- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
Annak pontosnak kell elvileg lennie. Kontraszt alapú felcsapott tükörrel fókuszál, közevetlenül a szenzorra érkező adatokkal. 1x végigmegy, végigjárja a teljes tartományt, és mindeközben mintákat vesz. Ahol a legnagyobb a kontraszt, oda visszatér, de visszatérés közben is mér. Tehát elvieleg nem tévedhet (valójában, ha extrém körülmények vannak, akkor nagyot tud tévedni. pl.: közel van a minimál fókusz távhoz a tárgytávolság; vagy valamilyen tárgy szélére fókszálás történik... ilyenkor meg mögé fókuszálhat a mögöttes háttérben levő dolgokra).
Kérdésedre válasz: ezzel a módszerrel nem szűrsz ki semmit. A fent említett eljárás miatt mindig pontos lesz, függetlenül attól, hogy a váz vagy a fókusz mechanika pontatlan. Erre nincs hatással a micro adjustment se. Tehát nem jelez semmit se, ha ez éles, a másik fókusz pedig nem.
-
aleister
veterán
Szívesen!
Én a honlapjukon lévő űrlappal jeleztem feléjük a problémámat, majd emailt írtak a pontosítás véget. Szerintem az esetedben elég az email írása.
Ha szervizelni kell, akkor megy ki az objektív Németországba. Szerviz esetén 1-2 munkanapon belül elvégzik az állapotfelmérést, és utána közlik veled a hiba okát, munkadíját (ha nem garis), a javítás várható idejét. Kalibrálást sajna szintén kint végeznek egyelőre, de úgy hallottam, hogy hamarosan a Camera Kft helyben is meg tudja majd ezt oldani.
szerk: akkor először kalibráltasd a vázat! Azt úgyis ingyen végzik gariidőn belül.
-
aleister
veterán
1. A Tamron szervizelését a Camer Kft végzi. Hozzájuk kell bevenni. Régebben a honlapjukon volt egy árlista, a mostanin ezt nem találom. Szerintem max 10-et kérhetnek egy kalibrálásért.
2. Egy etalon vázhoz szokták belőni az objektíveket. Perszem ha beviszed a sajátod, hozzápasszíthatják ahhoz is, de eladásnál ebből lehetnek problémák.
3. Garisat ingyen.
4. Lásd 2-es pont.Szerintem a konkrét árakkal kapcsolatban írj ide: info@camerakft.hu. A topicnak is hasznos lenne, ha közzétennéd itt a válaszban kapott árakat.
-
gab.m
senior tag
Én kiciócó Cokint használok, viszonylagos megelégedettséggel. Nem lőttem tesztábrákat vele, meg összehasonlító tesztet vele/nélküle, de én jelentős képminőségbeli romlást nem látok, úgyhogy nekem megfelel. Valóban én is csak ND16ig találtam, de az a jó benne, hogy hármat is fel lehet rakni, úgyhogy pl. 3 ND16al bentebb is vagy, mint egy ND1000-el.
-
aleister
veterán
Én is Tamit kerestem mostanában, ezért bizton állíthatom, hogy volt 17.50. 10 oldalt mentem vissza a Nikon adok-veszeken...mostanra kb ez felmehetett 12 oldalra. Az egyik biztos "keresek" volt, de szerintem lesz eladó is.
-
aleister
veterán
-
.DLL
veterán
A P rendszerű éppen hogy jó, a vékony szűrőtartót kell venni. Én videózáshoz mattebox-szal használom, és egészen közel kell tolni az obihoz, hogy lefedje a képet 10mm-en.
Cokin polár az drága mulatság lesz, és nem is biztos, hogy a kettő együtt menni fog nagylátón.Ezek műanyag lapok, tehát sérülékenyebbek, mint az üveg szűrők, egy óvatlan letörléssel is meg lehet húzni, körtepumpa, és finom szőrű ecset (pl. Lenspen), de azzal is óvatosan.
Ha biztosra akarsz menni (mármint hogy 10mm-en is beleférjen a polár, az ND, stb.) és megengedheted, akkor a Z-Pro rendszert válaszd.
-
gab.m
senior tag
Ha van rá pénzed, akkor a Sigma 70-200. Ez egy fényerős pro teleobjektív a Tamronnal szemben. Sportfotózáshoz pláne ez jobb, ott a stabilizátorral semmire nem mész, viszont 2.8as blendével annál inkább boldogulsz. 160ért ha sikerül kifognod egy szép példányt, akkor nagyon jól fogsz járni.
-
A Zéé
addikt
sporthoz (amennyiben nem sakk) kell a minimum 1/500 záridő, ennél a záridőnél meg már tök mindegy, hogy van-e stabid vagy nincs. Viszont az az ~1,5 FE amivel gyorsabb a Sigma 200mm-en, az ISO-ban sokat jelenthet.
Ha ez lesz az elsődleges felhasználási területed, akkor a Sigmával jobban jársz (szerintem), de egy monopodot nem árt nézni alá, mert nagy, és nehéz az obi. Fókusz pontosságát mindenképp ellenőrizni kell mielőtt megveszed. Amúgy mindkét obit szokták szeretni, a Sigma 70-200/2.8-ból legalább 5-6 embernek van a Nikon topicból.
-
TBMC
addikt
hat 50mmen nyilvan sokkal szebb a fix 1.8 , hisz ugye azert az csak 1 fix obi - kirajzolast illetve melysegelesseget tekintve. viszont sokkal elokelobb, hisz egy zoom obirol beszelunk.
ezt igazabol osszehasonlitgatni nincs sok ertelme, hisz a fix 50 nyilvan szebb / jobb ertekeket fog produkalni mint egy zoom obi (ebben a kategoriaban); kovetkezteteskepp: merlegelned kell, mi a fontosabb, s mit, hogyan 'rangsorolsz' -
Degeczi
nagyúr
képkivágásban természetesen ugyanazt, de egyébként a perspektíva eltérő, közelről másként látod ugyanazt, mint távolabbról
ezért fejportréra nem előnyős, mert közelről túl nagynak tűnik az orr, kerekebbnek az arc
(egyébként fejportréhoz az 50 mm is rövid, ugyanebből az okból)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged