Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scream

veterán

Sziasztok!

Segítséget/véleményt szeretnék tőletek kérni a következőekben:

Jelenlegi "rendszeremet" (Ikea Trådfri GW + 2 Ikea STYRBAR távirányító és 4 Ikea Trådfri RGB izzó) szeretném bővíteni/cserélni a következő képpen - ez mind csak elképzelés, nem tudom mennyi valósítható meg belőle -

- Szeretnék venni egy Apple TV-t (az újat), ez lenne a HomeKit központi egysége és az "okosotthon" agya. Szeretném megtartani (később bővíteni) a meglévő izzókat is, ha lehet a kapcsolókat (bár gondolom akkor a Ikea GW-t is meg kellene, akkor meg lehet inkább cserélném) is. Ha nem annyira optimális az Ikea-s, akkor szeretnék kérni javaslatokat normális árazás mellett beszerezhető RGB izzókra, ami jól működik HomeKit-tel együtt.

- Továbbá szeretnék egy 1.5-2m-es RGB ledcsíkot is, ami szintén HomeKit kompatibilis és esztétikusan néz ki.

- Milyen módon lenne megoldható, hogy a lakás több pontján (először 3-4 helyen) elhelyezett hőmérséklet (és pára) szenzorok adatait valahogy a HomeKit megkapja, tárolja és megjelenítse? Mire lenne szükségem, van-e ajánlott szenzor ehhez? Ezt a vonalat tovább bonyolítva van-e olyan okos termosztát, ami ezen hőmérséklet szenzorok adatai alapján lenne képes a kazánt üzemeltetni (2 vezetékes, régebbi típusú gázkazán és csak fűtés lenne)?

- Esetleg (tudom, már nagyon elvetemült és telhetetlen vagyok) olyan okos termosztát, ami egyrészt tudja vezérelni a kazánt, másrészt tudná vezérelni Sensibo-n keresztül a légkondikat (vagy erre inkább valamilyen rutin megfelelőbb és kihagyni a termosztátot a képletből?)

A fentiekkel kapcsolatban nyitott vagyok nagyjából bármilyen irányra - a célom az lenne, hogy valamennyire "jövőálló", könnyen bővíthető és irányítható rendszerem legyen, minimális külső függőséggel (minél kevesebb hardver - ne kelljen külön gateway az izzóknak, külön a hőmérséklet szenzoroknak, külön a termosztátnak, külön a LED szalagnak).

Új hozzászólás Aktív témák