- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
"Térgyekaláccsal".

tildy: ez a téma (egyházi esküvős ) megérne egy külön topikot. Lehet, hogy nyitok is neki, ha aktuális lesz egyszer.

Sokszor nem olyan egyszerű a helyzet, ahogyan gondolod (talán). Én meg vagyok keresztelve, bérmálkozás, elsőáldozás stb, mert kellett. A nagyszülők és édesanyám (volt hitoktató is egy-két évig) vallásos, hívő, templomba járó emberek. Bár nem erőltették annyira a dolgot, beleszülettem a kereszténységbe, gyerekkoromban járni kellett templomba. Viszont amióta csak saját véleményem van a dolgokról, kőkeményen ateista vagyok, és nincs szükségem ezekre, templomba nem járok. Ők ezt elfogadták, nem volt soha szó róla, így lett. Na most ha elveszem választottamat és nem tartunk egyházi esküvőt, akkor azzal fájdalmat okozok a nagyszülőknek, rokonoknak, mert ez mifelénk teljesen természetes, nem kérdés tárgya. Másrészről viszont én nem szeretnék eskü alatt vallani mindenfélét egy templomban, amiben nem is hiszek, és az egész marhára kényelmetlen. Ott van a kedvesem, aki viszont szeretne egyházit, noha ő sem viszi túlzásba a vallásgyakorlást, de Ő önmagától is szeretne, no meg ott van a családja is, aki szintén természetesnek venné. Tehát gyakorlatilag én hadakoznék ellene csak.
Megtehetem-e azt, hogy az önérzetem miatt nem megyek bele az egyháziba, mindenki más óhaja ellenére? Még a többiek annyira nem is érdekelnek, mert a mi esküvőnk, de a kedvesem akarata nyilván.
Megfordítva: megtehetem-e, hogy belül (nagyon) nem hívőként előadom a szentfazékot, és belemegyek az egyháziba? Szerintem ez nagyobb áldozat lenne tőlem ( persze, mert nekem kellene meghozni
). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?
Mi a megoldás? Szerintem nincs, csak választás.
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD Intel UHD 630 250W W11
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?