Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ateszm

senior tag

ide is beírom,lehet jobban ide passzol: :)
    Kellemes húsvétot mindenkinek. Kéréssel,kérdésekkel fordulok Hozzátok. Objektív vásárlás előtt állok,a K-x gépemre,majd később egy rendszervaku is rákerülne. Milyen objektívet ajánlotok,és esetleg vakut,ami méretben és tudásban passzolna hozzá(m) és a géphez. Egy barátom megkeresett azzal a kéréssel,hogy nincs fotósuk az esküvőjükön egyenlőre.Én bevállaltam teljesen ingyen,de mondtam Neki,hogy szerezzen azért profi fotóst is,végül is ez azért elég nagy nap ez. Most alap 18-55ös kitobi van,amivel jó fényviszonyok mellett nem rossz képek készülnek.De...és itt jön a de. Beltér,szürkület erdős fás rész,nem akarom az iso-val szétnyírni a képminőséget.Tehát amit nagyjából sejtek, fényerős obit kell vennem. Az F2.8 as obikkal már elboldogulnék rosszabb fényviszonyok mellett? Nem tudom igazán a különbséget. Legyen fix obi,és majd később én vágom a képet? Vagy elég a rendszervaku a kitobi mellé deríteni? Nem célom űberelni a millás géppel dolgozó profi fotóst,de szeretnék viszonylag normális,elfogadható minőséget Részükre ajándékba átadni. Segítségeteket előre is köszönöm.
    Üdvözlettel: ateszm :R

Új hozzászólás Aktív témák