- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaYaK
tag
Na itt a fogyasztás 555w+
nekem speed wayben mindig 540-555w között eszik...
gpu-z 558w
hwinfo 555wSuperposition tesztben nem ilyen éhes 535-537w...
itt sikerlült elmozdulnom a holtpontról Zorelsegítségével:
Még 1x köszönöm!Azt valaki érti/tudja hogy miért dobálja a gpu frekit teszt közben? Úgy értem állítja 3120-3105-3090-3075-3060 superposition teszt közben kép váltásnál?
Mindezt úgy hogy a boost órajel MSI AB-ben 2750-re van állítva?BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
-
Zorel
senior tag
1350mem-el sztem nincs 39xxx pont ebben a tesztben. Nekem azért 39xxx, mert a riser miatt bukok közel 1k pontot. Illetve mint írtam a power-el semmi baj, nincs TDP limit. Amit ő írt az arra vonatkozott, hogy a gpu órajelét hiába emeled ha nem megy hozzá a vram, akkor kb semmi gyorsulás nincs, tehát te pont ellent mondasz annak amit írt.
-
BeZol
őstag
GPU-Z-t nézem, de hwinfo64 is ugyanazt mutatta.
Hát amúgy megfogtál, játékokban őszintén megvallva nem néztem a fogyit annyira (főleg h sokhelyütt cpu-limit van, ezért eleve 350W körül fogyasztott a kártya), ilyen magas fogyit csak Time Spy Extreme-ben és Port Royal-ban tudtam kihozni.
btw. dec. 29én érkezik a suprim liquid X-em
Zorel:
hát akkor csak vmi extrémen sokat fogyasztó chipnél van előnye.Alapvetően mivel memória-sávszél-limites a 4090, hiába húzod a gpu-t 3.1GHz környékénél feljebb, arányaiban nem feltétlen van ott a gyorsulás mellé, mert megfogja az OC-zott memória.
Pont ezen agyaltam, h nem csoda h nem adták ki a fullos 4090 chipet a 18ezervmennyi feldolgozóegységgel, mert akkor egy 10%-al gyorsabb memóriát kellett volna rápakolni, hiszen a mostani kevés hozzá.
Szóval ha jön később 4090 Ti, akkor RTX 4080-féle 23Gbps memóriával kell érkezzen, nem a mostani 21Gbps-essel.
Értelem szerűen meglévő 4090 tulajoknak ez alapvetően "felesleges" fejlesztés lenne.
-
gaben22
senior tag
Ugye van egy emberi oldala, hogy nem b*szol ki másokkal ill. nem használsz ki másokat a saját érdekeidet szem előtt tartva. Tudom ezek cégek és nem feltétlen kell őket se sajnálni, de akkor jön a másik oldala, hogy valószínűleg itt keletkezik nekik valami veszteség, amit máshol be kell hozni, pl. azzal, hogy beépítik az árba ezt a kockázatot. Így az, aki tényleg venni akar valamit nem csak tesztelgetni az többet fog fizetni az adott termékért emiatt. Plusz ezt egy kis cég nem biztos, hogy könnyen be tudja nyelni, egy nagy cégnek nem ügy, többi forgalom megoldja, de egy kicsinél néhány milliós kártya visszaküldése elég nagyot tud vágni a hónap végén...
Én továbbra is azt mondom, hogy ez egy nagyon jó szabály és szeretném, ha ez így is maradna, de ha tömegesen elkezdenek visszaélni vele és emiatt beindul a lobby, hogy változtassanak, akkor az fog rosszul járni, aki nem élt ezzel vissza.
Mondok neked egy példát, IT területen dolgozom, de nekem már jár céges autó limitless benzinkártyával és normálisan használtam, ahogy más kollégáim is. Aztán sales departmenten egy aluliskolázott hülye idióta kitalálta, hogy ő költöztetni fog a céges autójával (ugye repi okból nekik is jár...) magyarokat külföldre. Előbb-utóbb ez szemet szúrt a flottakezelőnek és végül betiltották nálunk a külföldi tankolást... Ugye érted a példát...
-
BeZol
őstag
Hát bencheknél kiderül mennyi áram kell neki, de amik nálam voltak modolva azok 555 és 575W-ot fixen be tudtak kajolni, ekkor pedig kevés az 1.1V mellé az 530W.
Majd erre is rakok Gigabyte Gaming OC bios-tViszont ahogy korábban is írtam, esélyesen csak 26odikai héten ha meg fog érkezni...
-
gaben22
senior tag
Azért kérdezem, mert itt volt pár játékos, aki emiatt panaszkodott, de manualban is benne van, ha ilyen meg olyan kombóban van NVME SSD a computerben, akkor 8x lesz elérhető csak. De amúgy alapból mindkét slot tud 16x-t (egyszerre nem, csak külön-külön) szóval az lehet nem garanciális probléma.
-
gaben22
senior tag
A Suprim Liquid X az alapból 600W amúgy is, nem? Én is gondolkodom, hogy átigazolok erre Strixről, mert csak nem akarja Alza leszállítani a kifizetett Strix 4090-et, most meg szabadságon leszek így lenne időm szarakodni a géppel (DIY wasser építés, Linux + Windows install, config, DDR5 tuning mórikázás...), de VGA nélkül nincs kedvem...
-
Kabbe, ő akarom mondani grat, hol a hwinfo
Bezol-é utazik még
#5619 vagner66
Neked is grat, jóféle az Inno, alza eddig mindenkinél korrekt volt, foramaxról nem gondoltam volna hogy fogyivédelemig kell elmenni(3db TUF-od is giga cw-s volt, ez sem valami fényes, asus elvileg premium gyártó, a nálam lévő Bezol Inno cw mentes volt
)
-
KaYaK
tag
Az összes mag 5.8 on ment? Az nagyon szép eredmény! Tegnap volt az hogy megpróbáltam a memorianak is megtalálni a végét! Ma megnézem meg lehet-e rajta finomítani! Koszonom a tanácsot! Megnézem az AB is hátha segít valamit!
#5616 BeZol
furcsa is volt hogy a time spy ban hiába emelek a procin semmi haszna olyan volt mintha droppolna csak a score eredmény hol le hol fel! Abszolult igazad lehet! Sajnos nekem meg nem volt olyan hogy véletlenül nem fagyott ki es dobott egy magas pontszámot!
Speedwayt megpróbálom kimaxolni! Koszonom a tanácsot! -
KaYaK
tag
Kicsit segítesz benne hogy mire gondolsz a MSI AB force constant voltagenal?
En a sajat tuning szoftveret használom ne azt használjam?
Ezek nagyon szép számok! Grat!
Tesztelgessek hogy kicsit visszaveszem a GPU frekit és kicsit emelem a memot?
Mekkora frekin megy a 13700k hogy ekkora pontszámot dob? 22k
Elore is köszi a válaszokat! -
+#5426
Proci amint mondtam full Stock szóval a nagy gond azzal van ezért kevesebb ennyivel az eredmény (szerintem), majd ha lesz kedvem csinálom és küszködök vele, de nekem elég ez is most úgyis 120 Hz-ig megyek és az meg stabilnak tűnik!
Legnagyobb öröm, hogy nincs CW, pedig itt mindenkinél volt eddig szinte..
A ramom elég jó DDR4 terén és a DDR5 váltás még egy ideig nincs tervben! -
-
GEIL
addikt
Igen, tudom.....viszont ha onnan közelítem meg hogy akkor 3-4 évig talán tényleg nyugodtan hátradőlhetnék mert tuti hogy az addig megjelenő játékok is csutkán elfutnának 1080p-ben és full grafikán...
Hülye hasonlat, de attól mert Porsche-t hajtok, azért gurulhatok vele városban 50-nel is....mert megtehetem és engem nem zavar hogy "van benne jóval több" is....de max lidl-be járnék vele ásványvízért....
A gondom az, hogy DLSS nélkül ezt a fullos 1080p + csutka RT-t még az RTX3080 is itt ott röccentené....1-2 év múlva meg főleg "kevés is volna".
-
GEIL
addikt
Pfuu...nálam "nyaralna a kártya"...FullHD-ben és 60 HZ/60 fps--en.
DLSS-re nem is volna szükség egyáltalán és minden játék mehetne full full ultra csutka grafikán és a legdurvább RT-vel és az fps szögegyenesen állna 60 fps-en...se alá, se fölé...és a kártya ketyegne 60 fokon és 35-40% max terhelésen (vagy annyin sem)Aztán lehet hogy még az RTX4080 is tudná kb "ugyanazt".
-
Szerintem nekem nem CW-zik. 100%-on megy most is PUBG alatt és normálisan pörög teljesen egy fokkal sem másabb, mint a Suprim X volt a 80 Ti esetén. Vagy süket vagyok..
Hová töltsek videót róla, hogy hallható-e vagy mit nézzek?Szerk.: Bár nekem 120 Hz-re van limitálva. Annyit bír a TV szóval nem kell több.
Csináltam videót, ennyit hallok és látható a 100%-os használat. -
GEIL
addikt
Ez már vicces....az valójában "nem CPU limit", hanem csupán "kisebb" felbontáson egy erősebb gyorsabb procival kb mindegyik videokártya tud minimálisan gyorsulni......
Én Voodoo3 és TNT2-n kezdtem igazán a 3D-s kártyákkal játszani...annak idején mi így határoztuk meg:
CPU limitesnek mondtuk a rendszert, ha felbontástól függetlenül kb ugyanúgy futott minden....alig csökkent az fps a felbontás növelésével, mert a GPU "túl" erős volt a CPU-hoz.
(Nekem így volt a Voodoo3-am...(Celeron 366@450-en minden felbontás kb ugyanúgy ment.....)GPU limites: felbontást növelve drasztikusan egyre kevesebb volt az fps....., mert a GPU "túl" gyenge volt a CPU-hoz. (Nekem így volt a Voodoo3-am proci csere után, CeleronII 633@965 már érezhetően jobb volt mellé...)
Akkoriban ezek a felbontások mentek: 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024...stb
Tudom, most más a világ és 1080p, 1440p és 4K van....de akkor annak idején mondhattam volna a Voodoo3-ra is hogy 640x480 ban CPU limites volt a Voodoo3 a PIII933@1150-en húzva, mert utána az AMD A64 2800+ még gyorsitott rajta picit.....
Egyértelmű hogy egy még bikább proci fog gyorsitani az RTX4090-en is...igen....majd egy 6,4 GHZ-en ketyegő 14. generéációs Intel CPU mellett nézd meg jövőre...
-
warcat
veterán
Szerintem csak túltolták nálatok a készleteket a boltok, mindfactorynál csak elkopott az msrp körüli kártyák nagyja [link]
Palit nem ocből elment 70+hétvégén figyeltem az asus bolti készletet, 70+ról lement a darabszám 46ig (most már újralistázták közben más darabszámmal)
-
laychi
veterán
Minimum FPS igen gyenge, 3080-nal lehet hozni. persze lehet, hogy csak valami driveres bug vagy az OC-nem volt stabil.
De lehet cpu limit is, mert ennél a tesztnél előjön.
144fps volt 10850k 5GHz-el a minimumom 4090-nel, többieknek 170 körül.
4090 alap vs OC, amit ki tudtam hozni belőle, csak gyors tesztek.
alapoc
oc+Vram oc
-
ForRedGlory
félisten
A benchmark már csak ilyen. Azért játékban közelebb van. 4090-al alapon 145 fps, 4080-al húzva pedig ennyi. Persze nyilván nem teljesen fair összehasonlítás, iletve játékfüggő is, de egy (nemhúzott/húzott) 4080 bőven elég 4K alatti felbontásban.
-
-
Sontir Fel
őstag
Ha lenne feles 1500 euróm megrendelném, hogy tényleg kiderüljön, tényleg van-e
#4306cyberwarfare: Megyek haza karácsonykor, majd viszem neked bőröndbe
#4309keIdor: a dolgok jelenlegi állása szerint ez az ár nagyjából 2 év múlva várható... a 3080 is most éri el az MSRP árat
btw nekem is tetszik a kártya, de azért még megvárom a 7900xtxet. Egy ezer eurós referencia kártya lehet elég lenne nekem
-
PuMbA
titán
-
A.Winston
tag
Egyebkent valaki elmondhatna miert csak online vasarlasra ervenyes. Meg soha nem vettem ugy muszaki cikket helyszinen hogy a konkret termeket teszteljem. Online vasarlas eseten valamilyen foku utanajarast kovetoen jut el az ember adott termekig, de ezt meg ott helyben nehezkes osszehozni. :/
-
Drizzt
nagyúr
A kartya valos megjeleneseig kiadott arakkal felesleges mit kezdeni. Ha kijon, akkor fogjuk latni, hogy tenylegesen mennyibe kerul. Annyira akartam en felhivni a figyelmet, hogyha joval dragabb lesz az msrp-jenel, akkor az AMD kartyak is szinte biztosan azok lesznek aranyosan. Szoval jelen allas szerint en annyit vennek biztosra, hogy kb. 20%-kal lesz dragabb a 7900XTX-nel. De szerintem lehet meg meglepetes a megjeleneskor, MSRP tekinteteben.
-
laychi
veterán
FE 1470 euro + posta, pár modell lesz talán ezen az áron mutatóban az elején aztán meg irány felfelé.4090 árazásra.
Szerk.: Megnyitottad egyáltalán a linkeket?
#3684Jacek
Mi van közelebb a 4090-hez? A 4080 teljesítménye?
Inkább félúton egy natúr 3090-hez képest.
Normálisabb 3090 Ti-khez, amiket nemrégiben 1200-ért is ki lehetett fogni mégközelebb van. Főleg ha annyira értelmetlen az OC, mint a nagytesónál. Akkor sok + pontot se kell keresni benne.4080 12GB teljesítménye volt 3090 körülire saccolva.
-
laychi
veterán
Neki az a problémája, hogy ha neki visszaviszik, mint kisker, akkor őt sz*patja a nagyker a %-okkal,"egyéni elbíráslással és úgymond bukik rajta, a végfelhasználó meg "játszadozik".
De ennek is két vége van.
Azért ilyen értékű dolognál legyen kielégítve a vásárló igénye maradéktalanul.
Az sem fair, hogy megveszel valamit, amit előtte nem próbálhattál ki abban a környezetben, ahol azt használni fogod, aztán elégedetlenül használd, vagy add el, magánszemélyként áron alul azonnal, mert nem felelnek meg az igényeidnek.
Kis értékű dolognál még benyeli az ember, de azért ahhol 100e-ekről, millóókról beszélünk, ott már a tehetősebbek is húzzák a szájukat.Én monitorral sz*ptam anno. Visszavittem, kicserélték, ugyan az volt a következőnél is. (Acer Nitro VG270U volt, ha jól emlékszem), 144Hz-en voltak érdekes vibrálások(neten is megtalálható volt sok helyen a jelenség) 120 Hz-en is próbáltam, ott nem jött elő, de én 144Hz-es monitort vettem, akkor tudja már a specifikációját hibamentesen.... Végül visszavittem és kicseréltettem ismételten, ráfizetéssel egy másik modellre, egy régebbi sokaknak bevált modellre, amit azóta is használok.
A vicc az, hogy a 2. után el akartam állni a vásárlástól, vissza szerettem volna kapni a pénzem, mert elégedetlen voltam a termékkel. Netről már akkor, a termék megjelenését követően sok egyező hibát meg lehetett találni fórumokon, az eladónak meg is mutattam, hogy szériahibás a termék.
Pont, ahogy Skiz0 korábban leírta, a bolti átvételes téma, ahol szintén nem tudod kipróbálni a terméket, de nincs elállási jogod. Nem kaptam volna vissza a pénzem semmi esetre sem, csak csere vagy levásárlás.
Azóta online vásárlok.
Nem szoktam "csak úgy" visszaküldözgetni cuccokat.
Vettem Német MM-ben egy 4090 Tuf-ot(online rendelés)
Bontott volt, új áron, megreklamáltam.
Mivel már úgymond "mindegy" volt, betettem a gépbe, kipróbáltam, lássam milyen az új cuccos, bizonyosodjak meg arról is, hogy valóban úgy van e, ahogy a YT-os szakik mondják, procilimit, stb.
Megbizonyosodtam róla, illetve arról is, hogy visít, mint disznó disznó vágáskor és elégedetlenségből fakadóan küldte vissza az előző tulaj is....Itt lehet jobban keresni, mint otthon, de itt sem nyelnek be az emberek mindent minden áron...
Ezt már többen említették.
Mi magyarok még igen csak többet benyelünk, mert erre lettünk nevelve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Milyen légkondit a lakásba?
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Napelem
- Crypto Trade
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest