- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
addikt
válasz
wowaccount #36271 üzenetére
Nézd meg megfelel-e neked valamelyik Bosch Condens. Mondjuk a 2300i, az egy jó cirkó.
-
tototos
addikt
válasz
wowaccount #36271 üzenetére
Vannak nálam tapasztaltabb kollégák a topikban de az opentherm szerintem jó keresési feltétel.
-
tototos
addikt
válasz
wowaccount #36264 üzenetére
A kazánt te választod? Mert akkor érdemes olyan aminek van rendes kommunikációs busza és nem csak egy sima on/off termosztátot tud fogadni.
Ha csak on/off akkor is van kérdés.
Mennyire szeretnéd a hőmérsékletet a falról szabályozni? Mert ha nincs szükség fali/hordozható állítási lehetőségre, akkor én beraknék egy shelly-t a kazánhoz, és minden szobába rakni egy hőmérőt amikből csinálnék generic thermostatot. -
Fall-N
veterán
válasz
wowaccount #34107 üzenetére
Én nem bonyolítanám túl. Ha Sonoff ZigBee USB dongle lesz akkor érdemes Sonoff ZBMininet szerelni a kapcsolók mögé, így a hagyományos kapcsolók működni fognak dry contacttal és HA alól is. Később lehet bővíteni más ZigBees cuccal is. Igény szerint ha utólag kell valami, akkor sem kell feltétlenül vésni, mert vannak elemes ZigBee kapcsolók.
Arra ügyelnék villanyszerelés szempontjából, hogy a kötődobozok mélyített kivitelűek legyenek (például sárga Schneider, fekete Legrand hatszögletű) és minden kapcsolóhoz menjen nulla is a fázis mellett. Ha lesz valahol esetleg LED szalag, akkor azoknak kell a tápegységek vésni nagyobb kötődobozt.
Többit amúgy is tudja egy villanyszerelő, mert a konnektorok és a világítás mindig külön áramkörön kell, hogy menjenek, külön kismegszakítóval. Szóval semmi különleges nem kell, csak a nulla a kapcsolókhoz és a mélyített kötődobozok.
-
Pubszon
veterán
válasz
wowaccount #34107 üzenetére
Szia.
Ilyen esetben, minden kapcsolóhoz egy oda-és egy vissza vezetéket kellene húzni, és minden lámpához egy külön vezetéket. Kapcsolónkként van egy közös és egy visszatérő vezeték. Lámpánkként szintén, de jobb ha a nulla és a fázis vezeték is külön van. Minden vezeték egy helyről induljon, ahol lesz a "központ".
Én így oldottam meg és hibátlanul működik!Nekem ESP8266-ok (ESPHome-al) vannak használva a világitás vezérléshez, a kapcsolókhoz csak 0V megy, mellyel lényegében csak 2 LED-et (Optocsatoló) kapcsolok.
Én mindent magamnak terveztem/csináltam.
(A kép készítésekor még csak félkész volt, azóta bővült és immár 4 hónapja hibátlanul működik)Tehát a világítás és az automatizálni kívánt eszközök és kapcsolóik külön vezetéken legyenek a hálózati áramtól. Bármilyen eszközt használhatsz, csak ezen a központi helyen kell szerelni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- Bittorrent topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest