- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Megkönnyítette az iPhone az androidos átköltözést
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cancer
senior tag
válasz
kiskornel
üzenetére
"Tehát ha van pénzed már most megvenni a fényerős obit, és ha még több pénzed van és fényerős IS-es obit is vehetsz, akkor vedd meg most. Megsporolsz vele egy kitobi készlet árát.
Ha meg nincs annyi pénzed, akkor marad a kitobi, mert addig is legalább fényképezhetsz vele."Nos igen, dupla kit-ben vettem az 550D-met, de nem azért, mert nem tetszik a 70-200 F/2.8 IS USM II fehér színe.

Azzal egy percig se vitatkozom, hogy az L-es illetve fényerős obik nem véletlenül kerülnek többszörösébe az "átlagos csöveknek".
Igazából csak elvi kérdés volt, amire meg is kaptam a választ. Ha tehetném, csak L-es Canon obiparkom lenne (gondolom, mint mindenkinek).
De egyelőre max a 70-200 F/4-ben gondolkodhatok, vs külsős gyártó (Tamron, Sigma...) hasonló kaliberű objektívéről.Fotóztam anno még 450D+kit telével rendkívül rosszul bevilágított szinpadon táncot. Nah, ott sokat szívtam. Kellett a min. 1/80-1/100-ad sebesség (azzal is max 10x15-ön nem látszik a bemozdulás, viszont az 5.6-os blende mellett ehhez kellett az ISO 800 inkább ISO 1600. De az már elég zajos volt.

Pl. ilyenre kellene. Ezt kézből kellett kitartanom (sokat segített az IS), de kirándulás alkalmával mindig nálam van az állvány. Sőt ha nem kirándulok akkor is.
Szóval azzal nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendszergazda topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Napelem
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tanuljunk angolul!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse Radeon RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De egyelőre max a 70-200 F/4-ben gondolkodhatok, vs külsős gyártó (Tamron, Sigma...) hasonló kaliberű objektívéről.