Hirdetés
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dyingsoul #14433 üzenetére
Az interposertől függ. Az új modellben ez készül el a legkésőbb. A Fiji életútja árulkodó ebből a szempontból, annak a tape-outja 2013Q3-ban volt. A HBM elkészült 2014Q3-ban, míg az interposer 2015 elején. A Fiji csomagja így 2015 közepén jelent meg.
Ha minden szuper, akkor az új rendszerben a tape-outtól számolva úgy két év, mire lesz termék.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #14469 üzenetére
Tavasszal az nVidia GPU Tech Conference-en szerintem... Általában máciusban szokott lenni.
(Tavaly a Titan X ott lepleződött le, most pont kiadná az egész új szériát időzítésben.)De amugy igen, driver leak szokott lenni előtte nem sokkal... meg ugye a bejelentés napján legkésőbb.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #14795 üzenetére
Lesz még azért pár show nyár közepéig ahol bemarketingelhetik.
Ettől független szerintem "általánosságban" most be fogják jelenteni. A konkrét specifikáció (hány core, arch, órajelek... stb) nélkül.
Csak hogy jön ez és ez a kártya, talán konkrét időponttal is és ennyi.
Jensen ugye tuti lóbálni is fogja a levegőben a "mintát".Meg persze ódákat zengenek majd hogy mennyire hatékony, gyors és fantasztikus új képességekkel van felruházva.
(Aminek nagyrésze ugye eleve a ~1.5szeres gyártástech ugrásból amúgyis jönne. )[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
westlake
félisten
válasz Dyingsoul #14795 üzenetére
Computex?
#14796: Szerintem meg nem fog konkrétumokat mondani. A Pascal-ról beszél majd, mint architektúráról. Azt fogja ecsetelni, hogy mennyivel jobb/hatékonyabb, mint a Maxwell. Lehet, hogy mutogat majd valami hardvert, de az nem VGA lesz. Ez nem az a show. De ne legyen igazam...
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Dyingsoul #14975 üzenetére
250$-rol en sem hallottam, ezt mondtak az AMD-nel:
AMD has just completed the shrink to 14 nanometer [with Polaris Architecture]. What this means is, and this is where it comes home to everyone in this room, is that we can produce GPUs that will run the minimum spec of VR at a lower cost, in larger volume, consuming less power and running faster. That means in the second half of this year and going forward more people will be able to run those headsets which will make a larger for everybody in the room [VR Industry]. – AMD’s Roy Taylor
A minimum VR spec a 970/390 teljesitmeny, azt akarjak olcsobban hozni mint jelenleg ami most 330-350$ kozott van.
-
Locutus
veterán
válasz Dyingsoul #15004 üzenetére
De mik ezek? Én nem látom a nagy igényes AAA játékokat VR-re sem, amik miatt most megérné váltani, meg oculust venni. Nemhogy DX12 fronton.
Hogy a polc milyen ígéretekkel van tele, az egy másik kérdés. Tavaly is össze hordtak már hetet havat, amiből semmi se lett.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #15033 üzenetére
Nem lehet megmondani, mert pont akkor erősödött meg a dollár... szóval nem hogy csökkent, hanem épp nőtt a kártyák ára.
Egyébként kb 2-3 hónap szokott lenni mire beáll.
Tehát pl a 980Ti júni-július körül jelent meg és kb szeptember októberre állt be az ára tartósan.
De mivel mindig változik/változhat a valuták ára (főleg a dollár) ezért nehéz megmondani mi lesz.
Mondjuk most szerencsére egy viszonylag jó periódus van... talán kitart addig.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dyingsoul #15029 üzenetére
Tipikus, tudta hogy jon az uj gen, azt is hogy jobb lesz illetve technologiai valtas jon ennek ellenere vett egy 980Ti-t. Azt is jo esellyel sejthette hogy a leirtaknak megfeleloen fog ez vegbemenni, vagyis hasonlo aron egy joval erosebb, modernebb kartya fog erkezni. Nem az eleselmejuseg mintapeldanya. Vagy csak siman troll amit mar jobban el tudok kepzelni.
-
KAMELOT
titán
válasz Dyingsoul #15033 üzenetére
Nem fognak csökkenni talán pici árkorrekció várható október tájékán. Dollár erősödni fog, olaj árak fel fognak menni és kínai fejlődés lassult. Ezért be van tojva mindenki!
(#15036) NetTom: 970 bőven elég a FHD-ra ami féláron megvan.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
válasz Dyingsoul #15319 üzenetére
Nem a GTX 600/700-as kepler, hanem a régi 6/7-es DX9-es széria supportja szűnt meg még 2012-ben:
"GeForce 6-series and GeForce 7-series GPUs have moved to legacy support with the GeForce Release 304 drivers. These products are no longer supported beginning with the GeForce Release 310 drivers."
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Dyingsoul #15325 üzenetére
Többek szerint a GP104-400 nem a fullos chip. Függetlenül attól, hogy a 400-as jelölés már többször is a teljes értékű chip-et jelentette.
#15327: Én ehhez nem értek, de nem csak Abu írta le többször is, hogy a GP100 nem egy gamer "alapanyag". Ennek nyilván oka van. Biztos meg lehetne oldani ezt is, de a kérdés az, hogy megéri? Itt nem két forintról beszélünk. Mármint nem két forintnyi befektetésről.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Dyingsoul #15354 üzenetére
Egy szóval sem mondtam sosem, hogy nem lesz.
#15355: Köszönöm!
#15356: Eleve érdekes a kérdés. Ha tudot volna róla, akkor miért ne írták volna le ők maguk? Az NVIDIA sem szokott folyamatban lévő dolgokról nyilatkozni. Magyarul ez egy leak. Tudod, szokták mondani, hogy a magyar ember leleményes.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
vader108
tag
válasz Dyingsoul #15354 üzenetére
Troll on:
Drága X-men vöröslátású barátunk elfelejtette visszatenni a szemüvegét, lévén, most h savanyú a szőlő az 1080 teljesítménye miatt ( a vörös oldalon még kétségek vannak polaris miatt a bejelentésig),ezért kénytelen az utolsó mentsvárba kapaszkodni, hogy majd a Vega jön és alázza. De még a feltételezés is baromság, hogy 1080 feletti kártya ne jöjjön... Nvidia sem hülye...
Troll off
Btw... 1080ti/Titan remélem HBM2 lesz. Ha esze van az Nvidiának, kifogja még a Vega előtt a HBM2 szelet az AMD vitorlájából.
Pici off: 2016 áprilisa óta 25 dolláról 41-re kúszott az Nvidia részvények ára xD Valakik nagyot kaszálhattak
-
Ren Hoek
veterán
válasz Dyingsoul #16601 üzenetére
Engem azért érdekelne mi van a chipben, és nem mindegy.
Bár a next gen forradalom elmaradt, de azért jó lenne ha a Maxwell-Pascalt kukáznák.
Abu véleményére lennék kíváncsi, hogy a HBM2-es Voltát, memóriavezérlővel, interposerrel együtt át lehet -e tervezni hatékonyan GDDR6-ra. Vegával elvileg ez is volt az egyik probléma.
Illetve ez az elnevezés brutálisan gagyi... 1175? Áhh... rég újra kellett volna kezdeni a számozást 70-80-ra.
-
félisten
válasz Dyingsoul #16601 üzenetére
Az elnevezéssel egyetértek, 1180-1170 tök logikus, meg eléggé spekuláció. Ezen agyalni is felesleges. A GPU architektúra nem mellékes azonban, mint ahogy az előrelépés mértéke sem lesz most annyira egyértelmű.
Még annyi, hogy ha már ennyire plelykákról beszélünk ( meg hát valahol ez a topik lényege)hogy nem tartom kizártnak azt, hogy 2 féle architektúrát fog egyszerre alkalmazni NV gamer szegmensben is, és ezért az 5 végződés, már ha ez igaz. Lehet hogy 1185-1175 Volta alapú lesz , erős compute képességekkel drágábban, ( 1500$)míg az 1170-80 Turing alapú lesz alap gamer kártyaként.Vagy Volta alapú lesz az is megcsonkolva professzionális képességében.KAMELOT: Április elsejei tréfa volt. Azt hittem egyértelmű
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Dyingsoul #16614 üzenetére
persze ebben igazad van, csak jó lenne ha megfelelne mindennek, ami a Vulkan/ Dx12 elterjedését jobban támogatja illetve nagyobb sebesség hozható ki belőle. Ez miatt lenne jó, ha modernebb architektúra lenne , mert pascal azért hiányosságokkal küzd ezen a téren, plusz a konzol átiratok is megfelelő minőséget hoznának.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Dyingsoul #16672 üzenetére
Állítólag május végére normalizálódni kezdenek erősebben az árak, remélhetőleg mire ideér, addigra talán Ok lesz. Érdemes az aktuális csúcs kártya árához mérni, ha valóban 50 % ot ver az előző xx 80 kártyára. tehát XP árában fog jönni szerintem kezdésnek, vagy jó esetben 1080TI . Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #16675 üzenetére
MSRP ár az egy dolog.
Ipon-ban az az első 1080 FE 257 K-n kezdett és az MSI GTX 980 akkor 213 K volt, de ezt te is vissza tudod követni az árgrafikonon náluk, kb a legolcsóbb 980TI árában érkezett az 1080. rá pár hónapra már valóban a 980 árában mozgott, de hát a kezdeti őrület mindig drága.
Még az is probléma, hogy ha ez a teljesítmény igaz, akkor konkurencia sajnos hozzá sem fog szagolni, nem lesz árverseny, megint. Még az 1160 is oda fogja verni a Vega 64 karit.
Persze majd meglátjuk, még az is lehet, hogy kacsa az infó.[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz Dyingsoul #16732 üzenetére
"Vagy ha beéritek annyival amennyit kaptok, akkor érjétek be azzal amit megengedhettek magatoknak."
SZERINTEM: Attól még ha én havi 50 milliát keresnék ugyanúgy nem lenne olcsóbb a VGA és ugyanugy nem mondanám rá hogy olcsó.
Ennyi erővel mindig szarj a budi mellé valakit ugyis zavarni fog és eltakarítka majd, de te attól még idaszartál...Next PC Upgrade: 2022
-
BerserkGuts
őstag
válasz Dyingsoul #16732 üzenetére
Már a mátrixot látod a jövőben hogy ilyen összehasonlításokat mersz tenni? vagy mi?
A gépek nem fognak eltartani max áramot zabálják és ilyen szerver parkok fognak épülni ebben mi az ipari forradalom???
Ez nettó emberi hülyeség.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Interceptor
addikt
válasz Dyingsoul #16785 üzenetére
A felesleges pénz alatt valamire ilyesmire gondoltam igen. Amiket leírtál azzal tisztában vagyok, de nem is ez volt a kérdés, hanem az arányra lettem volna kíváncsi, mert biztos vagyok benne olyanok is megveszik akinek egyébként alapból nem telik rá, de összegyűjti vagy máshonnan vonja el fanatizmusból. De ezt én itt lezártam, tegnap már törölték az egészet.
(#16790) Crytek : Ha ez igaz lenne, gondolom mindenki szívesen fogadná Az alsóbb szegmens is TALÁN valamennyire nagyobb ugrás lehetne teljesítményben az elődjéhez képest.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Crytek
nagyúr
válasz Dyingsoul #16851 üzenetére
Mindenkinek megvan a saját "nyűgje"... Én biztos nem butitgatnék egy 300k-s VGA-n semmit se csakhogy meglegyen a 4K-n a 120/144 fps...(Mert a 300k VGA meg a 4K G-Sync 144hz-es kijelző ami szintén kb 300k az már több mint fél milla, biztosan nem mediumon fogok szüttyögni a top über játékokkal csakhogy több fps-t kapjak. Soha életben nem volt még 60hz-esnél jobb monitorom...a G-Sync árakat elnézve talán soha nem is lesz íg nem tudom miről beszéltek....Nekem a 60hoz képest a 30 sem tűnik akadásnak..
Ha esetleg tudtok olyan boltot helyet ahol ne adj isten ez be van mutatva hogy egymás mellett 3-4 monitor és ugyanaz a "techdemo" vagy bármi fut mondjuk 60-120-144fps-el azt meghallgatom ...Next PC Upgrade: 2022
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dyingsoul #16933 üzenetére
A probléma annyi volt, hogy az eredeti G-Synchez tervezett FPGA-konfiguráció nem akart működni HDR mellett, ezért át kellett programozni. Ez tovább tartott a tervezettnél. Mivel másik hardvert nem akartak erre bevetni, így meg kellett oldani, hogy az öt éves modullal is működjön.
Itt már minden áthidaló megoldás, mivel új hardverre öt év alatt nem állt át az NV, annyi pénzt nem akarnak belerakni, de ettől még működik. Az élettartamra nem hiszem, hogy ez kihatással lenne. Az FPGA átprogramozható, ez a lényege.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
törölt tag
válasz Dyingsoul #17076 üzenetére
Nem biztos, hogy megoldás. A 65" mindenhogyan nagy - lehet, a szélessége miatt fizikailag nincs neki hely. Illetve nekem asztal fölött az 55" is kényelmetlenül magas volt. (A 49" lett az, amire azt mondtam, ez így már oké, de monitornak ennél magasabb nem kell. Ezek konzolon voltak, leengedve majdnem az asztal lapjáig. Egyenesen ülve olyan 125 centinél van a szemmagasságom, hátradőlve meg 110.)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Dyingsoul #17142 üzenetére
Jaja nálam is ez a terv most 1070-ről. Előzetes tipp szerint simán lesz az 250K is, és akkor még örülhetünk.
Azért ennyiért remélem már odapörköli az 1080 Ti-t.VR-hoz tényleg kell a 90 FPS, mert szétcsapja az agyad
Próbáltam Oculust noti 1070-el, és nem votl az igazi. Bár ez emberfüggő, de szerintem én tuti hánynék 60-70 FPS-től hosszabb távon.[ Szerkesztve ]
-
mormota79
tag
válasz Dyingsoul #17156 üzenetére
Lehet 250$ lesz lehet 1080 teljesítmény is. Itt a kérdés hogy mikor? Amikor már a 1080at is 200$-nak megfelelő összegért vágják utánad? Vagy amikor 1150 vagy 1160 vagy akármi ami jön szintén ennyiért hozni fogja a tejesítmény?
Ha eltelik 1,5 év és akkor jön akkor az megint semmit nem ér szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest