-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
tony_snow #25194 üzenetére
Ez egy ilyen dolog.
Én először a Tokina 11-16-től váltam meg, mert azt hittem, hogy mégsem kell nekem, aztán vásárolhattam vissza. Igaz időközben kijött a DX 2, és olcsón hozzá tudtam jutni, így végül jól jártam vele. Aztán megbántam azt is, hogy megváltam a 35 1.8G-től. Gondoltam nem fogom használni a Tamron 17-50 mellett, ami igaz is volt, de aztán jött az FX, amire szintén remekül használható ez az optika, annak ellenére, hogy DX-re van kitalálva.Ezeket követően mindig azt tanácsolom mindenkinek, hogy aludjon jó párat rá, mielőtt elad valamit, mert nincs idegesítőbb annál, mint visszavásárolni valamit.
-
aleister
veterán
válasz
tony_snow #25181 üzenetére
Ennyiből ezt nem fogod megúszni. Ha ilyen kicsi a költségvetés, akkor megfontolandó lehet a Tamron 17-50 f2.8, ami használtan volt már 60 körül fent neten.
Arra azért felhívnám a figyelmed, hogy minél inkább közeledsz a nagylátószögű tartományhoz, annál inkább fellép majd a perspekciós torzítás. Magyarán szólva "dőlni" fognak a falak. Kültéren van egy másik zavaró következménye is: összenyomja a méreteket. Pl egy monumentális épület nagysága nem fog kijönni a fotókon.Ha van rá lehetőség, inkább maradj a 35-ösnél! Remek rajzolata van, és több fotóból össze tudod rakni panorámaként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Update 06.06. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged