- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz
kovsol #30887 üzenetére
Viszont nem biztos, hogy csak a kérdező fogja olvasni a hozzászólásod, és ha valaki APS-C-re keres objektívet, és nem látja a DG jelzést, akkor azt hiheti, hogy az az objektív nem jó MILC-re.
Ha el akarod kerülni, hogy a kérdező vegyen APS-C-re való objektívet, akkor ugyanúgy oda lehet írni, hogy a DG jelzésű kell neki, mert az rajzolja ki a FF-et. -
tvamos
nagyúr
válasz
kovsol #30689 üzenetére
Bocs, nem voltam egyertelmu. Canon M50 a MILC, es Canon EOS 300 az analog gep.
Es igen, tetszene a kepstabilizator. Nem csak macro-ra hasznalnam, ezert lenne nagyon jo az AF is. (Nem nagyon futja sok obira, ezert olyat szeretnek, ami kvazi univerzalis, de azert a Macro a fokuszban van, tehat nem egy 70-300 macro.)
-
Throme
veterán
válasz
kovsol #30642 üzenetére
Sonyra is szoktak adapterezni 3rd party obikat, ha így nézzük, akkor ez a tami obi kvázi felesleges.
Canikonra (dslr) több ultrazoom is megjelent sigma-tamron párosból. 18-200-ak, 18-300, 16-300...stb és így Z50-re mehetnek adapterrel (gondolom) , na de most ugye direktbe sony/fuji bajonettere jön ki a tamron és azért canikon milc felhasználóból is van piacképes darabszám.#30641vihartigris
Amit kovsol is ír, nem gondolnám, hogy ennyire zártak lennének. Canont annyira nem követem, de nikonnál ott az F átalakító és meglévő obikat (nem kevés) fel lehet tenni a milcekre is.
Nikon APS-C milcre rá is férne a dedikált obiválaszték....
-
-
BoscoD55
tag
válasz
kovsol #30628 üzenetére
Köszi a válaszod! Én leginkább pirkadat környékén fotózok, mert akkor aktívabbak az állatok, főleg így nyáron. És akkor ugye a fények nem éppen a legjobbak, viszont valamit valamiért.
Egyet tudok, hogy nem szeretném elhamarkodni a döntést, csak ez a fix 300-as most nagyon jó árban van, legalábbis amennyire én meg tudom ítélni, mert eddig ezeket csak 200-220 között láttam használtan.
-
topikk
senior tag
-
total90
veterán
válasz
kovsol #30226 üzenetére
Meglehet, nem tudni mi van a háttérben, de az elnők elég konkrétan megmondta, hogy Nikon Z meg Canon RF nem lesz ebben az évben és a következő években sem.
Tamron annak ellenére, hogy eléggé Sony bázisú, még is tervezik az egeszét
Mondjuk én most Z-re kb. mindent megvettem, ami kellhet, szóval nem különösebben érdekel -
murdock25
tag
válasz
kovsol #30145 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az infót kovsol, eddig jól hangzik. Igazából szeretnék valami használható, de nem túl drága wide angle zoom-ot EOS R-hez... ez sokszor jött velem szemben.
Még azon dilemmázom, hogy ez újonnan 180, addig mondjuk egy Canon 17-40 kijön egy nagyságrenddel kevesebből, kérdés, hogy az milyen a Tamron-nal összehasonlítva, megéri-e a többletet a Tamron? -
Mister X
tag
válasz
kovsol #30078 üzenetére
Na ezt légy szíves magyarázd el nekem úgy mint egy három évesnek.
az előbb arról volt szó hogy fe obi apsc-n oké,most mégsem. Miért vérzik el? Az mit jelent hogy a 24 nem elég széles apsc-n? 18-200-ról tudok,ezt azért választottam volna mert 240 a vége ami sokszor jól jönne. Tudom fáradt vagy már az ilyen hülye kérdésekhez,de megköszönném a választ.
-
Neck
veterán
válasz
kovsol #30067 üzenetére
Lehet, de ez a Sigma tényleg jó. Ennyiért meg pláne. Ha a Zeiss 55 f1.8-at jónak tartod (márpedig ha jól tudom igen), akkor nézd meg ezt: https://youtu.be/RHauFWw7W0M
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged