Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Yettel topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Ezt mondom kolléga, AMD preferencia mellett 5070-et vennék... Hozzáteszem, nekem az NV nem az ördög, a hőskorban az FX-ig kb. csak NV kártyáim voltak.
Lehet, meg tudna győzni a 9070, ha meg lehetne kapni 200k körül, tehát 5070-10%, csak hogy kipróbáljam, de a mai AMD nem akar jó ajánlatot letenni az asztalra. Ez az AMD már nem az az AMD, ami volt mondjuk a Terascale vagy GCN eleji, illetve Polaris időkben (a Polaris egy zseniális húzás volt, én imádtam). De még az RDNA2 is ilyen volt. De most hiányzik az igazán jó ajánlat. Legalábbis így érzem.
-
hahakocka
őstag
Igen én ezért nem választanám pl a 9070xt -t a 9070 helyett mert +100W ot eszik legalább a +10-15% előnyért nem éri meg. Jobban melegszik és sokkal méretesebb is. (Bár már csak +30-40e Ft a difi) 5070 nél meg a 12gb a limitáló meg a TI-hez képest az erősen megkurtított adatok. 9070 pedig túl van picit árazva 242-245e a minimmja csak, de az 5070 most 215-225e ért is van. Az 5070 Super érkezése sok mindent megváltoztathat viszont. Árazás s teljesítmény függvénye csak. Elején lehet megint drágább lesz a vártnál ala 5070 aztán csökken.
Kérdés mikor jön a 6000 es és a 10000? es generáció. 1 év múlva vagy pl 2 év.
Én kivárnám az újat, ha pl jövőre jönne -
-
Te jöttél valótlan dolgokkal meg esti mesékkel amikor meg bizonyítani kéne nem megy
akkor ennyi ugye?Még mindig várom nálad hogyan fut az Alan Wake2 mint tapasztalatról beszélj inkább ne fake news meg amd propagndát nyomjál már itt az nvdia topokban teljesen offoltad az egészet az amd felmagasztalásáról.
Eleve ez nem az nvidia vs amd topik tudtommal de ha meg már bizonyítani kéne hogy hogyan fut rajta akkor meg elhazudod az egész dolgot bravó szép körítés volt köszönjük a sok hasznos infót
pedig többet vártam tőled. -
Ha már valamiről beszélsz akkor arról legyen tapasztalatod is ez a tanulság
de még mindig várom hogy nálad hogyan fut a játékte vagy az amd védőlovagja akkor vedd meg az új kártyát aztán csinálj bizonyítékot ennyire egyszerű lenne de úgy látszik ez nehéz neked hazugsággal meg nem sokra mentél
-
-
-
-
-
Én soha, semmikor sem írtam, hogy az Nvidia csupán az RT miatt jobb az AMD-nél. Amúgy jobb, sokkal
(Tessék végre leírtam)A DLSS 2-3 az, amiben olyan előnyben volt az AMD-hez képest, hogy az AMD hívőknél ez már-már laposföld szinten szitokszó volt (a DLSS), de most az FSR 4.0-nál már kevésbé bajos, mert az új FSR már a DLSS 3 és 4 közé ékelődött

-
-
-
-
Busterftw
nagyúr
Cherry picking soha nem jó.
De legyünk már reálisak, az userek 80+%-a generációkon keresztül Nvidiat vesz, ahol mindig kevesebb/egál volt a vram, nem látni hogy tömegével migrált mindeni Radeont venni.Pontosan azért, mert nagy átlagban a több vrammal a Radeon nem ment semmire , nagy átlagban többet számított az vga erő és pár játéknál az user levette high-ra (vagy kapcsolt DLSS-t stb) és kész.
-
-
-
-
Tudom mit mutat és értelmetlen ebben a formában szerintem, mert egy elméleti eredmény.
Volt szintetikus bench ray-triangle intersection számolására is és ott az Ada 6x gyorsabb volt mint a 7900XTX még sem fogsz ilyennel találkozni játékok alatt. max a kisebb szorzatával. -
Nem védek én semmit, sehol nem írtam hogy ez egy jó generáció lenne,de tényleg sehol.
A 9070 XT is csak akkor lesz jó ha olcsó, vagy olcsóbb lesz.
5070 Ti 4080 és 7900XTX sebességet adna kicsivel jobb áron.
Ebből kifolyólag egyelőre a 5070 TI lenne egy valamire való alternatíva pl nekem a 3080 ról max ennyit írtam de nem ezen az áron amennyiért most van.Nem tudom azt sem hogy TPU nál miért ennyivel gyorsabb mint HU nál.
Tippre HU AMD párti oldal , nem úgy ment az 5070 TI náluk, max ennyit tudok mondani TPU nál nem szoktak lenni Nvidia párti kivételek.
Tehát ha valaki játszik OC val sem igen fog 5070 Ti sebességet kapni, max ha HU teszteket néz, ha TPU-t vagy CB-t akkor nem. -
Szerintem meg aki erti az nem erti valójában.
Viccnek is szar az 500 vs 300 meg egy erőltett AMD zagyvaság. . Egy Time Spy teszt egyetlen GT1 részében OC val és megvették a fejlesztőket.... komolyan ott ülsz majd a játékok alatt és egy 7900XT kártyával és azon gondolkodsz hogy ez valójában egy 4080 Super raszterben de 4070 Ti sebességem van? jó tényleg nem értem minek jártok ide ebbe a topikba önigazolásért vagy generálni a flamet. -
Busterftw
nagyúr
Az a gond, hogy az userek többsége úgy játszik a játékokkal ahogy tud és amit tud a kártyája.
Lehet röhögni azon, hogy összefosta magát másfél éve a 4060 8GB 4K RT-ben Alan Wake2 alatt, de egy 4060 tulajnak nem jut eszébe így elinditani, egy azért mert nem hülye , másik meg az hogy sanszosan nincs 4K monitorja.De itt is írtak valódi 12GB kártyát használók hogy elég 1440p-re, eddig is elég volt.
Tudom az Nvidia pakolhatna többet, szerintem meg nagyon is ismerik a piacot , illetve az usernek nem törik el a keze, mert Ultra Extreme-ről Highra teszi a presetet. -
Busterftw
nagyúr
Azért egy idő után szerintem elfárad ugyanaz a launchkori Alan Wake 2 teszt nem? Főleg 4K RT mellett.
A friss Digital Foundry (Alan Wake 2 mega geometry) videóban épp a 4060 8GB-ról beszél a vram kapcsán, 1080p+DLSS Quality/Low RT beállításokkal 60% előrelépés, 25-27fps .
Na most akkor ez alapján miért gondolod hogy jó példa a 4K RT?
-
Senki nem modta hogy elég az 5070 re sehol,de biztos lesz akinek elég lesz.
3080 Ti és 3080 12 GB kártyánk van a kollegával.
Nincs vele gondom, soha nem is volt1440P-n.
Ahol gondom lett volna oda kevés volt a kártya.
Az új Indiana jonesnál vettem észre elsözör komolyan, hogy voltak gondjaim És igen lejjebb vettem a textúra részletességet.Tudom, hihetetlen. -
-
Az egy dolog, de hogy kell majd ezek után árat kalkulálni?
->MSRP
+Trump vám
+ÁFA
+AIB elégedetlenségi felár
+nagyker scaler felár
+kisker scalper felárAsszem legjobb, ha Douglas Adams-re hagyatkozunk: "egy számlakönyvben a valóság és a képzelet olyan lényegi szinten ütközik, hogy mind a kettő a másik tulajdonságait veszi fel, és így bizonyos paramétereken belül minden elképzelhető"
#49858 b.: hmmmmmmmm. 2014-ben még jött ki játék 32-bites PhysX-szel (lehet, hogy később is). Egyfelől értem a dolgot, a 32-bit már kőkorszak, de most megint a játékosokkal szopatják be, hogy a játékgyártók lusták voltak, nekik meg már nincs kedvük supportálni a kőbaltát...
-
-
-=RelakS=-
veterán
#ásítozószmájli
Kapcsolják ki ezeket a szarokat, és indítsák el a Losless Scaling alkalmazást. Az tud 19 képkockát is beszúrni
Egy unatkozó vállalkozó kedvű kipróbálhatná, hogy ha játszik #1 GPU-n, akkor ezt a #2 GPU-val meg tudja-e csinálni. Az i9-9900K iGPU-ját nagyon nem szerette, a 3090-ből meg annyi erőforrást megeszik, hogy fölösleges használni

-
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
Ezek az arak most a fasza keszletek, es a nagy kereslet miatt vannak, elso koros sap, most meg a szokasosnal is nagyobbat toltak rajta, konkretan asus kinalataban nincsen msrp vga. Mondjuk nem tudom lehet e ilyet, mert elvileg nv kikoti hogy legalabb 1 modellt kene adni msrp aron is, igaz az nincs mennyit mennyisegbe. Regen volt 1 kor majd az out of stock volt gen vegeig, most ez sincs
-
Quadgame94
őstag
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem ennel jobban mar nem megy le, mert mindig lesz egy reteg, akik vagy AMD fanok vagy "nezzuk meg a masik oldalt" modon vasarol.
A gondot ott latom AMD-nek kozep-hosszutavon, ha az Intel marad es komolyan veszi a piacot, mert pont ezeket a mostani "nezzuk meg a masik oldalt" vasarlokat lehet konnyen ravenni valtasra.
Devid_81
Szerintem meg akkor, ha ezek a kartyak ennyiert lennenek a piacon, lathatjuk, az MSRP nem sokat er jelenleg. -
Devid_81
félisten
AMD akkor rughatna labdaba ha az RX 9070XT MSRP $599 lenne a $749-es 5070Ti mellett, es legyen hozza RT teljesitmeny is vegre, plusz FSR 4+frame generator legalabb 4x mint az Nvidianal.
Tudom baromsag a 4x, de a legtobben csak a szamokat nezik, 4x tobb FPS, legyen az barmi aron is
-
-
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
-
-
X2N
őstag
Ha összeesküvés elméleteket akarunk gyártani eleve ez volt a terv. Nem gyártottak nagyobb mennyiséget ebből a PCB-ből/hűtésből. Legyártottak pár db 2 slotos 5090-es kártyát(folyékony fém van benne pasztának, brutális vrm, mégis mindenféle védelem nélkül, pedig ott voltak a mérnöki példányok 4db 12HWPWR csatlakozókkal...), tudták hogy rossz, mégis piacra dobták hogy a userek leteszteljék nagyobb számban, mert kíváncsiak voltak a meghibásodási rátára, és hogy kiderüljön mennyit hajlandók ezért emberek 2025-ben fizetni és hogy mennyire lehet manipulálni az árakat/közvéleményt. Ugyanezt csinálják az AIB-ok is. Majd pár hónap múlva kiadják a már javított változatot, addigra a nép meg már megőrül a FOMO miatt és kifizeti a magasabb árat.
-
X2N
őstag
Nem mert nem lineárisan veszítenél teljesítményt, viszont a fogyasztás meg drasztikusan tudna csökkenni.
Ott a 7950X-es Ryzen példa, AMD túlfeszelte a 7000-es ryzeneket hogy 1 szálon meglegyen a nagy órajel nekik, hogy versenyezni tudjanak Intel-el 14900K-val 1 szálas teljesítmény tesztekben, emiatt 1 szálon ~75W-ot fogyasztanak ezek a processzorok, ha viszont mind a 16 magot beterheled akkor csak 170W~t fogyaszt mert ott 5.7Ghz boost helyett 5.2-5.3Ghz órajel van, alacsonyabb feszültségértékekkel.
Majd rájöttek hónapok múlva hogy szétégnek a processzorok, meg az Intel is rájött hogy ők is túlfeszelték a 13-14-es szériát(a nagyobb teljesítményűeket ahol nagy órajelek voltak) amikor 1-2 év múlva elkezdtek hibázni a processzorok.
Ott is ment a tagadás majd szép csendben mikrokód frissítésekkel visszavették a feszültségértékeket és már jóval kevesebb ideig boostol fel azokra az órajelekre amik a marketinganyagon szerepelnek.Ezek nem bonyolult dolgok, minden csíkszélességnél megvan az ideális feszültség tartomány ahol a legnagyobb hatékonysággal lehet üzemeltetni ezeket a processzorokat, ha kevés a teljesítmény akkor kezdenek el a gyártók kimenni ezekből a tartományokból a hatékonyság rovására.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Microsoft Excel topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Torrent meghívó kunyeráló
- Házimozi belépő szinten
- Gitáros topic
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hp NVidia RTX 2070 Super 8Gb Videokártya - HP L84981-001
- RTX 4090 (FELVÁSÁRLÁS)
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- Sapphire RX 7900 XTX NITRO+ Vapor-X 24G - Garancia: 2026.03.16 ALZA
- MSI Radeon RX 6950 XT GAMING X 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha nem így gondolkodsz
a profitéhségen kívül
pedig többet vártam tőled.

az AMD-nél kevesebb OC potenciált látok 

Nem tudom mennyire törvényes így csinálni.
akkor ebből is hiány lesz majd megint?