Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Újabb részletes képeken a Google Pixel 10a
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Méretes telekonverter az Oppo Find X9 Ultra hátán
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kolosszális teleppel hajt lapot a Magic V6
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aradebil2
senior tag
-
Devid_81
félisten
válasz
Jack@l
üzenetére
Windows 11 will have Auto HDR and DirectStorage, but it is exclusive to this operating system
Szerk: ha mar a masik linkedrol lemaradtam par hozzaszolassal fejlebb

-
Alogonomus
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Eddig sem az játékmotorok támogatása akadályozta a DLSS elterjedését, hanem a neuronháló létrehozásához szükséges óriási számítási igény, ami bekorlátozza a "szupportálható" játékok számát, mert a játékok tartalmi bővítésekor (új pálya, új fegyver, új ellenfél, új akármi) újra kell generálni a neuronhálót a plusz textúrák figyelembevételével.
-
Devid_81
félisten
válasz
Jack@l
üzenetére
Rossz a link
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tehat ezek szerint a 12nm (TSMC) all a 8nm (Samsung) utjaban, ezert kaptunk eddig keves Ampere kartyat.

All makes sense now
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyebkent megvan am magyarazva azzal, hogy a sok g@ne 2060-as kartyara ha nem pocsekoljak az allkatreszt akkor tobb Ampere kartyat tudnak igy eloallitani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jack@l
üzenetére
Csak az Ethereum. Ami hasonló a hasheléshez, annál korlátozás nem történik meg, csak az ellenőrzőrutin fut le az ismerős workload miatt, de a korlátozás nem lép érvénybe, mert nem illett teljesen rá a mintára, amire korlátozni kell. Az ellenőrzőrutin egy másodpercen belül lefut, egyedül egy akadást fogsz érezni, mintha lefagyott volna a géped, de valójában nem, csak a frimware lockolta a folyamatokat, amíg az ellenőrzés lefut. A lockolásból hosszabb távon lehet, hogy kimérhető 1%-nyi sebességvesztés. De ez csak a hash munkafolyamatokra jellemző, mert más munkafolyamatokban a lockolás gyorsabb, mert jóval hamarabb kiderül, hogy köze sincs a munkának a hash számításához. Egy játék során például 15 ms-ig tart csak a lockolás, ezzel a frametime a lockolt frame-re 15 ms-mal nő, de utána jó ideig békén hagy. Hash számítás mellett ez valamivel tovább tart, mert nem alkalmazható korai megszakítás, így muszáj normálisan ellenőrizni, hogy Ethereum-e a munkafolyamat.
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l
üzenetére
Na, megnéztem.
Óriásit csalódtam. Eleve az, hogy "hekkelni" kell, hogy elinduljon a 3070-en, (és persze a neten kell túrni, hogy mi a megoldás, milyen setting file-t kell átírni kézzel, és hogy azért, mert default min.11giga memre van állítva, nonszensz),
de emellett csalódást keltően lassú egy 3070-en is.
Amellett, hogy tudom, hogy a raytrace mint olyan, a világ összes erőforrását be tudná zabálni, de azért reméltem, hogy nem diavetítés lesz. És hogy 1280x720-ra csökkentve legalább játszható lesz, de még úgy is lassú. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Jack@l
üzenetére
Kerdes mikor 2022-ben.
Elozo es mostani gen ugye osszel jott, szerintem az eleg keson lenne, bar illene a 2 ev/gen.
GTX 1000 szeria jott majusban, szerintem ez jobb lenne.Mivel a kartyak meg mindig alig kaphatok es nem fog ez javulni meg a kozeljovoben, kicsit olyan erzese van az embernek, hogy a 3000 szeria mar itt van jo sok ideje, jojjon mar a 4000 szeria.
-
válasz
Jack@l
üzenetére
Vidámmá tettétek a napomat. Köszi! Blind eyes. Naive people. xD
Nem csak AMD dolgokról írnak. Sőt Abu sem csak arról. Ha Pisitkéket zavarja, hogy AMD is van hát istenem. Ez nekem csak jó, mert örömmel tölt el. Mármint az, hogy zavarja őket, nem az, hogy van AMD, Intel, NVidia anyag is. xD -
lenox
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Na, hat itt sincs semmifele monopolhelyzetrol szo, ami a felvasarlas kapcsan alakulna ki. Attol felnek, hogy az nvidia esetleg korlatozna a technologiahoz valo hozzaferest, amit a mostani tulaj is megtehetne, csak nem teszi. Szoval ha lenne a felvasarlas utan monopolhelyzet, akkor most is van.
-
lenox
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Ezt amugy nem ertem, olvastam pl. ezt:
De ez csak jatek a szavakkal, semmilyen monopol helyzetrol nincs szo (legalabbis ami a felvasarlas kovetkezteben jonne letre), csak arrol, hogy az nvidia is hasznal arm technologiat, tehat ha ove lesz az arm, akkor a tobbi felhasznalohoz kepest mas lesz a helyzetuk. Illetve attol is felnek, hogy elmegy a business a mostani helyrol. Szoval nem tunik megalapozottnak.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l
üzenetére
Az FE-ben is van 7%

De amúgy tényleg nem rossz, így az Asus OC-vel alulról eléri a 3070 teljesítményét.Ha lehetne kapni, akkor végre egy kártya, amire lecserélném a 1080Ti-t. Sebességben nem lenne akkora ugrás (bár 4K-ban 30% nem rossz), de a sok új feature miatt már érdemes elgondolkodni rajta.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Az is egy megoldás lenne ha hoznának egy karit GA102-vel 384bit-es mem vezérlővel, de sima gddr6 memóriával, akkor memória hiány sem nagyon lenne, sávszél is nagyjából megmaradna a +64bit miatt és 10gb vram helyett lenne 12gb, ami már egy fokkal jobban hangzik.
(#34384) Devid_81: Igen, pont ezért furcsa, csak kicsit egybevágott ez a Cuda száma a GA103 körül pletykáltakkal.
Mondjuk a 7424cuda elég lehet egy 3080-hoz is haegfelelően órajelezik, és akkor a rossz kihozatallal sem lesz akkora gondjuk.
Nehogy legyen egy Rtx3080 rev.2
7424cuda magasabb órajelen +64bit mem vezérlő gddr6-al 12gb vrammal.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha a bigNavi-s híreknek csak a fele igaz, akkor már a seg..met a földhöz verem.

-
Mumee
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Nem azt írtam, hogy hiszek is benne.
Amikor olvastam nem is írtam be ide, mert alapvetően ökörségnek tartom.
Viszont egyelőre jelenlegi helyzetből, akár igaz is lehet így leírtam, mert "why not".Intel is játszott ilyen fizetek az eladott Intel laptopok (ha jól emlékszem) után "prémiumot".
-
Mumee
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Kivéve, ha igaz az a pletyka is miszerint az Aib-ok $650-700-on kapják a cuccost, csak első hónapban az eladott VGA-k után az NV refundol $50-150 nekik a saját veszteségeiket (founders) meg benyelik.
Úgy már érdekeltek abban is, hogy ne legyen októberig sok eladás, meg abban is hogy drágább legyen, mert máshogy az Aib-nak nem éri meg.Linkelnék forrást erre a tézisre, de fejből nem emlékszem hol olvastam, keresgélni meg most nincs kedvem sorry.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Bizonyos esetekben lehet értelme a DLSS-nek, csak ne állítsuk már be világ megváltó dolognak, meg úgy mintha ezzel az NV valami hatalmasat gurított volna.
Lassan már dícsérni fogjuk a régi Fx karikat is, hogy majdnem tudták hozni az akkori Ati karik sebességét, mert ügyesen! alacsonyabb minőségű shaderrel számoltak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jack@l
üzenetére
Nem muszáj az ISA-t dokumentálniuk. A profilozótól ez független dolog. Persze dokumentálhatják, ha azt akarják, hogy jól fussanak a hardvereiken a független fejlesztők által megírt kódok, de a profilozót megnyithatják enélkül is.
(#33632) EXA: Nem felel meg egy ilyen megoldásnak akármilyen memóriamodell. Ezt is fel kell készíteni rá, hogy hatékonyan működjön.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jack@l
üzenetére
Azt kiszámolják a részegységek, hiszen erre vannak, de az aktuális implementációk legnagyobb problémája a memóriaelérés. Meg úgy általában a sugárkövetés legnagyobb baja.
(#33622) arn: Nem kell megkerülnie. Alapvetően úgy van felépítve a Radeon Rays 4.0, hogy a konzolra írt kód jó legyen neki. Az már fejlesztői döntés, hogy írnak-e szabványos kódot. Nem mindenhez kell egyébként, mert az intrinsics módnak van fallbackje szabványos DXR 1.1-re.
A legegyszerűbb mód amúgy a konzolokkal az lesz, hogy Xbox Series S/X-ről hozzák a shader intrinsics módot Radeon Rays 4.0-ra, majd onnan generálnak egy fallbacket szabványos DXR 1.1-re.
A custom BVH egy kicsit bonyolultabb. Ezt a PS5 támogatni fogja, meg alapvetően az Xbox is, de azon még nem érhető el. Na most erre a custom BVH-ra nincs fallback, mert tartalmazhat a kód olyan algoritmusokat is, amiket a DXR 1.1 meg sem tud enni.
-
trialboj
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Szerintem ez a helyes topik, nem akarok kártyát venni, nem is a tápommal van a baj, az érdekel, hogy valós-e az a hiedelem miszerint a 2080ti egy annyira drága kártya, hogy szinte senki nem használja maximum játékra, és ezért nincs optimalizálva a premierehez, és kalap szart sem ér a studio driver.
Illetve még az érdekel hogy kártya cserénél mit kell csinálni pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G (2024) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)