Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz PAtr0n #37054 üzenetére

    Mindegyik (MSI Afterburner, Asus GPU Tweak, EVGA Precision, ZOTAC FireStorm, SAPPHIRE TriXX, Gigabyte Xtreme Engine Utility, Palit ThunderMaster) az Rivatuner licenceit használja csak más kinézettel és a funkcionalitásuk-tudásuk is változik.

    A Rivatuner volt az első VGA tuning szoftver Nvidia kártyákhoz 1997-től napjainkig. A GPU és VRAM csúszkák tologatásán kívül már egymagában is többet tudott.

    Ezt az alapot és fokozatosan fejlesztett verziókat vette meg-licenceli az MSI meg a többi cég és húzta rá az Afterburner meg a többiek a többi nevet, kinézetet és adott funkciókat:

    Basic Guide to Overclocking using Rivatuner

    Anno a Rivatuner-el húztam az akkori GeForce 4 MX440-es kártyámat...

    A Riva Tuner Statistics Server-é avanzsált az a része ami az FPS-t meg minden féle adatot kiolvas a játék közben a gépről.

    Szóval mindegyik egy kutya. Ha az alapot fejlesztő nem fog pénzt kapni a munkájáért akkor sem az MSI AB, sem az Asus GPU Tweak meg a többi nem fog egy idő után naprakész lenni és nem fog tudni a szoftver mit kezdeni az újabb kártyákkal.

    Persze lehet egy ideig ugyan úgy működik majd mert adott szoftveres információkat, kártyán lévő vezérlőket és hozzáférést-elérési utat tudja majd használni a régebbi verziós program újabb kártyák esetén, de szoftverhibákba és egyéb anomáliákba futhat az ember, mert nincs meg a naprakész állapota a szoftvernek.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák