-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Ha állítod, változnia valaminek biztosan kell, de nem minden szín ugyanúgy változik. A legkönnyebb a különbséget meglátni, ha megnyitod a Paint-et és a teljesen fehér felét meghagyod, a másik felét csontfeketére fested. Ezen garantáltan fogod látni a különbséget, mert a Korlátozott beállításon a fehér és a fekete láthatóan gyengébb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
A VGA 43-44°C-nál indítja a ventilátorait, addig fan stop-os. Gyárilag nálam pl. a határon mozog, így hol elindítja, hol leállítja a légkeverőket.
Ezt testre tudod szabni akár az MSI Afterburner-ben, ASUS GPU Tweak-ben vagy természetesen az EVGA Precision X1-ben.
A 680mV az alap, nyugalmi feszültsége. A GPU-Z-t úgy állítsd be, hogy a MAX értékek látszódjanak. Ott már jobban fogod látni, mennyi a max. feszültsége 3D-ben. Nekem az 1081mV.
Gyári beállításokon sergesd majd meg a kártyát 3DMark Time Spy-al, ott már - hidd el - megjön majd a hangja.
Teljesítményben amúgy remek kis kártya, méretre sem böszme, nekem is ez volt az egyik fő szempont. Ami engem illet, idővel kap két normál 92mm-es ventit és akkor már jól el lesz. Egyszóval használd egészséggel és leld benne örömöd Te is!
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
xAttilax
őstag
szia!
Nekem egy gigászi csalódás volt az a kártya. Nagyon hangos és az uv sem segített.. A venti kezelés egy okádék, nem tudta normálisan leállítani, folyamatosan beindult valamelyik venti így fixre kellett rakni, EVGA fórumok tele voltak vele ezzel a gonddal.
komolyan mondom ideges leszek ha arra a kártyára gondolok De lehet, hogy csak nekem volt hangos és pont nálam nem volt frankó a venti vezérlés... de mindenképpen nézz és olvass sok tesztet előtte, azért nem kevés pénzről beszélünk még most se, hogy ne legyél majd teljesen elégedett."sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
-
Vigneau
félisten
Szia!
Ugyanez van nekem is, csak nem KL, hanem RL a vége (refurbished, esetemben OEM, nuku doboz). Egyébként én is jobban szeretem a kisebb VGA-kat.
220W-ig ki tudod tolni majd a TDP-jét, de én inkább hagytam 200W-on a csúszkát és az undervolting táborát erősítem. Jelenleg 831mV-on, 1710MHz-es boost mellett nyúzom.
Mellesleg épp egy venticserés projekten ügyködöm, mert a hangja nekem azért megfeküdte a hallócsontocskáim...
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Puma K
nagyúr
Azért ha ésszel épít az ember gépet az aktuális és a leendő igényeit figyelembe véve és fél szemmel évente néha frissíti fejben az aktuális hardvereinek a használt piaci árát majd számol azzal, hogy mire lenne szüksége az mennyibe kerülne és ehhez mennyit kellene hozzátennie, akkor szinten lehet tartani a gépet kevés összegből kevés hardver cserélgetésével.
Csak a meglévő hardvert nem feltétlenül éri meg addig használni ameddig teljesen elértéktelenedik.
Vagy ha valaki nincs ezzel tisztában akkor itt pl megkérdezi a jelenlegihez mennyit kellene hozzátennie vagy mit kellene cserélnie hogy adott igényét kiszolgálja a gép és ezután kap egy vagy több korrekt és részletes választ.
Egy újabb Ismerősnek rakok össze gépet. Van-volt neki egy Dell irodai munkagépe Intel Xeon 4mag/8szálas procival, 4+8 GB DDR3 RAM-mal és valami dedikált VGA-val amit később egy GTX 1050 2GB-ra cserélt.
Játszik más játékokkal is viszont a Detroit: Become Human-nal szeretett volna játszani, de egy idő után összeomlott a játék. Elvileg egy idő után kifutott a 2GB VRAM-ból az említett cím. A DBH-nak a minimum rendszerkövetelménye közül egyedül a 3GB VRAM nem volt meg.
Első körben ez az ismerősöm egy VGA cserére gondolt 50k Ft értékben, de a benne lévő táp, számítógépház és a CPU sem adott erre sok lehetőséget... Főleg úgy, hogy aztán egy 6GB VRAM-os kártyát szeretett volna. Újabb ötlet gyanánt 150k Ft-ért szeretett volna egy gépet összerakni monitor és perifériák nélkül, de erre manapság nem sok lehetőség van, hogy ennyi pénzből egy épkézláb és új gépet összehozzon az ember.
A magam részéről megerősítés gyanánt megkérdeztem a milyen gépet topikban, hogy ezért a 150k Ft-ért milyen gépet lehetne összerakni. Ami erősebb mint a korábbi, ad némi bővíthetőségre-fejlesztésre lehetőséget és hozza az egészet elindító DBH minimum rendszerkövetelményét. De az én tapasztalatom és az ő válaszuk is az volt, hogy nem meglepő módon ez a keret mostanra nem elég. Főleg nem egy új géphez.
Végül ez a masina lesz összerakva az illetőnek:
A jó alap amivel később nem kell számolnia ha fejleszteni akar:
- DeepCool CL500: csak kicsomagolták, 18k
- Seasonic FOCUS GX-550W Gold (SASSFOCGX550): új, 10 év garancia, ~34k
- ARCTIC P12 PWM PST 120mm Value Pack: új, 10 év garancia, 5db, ~10kEz összesen jelenleg ~62k Ft amivel már később nem kell számolni ha gépet akar fejleszteni.
Lesz hely a gépházban ATX méretű és ettől kisebb alaplapoknak és hosszú maximum ~33 cm-es VGA-nak. Lesz megfelelően erős és minőségi táp ami sokáig ki fogja szolgálni még egy későbbi erősebb konfigot is. És lesznek ventilátorok amik a gépben lévő alkatrészek levegőztetésről és hűtésről fognak gondoskodni.
Aztán a többi:
- MSI B450 Tomahawk Max II: új, 3 év garancia, ~38k
- AMD Ryzen 5 2600: használt dobozos, gyári hűtős, 28k
- Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz: használt, 3,5 év garancia, 20k
- Asus Strix GTX 1070 OC: használt, próba garancia, 60k
- Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD 500 GB: új, 5 év garancia, ~31k
- Jonsbo M.2 SSD hűtőborda: új, 3 év garancia, ~3,4kA két részben említett alkatrészek összesen ~242.400 Ft-ba fognak kerülni. Mindezt úgy, hogy a kritikus alkatrészek a rájuk váró feladatot a lehető legjobban fogják tudni ellátni.
A megfelelően erős VRM-mel és VRM hűtéssel rendelkező alaplapba mehet később egy erősebb 5600X (6c/12t) vagy 5800X3D (8c/16t) a 2600 (6c/12t) helyére. De akár egy 5950X (16c/32t) is opció.
A memóriát később lehet cserélni gyorsabb órajelű és alacsonyabb késletetésűre ha a maradék x%-ot ki szeretné hozni a két említett 5xxx szériás Ryzen valamelyikéből. Plusz bővíteni is lehet 32 GB-ra ha szükséges lenne.
A GTX 1070 GPU ereje és 8 GB VRAM-ja még egy ideig ilyen igények mellett 1920x1080-ban elég lesz.
Az adattároló a Windows-nak és néhány játéknak kellően gyors lesz. Ha meg kevés a hely akkor később mehet egy költséghatékony SATA csatlakozós ~500-1000 GB-os SSD a gépbe.Az ésszel épít gépet részez még annyit a magam részéről, hogy a 9900K-t 2019 óta használom túlméretezett épített vízhűtéssel, 32 GB RAM mellett, 2TB NVMe SSD-vel és a 3070 Ti után egy 3090-el a gépben.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Atla
senior tag
-
aginor
veterán
3600-ról még 5500-re is megéri a csere. Alacsonyabb fogyasztás, jobb turbó és jobb feléptés, kevesebb és kisebb mikrolaggok. Tapasztalatból mondom.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
-
4264adam
veterán
+1 FHD-n egy 1060 RX570 után az RTX3060Ti vagy 3070 3x erősebb.
Igaz neked over kill a VGA mert ha az I5 3470 van az nem fogja tudni meghajtani rendesen. Annak a procinak a mostani VGA a képessége vége
Ha teljesen ki akarod hajtani akkor az alaplapod elbírja a Ryzen 5 5600-at ami 65k mostA jelenlegit meg eladod és nem érződik akkora kiadásnak
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Bár én többnyire full hd-ban használom, kíváncsiságból kipróbáltam a nagyobb felbontásokat is, és a sávszélessége miatt egészen jól bírja azokat is. Egy korábbi RTX 2060asomat sokkal könnyebben ki tudta fektetni a wqhd is.
Az új GDDR6X variánsok biztosan hozni fognak még jó pár plusz fps-t.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
A tápod bőven jó lesz, de a sima 3060on egy pillanatig se gondolkodj. Én is sokat vacilláltam az meg a Ti között, de végül az utóbbinál kötöttem ki, és egyáltalán nem bántam meg. Sokkal többet ér a Ti nyers erő és ram sávszélesség előnye, mint a 3060 12 gigányi vramja. Ha az előző 1660 Superemet megduplázza Ryzen 5600X mellett, el se tudom képzelni, hogy 1060 után mekkora ugrás lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AI a játékokban és azon túl
- Dell notebook topic
- Rendszergazda topic
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Windows 10
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Eladó XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6800 XT Core 2DB
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- Eladó MSI Radeon RX 6800 XT GAMING X TRIO 16G
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest