Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
válasz
Iludka
üzenetére
Nálam is valami hasonló dolog történik.Horizon Forbidden,és a Callisto Protocoll,közben
azt vettem észre,hogy egyszer csak gondol egyet a játék,és be esik 10-20FPS-re a
80+-ról.280Wattról 140Wattra. Vram használat ilyenkor 7300 körül.
EA FC-vel játszom még jelenleg,ott nyilván nincs ilyen hibajelenség.
Ujraindítva a játékot megint stabil,egy ideig.
Már nem tudok mire gondolni, TÁP,vagy a Vram fogy el.
Annyira jöttem rá,ha az egyik monitort kikapcsolom,és csak az megy amin játszom akkor
nem olyan vészes ez a jelenség.
3070TI,32GB RAM, Rizsa 3800X -
HREH
senior tag
válasz
Iludka
üzenetére
Nekem a Control csinálja ezt DX12-ben, VRAM 6-6,5GB között, RAM 32GB, tehát ezek nem fogynak el. Proci is bőven elég hozzá és SSD-ről fut. 2-3 percenként szabályosan megfagy az egész játék 5-6 másodpercre, majd fut tovább rendesen.
Sehol máshol nem csinálja, szóval már magára a játékra gondolok, hogy ez egyszerűen ilyen. -
Iludka
tag
De pl megnéztem egy másik játékot ott pedig azt csinálja hogy 3-5 sec-enként akad egy rövidet
-
Iludka
tag
Sziasztok Játékban azt tapasztalom, hogy van amikor tökéeletesen fút a játék, majd gondole gyet és be esik az Fps 15-re Képet amit linkeltem egyiknél 15 Fps másiknál 150 Fps. Mi okozhatja ezt? Köszönöm a választ
Vga: 3070 / Cpu Ryzen 5 3600 / Ram 16Gb Viper.
Kép minőségér bocsi.
Az alsó képnél fút normálisan
-
-
t72killer
titán
Tervezek egy középkarit venni, de meg vagyok lőve attól, hogy a 4060 még "Ti" változatban is milyen gyengusz. A 3070 ti-modelleknek vajon elég 100%-ban az az áram, amit 2db 8pines csatin felvesznek, vagy izzasztják az alaplap vezetákeit is? Az asztali gépemben ezekkel sajna vmi galiba van, amióta a kedvenc tápom kihalt, a kizárólag a pcie sínből evő régi karimmal nem bootol a rendszer. Ill mégegy, egpu-ban is használnám a kicsikét, ott is előny, ha nem a chipsetet fűtöm.
-
miqlas
őstag
-
berke89
junior tag
Sziasztok, van egy msi rtx 3060 ti lhr-em. Már a warzone 2 Bem is stutteringem volt, akkor azt hittem csak a proc miatt i5 12400. Vettem egy ryzen 7800x3d et és váltottam 2k felbontásra. 2k lowon játszom a warzone-t most, van kb 120-130 fps em. Viszont folyamat stuttering-el… ezek szerint a 8gb vram már a full hdhoz is kevés volt ? Tele a reddit ezzel már évek óta. Warzone nem szereti a 3060tit, érdekes pedig a 3070 nem szenved ennyire tőle az is 8 gb os. Illet láttam a hynx memória gondot, az enyémen is az van! Lehet ez a gond ? Alza garis meg erre lehet garanciális ügyintézést kérni ?
-
miqlas
őstag
válasz
twinfather81
üzenetére
... csak viccbõl írtam!
A helye oké, az a lényeg, hogy ne kifújjon a házból, hanem beszívjon oda levegõt! Ha megoldható, a meleg fent távozzon!
-
twinfather81
tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Igen tudom, de a telóval gyorsabbnak tűnt, ígyis kivehetőek az értékek. Akitől vettem a karit, ő azt mondta h mivel Legion gépből lett kivéve, ezeknek 110°-ig felmehet a hotspot, mint a Founder Editionöknek, ez üzemi hőmérséklet..de szerintem sem árt az újrapaszta.
-
xtremist
őstag
válasz
twinfather81
üzenetére
Ez még így is nagyon magas, pláne UV mellett.
Techpowerup teszt hőfokok:
-
Biga123
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
[Win]+[Shift]+[S] Nekem jobban bejön.
-
miqlas
őstag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
... ne már!
Az [Alt] + [Print Screen] nem tud csilli-villi képet csinálni a gépházról!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy a viccet félretéve!
Ha le van véve a ház oldala, teljesen mindegy, melyik venti hol van! Ha fent van, akkor meg pozitív nyomásra kellene kihegyezni a rendszert, ha jól tudom ...
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
twinfather81
üzenetére
És ismerkedj meg az Alt+Printscreen gombbal. Aztán a beépített Paintbe; Control+V. Mentés.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
twinfather81
üzenetére
Szerintem meleg, Te is látod sokkal rosszabb, mint volt.
-
twinfather81
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ez az RTX 3070 MSI Twin Fan OC (https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-3070-TWIN-FAN-OC/Specification). Egy Lenovo Legion gépből lett kivéve. Eddig az Asus ROG-nál csak a GPU hőmérsékletet néztem, az sose ment 63° fölé, a Hotspotot sosem. Igen, eddig ezzel nem fagyott ki eddig. Reméljük ígyis marad, csak megkíméltem volna magam a kálváriától - Proci, alaplap, memória, tápcsere - de jó lesz ez az intel i5 10400, nem veszem észre h gyengébb lenne mint a Ryzen 5 5600 volt.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
twinfather81
üzenetére
Az Asusról is jó lett volna a kép. Ezzel az MSI-vel most megy hiba nélkül nem? Melyik MSI ez egyébként?
-
xtremist
őstag
válasz
twinfather81
üzenetére
Próbáld meg oldalfal nélkül, lehet hogy házszellőzés gondod van. A képen látszik hogy hátul pl nincs venti beépítve, és ezek nagyon magas hőfokok, főleg ilyen ventilátor fordulat mellett.
-
Remington
őstag
válasz
twinfather81
üzenetére
97 fok a max. hotspot. Nagyon magas ettől a kártyától. Újrapasztázás ajánlott.
-
twinfather81
tag
83ig ment fel a hotspot max eddig, kicsit erősebb játékkal megnéztem.
-
xtremist
őstag
válasz
twinfather81
üzenetére
63 fok volt a kártya és 59 a hotspot? Egy hwinfo kép sokat segítene
-
twinfather81
tag
GPU hotspot 59°. Eseménynaplóban megnéztem a kritikus leállást, nem naplózta. Most kaptam egy MSI 3070 tesztelni, ez nem fagy, ez 1x8pint kap tápból, az Asus Rog 2x8 volt, 2 ágon kapta, félmoduláris táp volt. Windows friss telepítés, Clean, megvásárolt key-jel. Monitorra is gyanakodtam, de nem sok köze van hozzá. Max a felbontás miatt. Adaptive Sync bekapcsolva, 144HZ, HDR off, 1ms-t is offoltam. Experienceben nem állítottam semmit.
-
xtremist
őstag
válasz
twinfather81
üzenetére
Tudom hogy ez általában alap, de inkább megkérdezem; friss telepítéssel próbáltad? Egyébként ha minden mást cseréltél és a hiba megmaradt, akkor valószínű hogy mégis a kártya.... hotspot mennyi?
-
Atla
senior tag
válasz
twinfather81
üzenetére
Táp esetleg,de azt is cseréltél ugy látom.
Két külön ágon kapja a feszültséget a GPU? Friss windows telepítés volt?
GPU hot spot hőmérséklet?
Eseménynapló mit ír amikor megtörténik a fagyás? -
Atla
senior tag
válasz
twinfather81
üzenetére
Ezekből a képekből elég nehéz megmondani a hiba okát.
Talán a videókártya hőmérséklet adataival kellene elindulni a megfejtésnek. -
twinfather81
tag
Sziasztok, új 3070 tulaj vagyok, hátha tudtok segíteni. Régi 1660Ti-t váltott. Régi procim i7 6700k volt 16gb. Most R5 5600, 4x8GB, Asus Rog 3070, Asus TUF B450 Gaming II lap, Chieftec A-90+ 650W táp, M2-n a rendszer, 2TB SSD gameknek, progiknak, Corsair ház, monitor LG 34 Ultra Wide 144Hz 2560x1080 natívon játszom high-ultrán, Cyberpznk, Forti, RDR2, Horizon Forbidden West stb. A konfig szépen ment, mikor kipróbáltam. Húsvétkor volt több időm játszani. Kb 1.5óra után monitor kikapcsolt, gépet csak a power gomb hosszan nyomásával tudtam kikapcsolni. Azóta a srác akitől vettem, letesztelte a karit, elvileg hibátlan neki. Visszaadta, nekem fagyott. Azóta cseréltem alaplap, proci, memóriák, táp, kb mindent. Új konfig I5 10400, Gigabyte B460 lap, EVGA GQ 750W 80+bronz ház. Jelenleg ez van, és megintcsak fagy.. mi lehet még a probléma szerintetek?
HDD Sentinellel teszteltem az SSD-NvMe, hibátlan, memóriák is. Nem bírná a 2k felbontást? Tanácstalan vagyok.

-
Zοltta
senior tag
Srácok az i5-12400F mellé túlzás már a 4060?
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007
üzenetére
GPU -z Lookup gomb ezeket a VGA kat dobta ki, amik ugyan azzal a BOARD numberrel rendelkeznek. "Board Number PG142 SKU 10"
Ez jelentheti azt, hogy ezeknek a VGA-knak a BIOS-a flashelhető az én FE kártyámra?

Memory supportnál 16 féle memory-t supportol ez a BIOS- szóval kb az összeset. Azzal tuti, hogy nem lesz gond. De azt a PL-t kéne kitolni egy másik BIOS- al
-
Baryka007
addikt
Üdv!
Adott egy Founders Edition RTX 3070, MSI Afterburnerben +10% kitolt TDP vel korlátoz a BIOS 240w fogyasztásnál. Mivel benchmarkozgatok a géppel, ezért valahogy ki kéne tolni a TDP jét a VGA-nak. BIOS Flashelésre gondoltam.
Lehet tudni, hogy FE 3070 re melyik 3070 BIOS jó, aminek nagyobb a TDP 240w nál? Szeretném rá flashelni, de nem rá való BIOS-t nem szeretnék.
A páciens:
-
xtremist
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Pontosan annyi, mint a techpowerup tesztjébenben volt. Semmit nem hallani belőle, még nyitott gépháznál sem.
-
-
Atla
senior tag
3070Ti tulajok segítségét kérném!
Horizon forbidden westben kellene nekem megnézni MSI Afterburnerben a kártya fogyasztását.
Nálam egy supremeX-el aminek 310Watt a maximum terhelhetősége,nem megy 230W fölé.Youtoubon egyes 3070ti videókban 280Wattot is látok.Szóval arra próbálnék rájönni,hogy lehet kevés a Seasonic 650W-os tápom ehhez a teljesítményhez! szerintetek?
-
xtremist
őstag
Bios performance módban, 1V uv, minden más gyárin.
-
xtremist
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Qva száját, likvidálni kellett az előlapi csatikat az alaplapról hogy elférjen a dagadt teste.
-
xtremist
őstag
Beszereztem egy RTX 3070 Asus Noctua kártyát, abszurd módon nehéz és 4 slot széles, ha valakit érdekel, majd rakok fel pár hwinfo képet.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Zοltta
üzenetére
A proci teteje pontosan az RTX3080. Nekem volt 3070 és 4060Ti 16GB is. Sokszor jól jött az a plusz Vram. Én a 3080-at céloznám meg. A sima 4060 kerülendő mert még a 3060Ti szinten sem hozza.
Ha kipróbálnád a CP2077-et RT-ben akkor pont 9GB Vram kellene , ezért érdemes 2024-ben a 3080-at keresni. 3070 8GB-al voltak nagy FPs droppok amik a több Vrammal szűntek meg
-
Zοltta
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Az adatlapomon lévő konfignak mi a teteje amit még ki tudna hajtani ?
Jól gondoltad max 150 et szánokra
igaz ,hogy csak a Lollal Valoranttal meg olykor a Fortnite az amivel játszok, de ez később változhat.Grave_444
Jelenleg egy MSI 1660 6G gaming X kártyám van amit a páromnak adok ha eldöntöm melyik 3000es széria kártyát veszem
Msi is tetszik csak azért Asus , mert ha már a lapom is meg hűtő is az akkor lehetne a vga is az
Noctua valahogy nem tud elragaszkodni a barnátol azt azért nem csípem , el ismerem hogy jó ,de nah..
-
4264adam
nagyúr
válasz
Zοltta
üzenetére
3060 és a 3070 két külön kategória. Ami közel áll a 3070-hez az a 3060Ti, kb 10% lemaradása van.
Ami kerülendő: ASUS DUAL / Gigabyte / MSI Ventus
Jobbak: EVGA XC3 / EVGA FTW3 / ASUS ROG Strix / MSI Gaming X vagy Z Trio
Teteje: MSI Suprim X / ASUS Noctua
Ezzel le is fedtük a 115-150k-s határt. Ha 150k-t szánsz rá akkor inkább RTX 3080 10GB. Pont kellene még az a 2GB Vram. -
Zοltta
senior tag
Sziasztok 3070 ből melyik 3 ventis Asus kártya ajánlott ? Fontos ,hogy csendes legyen és főként a megbízhatóság a cél.
3060 on gondolkodtam de a 3070 mennyivel erősebb nála ?
Köszi
-
válasz
Deer76
üzenetére
Egyébként a RAM-ok típusát, a GPU-Z is kiírja, igaz a kódját nem.
Egyébként nekem, egy 2021 nyarán vett, Asus TUF OC-s 3060 Ti-m van, és lekopogjam, eddig semmi problémám vele, kiváló a hűtése, hangtalan, és gyönyörű szépen lehet az MSI AB-vel, különböző profilokat belőni hozzá. -
R a y
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
2070et váltana. Fullhdn vagyok még, bár 4070et szerettem volna(már meg is rendeltem), de pont közbeszólt a kocsi (full futómű felújítás miatt) lemondtam a 4070ről. Viszont van egy hardverem amit beszámítanának egy 3070 ti ba

#17407 Szerintem már nincs gari rá. A 2070emet havertól vettem, új kora óta nála van. Nincs vele gond. 3070-el szokott gond lenni?
Tudom ez most nagyon költői kérdés volt... De ugye a 20as szériánál volt a memória probléma ami sok kártyát érintett. Ilyesmire gondolnék. -
R a y
senior tag
Sziasztok! Sokat olvasgattam vissza a topikban, de azért feltenném a kérdést; Asus Tuf RTX 3070 Ti vagy MSI SUPRIM X RTX3070 Ti az ajánlottabb? Én az msi felé hajlok, jelenleg msi lapom, msi kártyám van, nagyon meg vagyok vele elégedve!
Köszi!
-
dik
őstag
Kicsit utánna néztem ennek a 59,950 és 60Hz régivilági maradvány szabvány dolgoknak és ja egy felfoghatatlan számomra.
Ha megosztom a képernyőt akkor az lcd tv ott 60Hz megy és akkor tudom ennek is (monitor) átállítani 60Hz, de olyan szarkép lesz embertelen. Ha csak monitorral megy akkor csak 59,950Hz van. Kb. sokhelyen azt írják lényegtelen. Én meg nem tudom nem értek hozzá, de olyan érdekes a kép mintha remegne kissé... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
3070TI,32GB RAM, Rizsa 3800X
Vga: 3070 / Cpu Ryzen 5 3600 / Ram 16Gb Viper.
De a másik kártyát tesztelik most, de ha ezzel is kifagy akkor nem tudom mi okozza a freeze-t.

Én mondjuk Gigabyte 3070 OC-t vettem pár hete és ahogy a kezembe fogtam éreztem hogy mennyivel nehezebb mint a korábbi Giga 1070 G1-hez képest. Úgy hogy én is alá támasztottam