- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Közeleg a Fairphone 6 első főverziófrissítése
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
fulton
üzenetére
Én két esküvőt fotóztam 15-85 + 430EX II kombóval...semmi baj nem volt vele, szűkebb helyeken is tudtam fotózni az eqv. 24mm miatt, ill. nagyjából ki lehetett emelni arcokat a eqv. 135mm-el. (előny ha a plafon nem túl magas és fehér)
Valszeg a gyújtótávbeli rugalmasságot írigyelik is a 17-55 tulajok. Amúgy igazából kreatívkodni ők sem tudnak hisz 55mm felén F2,8-al nem nagyon lehet nagy háttérmosásokat csinálni, ill. este beltérben vaku nélkül fotózni. Arra a Te 85mm F1,8-as sokkal alkalmasabb... (Én egy fix 50mm F1.4-et, és egy 70-200-at használtam erre a célra)
17-55 inkább képminőségben jobb, a 15-85-től, kisebb a képtorzítás. vinnyegtálás, kicsit masszívabb felépítés stb... illetve a vakut is jobban kíméli hisz a fényerő miatt kisebbet kell villannia.
Ne felejsd ha már esküvőt vállaltál pót váz, pót vaku, pót aksi, időközbeni képmentés stb...
Pótvázat ki is lehet használni, hisz rácsavarod a 85mm obit, és nem maradsz le semmiről az obicsere miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Mobil flották
- További aktív témák...
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest