Hirdetés
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
max1965
tag
Üdv mindenkinek!
Kellene egy kis segítség.
Xiaomi Redmi Watch 3-ról lenne szó.
Hol lehet a lépéshosszt állítani? Valamiért, 78 cm-t ír. Ez teljesen irreális.
Az órán, vagy az appban lehet? -
Téno
friss újonc
Sziasztok!
Okosóra vásárlása előtt állok és próbálom reálisan felmérni a piacot, valamint a saját elvárásaim realitását is. Az első okosórám egy TicWatch volt még sok évvel ezelőtt és elég alacsonyra rakta a küszöböt- bizonyára sokat fejlődött az ipar.
Xiamo Mi 10T Lite telefont használok.
Az összeg, amit az órára szánnék, nagyon maximum 100.000 Ft.
Olyan órában gondolkodok, amit hétköznap is tudok használni, valamint a hobbi-szinten űzött sporttevékenységeknél is (pl. Úszás). Se nem túl sportos, se nem túl elegáns.Jelenleg 4 órát néztem ki magamnak:
Huawei Watch 3
Amazfit GTR 3 Pro
Huawei Watch GT 3
Amazfit GTR 4Az összehasonlítások alapján a Huawei watch 3 tetszik a legjobban, de itt elgondolkodtam, hogy:
-Rendben, hogy NFC, de a Simple-t nem fogja lecserélni az OTP a google wallet-re, tehát valahogy varázsolni kéne rá Simple-t, hogy tudjam használni (jó esetben)-Rendben, hogy LTE és e-Sim támogatás, de mennyire reális, hogy én azt bármikor használnám, ha mindenhova telefonnal megyek? (Arra ott a bluetooth-os csatlakozás)
-2GB RAM és 16GB tárhely a jövőre nézve bíztató, de mégis azt olvasom, hogy a Watch GT 3 32MB RAM-mal is hozza azt a szintet.
-A Huawei Health-et imádtam, de a Harmony OS-t egyrészről nem ismerem és elvileg azért nem bővelkedik a fejlesztett appokkal. A google play meg ugye gatya (itt visszaköszön a simple, meg olvastam valami side load-ról amúgy)
-Nagy pozitívum, hogy az üzenetekre tudok saját választ adni és nem 5 opcióból kiválasztani a legjobbat (Igen/Nem/Visszahívlak stb.)
Amazfit GTR 3 Pro:
-Na róla olvastam hideget-meleget és abszolút nem tudom eldönteni
-Személy szerint ezt tartom (képek alapján) a legszebb darabnak
-Nincs NFC, tehát a későbbiekben bekövetkező változások esetén SE lenne lehetőségem a fizetésre
-Saját pötyögésre nincs lehetőség, de nem is hiszek benne, hogy lesz, hiszen akkor mit adnának el az "Amazfit GTR #15 Pro+"-ban..
-Nem ismerem a ZeppOS-t, de elvileg nem támogatja túlzottan a third party applikációkat
-Rengeteg infót ad, de speciel a pulzus mérőre panaszkodnakWatch GT 3:
-Bizonyos beszámolók alapján ez pontosabban mér, mint a watch 3
-Tudtommal itt nincs Wi-Fi (miért? -hogy működik ilyenkor egy frissítés?)
-Nem tudok saját választ adni egy-egy üzenetre
-Az akkumulátoridő SOKKAL hosszabb (ami az elején lehet nem számít, de 1-2 év távlatában már jelentős különbséget eredményezhet)Amazfit GTR 4:
-Jó akkumulátor üzemidő
-Nincs lehetőség a saját válaszra
-Megint csak az op rendszer korlátozottsága
-Elvileg jó, de lassú GPSNekem úgy fest, hogy az Amazfit egy okosított órának, a Huawei egy faék egyszerű okosórának tűnik, ahol mindkettő érdemi kihasználhatósága a software fejlesztésén múlik, ami lesz, csak nem biztos, hogy hasznosan.
A Huawei 3 a későbbi LEHETŐSÉGek és a jelnlegi pötyögés miatt tűnik jobbnak a szememben, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert az én 3 nap alatt felhalmozott tudásom csekély.
Előre is köszönöm a segítégeket, meglátásokat!
-
mutyuru
aktív tag
Haho!
Ujra eljott, hogy lecserelnem a elso generacios Garmin Instinctemet egy ujabb orara.
Hasznalat: futas, bringa - GPS kovetessel es pulzusmeressel, edzoterem - itt nem art a pulzusmeres, NFC-s fizetes (jo lenne ha lenne), ertesitesek, hivasok jelzese. Alvaskovetes, stressz kovetes... Hosszabb uzemidot kedvelem es az amoled kijelzot nem .Nem kell erintokepernyo sem. Kijelzo merete 45 koruli oke, arban kb. 500 euroig, felette ... na elsore nem opcio.
Ami nalam szoba kerult:- Samu Watch 5pro vagy Samu 4 classic (esetleg LTE) -> inkabb smartwatch es sok funkciot nem hasznalnek rajta. Korabban volt egy Samu 4 44mm-s, zavart a rovid uzemido, majd tavaly berendeltem az 5pro-t, de 1 nap utan vissza a dobozba es ment vissza a Samunak. Nem jottek be a felesleges smart cuccok rajta. Es zavar, ha nem mutatja feszt az idot ha ranezek.
AOD-vel meg merulne, mint a fene.
- Garmin FR 255/745 - Elvileg, amit leirtam mindennek megfelel es meg tobbnek is.
- Garmin Fenix 6/7 - erdemes meg a 6-ba belevagni? 7-esnek az ara elrettent. Elvileg, amit leirtam mindennek megfelel es meg tobbnek is.
Mas markak, mint Coros vagy Suunto? Ezekrol mit gondoltok?
Udv,
M -
nobodyy
csendes tag
Sziasztok!
Feleségemnek vennék okosórát. iPhone-ja van.
Amit néztem Garmin Venu Sq 2 vagy Apple Watch SE (2022).
Így utána olvasás után azt látom legfőbb különbségnek hogy az egyik tovább bírja akksival (Garmin) de az Apple szoftveresen jobb támogatással rendelkezik (appok, stb).
Van szerintetek még valami más különbség amit érdemes figyelembe venni?
Garmin pay az csak Revolut és egyéb kártyákat támogat?
Vagy milyen alternatíva ajánlott?
-
-
Orgi
addikt
Én rendszeresen úszom, igaz medencében, Garminnal, a leírása szerint:
The Pool Swim activity profile can be used when recording swims in a pool. The Open Water Swim profile uses GPS and can be used when swimming in an outdoor body of water such as an ocean, lake, or river.
A medencés úszásnál nem használ gps-t, de ott ugye előtte egyszer beállítod a távot (a 3 szabvány uszodaméretből) és onnantól vhogy a karpcsapások alapján számolja, egész jól.
-
axioma
veterán
válasz
<Adamsky> #22138 üzenetére
Jut eszembe, sok eve az egyik ismerossel usztam a Velencei-tavi hosszutavoson, neki Garminja volt, csuklojan, 95%-ban melluszott, es bar nyilvan nem volt neki sem tokeletes a gorbe, de ennyi csalas nem volt azert benne. Gondolom utofeldolgozta a nyers adatokat...
OK, a bip s se mai gyerek, es az oran is mutatja a gorbet/tavolsagot szoval nem (csak) a mobilapp fejlesztesen mulik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
axioma #22136 üzenetére
" ... miert van egyaltalan nyiltvizi uszas rajta?" - ez számomra is rejtély, úgyhogy csak arra tudok gondolni, hogy ez megint egy jó példa a néphülyítő marketingre.
Persze, úszásnemtől függően (pl. gyors v. hát) javulhat a helyzet, de olyan sose lesz, mint a szárazföldön.
Egyébként, hol úsztál ilyen sokat? -
Imurai
tag
Szisztok!
Létezik olyan óra, ami 50k alatt marad és nagyjából pontos a pulzus-mérője? Bip-em volt, de teljesen összevissza mér, kéne valami, ami legalább nagyságrendileg a valóságot méri...
-
axioma
veterán
Tegnap megvolt az amazfit bip s uszastesztje. Vizallosagilag bevalt, gps-es meres szornyu - 4.5km helyett 7.8-at mert, tiszta cikk-cakk utvonallal.
-
Apollo17hu
őstag
Azt hiszem, megvan, mit néztem be. Csak akkor rezeg, ha az ember karján van. Szóval eleve fals riasztás volt, bocsi.
Én meg órákon át szenvedtem ezzel a szarral. Már csak azt a beállítást kell megkeresnem, hgoy akkor is rezegjen, ha nincs az ember karján...
-
vilmose33
őstag
válasz
Apollo17hu #22130 üzenetére
Esetleg a hawei app gyorsítótár törlése. Ha ez sem akkor újratelepítés-belakása. Jobb ötletem nincs.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Apollo17hu #22130 üzenetére
Akkor nekem is csak a véletlen bekapcsolt dnd jut eszembe
-
Kbali
nagyúr
válasz
Apollo17hu #22126 üzenetére
Órát is érdemes lehet újraindítani
-
válasz
Apollo17hu #22126 üzenetére
DND nincs bekapcsolva a telefonon vagy az órán?
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Néhány hónapja vettem anyámnak egy Huawei Band 7-et. Eddig pöpecül működött, most viszont amikor értesítést kap az órára, akkor az se nem rezeg, se nem villan fel a kijelzője. Az értesítés (pl. egy messenger üzenet) megérkezik az órára, el is lehet olvasni, de nem jelzi neki, hogy kapott vmit.
Gyári beállításokat visszaállítottam az órán, újratelepítettem a Huawei Health-t, frissítettem firmware-t, telefont is újraindítottam, az óra nincs ne zavarj módban, de semmi nem használt. Valakinek van ötlete, hogy mit lehet csinálni?
Tehát röviden a probléma: az értesítés eljut az órára, de az óra nem rezeg, nem villan fel a kijelzője.
-
tlala
addikt
Sima Mi Band 6-ot (van topikja) használok, abban van alvásminőség elemzés, pulzusmérés, véroxigénszint mérése és stresszszint mérés.
(Persze a szokásos sport izék meg az értesítéseken kívül.)
Azt hozzá kell tenni , hogy a gyári app elég fapados, ezért Notify for Mi Band alkalmazással használom.
Gondolom, hogy az NFC chippel ellátott változata ugyanazt tudja. -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
Xiaomi Mi Band 6 NFC-s verziója.
De csak K and H kártyával (vagy ingyenes Curve kártya segítségével a többi magyar bankártyával is) működik. -
Fvp99
kezdő
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb okosóra, ami:
- NFC fizetés képes
- Van benne alvás, pulzus és stressz figyelés
- Sokáig bírja az akksijaKöszönöm!
-
vilmose33
őstag
válasz
<Adamsky> #22115 üzenetére
Akkoriban még kijöttek helyszínre
Nem regalaxy keretében-abba még a külső kijelző sem fért volna bele-jótálásban cseréltek színte mindent ,velem nagyon korrektek voltak.
Tönkre ment a belső kijelző.
Én kedvelem az amoled-et, sajnos idővel majd mindegyik beég, bár Iphone-n még nem láttam. -
NoiZz
tag
Sziasztok, szeretnék venni egy Polar h10 mellkaspántot bringázáshoz és egy okosórát napi használatra is, amit kinéztem huawei Band 2 pro és amazfit gts 2 mini, kettő közül melyiket érdemes inkább? Tudásban és árban nincs igazán különbség, az amazfit kijelzőjét praktikusabbnak gondolom, másik kérdés hogy a mellkaspánt tud csatlakozni ezekhez az okosorakhoz minden esetben? Legyen rajta BT és kész?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vilmose33 #22114 üzenetére
" ... anno cserélték vagy 2x a kijelzőt S3-an beégés miatt."
Nagy élmény lehet szervizbe járni. Tényleg megéri az AMOLED ..."Nekem legutóbbi a Zfold3-at újították ... "
Úgy érted javították (garanciálisan) vagy a ReGalaxy keretében rendbehozták?
" ... viszont a garancia idő nem indult újra."
Ezért kérdeztem. Csak nekem fura ez egy picit? Majd megpróbálok utána nézni / érdeklődni, hogy más márkáknál mi a szokás, de nekem rémlik olyan is, hogy "jobb helyeken" ilyenkor újraindul a garancia (de min. meghosszabbodik az adott főalkatrészre). -
<Adamsky>
nagyúr
-
BullZeye
veterán
Galaxy Watch 5 kijelzője nem tudom hány nap használat után már kezd beégni a számlap.
Xiaominál fél év használat után sem volt hasonló sem, de tény, hogy az Always On Displayt ők komolyabban veszik mint Samsung. Ez garanciális?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Danibartha42 #22106 üzenetére
Induljunk inkább onnan, hogy milyen funkcionális preferenciáid vannak.
-
Kovaratis
senior tag
válasz
Danibartha42 #22106 üzenetére
Nagyon nem szeretik a felhasználók. Keress rá a fórumban.
-
Danibartha42
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Watch S1 okosórát néztem ki magamnak.Megéri vajon?
Kb 60 ezres árkategóriában +- pár ezer, van ettől best buyabb ajánlat?
-
bcl
senior tag
válasz
Padree.c2 #22083 üzenetére
Ha Samsung a telefon, akkor Watch 5, vagy 5 Pro.
Az utóbbi valamennyivel drágább, de jóóóóval nagyobb az akksija.
Lehet, van más is, de szerintem nem rossz választás. Az ár... néha vannak jó akciók, most jön a 6, talán lejjebb is megy, vagy Hardverapró...
(Ma olvastam, hogy a 6-os sorozat legnagyobb akksijú tagja is jóval kisebb lesz, mint az 5 Pró akksija, plusz a CPU ugyanaz marad, szóval nagy előrelépés (megint...) nem lesz a 6. Kivéve, ha valaki nagyon ragaszkodik a forgatható lünettához. Nekem volt a W3 is, imádtam, de az 5Pro üzemideje megéri a kompromisszumot...)
-
Padree.c2
tag
válasz
Padree.c2 #22083 üzenetére
Kedves Fórumtársak!
Erre a kérdésre van valakinek egy jó ötlete?
Nekem az is ok válasz, ha az a konklúzió, hogy +20 kell az elképzeléseimhez, mert ez az óra tudja, vagy hogy valamiben kompromisszumot kell kössek.
Előre is köszönöm, aki a tapasztalatait megosztja velem. -
pubili
csendes tag
Köszönöm!
-
tlala
addikt
válasz
pubili #22096 üzenetére
A 6-ossal igen, a 7-es már szélesebb.
Ez az egyik legolcsóbb forrás.
Ha mellé teszel egy jelzett márkájú öblítőt/mosószert, a szállítás ingyenes (és az extra termék annyiba kerül mint amennyi a szállítás lenne). -
BullZeye
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest