- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
Kedves kollégák!
Nagyon köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásoakt!
Ma már boldog Nikkor 18-105VR tulajdonosként hajtom álomra a fejemet!
Még csak pár próba képet bohóckodtam. Nagyon durva, hogy 1 másodperces expoval is lehet borotva éles képet csinálni kézből...Köszönet mégegyszer mindenkinek, aki segített a döntés meghozásában!
-
-Maci-
addikt
-
-Maci-
addikt
Urak!
Köszönöm szépen az infokat, az objektív szimulátort és az olvasnivaló!
Mindegyik meglátás új volt és hasznos!
A szimatom nekem is a 18-105-öt súgja, már csak azért is, mert a Nikkor 18-200-as obija 100K-val drágább a Sigmáénál... Ekkora különbségnél már nehéz elhinni, hogy csak a felirat miatt.... -
-Maci-
addikt
Peerty, Necc és Aliester!
A Ti véleményetekre is kíváncsi lennék EZZEL a dologgal kapcsolatban, ha van egy kis időtök!
Köszi előre is!
-
-Maci-
addikt
Zozzant, Sefter! Köszönöm nektek is!
Ti melyiket ajánlanátok egyébként? (Nikon 18.105 vagy Sigma 18-200)Vagy valami mást?
-
-Maci-
addikt
-
-Maci-
addikt
Sziasztok!
Amatőr fotós vagyok. 2 évig használtam egy kompakt Panasonic FZ6-ot és 4 éve nyúzik egy Nikon D40-et kit obival (18-55).
Kicsit bizonytalan vagyok magamban ezér lassan 1 éve húzom az objektív cserét... Néha hiányzik egy kis plusz zoom, de nem szeretnék folyamatosan optikát cserélgetni. A Nokon féle 18mm kezdőt már nem tudmám elengedni... :-)
Ezért főleg "utazó zoom" objektívben gondolkoztam. Sajnos a pénztárcám nem túl vastag, így saját ismereteim alapján 2 obira szűkítettem a kört. Természetesen, ha valaki tud jobbat, szívesen várom az észrevételeket!
Mielőtt belinkelném az obikat, szeretném leszögezni, hogy eléggé kukacos figura vagyok...Szóval azért az első szempont az, hogy a kiszemelt obi legalább olyan szépen rajzoljon, mint a jelenlegi 18-55-ös. Ha az új obival csalódást okoznának a képek, nem tudnék örülni a plusz zoom-nak.
Szóval a következőket néztem ki:-Nikon 18-105:
Ez fényerőben papíron ugyan azt hozza, mint a 18-55-öm. A szimatom valamiért azt súgja, hogy ez lenne a nyerő. Kérdés, hogy Szignifikáns-e a különbség zoom terén a 18-55-höz képet, hogy megérje a cserét....
http://www.220volt.hu/Nikon+AF-S+18-105mm+f+3.5-5.6+G+ED+DX+VR+OEM-Sigma 18-200
Ez fényerőben gyengébb (Pedig a Nikon 18-200 ugyan annyi fényerővel bír, mint a 18-55). Valahol véletlenül láttam teszt képeket (igaz kicsiket) és kicsit gyanakvó vagyok..
http://www.220volt.hu/Sigma+18-200mm+f+3.5-6.3+DC+OS+HSM+NikonAz építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Opel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest