább IPS. De sajnos fehér holló kategória, gyakorlatilag az összes gyártó tolja az OLED paneleket sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27G850A - 27" Nano IPS - UHD 4K - 240~480Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Nem is írtam, hogy jobb a VA vagy IPS. Csak egyelőre az OLED bizonyos szempontokból gyerekcipőben jár, a csodás kép meg nem mindenért kárpótol.
Nem, nem tervezte azt senki sötét szobába, sajnos az OLED ilyen. Ennyit tud.
Skynet258