Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

Hogy egy kis ON is legyen.

Régi 4090-es mérésem: [link]

Nvidia RTX 5090 Founder's Edition:

4x8pin adapterrel csutkára bedugva:

3dMark Speed Way gyárilag: [link]

3dMark Speed Way tuningolva: [link]

Ez így speedway globális ranglista 92. hely:

Vannak, akik hasonló órajelekkel 15.500 pont körül hoznak, ott gondolom artifaktolva végignyomul nekik +x fps-el.

GPU Tweak III-al tudtam csak OC-zni, a béta MSI Afterburner nem azt teszi amit beállítasz, felejtős.

Érdekes módon a memóriát is kell húzni ahhoz, hogy gyorsuljon, pedig +80% memsávszéllel nem számítottam erre.
    (pl. 2780MHz -> 2850MHz gpu órajelnél hibahatáron belül gyorsult azonos memóriával)
    Tehát a gpu menne gyorsabban is (2910MHz-es átlaggal ment a tuningolt mérés), de a memória fogja meg érdekes módon, szóval hiába lenne itt TDP-növelés vhogy 600W fölé, nem gyorsulna semmit sem, mert a memória-tuning én esetemben itt véget ér.
    Majd még meglesek 1-2 játékot ott mizu, lehet ott irrelevánsabb a memória és mehet a gpu-órajel 3000+ MHz-re úgy, hogy ténylegesen is gyorsul a kártya.

A következő módon raktam be a kártyát:
    1. DDU és NVIDIA driver letölt
    2. Csökkentett módba bebootoltam
    3. DDU-val lepucoltam nvidia drivert
    4. BIOS-ban biztonság kedvéért pci-e gen 4-et állítottam
    5. Régi kártya ki, új kártya behelyez, netkábel kihúz
    6. Bootolás után új nvidia driver felrak, és amikor végzett, újraindítás + net bedug

Azóta már átraktam pci-e gen 5-re, eddig 0 anomália.
    Elvileg monitorfüggő is, most egy 8+ éves Asus PG279Q-ra van bekötve, de majd hétvégén megnézem lesz-e anomália multi-monitor setup esetén Asus PG27AQDP mellett.

A kábelt végigtapiztam Speed Way közben, még langyosnak sem éreztem, úgyhogy 4x8pines adapterrel kétlem h gáz lenne. Hőkamerám nincsen.

2025.01.27-es gyártás, 144db egyike.

Szerdán 12:22:49-kor kosaraztam majd vettem meg egyedi script segítségével.
    Csütörtök 7:33 körül adták postára: Fredericia (Dánia)
    Csütörtök este 18:30 körül járt Hamburgban.
    Péntek reggel 6:20 Heilbronn, 9:30körül pedig asszony átvette. (érdekesség, magyar volt a DPD-futár)

Új hozzászólás Aktív témák