Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Mert rosszul fogalmaztam az elejétől: én a száraz de meleg 38 fokot jobban szeretem, mint a monszunesős, jégesős, 100%-os páratartalmú 20-21 fokot (meg a telet, stb.) de az autók és ingatlanok épsége tekintetében is jobbnak tűnik, mint a jégverés. Nagyjából ezt akartam közölni csak nem volt energiám ilyen formában fogalmazni.
De beszéljünk másról: mivel lehet bőrről, ruhából kimosni, letakarítani a gipszelésnél, kötözésnél, sebészeti nem feltáró beavatkozásoknál használt, indigólila színű agresszív fertőtlenítőszert, ami nem irritálja az érzékeny bőrt, és nem teszi tönkre a ruhát? A "majd lekopik" nem tűnik egyelőre megoldásnak.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
pedig, kukacunk megmondta, hogy a páratartalom nem számít, csak 30 fok fölött

-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem hisztek nekünk, hogy a száraz meleg 38 fok napsütéssel jobb választás, mint a jégeső, havaseső, monszuneső, meg a többi rettenet. Olyan már úgyse lesz, hogy 28 fok, száraz meleg napsütés, akkor meg a két szélsőség közül inkább a szárazat választom.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Közepesen hosszú számsort ki hogyan bontva szokott megjegyezni, ha egyébként sok, de belátható mennyiségű, és sorrendben növekvő számok vannak? Mondjuk például van 203769, 204047, 204175 és 203953 vagy 400073
esetleg 5jegyűt: 31047 Vagy vegyes kódot: A01894
Ha esetleg feltételezzük, hogy a hatjegyűnél az első 2 számjegy nagyon ritkán változik (vagyis igazából belátható időn belül nem) esetleg a 4-el kezdődőnél igazából csak az utolsó 3, akkor változik-e a bontás?Tehát arra akarok kilyukadni, hogy 203 953, 204 047 vagy 20 39 53, 20 40 47 esetleg 20 3953. Utóbbi kettő elvileg nagyjából ugyanaz, ha tudjuk hogy a 20 nem fog változni, és a 4 jegyű számot jellemzően már nem bontja az ember fejben, mert azt meg lehet jegyezni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ja igen.
Eddig mindössze kétszer volt szerencsém Prágában megszállni. Először a Merchants Crown-ban, ami ugyan nem csillivilli, de elméletileg 5 csillagos és a Vencel tér alsó végén van. (Mondjuk szerencsével 17k HUF/fő/éj áron volt egy sima double bedroom reggelivel) Másodszor a VN17 Apartments-ben voltunk, szintén Vencel, ami csak 3 csillagos, de azt is kb. 14k-ért kaptuk. Viszont egyikben sem hallottunk szomszédokat. Voltak, de szerencsénk lehetett velük. Igazából nem minden lakóval találkoztunk, de akikkel igen, mindkét helyen, azok mind ilyen csendes fajtáknak tűntek. Vagy a falak voltak 60 centis téglából, ki tudja
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy legtöbb esetben, itt is az aranyközép a jó. Ne legyen 30 fokos, de ne is legyen lefagyasztva. Tapasztalataim szerint nagyjából 16-18 fok körül a legjobb. Mondjuk pl. nagyanyámék belső szobájának hőmérsékletén.
Ismerősöddel meg ne menj étterembe, vagy ne igyál vele. -
BlacKSouL
addikt
Nekünk is 3 éve EliteDesk-ek vannak, de nincs bennük ssd, viszont a hálózatunk roppant lassú, és így a gép önmagában hiába tudna viszonylag gyors lenni, a bekapcsolás után minimum 10 perc mire bármire reagál. Vagyis olyan, mintha egy 286-os gépet kapcsolnánk be, mai környezetben. Ha már elindult, megy, de bármilyen 100kB-nál nagyobb méretű adatmozgás igény esetén már visszalassul egy 386-os gép szintjére.
-
BlacKSouL
addikt
Mobil eszközön mi dönti el, hogy egy adott weboldalt mobil verzióban töltsön be, ne asztaliban, ha létezik külön verzió? És mivel lehet átállítani, ha a m. előtag kitörlése nem segít, és az oldal nem ajánl fel dedikált gombot erre?
Pl az operánál ha mobilon átállítom tablet elrendezésre, akkor van egy számítógép webhely nevű beállítás menüpont, ami ezt megoldja. Tableten eleve ez a verzió az alapértelmezett. Mobil elrendezésben nem ajánl fel ilyet.
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk meg mondjuk napok óta nincs melegvíz. Biztos úgy gondolják hogy ebben a kánikulában semmi szükség melegvízre. Furdjon mosogasson mindenki hidegben. Mondjuk két hete fel van ásva egy komplett utca a vizvezetekrendszer törése miatt, de ahogy haladnak 2020ra lehet hogy kész is lesz..
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Soha semmit nem tettem egyikbe sem, bár most hogy 10 év után kitisztíttattam a kárpitot profikkal, olyan fura szaga lett, hogy elgondolkodtam rajta. Mégis inkább csak jól átfertőtlenítem ózonnal és annyi.
Haveromnál akármilyen volt, akármilyen kicsi intenzitásra állítva, nekem 10 perc után mindegyiktől durva hányingerem lett a kocsiban, úgyhogy inkább ők is kirakták belőle. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Azokra az esetekre, amikor te amúgy érted a működését, de valami ok miatt az átlagtól eltérünk, akkor sokszor az említett megfelelő teljesítmény hiányáról, vagy egyéni eltérésekről beszélhetünk. Vagyis ha neked a 21 fok még izzasztó kánikula, az persze egyedi eset. Az átlagember számára azért egy 23-25 °C-os 40-50%-os r.páratartalmú levegővel rendelkező helység nagyjából megfelelő kellene hogy legyen. De más egy üvegházszerű fekete autó is, mint egy irodahelység, (ha nem délnyugati sarokszoba full üvegfallal) vagyis egy 1 órás benttartózkodás klimatizálására nem (optimális) megoldás ha 10 percig csutkán fújjuk magunkra a kijövő 5 fokos levegőt, majd miután túlhűtöttük magunkat, kikapcsoljuk teljesen.
Az is más, ha egy autóba félóránként kell beülni és 10 percet autózni, mert akkor nyilván nagyobb a teljesítményigény. Azt se említem, hogy sok autóban a klímakompresszor egyszerűen a főtengelyre van "szíjazva", és így alapjáraton vagy kis fordulaton nagyon kis teljesítménnyel üzemel, kis sebességnél a hőleadás se túl jó, bár ventilátor megy. De ha mondjuk autózol pályán 3-4 órát, nem hiszem, hogy ne hűlne le az utastér, és a végén is még csutkára letekert hőfokkal kellene menni, mert akkor az már teljesítményhiány. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Az elmúlt ~20 év alatt arra döbbentem rá, hogy a klíma használatához valami rendkívül különleges szaktudásra, varázserőre vagy valami idegen eredetű génekre van szükség, ami az emberek 70 %-ában nincs meg. Igazából ez a 70% nem tudja, vagy nem is akarja megérteni a működését, illetve a miérteket, és ilyen szempontból vizsgálva a klíma számukra a kétállású kapcsolóval ellátott izzólámpa bonyolultságú szerkezet, ami ha sötét van (meleg van), akkor felkapcsolják a szigorúan kétállású kapcsolóval, amitől azonnal világos lesz (hideg lesz) és kész. Ennél bonyolultabb dolgot az emberek ezzel kapcsolatban nem szeretnének az agyukba tömni. Ezt a villanykapcsolót megtanulják gyerekkorban és onnantól szeretnék, ha minden ugyanígy működne, hogy ennél jobban ne kelljen foglalni az agykapacitást (nemhogy nem fogja foglalni, de hagyja is hogy más értelmetlen f.sságok foglalják el a helyét). Ez amúgy a technikai eszközök nagyjából 90%-ára is igaz ezeknél az embereknél. Nevezhetjük őket kényelmes, lusta, elfoglalt, bináris, vagy egységsugarú júzernek is. Ebből az elfoglalt a saját véleményük magukról, a többi inkább szerzett tulajdonság. Aki ilyen kétállású klímahasználó, attól pl. tuti nem vennék autót..
Ez ugyan lazán kapcsolódik a hozzászólásodban található gondolathoz, azonban mégis jellemző. Ha a klíma egyébként kellően nagy teljesítményű (tartalékkal rendelkezik, vagyis képes nyáron akár 16 fokra is hűteni a helységet) akkor a fenti egybites bemegy a mítingrúmba, érzi hogy meleg van, benyomja 16 fokra, aztán 15 perc múlva érzi hogy fázik a háta, és kikapcsolja. De 15 perc múlva már megint meleg lesz, és megint bekapcsolja 16 fokra. És így meg a végtelenségig. És elmagyarázod neki, de már látod hogy amikor az első mondatod felénél tartasz már nem figyel, nem is érdekli, nem is akarja hogy érdekelje, és gyorsabban megy ki a másik fülén mint ahogy te mondod neki a száddal. Sőt inkább csak idegesíted őt a magyarázatoddal, és bekapcsolja az agyában a "mostmárcsakazértsecsinálomúgyahogymondod" kapcsolót. Szintén kétállású...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Kisebb méretű és balpozitív, ráadásul ha gyári sarus, akkor vékonypólusú kell bele.
Aztán ha megoldható valami közeli konnektor, akkor [link]
Ha nem, akkor 3 év elteltével marad az ima.
A gyári Hondánál is elvileg jobban bírja a többihez képest, legalábbis nagyjából ez a tapasztalat. Persze azt is akkugyártó gyártja, csak talán jobban odafigyelnek. És nem annyival drágább (pár ezres max.) -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Épp a Balatont biciklizzük körbe. Ma már én is azt éreztem, hogy a hőmérséklet elérte azt a pontot, hogy a menetszél már nem hozott egyensúlyt a hőháztartásba. Hévíz-Örvényes volt ma, mindenki azt hitte aBadacsonyban volt meleg 1 körül, de aztán a Zánka-Udvari volt ami csúnyán odabaszott a két le-föl-le-föl szakasszal. Hölgyeknek nehéz is volt, én azért a napon néptáncolással hozzászoktam ehhez a melegben mozgós helyzethez. Viszont töméntelennek vélt folyadékfogyasztás mellett is ki vagyunk száradva, ami a pössentések sűrűségét illeti. Mértékkel fröccsözés van. Badacsonyból elindulni 6 kisfröccs után elég húzós volt 36 fokban.
Amúgy élvezem. Csak ésszel kell.
Megint jobban fosok a 8 órás hazavonatozástól -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Pénteken indulunk körbetekerjük a Velenceit, fel a Bence hegyre is, majd szombattól Balcsit is körbe. Nem rohanunk, de nem is teljesítménytúra. Viszont a déli part mindig a meleg napos, hóemberkiller szakasz (most is olyasmi lesz), én akkor vagyok formában. Nem sírok, ha a keddi hidegfrontot is megússzuk, akkor jó lesz. Balaton, fröccs, kerékpár, meleg, napfény, strand.

Jobban fosok attól az 5 órás vonatúttól, amivel eljutunk a 110 km-re lévő Bpestre. HA nem lesz öngyilkosság, felsővezetékszakadás, mávsztrájk, mozdonyvezetőbokszbajnokság, vizes falevelek a síneken, váltóbefagyás, hótorlasz, áramkimaradás, sínek felpúposodása, vasúti töltés árvíz általi kimosása, pályafelújítás, ágyazatcsere, UTASOK, vagy bármi más ami ezeken kívül még akadályozza a vasúti közlekedést. -
BlacKSouL
addikt
Azt csak olyankor szoktam, ha a nyaralási időszakban minden olyan napon, amikor az irodában kell rohadnom, odakint 35 fok van verőfénnyel, de amint kiteszem a lábam, és szabadidős tevékenységet szeretnék végezni, 20 fokot esik a hőmérséklet, felhőszakadással, jégesővel kísérve.

Meg az 5 téli hónapban..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
papírja
gyártástechnológiailag én először a tölcsért tenném a papírba, és utána nyomnám bele a fagyit, meg rá a fedelet. Tehát nem jutott bele tölcsér, és simán a papírba nyomta a fagyit. Az akkor jó, ha kicsit gyengébb a logisztika, és egy rövid időre fagypont közelébe melegszik, mert a tölcsér megfogja a felolvadó fagyit, de a papír már kevésbé
-
BlacKSouL
addikt
A PMR446-os botantennás készülékeknél is körsugárzó antenna van beépítve? Tehát jelerősség szempontjából az adó és a vevő antenna-iránya is fontos? Magyarul ha én függőlegesen tartom, akkor a másikat is úgy kell, és akkor érhető el a legjobb átvitel?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ez az hogy se kapálni, se kaszálni, se aratni, se a malacok alól a trágyát kiganézni nem kell, de a fát se kell behordani, szóval a modern városi embernek valamit ki kell találni hogy ne unatkozza össze és kellően lefárassza magát. Mikor ezt a spártai sárban fetrengőket nézem, ami csak akkor vót ám ha felb.sszák fészre, hogy vajon melyik állna neki hasznos munkával összeb.szni magát. Én annakidején nagyapámmal disznószarral meg fűrészporral, meg szénával meg fűvel, meg csalánnal, meg csirketáppal, meg moslékkal meg krumplisfölddel, meg kaszafénnel, meg birkafaggyúval, meg gombatörmelékkel kentük össze magunkat, de mindennek volt érrtelme és haszna, oszt egyikünk se vágyott rá, hogy feliratos fejpánttal fetrengjen a sárba mint a malac.
Ez nem ToBeY ellen van..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Hőmérsékletet, páratartalmat szabályozza, de szellőztetni nem szellőztet.
Ami meg szellőztetne, az is a bagót nyomná be kintről. -
BlacKSouL
addikt
Amstel létezik még?
-
BlacKSouL
addikt
Rengeteg dolog mellett az a bajom a bagózással, hogy a szomszéd kétpercenként kiáll 4 percre környezetet szennyezni, szerintem károsabb, mint 10 elbaszott dízelmotor, és legalább olyan büdös, de hogy ha véletlenül 1 percre megpróbálom kinyitni az ajtót hogy szellőztessek kicsit, hátha bejön az akác vagy hársfavirág illat, kimegy az egész napos ájer, széndioxid bejön az oxigén, akkor ehelyett bejön annyi okádásszagú füstszag, amit utána órákig nem tudok kiszellőztetni, hiszen kétpercenként 4 percig ömlik a hányásszagú füstszag, és eközben azon gondolkodom, hogy a bagósok rögtön visszavágnak, hogy debezzeg az alkoholisták, ami azért nem állja meg a helyét, mert attól hogy én megiszom 2 kisfröccsöt kétpercenként négy percig az erkélyen, attól egyik szomszéd nyitott ajtaján sem megy be okádásszagú füstszag, és lényegesen több bagós van az utcákon, az erkélyeken, és szívnak el százszor kétpercenként százszor négy bagót, mint ahány alkoholfogyasztó megiszik egy pohár szeszt. Tehát a szeszfogyasztók töredéke fog másoknak kellemetlenséget okozni, mint amennyi bagós füstöli tele a világot adott pillanatban, még a nálunk magas arányú alkoholizmust figyelembe véve is.Olyan meg van hogy passzív dohányzás, pedig csak kibaszott akácszagra vágynék, de olyan, hogy passzív alkoholizmus nem nagyon van, mert más attól nem fog bebaszni hogy én megiszok 2 korsó sört.
Most például olyan okádékbagószagban ülök a szobában, mintha régi kocsmák összes hamutartóját idebaszták volna a szoba közepére. -
BlacKSouL
addikt
Kiss Ádám után szabadon ez a fakjúbazmeg kategória
-
BlacKSouL
addikt
Lejár a jogsim. Bementem orvoshoz 8-ra, 8:12-kor már jöttem ki a papírral. Elmentem az okmányirodába, 8:21-kor húztam a sorszámot, 8:49-kor már kifelé sétáltam a papírral. El vagyok képedve. Rászántam hogy egész délelőttöm rámegy, erre 9:11-kor már a franciasalátás rántott csirkemelles hambit toltam a hambisomnál reggeli gyanánt. 10-re melóban voltam. De még az illeték fizetés is. Nem úgy van mint régen, hogy akkor fáradjon fel a hatodikon a postára, vegyen egy 4000 Ft-os illetékbélyeget, azt hozza vissza, és majd mi felragasztjuk, hanem készpénz vagy kártya. Kártya. Pitty, kész.
SZTK-ban bőrgyógyászatra még mindig órákat kell várni, miután reggel 7:30-kor megverekedtél a 30 db sorszám egyikéért, de hát az egészségügy, arra ugye nem költenek focisztánban. Legalább a kormányajtós dolgokra igen. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Kérdés mi a normális. Nem magamnak lesz, hanem 60 éves kor fölött. Tehát az igények ennek megfelelők. Ezért fontos inkább a megbízhatóság, használhatóság, és nem az, hogy csinál-e 80 vagy 100 megapikszeles fotót, hogy előre van-e rajta az insta meg a fész, szóval na. Lehessen kezelni a telefonkönyvet, az üzeneteket, ne fagyjon le túl sokszor, legyen legalább 3-4 nap üzemideje, ha ki van kapcsolva rajta wifi és gps, és kb. ennyi. Ha emellett minimálisan lehet használni böngészésre, vagy csinál valamilyen fotót, az ok, de ezek nem alap szempontok.
Amúgy vicces, de annakidején végül mediapad m5 lite lett a választott, és lehet hogy én vagyok a hülye, de nekem egyelőre bejött. a memóriakezeléssel barátkozni kellett, hogy mit mikor miért zár be, de igazából azt is helyre lehet benne tenni, és minden másra meg teljesen megfelelő. Egyáltalán nem tűnik olcsó kínainak, nem is olcsó, de azért eddig minőséget adott. Ha a telefonjaik is hasonlók, akkor amúgy meg is értem, hogy tramplibá miért érezte úgy, hogy már lenyomják őt. Egyetlen borzasztó idegesítő dolgot találtam, hogy ha rápakolok képeket, akkor azt semmiképp nem lehet időrendi sorban nézegetni. Nagyjából időrendben adja, de mondjuk az első 5 képet 2, 3, 1, 5, 4 sorrendben adja be, függetlenül attól, hogy a fájlnév is emelkedő, és a dátum is értelemszerűen. De elkanyarodtam.
A Motorolákat nagyollom, alapból már az én 5" nexusom is nagy, de amúgy a többi része szimpatikus.
A Redmi 6-ot is néztem, kollégámnak is pont ilyen van, és negatívumot nem mondott róla.
Nade majd az illetékes megmondja.
Köszi azért az ötleteket. -
BlacKSouL
addikt
50k HUF körül (max) valami egyszerű de megbízható, nem túl péklapát méretű (5-5,5" max) telefont mit ajánlanátok? Igazából telefonálás, sms lenne a lényege, tehát minden más inkább mellékes. Normális üzemidő még esetleg fontosabb.
(Természetesen a használható funkciók elférnek, csak nem kell hogy túlragozzuk a dolgokat)
Pl. a Redmi 7 szimpatikus, de péklapát -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
A fülledt jó szó, mert hiába van csak 22-25 fok - ami valljuk be még távol áll a hőségtől, inkább langyos semmint meleg - mégis izzasztónak érezzük, fülledtnek, fullasztónak. Na ennek az oka az a magas páratartalom, amit az elmúlt hetek özönvizes monszunja után a párolgó földek, növények okoznak. Amíg a fölösleg legalább a felszínen meg nem szárad, addig ilyen fülledt lesz. Ha lemegy a páratartalom végre, akkor a 28 fok se lesz olyan fülledt.
-
BlacKSouL
addikt
Önmagában az, hogy a hétvégén látni lehetett kék eget, és még a napot is, tisztára megérte ezt a szűk 7 hónap sötétséget. Ki is vetettem a végtelen tél alatt rózsaszín gilisztaszínűvé vált testemet hogy égesse hamuvá. Persze a (természetesen napozás közben betaláló) futó zápor ellenére kifekve maradtam, így egy enyhe pirulást is elkönyvelhettem végre.
Az meg hogy reggel nem kell télikabát, sapka sál, gumicsizma kombóba öltözni, külön öröm. Egész más az ember hangulata. A kék ég, a napsütés, a zöld növények. Biztos nem mindenkinek tetszik. -
BlacKSouL
addikt
így egy merő sivatag lesz minden
karvastagságú repedések száradtak már a földekre
a növények kiégtek, elszáradtak
a sivatagi állatok kiszáradással és végelgyengüléssel küzdve vonszolják el magukat a kiszáradt patakok partjára
de mindhiába. fejük utolsó bólintásával a meder alján található száraz homokba buknak
a nap pedig percek alatt perzseli hamuvá testüket -
BlacKSouL
addikt
Mikor jön már az eső? Úgy ki van itt száradva minden ebben a kurva aszályos kánikulában, hogy a sivatag ehhez képest esőerdő.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
kormányhíradó, éjjalnappalbutapest, valótlanvilág, maricsui, segítségdélutániműsorsávbankellüvöltöznöm, sokműdrámaordításokkalsorozat, kormányhíradó, katasztrófafilmek, instalájkok, fészbuklájkok, dzsojnapok, glamúrnapok, plázázások, romkocsmák, és még miegymások
-
BlacKSouL
addikt
- Tudod mi lesz az idei nyári ruhatrend?
- Tudom. Sapka, sál, nagykabát, gumicsizma. -
-
BlacKSouL
addikt
Prágai bakancslista rövidül. Hétfő este megvolt A Tigris. Előtte meg napközben betoltunk egy kilós sült csülköt ketten az ejtőernyősöknél. Ha tegnap nem jöttünk volna haza, most biztos hogy épp valahol a 6. vagy 7. sörömnél tartanék. De sajnos dolgozni is kell néha, hogy legközelebb is legyen pénz hajlékra meg sörre. Meg utopenecre.
(a mostani alkalommal végre volt részünk negatív dolgokban is, az is kell egy listára, hogy realizálja és egyensúlyba hozza a pozitív értékeket. egy vendéglőben a 10 perces asztalnál ücsörgés utáni rendelésfelvétel, és az ezután is kb. 10 perc után kiérkező sör áll a negatív oldalon, és már csak pusztán a sörhözjutás sebessége alapján is a pozitív oldalra lehet tenni a tigrist)
Amúgy ez mosolyogtatóan érdekes tradíció, ha az ember nem elég felkészült, hogy benyit a szinte fullra tele kimérésbe, a csapos a dobryvecer után két korsó között kimutat, kérdezve hogy 2 ember? Majd odamutat az egész sörözőben mindössze 2 db szabad helyre, hogy oda ülhetünk. (beszámolók alapján már ez önmagában nagy szerencse) de a lényeg, hogy a seggünk székre érésétől számított 2 másodpercre landolt a két korsó prazdroj előttünk a söralátétre. És amint kifogy, kb. 10 másodpercen belül jön is a csere. Kérdés, jelzés vagy bármi nélkül. Aki erre nem számít, fura helyzetbe kerülhet, de mi olvasottak vagyunk, így mosolyogva köszöntük meg. Tekintve hogy kb. 20 perc alatt sörivással, beszélgetéssel, utopenecfalással, és csak igazán minimális fotózkodással töltöttük el az időt, a helyiek ugyan látták, hogy turisták vagyunk, de legalább a jobbik fajtából. És óriási mázlival szerintünk csak helyiek voltak bent. Habár az is igaz, hogy ha egy prágai belvárosi sörözőben nem látsz turistát, akkor te vagy az
Mindenesetre a megfelelő tempós sörivással, és nem kirívó viselkedéssel a fizetéskor kiérdemeltünk a pincértől egy félmosolyt és egy lájkot. Állítólag ehhez is szerencse kell, vagy sokvonásos cetli. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ó én aszittem mindenben otthon vagy amiben van gitár
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mezei rokkendrollt én akkor szeretek hallgatni ha kiegyensúlyozott vagyok. De ha az agyamban pattogás van akkor valami szélsőséget keres. Bevalom, hogy a Hydraulic Press Channelt szoktam nézni a youtubeon, és a szuperlassításokhoz sokszor tesz be Lauri egy gitárszólót, na azt a zenét keresve tévelyegtem ebbe az irányba. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Inkább mondjál nekem olyan együtteseket, mint a Nanowar of steel vagy a Gloryhammer vagy más power metalos banda. Az se baj ha finn vagy norvég azok elég bolondok az ilyesmihez.
(Nanowartól most a Barbie.. tetszett meg, asse tudom hogy bukkantam rá, de bejött, még akkor is ha alapvetően paródia, viszont a szóló egész jó benne.) -
BlacKSouL
addikt
Nyugi, idén nem lesz meleg/jó idő. Nyáron max. 22-25 fok. Sok esővel, pontosabban felhőszakadással, viharokkal, zivatarral. Július közepéig. Aztán július utolsó hetében lesz egyszer 3-4 nap napos, száraz meleg, utána megint zivatarok, és augusztus 5-15 között lesz talán kicsike esély valami nyár jellegű időre. Júniustól augusztusig minden nap (bármelyik nap) délután 2-5 között várható felhőszakadás, jégeső. Hétköznap rendszerint szárazabb, hétvégén szinte mindig esős.
Én ezt vízionálom. Ha ettől valamikor mégis naposabb, melegebb, szárazabb lesz, akkor majd mi ketten örülünk, mindenki más meg végigszenvedi azt a néhány napot. Aztán a szeptember végig esős fosos lesz, október végén még lesz 25 fok 1 hétig. -
BlacKSouL
addikt
Magyarország ugye térkő nagyhatalom. Van benne érdekeltség, hát minden letérköveződik.
Gondolná a kívülálló. De ugye Mordorba még térkő se jut. [link]
Mondjuk azt, hogy akkor miért kellett szétb@szni már októberben, azt nehéz megmagyarázni.
Körülbelül Afrika elnyomott középső vidékén mennek ilyen tempóban a dolgok mint itt Európa csecsénél. Nem tudom melyik másik európai országban ilyen a mentalitás, szerintem ennél még a görögök is gyorsabbak. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Azóta már azért teleszórták a várost kamerákkal is, nyilván nem mindenhol, de azokat ez egyáltalán nem zavarja. A hallodmoreájjámámeg az sose pusztul ki a köznyelvből errefelé. Mordor az mordor. Hobbitoknak ide csak gyűrű nélkül érdemes jönni, mert amúgy biztos itt kéne hagyniuk.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
És milyen afférod volt a kínaiakkal?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére

-
BlacKSouL
addikt
Elvesztettem a fonalat. Mi miatt nem működik egy vagy több link FF-ban, ami explorerben meg igen? Látszik hogy az egy link, hogy kattintásra tovább kéne lépnie, de semmi nem történik.
-
BlacKSouL
addikt
2019-ben így lehet eljutni 114 km-rel odébb vonattal, kerékpárral, megyeszékhelyről fővárosba: [kép]
No persze annak örülök, hogy egyáltalán el lehet, és nem kell Nyíregyháza felé kerülni. Végülis úgyis ráérek; akinek vonatra van pénze, annak legyen rá ideje is
A figyelmeseknek feltűnhet, hogy ha 14:29-kor indul Starjánból, és 15:50-re van Hatvanban, akkor vajon milyen sebességgel kell haladnia, hogy ennyi idő alatt tegye meg azt a kb. 50 km-t?
-
BlacKSouL
addikt
Akkor ezt túltárgyaltuk.

Amúgy most éppen itt se esik, de inkább csalódjak pozitívan..
-
BlacKSouL
addikt
"Minden felé özönvizet jósolnak"
"egész pontosan hol?"
A fenti, teljes hosszában idézett kérdésre helyes válasz lehet az is, hogy például az időkép.hu-n, és az is, hogy például Salgótarjánba'
Mert ha a hova kérdőszóval kérdeznéd, akkor egyértelműsítené, hogy a földrajzi helyet kérdezed, amire a Salgótarjánba lenne a(z egyik) jó válasz. De így kérdezheted azt is, hogy hol jósolják az özönvizet.
-
BlacKSouL
addikt
Ez most már a régi viccek újra megelevenedése. Mikor az elnöki limuzinsofőrök versenyén az amerikai sofőr csupán utolsó előtti lett, míg a szovjet sofőr az előkelő második helyet szerezte meg. Biztos megvan mindenkinek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Gondoltam erre is, én alapvetően a melegfrontra vagyok érzékenyebb, olyankor szokott jobban fejfájásom lenni, hidegfrontkor csak álmosság van jobban rajtam. Eddig nem tudtam ezekkel összekapcsolni. De most ez a hideg már itt van, most elvileg nincs fronthatás, ami nagy légnyomásváltozással járna.
-
BlacKSouL
addikt
Mi okoz olyat, illetve hogy keressek rá gugliban, hogy hirtelen rövid ideig sípol a fülem, kb. 15-20 másodpercig, majd a sípolás elhalkulásával egyidőben elgyengül, betompul a hallás is azon az oldalon. Az viszont hosszú percekig, akár negyedóráig is eltart. Nem fülzúgás, nem fülcsengés, mert amit ilyen címeken leírnak, arra nem hasonlít. Ritkán fordul elő, kb. 2-3 havonta egyszer, de sosem tudom kideríteni mi okozhatta.
-
BlacKSouL
addikt
Köszi az infókat, továbbítom.

-
BlacKSouL
addikt
Ismerősék mennek augusztusban usába. NY-ból mennének Miamiba bérelt autóval. 11 napra kellene nekik autó, de amit találtak mind nagyon drágának tűnik.
Létezik valamilyen Low budget megoldás?
A nagyobb cégek, Budget, Avis, Hertz stb hasonló árakat mutatnak. 11 napra két sofőrre félmillió forintnyi dollár lenne.
Köszi. -
BlacKSouL
addikt
Nemtom felénk mi volt, de én csütörtökön melóból hazamenet átlag melóból hazamenő forgalommal találkoztam, sőt még megkockáztattam egy este 6 körüli sparos bevásárlást is, de nemhogy hely nem volt, de még egy átlag hétköznap délutántól is kevesebben voltak, parkolni is tudtam majdnem bejáratnál. Péntek semmi, szombaton autóztam városban+harmadrendű útvonalon 25 km-t, meg vasárnap 25-öt vissza, és délben megint főúton 20-at oda, este 20-at vissza, és teljesen átlagos, sőt, inkább átlag alatti forgalom volt. És eddig ez nem annyira extra, de alig találkoztam hülyével. (Nem, nem én voltam az) Volt pár aki lassabban ment, volt aki sietett, de kiegyensúlyozottabbnak tűnt, mint máskor hétköznap vagy hétvégén.
Teljesen elcsodálkoztam, de hosszú évek óta szokatlan nyugalom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)