- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
-
krila
tag
itt:Bővebben: link
És simán segíteni is fognak ha gondod van.
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Üdv topic!
aton-hawk
Azt amire gondoltál, azt nem én, hanem alcom+ javasolta.
harry
Ha jól látom a Te linkeiden ''téglalap'' szerű kivágás van. Bevallom férfiasan, hogy nem tudok értékelhető módon hozzálőni a dologhozAzért őszintén remélem, hogy homemade-ben járatos valaki mond majd okosakat...
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Ehh majdnem. Inkább az ablakos megoldáshoz kellene gumi cucc, nekem dísznek (dekopírral kezdtem én is, de szerintem nem lehet vele szépen vágni, inkább Ferm multif. géppel csináltam meg). Amit linkeltél az venti elé jó lehet.na inkább mutatok pár képet, h hova/mire is kell: Bővebben: link Bővebben: link
[Szerkesztve] -
aton-hawk
tag
Hi
''a topic a ház oldalának kivágása során keletkező esetleges esztétikai hibák eltüntetéséről lenne szó.'' sztem ez a mondat teljesen helytálló....ezért kellene a kédergumi. Abban az autósüvegesboltban amit írtál gondolom meg lehet ilyen kédergumit kapni....remélem, és nem néznek megint hülyének -
Paqito
senior tag
Üdv!
Lehet hogy én értem félre -ha így van akkor elnézést mindenkitől-, de ha jól értelmezem akkor ez a topic a ház oldalának kivágása során keletkező esetleges esztétikai hibák eltüntetéséről lenne szó.
Itt egy link, amin ''védőrácsok'' vannak, ez esetleg Bővebben: link-főleg az első jó
Más: Loretto-val beszéltem ezügyben, Ő egy cimborájával a dekopír fűrészes megoldást alkalmazták. A dekopírral viszonylag pontosan lehetett kivágni, majd kicsit megcsiszol, és ready. Előre egy porszűrős fedlap, a venti elé távtartó, és kész a motyó!
u.i. Mégegyszer elnézést ha valami égtelen baromságot írtam
Legjobbakat
[Szerkesztve] -
Lupin.
tag
Én anno az egyenes részeket flex-el vágtam ki, ha előrajzolod vonalzóval meg alkoholos filcel, akkor profi munkát lehet vele csinálni.
Ha elrontottad a vágást akkor tényleg csak kédergumival lehet eltüntetni, de szerintem az nagyon csúnía tud lenni.
Az íves részeket pedig amit régen lehetett kapni 3k-ért multifunkciós gépet, na olyannal vágtam ki és elég precízen lehez vele dolgozni.
A flex az kicsit megégette az oldallapot amikor vágtam de eleve festeni akartam a házat, így nem volt gond.
Ja és 4mm-es csavarokkal rögzítettem, eleinte fém színűvel, de az nem volt olyan szép mint a mostani fekete, belső kulcsnyílású imbuszos csavarok.
Ha szépen ki tudod vágni akkor mindenképpen csavarral vagy szilikonna vagy kétoldalas ragasztóval(olcsóbb mit a szilikon és nem kell hozzá kinyomót venned) tedd fel.
Ha nem sikerül szépen kivágni akkor maradjon a kédergumi meg hasonló megoldások.
Ilyen lett az enyém:Bővebben: link van pár kép ahol jobban látszik.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
-
lol
senior tag
hátha ez is segít > Bővebben: link (remélem nem volt már linkelve)
-
aton-hawk
tag
Sziasztok..
Kicsit rég szóltak hozzá a topikhoz, de azért megpróbálom.
Szóval ilyen kédergumi kellene nekem is. Bárhol érdeklődtem, mindenhol hülyének néztek, és már nagyon nagyon unom. Van valakinek vmi ötlete, hogy hol tudnék szerezni budapesten. Lehetőleg konkrét címet adjatok...please.
Előre is thx. -
Kobe
veterán
hát itten nálunk a mucsai autósbót kínálatában igen széles a választék. Van pl ami olyan másfél cm széles, és van amit a buszokban láthatunk
az a masszív 5 cmes
ha esetleg valaki ötleteket adni viszont h a plexinek h lehet élvilágítást adni, megköszönném -
VW
aktív tag
Nagyon egyszerű a dolog.Elmész bármelyik nagyobb autóüvegezéssel foglalkozó céghez,és megnézed milyen ''H'' profilu univerzális gumijuk van.(folyóméterben van)
Elmondod mire szeretnéd használni,biztos tudnak segíteni.
Én már láttam egész vékony kis filigrán gumit,amit igazán üvegezéshez nem is lehet használni, mert nem bírja megtartani a súlyát,de egy vékony plexi könnyebb ugyebár.
Sok sikert. -
Router
őstag
szerintem a telefonkábel a nyerő!
Fogsz egy tetszőleges hosszúságú telefonzsinórt és hosszában bevágod az egyik felét ráhúzod az elcseszett élre és eltakarja gyönyörűen
tökéletesen lehet fedni vele a szarul elvágott éleket és még több színben is kapható!
ha ez kész akkor már csak sziliknnal felragasztod mögé a plexit és már kész is!
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
inkább kédergumival próbálkozom
egy nagyon kevés sziloplaszt segítségével
-
Kobe
veterán
sztem ti a kédergumiról beszéltek
autósboltban lehet különböző vastagságut kapni de az is jol néz ki ha egy kábelrol hosszában snitzerrel levágod a burkolatot és azzal keretezed
-
bogingrol
aktív tag
ertitek miaz...en is moddoltam ket lyukat a haz oldalara, nagy keservesen , es lenne egy kerdesem azokhoz akik kabelburkolot vagtak kette hosszaba.hogy a jo francba sikerult elvagni egyenesen?mondjuk lehet hogy bena vagyok es annyira az agyamat sem eroltettem meg a dologgal kapcsolatban, de nekem az ilyen eljarassal keszult legjobban sikerult ''gumiprofilom'' is messze van a tokeletestol.persze en is vegigrohangaltam a boltokat a kornyeken es nothing, ugyhogy jo lenne ha szuletne valami ''hogyan es mivel vagjunk szep gumiprofilt magunknak kabelburkolobol'' leiro staff
-
harry
veterán
UP! Nekem is kellene vmilyen gumi csík az ablak szélére, van esetleg valakinek vmi egyéb ötlete?
Mumtaz oldlán találtam ezt:
Erre én kb 1,7 méter hosszú 2,5 mm-es szálvastagságú, fekete szigetelésu, ''merev'' szálú vezetéket használtam. Ezt úgy oldottam meg, hogy a vezetéket egy sniccerrel hosszában bevágtam, majd a szálat kiszedtem belole és a szigetelést nyomtam rá a peremre. Tetszés szerint lehet ragasztót is használni a peremre való felrakáshoz.
Amire vigyázni kell, hogy feltétlenül ''merev'' szálú legyen, mivel ez segít hosszában elvágni a szigetelést, ellenben ha sodort, akkor a sniccer beakadhat a szálak közé és így nem lehet megközelítoleg egyenesen elvágni a szigetelést.
Bővebben: link
Kábel burkolót hol lehet venni? Elektronikai bolt? -
Na végre értelmes hozzászólások, csak így tovább. Gyűjtöm a jó ötleteket, ki hogy csinálta a kivágást, mert majd én is neki akarok vágni.
-
zeus2140rc
csendes tag
Hi all!
Amire gondolsz szerintem az a kréder, vagy gréder, vagy hogy is van, de vmi' ilyesmi. Én már használtam régen, de az a baja, hogy min. 5mm-es plexit fog meg értelmesen és nagyon géz lelehúzni. Mondjuk nekem csak a két szélénél volt és jól neki kellett feszülni. Mondjuk a szappanos víz csodákra képes.
Szvsz ugordj be egy ótós' bót' ba és kérdezz rá. Eleinte rám is furcsán néztek ilyen helyeken, de ha mostanában meglátnak már vigyorognak és nem lepődnek meg, ha vmi xtreme kérdésem van
Sok sikert! -
Gergello
addikt
köszi de nem nekem kell
hanem a tém indító gyerek keres ilyet, én csak felvázoltam nek egy lehetőséget
de szerintem dísz lévvel egyszerűb lenne az egész, de őt tudja
egyébként meg nem pesti vagyok
ja egyábknt én azzal szilikonnal vagy ragasztó pisztóllyal, a plexit belülre meg ugyan ezzel mint amivel a zsughor csövet a fém '' szélére''
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
És hogy gondoltad?..ragasztással?..mert a zsugorítás ebben az esetben NEM fog összejönni.
A ragasztás viszont jó 5let főleg ha vastag a zsugorcső fala.
Ha kell ilyen csak szólj én tudok olyat is aminek 3mm-es fala van csak persze postázni kellene mert gondolom Budapesti vagy.(de nem fehérvári az biztos)
Ui.:Meg persze az se mind1 milyen a kivágás mert ívelkre nem nagyon jó a zsugorcsöves megoldás -
Gergello
addikt
figyelj van az is hogy zsugorcső félbe vágva, azt ráhúzod a fémreés akkor nagyobb plexit vágsz és mögéreakod a kivágásnak
megpróbálom krakterrel lerajzolni
l a fém ( a plexi ~ pedig a félbevágott zsugorcső<= rögzítési pont
tehát
ja és ez oldalról nézve
I
I
I ( <=
~ (
(
(
( ezek el fognak csúszni de ebben a távolságban vannak
(
~ (
I ( <=
I
I
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Akkor mondjuk a szilikont kitárgyaltuk.
Gumaprofil ötletek? -
Sianis
addikt
Hát jah, elvállalhatsz még jópár plexi rögízést, és 400%-os haszonnal jössz ki belőle!
-
Gergello
addikt
de kell hozzá kinyomó is mármint a szilikonhoz
de maga a cucc kb 400 ft
a kinyomó is 400 kb
+/ - xyz%
és az a tubus amit adnak jó pár ablakhoz elég -
Hát ez eddig nagyon magasröptűre sikeredett..
-
Sianis
addikt
Esetleg kipróbálhatnád a szilikon ragasztót, igaz, hogy fehér, de tuttira tömíti a hát és a plexi találkozásánál lévő részeket, és szerintem a vágási problémára is orvoslást nyújt, nem beszélve arról, hogy te hozod létre a tökfrankó guminak látszó dolgot
-
Elhatároztam kivágom a házam oldallapját. Láttam képeken olyan megoldást, hogy valamilyen gumicsík volt a fém és a plexi között (mint az autó ablakok). Azért tetszene a megoldás, mert az a csík elrejtené a kissebb vágási hibákat.
Aki csinált már ilyet írja meg a tapasztalatait, meg hol lehet ilyen anyagot kapni, mi a neve.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged