- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
zetecR
addikt
Hát 200 db-ot tényleg kár nyomdába vinni, viszont ha néha ilyen munka becsúszik, akkor az a nyomda, akivel partneri kapcsolatban vagyok, általában mindíg tud segíteni abban, hogy mondjuk egy A2-es szereléken szorít nekem helyet, és így ócsóér :) meg tudja nekem számítani.
Amikor még az ország (egyik) legnagyobb bankjának csináltam a névjegy- és ügyfélkártyákat, akkor megint nem volt ezzel probléma.
Viszont igazad van, a Te spec. helyzetedben ez kulcsfontosságú. -
zetecR
addikt
Se nem alkalmazott, se nem csukom be a boltot.
Nagy formátumú nyomtatásnál (Roland Camjet) négyzetméter ár van (telítettségtől függetlenül), A3+ méretig történő nyomtatásnál (Xerox DocuColor)mennyiség kedvezmény lehetséges, pl 50 vagy 100 oldal felett 10-20%.
Mondjuk én nem kifejezetten szolgáltatással foglalkozok, de egy tábla tört részét teszi ki (itt most max A3 méretig értem) a nyomtatási költség.
Lehet, hogy én dolgozok nagyn jó helyekre??? :DDD -
tanti
csendes tag
Nekem meg nincs Distillerem. Egyszer egy problémám miatt nekem is mondták, hogy ilyenprogramba be a PS-t odakonvertálgatni aztán majd meglátom. Mégse volt jó a levilágítás. Úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Most nem látom értelmét. Corelben szerkesztem, levilágítódrájveren kinyomtatnám PRN fájlba. Levilágítóba viszem aztán kész.
-
peace&love
aktív tag
Na álljunk csak meg....
Te azt mondtad, hogy a PS-ből akarod kiszámolni a fedettséget.
Ha a lézerprintered mint Adobe Postscript Printer van telepítve akkor a program pontosan az adott nyomtató paraméterei szerint fogja a feketét/szürkét számolni (under color removing, stb., hogy ne legyen egy adott pont 300% pl. mert akkor elázik a papír stb....) a PPD fájl alapján, ezzel a ''minden nyomtató másképp csinálja téma'' lezárva...
amit meg te mondasz, hogy nem működik, de működik:
1., a színrebontott PS file-t Distiller-rel PDF-é alakítod /nem composit/
2., a kapott PDF minden oldalát /4/ külön megnyitod a Photoshop-ban, mint BMP-t.
3., mindegyiket átalakítod grayscale-re /figyelem!->size ratio=1/
4., a histogram-ban megnézed a Percentile értéket úgy, hogy valahova ráviszed a pipettát a hisztogrammra, az az adott színkivonat fedettsége
5., összeadod, győztél! a zöld felület 50%cián+50%sárga+0%magenta+0%fekete=100%CMYK fedettségű
Elég macerás, de ez így egy viszonylag pontos eredményt ad, azért viszonylag mert a PS/PDF ugyanis raszterPONT-ok, illetve görbékkel határolt fedett/nemfedett felületek halmaza, míg ez a konverzió során amikor BMP-vé alakítod PIXEL-ek (fekete/fehér négyszögek) halmazává alakúl, így némi adat elvész.
jobb megoldást nem tudok... viszont van egy előnye, számontarthatod a különböző színek festékfogyását is!
remélem segítettem :)) :)) :)) :)) :)) -
tanti
csendes tag
-
tanti
csendes tag
Szerintem csak megszoktad. Látod milyen infót lehet kiszippantani? Egyébként egy szar nyomtatódrájver miatt kellett használnom nekem a Photoshopot. Csak azzal tudtam a nagyméretű fájlokat kinyomtatni. Hiába panaszkodtam a HP-nek. Egy éve még csak nem is válaszoltak a problémámra. Valószínűleg az Op.rendszer frissítése (javítása) meg a nyomtató drájver cseréje, meg a mittudoménmi úgy látszik már megoldotta végülis a problémám.
-
tanti
csendes tag
Azért használok Corelt, mert ez van, ezt ismerem. Nem könyvet írok (max. 100 oldalas CD-füzetet) nekem ez vált be. Már kérdeztem barátaimat akik Photoshopban dolgoznak, de ők sem tudják, majd jelentkeznek. És a költséget hogy fogod a nyomtatón kiszámolni. Nyomtatsz 100 %-os flekkeket amíg ki nem fogy a festék?
-
tanti
csendes tag
Előző hozzászólásomban leírtak szerint sikerült megmérnem színenként az átlagot. Én Corel Photo Paint-pen a pipettát Selection-re állítva meg tudtam mérni. Ennek ellenére majd akkor is ki kell nyomtatni valamilyen nyomtatón. Annak a színkalibrációja biztos módosítani fogja az értékeket, de van egy tapasztalati számérték, amiből ki lehet indulni.
-
tanti
csendes tag
Egyébként van egy ötletem...
Most éppen nem tudok vele foglalkozni, de hátha ráérsz...
Az elv:
Előveszed a képet valamelyik szerkesztőben. Átalakítod olyan színrendszerbe, amilyenben mérni akarod. A pipetta méretét megpróbálod a kép teljes méretére állítani (ezt még nem találtam meg), így akár színrebontva megkaphatod a százalékos arányt. Ennyire még nem másztam bele, de így biztosan kaphatunk valamilyen infót. Mi a véleményed? -
tanti
csendes tag
Akkor milyen nyomat éredekel? Mert bizony a postcriptet sem mindig az Adobe írja, vagy nem tőle van a licensz. A HP saját PS-nyelvezetével is valószínűleg a színes lézeres nyomatok is különböznek a más gyártótípusoktól. Bár nekem csak ff lézereim vannak, színes nyomat összehasonlításra nincs módom. Tintásaim közül amikor PS-nyomtatóként használom abszolút más színek jönnek ki, mint a saját (pl. PCLx.) nyelvezettel. Fedettséget pedig eddig minden nyomtatón tudtam módosítani, ezért megint a végtermék... Ofszetnél is agyon tudják terhelni a színeket, anélkül, hogy a pöttyök becsukódnának. Pontosan azért vettem én is nagyméretű plottert, mert legalább lassan látom milyen grafika-beállítás-papír stb. esetén mennyi a költség.
-
tanti
csendes tag
Szerintem minden gyártó a saját tintájára, papírjára stb. esküszik. Máshogy rajzolja a képet. Nekem van ugyanolyan gyártótól pl. sárga színű tintából legalább öt színárnyalatban. Sárga, de milyen sárga... Melyik típushoz... Közben a fotórétegező eljárások is változnak. Van kétféle papírom, ugyanaz a szoftver, ugyanaz a grafika, tinta, papírbeállítás stb., mégis a kimondottan fotópapírral lehet telítetteb képet reprodukálni. Ezért mondom azt, hogy amíg nincs szabványba foglalva printfájl mint a PS-ben addig az adott nyomtató típusa, drájvere, papírja, tintája stb. határozza meg a költségeket.
-
tanti
csendes tag
Hello!
Sőt a tintasugaras nyomtatók a 100 % fekete alatt már automatikusan a többi színből rakják össze a szürkét. Egyszer direkt csökkentettem a fedettséget egy nagymennyiségű ff szórólapon, és nem a fekete tinta fogyott... PS-ben nem feltétlen lesz ugyanilyen automatikus ''szürkehelyettesítés''! Sőt... Egyébként a Szoftverbázison kb. 1 éve találtam egy ilyen programot, de már nem emlékszem mi volt vele a probléma. Valószínűleg csak bizonyos nyomtatókhoz lehetett használni pont azért, mert minden cég máshogy számolja ki a színeket a saját tintájához, papírjához. PS-ben talán egységes lenne. Engem is érdekel a téma, de szerintem általános program csakis általános infót adhat. Keress inkább a gyártó honlapján. Az én HP plotterem is csak utólag írja ki milliliterben mennyi tintát köpött ki. Persze egy plakáton (pl. A2) még teli kép esetében is csak pár (1-2) milliter volt, kb 10-nél már pontosabb a ''költségkimutatás''.
További jó kutatást!
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Sorozatok
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fujifilm X
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest