Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Masszív akkumulátorral várható a Magic8 Pro Air
Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
"Térgyekaláccsal".

tildy: ez a téma (egyházi esküvős ) megérne egy külön topikot. Lehet, hogy nyitok is neki, ha aktuális lesz egyszer.

Sokszor nem olyan egyszerű a helyzet, ahogyan gondolod (talán). Én meg vagyok keresztelve, bérmálkozás, elsőáldozás stb, mert kellett. A nagyszülők és édesanyám (volt hitoktató is egy-két évig) vallásos, hívő, templomba járó emberek. Bár nem erőltették annyira a dolgot, beleszülettem a kereszténységbe, gyerekkoromban járni kellett templomba. Viszont amióta csak saját véleményem van a dolgokról, kőkeményen ateista vagyok, és nincs szükségem ezekre, templomba nem járok. Ők ezt elfogadták, nem volt soha szó róla, így lett. Na most ha elveszem választottamat és nem tartunk egyházi esküvőt, akkor azzal fájdalmat okozok a nagyszülőknek, rokonoknak, mert ez mifelénk teljesen természetes, nem kérdés tárgya. Másrészről viszont én nem szeretnék eskü alatt vallani mindenfélét egy templomban, amiben nem is hiszek, és az egész marhára kényelmetlen. Ott van a kedvesem, aki viszont szeretne egyházit, noha ő sem viszi túlzásba a vallásgyakorlást, de Ő önmagától is szeretne, no meg ott van a családja is, aki szintén természetesnek venné. Tehát gyakorlatilag én hadakoznék ellene csak.
Megtehetem-e azt, hogy az önérzetem miatt nem megyek bele az egyháziba, mindenki más óhaja ellenére? Még a többiek annyira nem is érdekelnek, mert a mi esküvőnk, de a kedvesem akarata nyilván.
Megfordítva: megtehetem-e, hogy belül (nagyon) nem hívőként előadom a szentfazékot, és belemegyek az egyháziba? Szerintem ez nagyobb áldozat lenne tőlem ( persze, mert nekem kellene meghozni
). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?
Mi a megoldás? Szerintem nincs, csak választás.
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Xbox Series X
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 M5 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?