Hirdetés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
Leirtam a szamokak ennyit tudok tenni
vannitt akinek vizes van es 1000 pontal meg tobbet megy arra mit mondasz? Konkretan olyan pkntokat hoz mint egy 3080, persze ezekkel az kitolt wattos biosokkal azol meg jobban mennek.
Volt 2080s es 2070s-em is lofasz volt ehez kepest az OC. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Mert toltak rajta 20 napot? Ennyire piskóta mindenki?
-
GeryFlash
veterán
válasz
KRoy19
üzenetére
Hagyjad, az ilyenekre nem lehet hatni. És ezt nem is dehonesztálóan módon, én is tudom milyen az amikor az ember be van zsongva. Ha arra képteken volt hogy kivárja a Navik és a 3070 magyar piacra való bejövetelét (ami még az eredeti Cyberpunk határidővel is meglehetett volna), ezáltal esetleg megkockáztatva azt hogy olcsóbban vegye a 2080S-t, akkor hidd el pont leszarja mit fog tudni a 3070 vagy a Navi. Ő is leírta hogy tudja nem épeszűen dönt. Mondjuk azt nem értem miért nem vette meg a kártyát 1-2-4-6 hónappal ezelőtt ugyanennyiért. Mi denesetre abszolút nem fogja bánni a döntését, és ez jól is van így.
-
problem, hogy kételkedem ebben a 20 % oc ban.

Ez a 3. Turing kártyám, 11 % volt a max amit elértem ,de Youtubot végig nézve egyetlen OC videót se láttam ahol alap gyári hűtővel akár a 20 % közelébe értek volna akár a 2080 Ti vel.
Nagyon szerencsés lehetsz a Silicon lottón. -
evitiguF
senior tag
Peace most megy fejbe lőni magát...
-
nubreed
veterán
válasz
KillerKollar
üzenetére
-
KillerKollar
őstag
Cyberpunk fejlesztőinek innen üzenném

-
Dyingsoul
veterán
Nézem mi ez a sok hozzászólás, azt hittem megint megjelent valami videókártya de úgy látom ismét csak gyertyafénynél szotrízgatunk a kártyákról.

-
Jacek
veterán
126xx-at fut TimeSpyban alapon ha berakom, 15xxx megy cibálva, problem?

Előbb is nézem valaki rakott be 4koptimized Superpositiont , 3080 alapon 145xx pont és ilyenkor elgondolkozom minek nekem 3080-an? Amikor 13300 ment az előbb a Ti..
Legjobb esetben is 100-at kellene rádobnom, rosszabban 150-et. -
nubreed
veterán
-
Nite
őstag
a 3% os OC tobblet 1,5x fogyasztassal arra a tesztre vonatkozik, amit en linkeltem!
te 15%-s OC tobblet teljesitmenyt linkeltel,
abba bele sem merek gondolni, hogy az mekkora fogyasztas tobblet lehet, ha tudod, szivesen fogadom az eredmenyt!latom, 220/334 hat, akinek az kell vegye nyugodtan
#34574 PitLee: eszembe nem jutna 2080Ti-t venni, azt hittem atmegy az ironia!
#34579 Jacek: igen, a linkelt fogyasztasok is azt tamasztjak ala, a 300W-t, mar ezert sem kellene, persze tovabbra sem tuningolok
-
nubreed
veterán
válasz
üzenetére
Attól tartok, hogy eleinte idehaza még drága lesz, 220 felett... Egyébként én is valahol ott húztam meg a határt, nagyon max 230. HA lesz készlet elég, akkor talán november végére beállhatnak az árak. Bár erre nincs garancia, lehet vérszemet kapnak a magyar kereskedők az iponnal az élen és adják majd 250-60 -ért is.
-
PitLee
őstag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Nite írta, most hogy itt van a 3070 és ismerjük a teljesítményét, ezért ő 150e hufért venne 2080Ti-t, mert hát a 3070 lenyomja az árát,
erre páran írták, hogy ne egye olyan forrón a kását,
mire ő elkezdte a ha venni kéne, nem éri meg és ő nem OC-ik . . .stb -
Hát akkor ennyit arról, hogy a 3070 RT off mellett lényegesen lassabb lesz, mint a 2080Ti

Kérdés hogy a driverek, a pcie 4.0 hoz még neki hosszú távon, mert egyelőre szimpatikusabb a turing 11 gb vrammal, és érdemi tuningpotenciállal.
-
Nite
őstag
mar megint az OC-hez hasonlitod, ahhoz a konkrethoz ami ebben a konkret tesztben van

ott az FE, 1% kulonbseg!
#34567bitblueduck: most eppen arrol, hogy akinek a kozeleben sincs a jelenlegi kartyaja mint a kerdesesek, 2080ti-t vegyen hasznaltan vagy 3070-t ujonnan! szerintem nem kerdes, dehat...
-
bitblueduck
senior tag
Most miről megy a vita amúgy? Akinek 2080Ti van és normális az nem fogja 3070-re cserélni. Ha meg nincs akkor újat biztos nem érdemes venni.
OC-vel meg lehet játszani de úgy érzem rétegigény. Én is magam válogatom a cuccokat össze, meg én szerelem a gépet de OC nem érdekel. Főleg hogy gyakran kognitív disszonanciát okoz. Nem egy példa van amikor valaki szerint stabil a gép, meg a windóz a hibás, meg a driver, ahelyett hogy elfogadná hogy a 5% OC miatt crashell a gép hetente kétszer. -
válasz
nubreed
üzenetére
Persze, reszben lotto (volt leginkabb regen, ma mar lehet 2-3% hataron belul tudni, hogy egy adott szeria mennyire huzhato), reszben meg fugg attol, hogy az adott szerianak a szemet alapbol mennyire hajtotta ki a gyarto. Az teny, hogy az Ampere eseten nagyon, mig a Turingnal nem... szoval olyan 2080Ti-t nem igazan fogsz talalni, amin csak 2%-ot lehet huzni, de ott az internet, ismerjuk a szeria eloeletet, nyugodtan nezz utana

Az biztos, hogy en kozel azonos aron inkabb egy hasznalt garos 2080Ti-t fogok venni, de ez en vagyok, 4K-ra 2020 vegen mar biztos nem veszek VGA-t 10GB VRAM alatt....
-
nubreed
veterán
GamerNexus Review: [link] (3070)
-
Azért maradjunk a tényeknél

Az a +3% az inkább 15%... és ugye plusz 3GB VRAM
Hát az árral kapcsolatban, meg várjuk meg mennyiért is lesz kapható.. mondom, ma IPON-on 297K-ért volt kint...
Nem kell a fejed a falba verni továbbra sem. Azt kell elfogadni, hogy nem mindenkinek egyezzik az igénye a tiéddel.
-
niof
veterán
Szerintem ez a házi tuningolgatás eléggé idejét múlt dolog már. Ha nagyobb teljesítmény kell, vegyen nagyobb teljesítményű cuccot a polgár, és kész. Joggal, semmi garancia nincs ezeknek a helyes működésére. Az más kérdés, ha valaki üzlet, vagy versenyszerűen tuningol, de ez a házi barkácsolás a legtöbb esetben nem hozza a kívánt eredményt tartósan, vagy negatívan befolyásolja az eszköz élettartamát.
-
Nite
őstag
az a lenyeg, hogy adott teljesitmenyre van szuksegem! ha annal tobb kell, akkor veszek 3080-at, nem a 3070-et tuningolom! es mivel semmilyen kartyat sem tuningolnek, se 2080ti-t se 3070-t se 3080-t se barmilyen amd-t ezert teljesen hidegen hagy mindenfele tuningpotencial!
foleg, hogy az altalan linkelt tesztben 204W-t kert a 3070fe a 2080ti oc meg 346W-t, es meg tuningoljam is az utobbit

a hasonlat attol meg helytallo, azt akarom hasznalni amit megvettem, vagy azt veszem meg amit hasznalni akarok!
-
Igen, a pc komponensek tuningja, pont olyan mint az autoke... szerelo, szerviz es chipeles kell hozza...

Oke, teged nem erdekel, attol meg teny, hogy kb nulla OC headroom van benne... ennyi
Attol, hogy meg neked nem erdekes az OC, attol meg nagyon sok embernek a DIY PC piacon igen is elegge fontos szempont.
BTW ma 297K-ert listazta az IPON, rohadt jo ar
-
gV
őstag
na, csak igazat mondott az nV a 3070-ről. mondjuk nem csoda, a 3080 esetében is így volt csak ott figyelni kellett a részletekre (up to 2x). 200e ért (ami a szintén $500 2070S-ből kiindulva kellene kerüljön) egész jó lenne.
-
Nite
őstag
hat hulye vagyok en? megveszem marciusban 220k-ert!
milyen tartalekrol beszelsz? hagyjuk mar ezt a tuningot, amikor kigirottam az uj automat a szalonbol az elso utam is a helyi chip-eshez vezetett

nem tuningolok semmilyen kartyat, ootb elmenyre megyek ra, ahogy a userek 98%-a!
-
Nvidia GeForce RTX 3070 Review: Is It Really As Fast As 2080 Ti? (Digital Foundry)
-
Jack@l
veterán
Ebben is csak kb 7% tuningpotancial van.
https://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_rtx_3070_founder_review,30.html -
Nite
őstag
Bye Bye 2080 Ti! - Nvidia GeForce RTX 3070 Review
igen, mostmar en is latom, hogy alig gyorsabb a 2070S-nel
ugyanitt 2080Ti-t veszek 150k-ert! -
sakal83
addikt
Jó vga lett ez. A 2080Ti-vel egyező
-
warcat
veterán
Megérkeztek a 3070 tesztek, lehet nézelődni.
-
-
Peace
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Mindenkinek más az igénye.
Nektek már uncsi a 2080 Ti és váltanátok. Nekem a tegnapi napon volt pontosan 4 éves a GTX 1060, nekem most ez is egy szinte elképzelhetetlenül nagy ugrás lesz, amivel belekóstolhatok olyan technológiákba, amire 2 éve csorgatom a nyálamat. -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
"Ha teljesülnek az itteni találgatások, akkor lehet eladom a frissen szerzett 2080tit "
Ezen én is agyalok, de még ha agyonveri sem biztos hogy ezt meg merném húzni, mert vagy épp a kardinális játékoknál teljesít alul, vagy a driver szivat, vagy a dlss vagy az rt, vagy bármi egyéb. Annyit szívtam már, hogy nem mernék benevezni egy friss modellre. Aztán lehet még is megteszem
Ha meg nem így lesz és minden téren felveszi a kesztyűt, akkor nem lesz okuk olcsóbbnak lenni, mint a NV. -
Peace
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Használtan szeptember első hetében kellett volna lecsapni, de sajnos nem vagyok jövőbelátó. 160-165-ért szabadultak meg a jó kis 2,5 év garos 2080S-ektől.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Teljesen egyet értek veled. Én se vettem volna, vagy maximum a 14 napos elállásra alapozva. Bár újonnan gondolom nem olcsó, akkor már lehet inkább használt.
remélem az AMD nem okoz csalódást. Ha teljesülnek az itteni találgatások, akkor lehet eladom a frissen szerzett 2080tit
-
Peace
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nagyon szuperül fogom érezni magam játék közben! Nekem ennyi elég. Mindig lesz gyorsabb jobb áron. Nem mindegy mikor. AMD benyög egy november 15-öt mondjuk és szintén lesz belőle 1000 darab bolygó szinten, akkor azzal sajnos nem megyek semmire. A hatalmas NVIDIA plecsniről nem is beszélve a CP2077 neve mellett.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Igaz. En csak azert vartam volna mert ha netan ket hettel a vasarlas utan lehetne venni ugyanannyiert jobb kartyat szarul ereznem magam.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
14 napos elállással még változtathat a dolgon
-
carl18
addikt
válasz
nubreed
üzenetére
Hát én körülnéztem pár webshop, van pár de csak mutatoba arany áron. Szerintem kifut a samu válzotat és lehet jön a TSMC erősebben kevesebb fogyasztással. Aztán majd kárognak a 8nm tulajok az Nvidia hogy kurva át őket ezzel is.
Most jön a Big navi majd az rásegit a készlet hiány enyhitésére, amúgy ezekkel a túlárazott kártyákkal tényleg csak azt érik majd el lassan hogy egyre többen vesznek új generációs konzolt.
PS5-Új Xbox most rajtol, és 500 dolcsiért jön a komplett müködöképes játék gép. Itthon a PS5 185 lesz, de ez még mindig töredéke a 3080 árának, főleg amenyiért most megy. -
flydomi
junior tag
válasz
nubreed
üzenetére
--Az 500 eurós lélektani határt mindegyik túllépi pl:
A marketing mar csak ilyen.Ezzel a Nvidia is tisztabban van,igy ok kozolnek egy iranyarat,a tobbit meg majd a kereskedokre fogjak.
Kozben mossak kezeiket,es jot rohognek a birkakon.
Itthon meglesz az a 300k is erte.
-
Peace
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
November 19-re kell, igen. Az időzítés nagyon rossz sajnos, de ez van. Megbékéltem vele, hogy el kell eresztenem ezt az új generációt, mert egyszerűen nem lesz készlet.
-
Peace
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az október 28 még mindig csak egy bemutató, nem az értékesítés kezdete.
-
Peace
nagyúr
válasz
poci76
üzenetére
Igyekszem mindig olyan kártyát választani, amiről a legjobb véleménnyel vannak és a legjobb ár/érték arányú. Ezért is volt HD4850-es és HD 7870-es AMD-m is és mindkettőt nagyon szerettem. Ez lesz az első ilyen irreálisan drága és nem észszerű kártyám, mert az a fránya játék teljesen elvette az eszem. Meg szerintem tudat alatt az is benne van, hogy jó ideje gyűjtögettem már és rohadtul idegesített, hogy a vírus miatt semmi sincs. Se külföldre utazás, se PS5 (legalábbis kevés eséllyel), se 3xxx-es kártya....úgyhogy szerintem már idegből csak azért is berendeltem.

-
poci76
aktív tag
Teljesen normális, hogy így érzel, az emberek így működnek. Ugyanez van nem csak cégek kapcsán, hanem pl. a pártszimpátiánál is. Ahhoz, hogy az ember váltson, először a bizalmának kell elvesznie. Te Nvidiát használsz, ismered a pozitív tulajdonságait és a hátrányait. Ha hirtelen váltanál, sokkal jobban zavarnának a másik gyártó hátrányai, mint amennyi örömet okoznának az előnyei. A 2-3 év reális időtartam. Ha addig folyamatos csalódást okoz az Nvidia és az AMD-ről pozitívabb impulzusok érnek, akkor már jó szívvel tudsz váltani. Ha viszont az Nvidia hoz jobb dolgokat, akkor felesleges váltani. Sokan nem kötődnek egyik gyártóhoz sem (pártoknál ők a bizonytalan szavazók), akik viszonylag könnyen váltanak, ill. az aktuális paraméterek alapján döntenek.
-
Devid_81
félisten
válasz
nubreed
üzenetére
OCUK az egyik legnagyobb lehuzo Angliaban.
Mindig ezt csinaljak.
Zen3 arakat is modositottak, es meg kanyarba sincsenek, de Ok mar az eredeti arakhoz kepest is dragabban aruljak.
Nezz majd ilyenek inkabb, hogy :
CCL Computer
Scan Computer
Novatech
Ebuyer (Ezeket nem minden orszagbol lehet elerni valamiert)
Aria computer
Es akar Amazon UK, bar nekik 3080/90-esuk sincs, felesleges nekik arulni egy nem letezo termeket. -
Peace
nagyúr
És még mielőtt betámadna valaki, hogy AMD-t szapulom. Nem azt teszem, csak nem bízok ebben az első eresztésben. Ha kiforrja magát és esélyes, hogy kijön egy ütős továbbfejlesztett generáció 2-3 év múlva, akkor nem zárkózom el az AMD-től. De most nem merném bevállalni CP-hoz.
-
nubreed
veterán
Overclockers uk -en fent vannak a 3070 árak. Az 500 eurós lélektani határt mindegyik túllépi pl:
-Asus Rog STRIX 3070 629 font.
-Palit GeForce RTX 3070 GameRock Pro 549 font
-Asus Dual OC 3070 549 font
-Inno3D 3070 iChill 540 font
-Zotac 3070 Twin Edge 530 font -
Devid_81
félisten
-
nubreed
veterán
válasz
carl18
üzenetére
Ez pontosan így van, nagyon jól látod.
Készlet még mindig nincs, ami van 1-2 mutatóba az is durván túl árazva. Pl tegnap az Ipon 1000000+ -ért adta az Asus 3090 Tuf -ot. No comment.Nem bízok már a 3070 és a november közepi/végi 3060/Ti launchban sem, most már kivárom a 7nm TSMC féle változatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- XFX RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310 24GB BLACK EDITION - 3 év Alza Garancia
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 6700 XT ELITE 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
vannitt akinek vizes van es 1000 pontal meg tobbet megy arra mit mondasz? Konkretan olyan pkntokat hoz mint egy 3080, persze ezekkel az kitolt wattos biosokkal azol meg jobban mennek.

.
Kozben mossak kezeiket,es jot rohognek a birkakon.