Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Hyperion
üzenetére
Helyette 25k-ért nem nagyon kapsz más, (számottevően) jobb obit, szerintem... de ha nincsenek elvadult pixelvadász ambícióid, akkor azért élvezhető minőségben lehet fotózni a 18-55-tel is. Persze lehet ennél sokkal jobb, de ez is élvezhető, kiskompaktok képeinél nagyságrendekkel jobb lesz.
Szóval szerintem vedd meg a 18-55-öt, és mellé szerezz egy telét, mondjuk 55-200-at. Portréhoz ez utóbbi nagyon jól fog jönni. Nem tudom a pontos árakat, de használtan a nem VR-es olyan 20-25-30k lehet. Oké, túl van a kereten, de is szerencsével, vagy még egy hónap alatt még pár ezres gyűjtésével bele fog férni.
nesa: persze megérdemelne jobb obit, de sok értelme annak se lenne hogy obi nélkül csupaszon ott porosodjon a váz, tétlenül. Szerintem jobb most venni egy ilyet, és később bővíteni, mintsem addig nem fotózni amíg nincs jobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux haladóknak
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4, Acer Vertion /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia / Bp., MPL, Fox
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest