Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Most kicsit a jövőn elmerengve, ugyebár jövőre Q3-ban elvileg jönnek a 4xxx geforce kártyák, amik megint 20-30%-al erősebbek és drágábbak lesznek mint a mostaniak. (Árcsökkenést vagy bármi hasonló lehetséges pozitív kimenetelt első körben zárjunk ki, mert szerintem ez a jelenlegi helyzet a végfelhasználókon kívül mindenkinek nagyon is megfelel és nem érdekük, hogy ez változzon a jövőben.)

    Szóval ha ennek mentén haladunk és tegyük fel egy 4060-as kártya a 3070ti szintjén lesz kb teljesítményben és árban, akkor eljutunk oda, hogy egy középkategóriás kártya 500-600K forint lesz. Egy 4070 lehet majd kb a 3080ti alatt kicsivel árban és teljesítményben szóval az meg olyan 900K forint környékén várható. Ilyen 4050 és hasonlók lehetnek majd 300-400K-ért, ami szintén elég durva, főleg ha belegondolunk, hogy ezek az "50-es" kártyák potom 40-50K forintokért mentek nem is olyan régen.

    Lehetséges, hogy a jövő brutál gamer kártyái az ilyen majdani 5020, 5030 lesznek és gyakorlatilag az e felettieket már csak egy nagyon csekély pár %-os réteg fogja használni? Csak azért is kérdem, mert én jelenleg egy 2070S-t nyúzok, ezzel elvagyok még, de komolyan megfordult a fejemben, hogy ha minden így marad, akkor voltaképpen ezt talán majd egy 5030-ra fogom tudni lecserélni... Eleve az lesz megfizethető, illetve az lesz az a low end kártya, ami még így is erősebb lesz, mint a jelenlegim. Arról már letettem, hogy számozásban hasonlóra fogok tudni valaha is váltani.

Új hozzászólás Aktív témák