- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
zetecR
addikt
Hát 200 db-ot tényleg kár nyomdába vinni, viszont ha néha ilyen munka becsúszik, akkor az a nyomda, akivel partneri kapcsolatban vagyok, általában mindíg tud segíteni abban, hogy mondjuk egy A2-es szereléken szorít nekem helyet, és így ócsóér :) meg tudja nekem számítani.
Amikor még az ország (egyik) legnagyobb bankjának csináltam a névjegy- és ügyfélkártyákat, akkor megint nem volt ezzel probléma.
Viszont igazad van, a Te spec. helyzetedben ez kulcsfontosságú. -
Hát lehet, hogy ezoknál amunkáknál nem számít...
Nálam mondjuk ez számít igazán, a többi költség elenyésző. Pl egy 150%-os fedettségű nyomatot tudok adni 200 Ft-ért, egy 5%-os fedettségűt pedig 20 Ft-ért. Szerinted mit szólna egy olyan vevő, akinek kell 200 db céges levélpapír, hogy 4000 Ft helyett 40.000 Ft-ot kellene fizetnie? Lehet, hogy elmenne máshová? Én attól tartok igen... -
zetecR
addikt
Se nem alkalmazott, se nem csukom be a boltot.
Nagy formátumú nyomtatásnál (Roland Camjet) négyzetméter ár van (telítettségtől függetlenül), A3+ méretig történő nyomtatásnál (Xerox DocuColor)mennyiség kedvezmény lehetséges, pl 50 vagy 100 oldal felett 10-20%.
Mondjuk én nem kifejezetten szolgáltatással foglalkozok, de egy tábla tört részét teszi ki (itt most max A3 méretig értem) a nyomtatási költség.
Lehet, hogy én dolgozok nagyn jó helyekre??? :DDD -
tanti
csendes tag
Amíg itt dumáltunk közben még két tintám kifogyott.
Nem érdekel senkit üres HP 82-es patron? -
tanti
csendes tag
Nekem meg nincs Distillerem. Egyszer egy problémám miatt nekem is mondták, hogy ilyenprogramba be a PS-t odakonvertálgatni aztán majd meglátom. Mégse volt jó a levilágítás. Úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Most nem látom értelmét. Corelben szerkesztem, levilágítódrájveren kinyomtatnám PRN fájlba. Levilágítóba viszem aztán kész.
-
válasz
peace&love #39 üzenetére
Nem egészen azt mondtam, hanem : ''Esetleg olyan is jó, ami a ps file-ból megmondja.''
Tehát nekem tök mindegy, hogy miből mondja meg, csak mondja :D
Végül is működik amit mondasz, csak a photopaintbéli módszer kicsit gyorsabb. -
peace&love
aktív tag
Na álljunk csak meg....
Te azt mondtad, hogy a PS-ből akarod kiszámolni a fedettséget.
Ha a lézerprintered mint Adobe Postscript Printer van telepítve akkor a program pontosan az adott nyomtató paraméterei szerint fogja a feketét/szürkét számolni (under color removing, stb., hogy ne legyen egy adott pont 300% pl. mert akkor elázik a papír stb....) a PPD fájl alapján, ezzel a ''minden nyomtató másképp csinálja téma'' lezárva...
amit meg te mondasz, hogy nem működik, de működik:
1., a színrebontott PS file-t Distiller-rel PDF-é alakítod /nem composit/
2., a kapott PDF minden oldalát /4/ külön megnyitod a Photoshop-ban, mint BMP-t.
3., mindegyiket átalakítod grayscale-re /figyelem!->size ratio=1/
4., a histogram-ban megnézed a Percentile értéket úgy, hogy valahova ráviszed a pipettát a hisztogrammra, az az adott színkivonat fedettsége
5., összeadod, győztél! a zöld felület 50%cián+50%sárga+0%magenta+0%fekete=100%CMYK fedettségű
Elég macerás, de ez így egy viszonylag pontos eredményt ad, azért viszonylag mert a PS/PDF ugyanis raszterPONT-ok, illetve görbékkel határolt fedett/nemfedett felületek halmaza, míg ez a konverzió során amikor BMP-vé alakítod PIXEL-ek (fekete/fehér négyszögek) halmazává alakúl, így némi adat elvész.
jobb megoldást nem tudok... viszont van egy előnye, számontarthatod a különböző színek festékfogyását is!
remélem segítettem :)) :)) :)) :)) :)) -
tanti
csendes tag
-
tanti
csendes tag
Szerintem csak megszoktad. Látod milyen infót lehet kiszippantani? Egyébként egy szar nyomtatódrájver miatt kellett használnom nekem a Photoshopot. Csak azzal tudtam a nagyméretű fájlokat kinyomtatni. Hiába panaszkodtam a HP-nek. Egy éve még csak nem is válaszoltak a problémámra. Valószínűleg az Op.rendszer frissítése (javítása) meg a nyomtató drájver cseréje, meg a mittudoménmi úgy látszik már megoldotta végülis a problémám.
-
Azt tudom, hogy mennyibe kerül egy 100% fedettségű oldal, így aztán ha már tudom, hogy mekkora fedettségű a nyomtatandó oldal akkor elő a számológépet és ... :D
A sima corelt én is használom, csak azt a photo paint micsodát azt nem igazán ismerem, mert a photoshop messze jobb (vagy csak azt szoktam meg?) -
tanti
csendes tag
Azért használok Corelt, mert ez van, ezt ismerem. Nem könyvet írok (max. 100 oldalas CD-füzetet) nekem ez vált be. Már kérdeztem barátaimat akik Photoshopban dolgoznak, de ők sem tudják, majd jelentkeznek. És a költséget hogy fogod a nyomtatón kiszámolni. Nyomtatsz 100 %-os flekkeket amíg ki nem fogy a festék?
-
tanti
csendes tag
Egyébként neked pont egy átlagos számérték kell, csak egész grafikára vonatkoztatva. A probléma viszont az, hogy így minden grafikát át kell alakítani képpé. Nem minden programból lehet. Pl. hozzám hoznak Word anyagot nyomtatni lézeren. Azt, hogy alakítsam át képpé? Biztos van ilyen szoftver. Lassan már programból programba kell konvertálgatni.
-
tanti
csendes tag
Előző hozzászólásomban leírtak szerint sikerült megmérnem színenként az átlagot. Én Corel Photo Paint-pen a pipettát Selection-re állítva meg tudtam mérni. Ennek ellenére majd akkor is ki kell nyomtatni valamilyen nyomtatón. Annak a színkalibrációja biztos módosítani fogja az értékeket, de van egy tapasztalati számérték, amiből ki lehet indulni.
-
Nem a nyomat érdekel, hanem egy tetszőleges A/4 vagy A/3 oldal CMYK fedettsége százalékban.
A PS az PS tökmindegy melyik cég nyomtatódrivere csinálja, azért szabvány.
A dolog arra kell, hogy van mondjuk egy színes prospektus, ami az ügyfélnek kell mondjuk 250 példányban. Ha pontosan tudnám, hogy mennyi a lapok fedettsége, akkor egy pontos árat tudnék neki mondani, nem pedig egy körülbelülit (mármint neki pontosat mondok, csak én nem tudom pontosan előre, hogy most nagyon sokat mondtam, vagy ráfizetek).
Mégegyszer mondom nem az érdekel, hogy hogy néz ki a nyomat, hanem, hogy mennyibe kerül.
A pipettás módszer sajnos nem működik, mert az egy átlagos színt vesz (max 5x5-ös területről), és az nekem nem jó.
Azért köszi. -
tanti
csendes tag
Egyébként van egy ötletem...
Most éppen nem tudok vele foglalkozni, de hátha ráérsz...
Az elv:
Előveszed a képet valamelyik szerkesztőben. Átalakítod olyan színrendszerbe, amilyenben mérni akarod. A pipetta méretét megpróbálod a kép teljes méretére állítani (ezt még nem találtam meg), így akár színrebontva megkaphatod a százalékos arányt. Ennyire még nem másztam bele, de így biztosan kaphatunk valamilyen infót. Mi a véleményed? -
tanti
csendes tag
Akkor milyen nyomat éredekel? Mert bizony a postcriptet sem mindig az Adobe írja, vagy nem tőle van a licensz. A HP saját PS-nyelvezetével is valószínűleg a színes lézeres nyomatok is különböznek a más gyártótípusoktól. Bár nekem csak ff lézereim vannak, színes nyomat összehasonlításra nincs módom. Tintásaim közül amikor PS-nyomtatóként használom abszolút más színek jönnek ki, mint a saját (pl. PCLx.) nyelvezettel. Fedettséget pedig eddig minden nyomtatón tudtam módosítani, ezért megint a végtermék... Ofszetnél is agyon tudják terhelni a színeket, anélkül, hogy a pöttyök becsukódnának. Pontosan azért vettem én is nagyméretű plottert, mert legalább lassan látom milyen grafika-beállítás-papír stb. esetén mennyi a költség.
-
Aha.
Kösz de a tintasugaras nyomtatók nem igazán érdekelnek. A lézerek meg mind tudják a PS-t.
Egy kép egyébként egzakt mennyiséget tartalmaz a négy színből (már ha négy színnel nyomtat a nyomtató nem hattal vagy több). Egy bizonyos zöld az bizonyos mennyiségű sárgából és ciánból áll. Azt, hogy egy tintasugaras nyomtató hogyan rétegezi ezeket az igazából mindegy, a fedettség arány mit sem változik.
Ez fénytan.
Persze lehet 1-2% eltérés amiatt, hogy mondjuk a HP tudja, hogy az ő sárgája nem tiszta sárga, és ezért kevesebbet/többet rak oda egy kicsivel mint ciánt az lehetséges, de ez döntően nem befolyásolja a kép fedettségi arányait. -
tanti
csendes tag
Szerintem minden gyártó a saját tintájára, papírjára stb. esküszik. Máshogy rajzolja a képet. Nekem van ugyanolyan gyártótól pl. sárga színű tintából legalább öt színárnyalatban. Sárga, de milyen sárga... Melyik típushoz... Közben a fotórétegező eljárások is változnak. Van kétféle papírom, ugyanaz a szoftver, ugyanaz a grafika, tinta, papírbeállítás stb., mégis a kimondottan fotópapírral lehet telítetteb képet reprodukálni. Ezért mondom azt, hogy amíg nincs szabványba foglalva printfájl mint a PS-ben addig az adott nyomtató típusa, drájvere, papírja, tintája stb. határozza meg a költségeket.
-
Milyen gyártó?
Épp az lenne a lényeg, hogy nyomtatás előtt mondja meg a fedettséget, mert utána már elég nehéz elmagyarázni az ügyfélnek, hogy hát azért kerül kétszer annyiba a munka, mint amit az árajánlatban megadtam, mert nagyobb volt a fedettség. Olyan nyomtatóm most is van, amelyik utólag megmondja, hogy az utolsó 1000 oldalnak átlagban szinenként mennyi volt a fedettsége, de azt a hajamra kenhetem. -
tanti
csendes tag
Hello!
Sőt a tintasugaras nyomtatók a 100 % fekete alatt már automatikusan a többi színből rakják össze a szürkét. Egyszer direkt csökkentettem a fedettséget egy nagymennyiségű ff szórólapon, és nem a fekete tinta fogyott... PS-ben nem feltétlen lesz ugyanilyen automatikus ''szürkehelyettesítés''! Sőt... Egyébként a Szoftverbázison kb. 1 éve találtam egy ilyen programot, de már nem emlékszem mi volt vele a probléma. Valószínűleg csak bizonyos nyomtatókhoz lehetett használni pont azért, mert minden cég máshogy számolja ki a színeket a saját tintájához, papírjához. PS-ben talán egységes lenne. Engem is érdekel a téma, de szerintem általános program csakis általános infót adhat. Keress inkább a gyártó honlapján. Az én HP plotterem is csak utólag írja ki milliliterben mennyi tintát köpött ki. Persze egy plakáton (pl. A2) még teli kép esetében is csak pár (1-2) milliter volt, kb 10-nél már pontosabb a ''költségkimutatás''.
További jó kutatást! -
válasz
peace&love #15 üzenetére
Valamiért nem küld mailt az outlookom. Ide is beírom:
Köszi az infot.
Az a zoxo nickű valaki nem én vagyok, azért nem értettem, hogy mi az az odaát.
De látom legalább nem egyedül vagyok a problémámmal :))
Szerintem sajnos nem igazán működik ez a grayscale szisztéma, mert mondjuk egy 50% zöld felület gray-ben 50%, CMYK-ban pedig 100% ( 50% cián, 50% sárga) fedettségű.
Azért kösz. -
válasz
peace&love #11 üzenetére
Hol odaát?
-
Na mi van?
Nehogymásenkise!
Azt hittem, hogy max fél nap alatt elárasztotok a programnevekkel és linkekkel a jobbnál-jobb nyomtatás fedettség mérő progikhoz!
Tessék elárasztani!:O -
válasz
peace&love #11 üzenetére
Hol van az az odaát?
-
válasz
peace&love #9 üzenetére
Közsi az infót, de azt hiszem, hogy nem ez az, ami nekem kellene. Bár nem működik a plug-in nálam, a leírásából azt vettem ki, hogy annak a képpontnak adja meg a pontos színét, amire a kurzort viszed.
-
Mac-es guruk!
Semmi ötlet?
Ne má... -
válasz
Don Vittorio #5 üzenetére
Köszi a keresgélést.
A distillerben nincs ilyen, legalábbis én nem tudok róla. -
Senki?
Esetleg ötlet, hogy hol keressem? -
Nekem egy olyan program kellene, ami megmondja egy oldalról, hogy hány %-os a fedettsége, ha lehet színenként. Esetleg olyan is jó, ami a ps file-ból megmondja.
Tud valaki ilyet?
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest