- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Azt tudom, hogy mennyibe kerül egy 100% fedettségű oldal, így aztán ha már tudom, hogy mekkora fedettségű a nyomtatandó oldal akkor elő a számológépet és ... :D
A sima corelt én is használom, csak azt a photo paint micsodát azt nem igazán ismerem, mert a photoshop messze jobb (vagy csak azt szoktam meg?) -
tanti
csendes tag
Egyébként neked pont egy átlagos számérték kell, csak egész grafikára vonatkoztatva. A probléma viszont az, hogy így minden grafikát át kell alakítani képpé. Nem minden programból lehet. Pl. hozzám hoznak Word anyagot nyomtatni lézeren. Azt, hogy alakítsam át képpé? Biztos van ilyen szoftver. Lassan már programból programba kell konvertálgatni.
-
Nem a nyomat érdekel, hanem egy tetszőleges A/4 vagy A/3 oldal CMYK fedettsége százalékban.
A PS az PS tökmindegy melyik cég nyomtatódrivere csinálja, azért szabvány.
A dolog arra kell, hogy van mondjuk egy színes prospektus, ami az ügyfélnek kell mondjuk 250 példányban. Ha pontosan tudnám, hogy mennyi a lapok fedettsége, akkor egy pontos árat tudnék neki mondani, nem pedig egy körülbelülit (mármint neki pontosat mondok, csak én nem tudom pontosan előre, hogy most nagyon sokat mondtam, vagy ráfizetek).
Mégegyszer mondom nem az érdekel, hogy hogy néz ki a nyomat, hanem, hogy mennyibe kerül.
A pipettás módszer sajnos nem működik, mert az egy átlagos színt vesz (max 5x5-ös területről), és az nekem nem jó.
Azért köszi. -
Aha.
Kösz de a tintasugaras nyomtatók nem igazán érdekelnek. A lézerek meg mind tudják a PS-t.
Egy kép egyébként egzakt mennyiséget tartalmaz a négy színből (már ha négy színnel nyomtat a nyomtató nem hattal vagy több). Egy bizonyos zöld az bizonyos mennyiségű sárgából és ciánból áll. Azt, hogy egy tintasugaras nyomtató hogyan rétegezi ezeket az igazából mindegy, a fedettség arány mit sem változik.
Ez fénytan.
Persze lehet 1-2% eltérés amiatt, hogy mondjuk a HP tudja, hogy az ő sárgája nem tiszta sárga, és ezért kevesebbet/többet rak oda egy kicsivel mint ciánt az lehetséges, de ez döntően nem befolyásolja a kép fedettségi arányait. -
Milyen gyártó?
Épp az lenne a lényeg, hogy nyomtatás előtt mondja meg a fedettséget, mert utána már elég nehéz elmagyarázni az ügyfélnek, hogy hát azért kerül kétszer annyiba a munka, mint amit az árajánlatban megadtam, mert nagyobb volt a fedettség. Olyan nyomtatóm most is van, amelyik utólag megmondja, hogy az utolsó 1000 oldalnak átlagban szinenként mennyi volt a fedettsége, de azt a hajamra kenhetem.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mini-ITX
- Filmgyűjtés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest