Aktív témák
-
tanti
csendes tag
Amíg itt dumáltunk közben még két tintám kifogyott.
Nem érdekel senkit üres HP 82-es patron? -
tanti
csendes tag
Nekem meg nincs Distillerem. Egyszer egy problémám miatt nekem is mondták, hogy ilyenprogramba be a PS-t odakonvertálgatni aztán majd meglátom. Mégse volt jó a levilágítás. Úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Most nem látom értelmét. Corelben szerkesztem, levilágítódrájveren kinyomtatnám PRN fájlba. Levilágítóba viszem aztán kész.
-
tanti
csendes tag
-
tanti
csendes tag
Szerintem csak megszoktad. Látod milyen infót lehet kiszippantani? Egyébként egy szar nyomtatódrájver miatt kellett használnom nekem a Photoshopot. Csak azzal tudtam a nagyméretű fájlokat kinyomtatni. Hiába panaszkodtam a HP-nek. Egy éve még csak nem is válaszoltak a problémámra. Valószínűleg az Op.rendszer frissítése (javítása) meg a nyomtató drájver cseréje, meg a mittudoménmi úgy látszik már megoldotta végülis a problémám.
-
tanti
csendes tag
Azért használok Corelt, mert ez van, ezt ismerem. Nem könyvet írok (max. 100 oldalas CD-füzetet) nekem ez vált be. Már kérdeztem barátaimat akik Photoshopban dolgoznak, de ők sem tudják, majd jelentkeznek. És a költséget hogy fogod a nyomtatón kiszámolni. Nyomtatsz 100 %-os flekkeket amíg ki nem fogy a festék?
-
tanti
csendes tag
Egyébként neked pont egy átlagos számérték kell, csak egész grafikára vonatkoztatva. A probléma viszont az, hogy így minden grafikát át kell alakítani képpé. Nem minden programból lehet. Pl. hozzám hoznak Word anyagot nyomtatni lézeren. Azt, hogy alakítsam át képpé? Biztos van ilyen szoftver. Lassan már programból programba kell konvertálgatni.
-
tanti
csendes tag
Előző hozzászólásomban leírtak szerint sikerült megmérnem színenként az átlagot. Én Corel Photo Paint-pen a pipettát Selection-re állítva meg tudtam mérni. Ennek ellenére majd akkor is ki kell nyomtatni valamilyen nyomtatón. Annak a színkalibrációja biztos módosítani fogja az értékeket, de van egy tapasztalati számérték, amiből ki lehet indulni.
-
tanti
csendes tag
Egyébként van egy ötletem...
Most éppen nem tudok vele foglalkozni, de hátha ráérsz...
Az elv:
Előveszed a képet valamelyik szerkesztőben. Átalakítod olyan színrendszerbe, amilyenben mérni akarod. A pipetta méretét megpróbálod a kép teljes méretére állítani (ezt még nem találtam meg), így akár színrebontva megkaphatod a százalékos arányt. Ennyire még nem másztam bele, de így biztosan kaphatunk valamilyen infót. Mi a véleményed? -
tanti
csendes tag
Akkor milyen nyomat éredekel? Mert bizony a postcriptet sem mindig az Adobe írja, vagy nem tőle van a licensz. A HP saját PS-nyelvezetével is valószínűleg a színes lézeres nyomatok is különböznek a más gyártótípusoktól. Bár nekem csak ff lézereim vannak, színes nyomat összehasonlításra nincs módom. Tintásaim közül amikor PS-nyomtatóként használom abszolút más színek jönnek ki, mint a saját (pl. PCLx.) nyelvezettel. Fedettséget pedig eddig minden nyomtatón tudtam módosítani, ezért megint a végtermék... Ofszetnél is agyon tudják terhelni a színeket, anélkül, hogy a pöttyök becsukódnának. Pontosan azért vettem én is nagyméretű plottert, mert legalább lassan látom milyen grafika-beállítás-papír stb. esetén mennyi a költség.
-
tanti
csendes tag
Szerintem minden gyártó a saját tintájára, papírjára stb. esküszik. Máshogy rajzolja a képet. Nekem van ugyanolyan gyártótól pl. sárga színű tintából legalább öt színárnyalatban. Sárga, de milyen sárga... Melyik típushoz... Közben a fotórétegező eljárások is változnak. Van kétféle papírom, ugyanaz a szoftver, ugyanaz a grafika, tinta, papírbeállítás stb., mégis a kimondottan fotópapírral lehet telítetteb képet reprodukálni. Ezért mondom azt, hogy amíg nincs szabványba foglalva printfájl mint a PS-ben addig az adott nyomtató típusa, drájvere, papírja, tintája stb. határozza meg a költségeket.
-
tanti
csendes tag
Hello!
Sőt a tintasugaras nyomtatók a 100 % fekete alatt már automatikusan a többi színből rakják össze a szürkét. Egyszer direkt csökkentettem a fedettséget egy nagymennyiségű ff szórólapon, és nem a fekete tinta fogyott... PS-ben nem feltétlen lesz ugyanilyen automatikus ''szürkehelyettesítés''! Sőt... Egyébként a Szoftverbázison kb. 1 éve találtam egy ilyen programot, de már nem emlékszem mi volt vele a probléma. Valószínűleg csak bizonyos nyomtatókhoz lehetett használni pont azért, mert minden cég máshogy számolja ki a színeket a saját tintájához, papírjához. PS-ben talán egységes lenne. Engem is érdekel a téma, de szerintem általános program csakis általános infót adhat. Keress inkább a gyártó honlapján. Az én HP plotterem is csak utólag írja ki milliliterben mennyi tintát köpött ki. Persze egy plakáton (pl. A2) még teli kép esetében is csak pár (1-2) milliter volt, kb 10-nél már pontosabb a ''költségkimutatás''.
További jó kutatást!
Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topik
- Kuponkunyeráló
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest