- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezso21
csendes tag
-
kezso21
csendes tag
válasz #70339072 #2605 üzenetére
Jah, hát Asus.... Eddig minden kártyám az volt, nem is voltak gondjaim....
próbálom nyugtatni magam, hogy gyenge a ház szellőzése, meg a 3 hdd és az ssd is melegíti....
Jelenleg 78C-os target tempet adtam meg neki, meg 99%-os power targetet, így nem melegszik túl, aztán meglátjuk mi lesz. Erősebb nem kell, vissza meg nem váltanék. -
kingpython
aktív tag
-
csabsz13
aktív tag
válasz #70339072 #1877 üzenetére
helló! nekem valamiért a windows defender (vagy minek hívja magát most a windows saját izéje) nem engedi elindítani, de még csak lehetőséget sem ad rá, hogy pl. kivételbe tegyem a progit :-(
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
kelna91
senior tag
válasz #70339072 #1850 üzenetére
Letöltöttem, de nem fut. Az egyetlen beállítás, amit meg tudok változtatni a kezdőképernyőn, az a DLSS, minden más inaktív. De a DLSS sem változtat semmin, a Run gomb is inaktív. Így az egyetlen, amit tud a program, hogy be lehet zárni a Cancellel. Mi lehet a baj? RTX2060-am van, most telepítettem a legújabb creator Ready drivert.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1870 üzenetére
Ergo: a drivereken fél év alatt már most sokat javítottak a 2xxx szériához, illetve ha mindent feltolsz ultrára, akkor kevés a 2080 a 4k-hoz (de akkor a 2060 is sok esetben a FHD-hoz). Maradjunk annyiban, hogy ésszerűen 60 Hz-re használható, de akkor ez legyen SZVSZ.
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1868 üzenetére
Ez tavaly novemberi cikk... (még nem is volt RTX 2060). Azóta driver és játék oldalon is sokat fejlődött a dolog. BFV-ben a 2060 low/medium-ban még bőven játszható értékeket produkál, Tomb Raider-nél szigorúan medium, felette már jönnek az fps spike-ok (mondjuk látványra elég nagy difi van a medium és a high között, mert utóbbinál kezd valóban élethű árnyékokat számolni), Metro az nincs meg, úgyhogy ott nem tudok nyilatkozni.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1863 üzenetére
Hardver cikkeket én is olvastam sokat, de azért csak hiszek a saját szememnek is. 2060-nál az RTX-et max. mediumig lehet tolni, utána jönnek az FPS spike-ok, mert elfogy a memória és/vagy a sávszél (ugyanis ezt a kettőt zabálja igazán az RTX, nem véletlenül kell neki a GDDR6). Hiába van meg az átlag 50-60 fps, ha közben 1-2 másodpercre leesik akár 5-10-re is...
De nem-RTX-es játéknál is meg lehet izzasztani a kártyát 1080p-ben is (pl. az előző hozzászólásomban felsorolt vagy a kolléga által is említett játékokban), ha mindent max-ra húzunk.
Ha viszont nem ragaszkodunk a maxhoz, hanem ésszerűség határain belül maradunk (pl. az fps zabáló, igazából vizuális hozzáadott értéket nagyon nem tartalmazó dolgokról lemondunk), akkor a 2080 is egy élhető VGA 4K-ban is.
Valahogy így:
Full HD -> 2060
WQHD -> 2070
4K -> 2080és
4K+ vagy 144 Hz -> 2080Ti
-
csabsz13
aktív tag
válasz #70339072 #1863 üzenetére
Példaként szerintem a Shadow of the Tomb Raider jó lehet (Metro Exodus-t ne nézzük, a Metro sorozat kb. az új FarCry - sosem volt aktuálisan olyan gép, amin jól futott volna full beállítások mellett):
[a 2080 (nem a Ti) átlag 46 FPS, minimum 40 FPS-t hoz 4K-ban, legmagasabb beállításokon]
ez azért már játszható kategória, főleg hozzátéve, hogy ha a legmagasabb beállításokból levesz az ember 1-2 extrát, tipikusan nagyon nő az FPS szám, miközben a látványon szinte észre sem veszel semmit.
és akkor ugyanerre itt van a 2070 eredménye, ami szerintem még mindig a játszható kategória 35 FPS átlaggal, és 29 FPS minimummal.
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1860 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék...
4k@60 Hz-re simán jó lehet a 2080 (ha nem akarsz mindent maximumra állítani) vagy ha úgy gondolod karcsú, akkor viszont a 2060 is az 1080p-ben. Sajnos most is vannak olyan játékok, amiben ha feltolsz mindent max-ra, akkor azért benyal párszor 60 fps alá is (AC Odyssey, FFXV). RTX effektek meg inkább medium-ban adnak játszható értékeket, illetve a DLSS 4k-ban lehet jó, de FullHD-ban legtöbbször elég mosott képet ad (SOTR, BFV, Metro), bár 1-2 demónál láttam szép megoldást is.
-
Floyd80
addikt
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1836 üzenetére
Miért nem olyat vettél, ami nem félpasszív? Pl. az én MSI-m, 800-on pörög alapjáraton és így kb. 30 fokos a kártya, még 8K-s videók lejátszása közben is (és közben kvázi hangtalan).
Egyébként meg nem BIOS tweak-elnék, hanem simán az AB-ben állítanék be egyedi venti profilt.
Más: közben elkezdtem szintetikus tesztelni a gépet, hát egész más a GPU kihasználtsága, mint a Haswell alatt... Szinte mindig 90+%-on pörög, az eddigi átlag 65-80% helyett (1080p).
FireStrike: 14k -> 17k
TimeSpy: 5k -> 7kValley: 35xx -> közel 4k (pedig ez majdhogynem CPU független teszt)
Remélem a héten már lesz időm játékokat is tesztelni (GTA V, Hitman 2, SOTR, AC Odyssey, Forza 4 van tervben).
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Ingyen Fox MSI GTX 1660 super Ventus XS OC 6gb
- ELKELT, FIZETVE! ASUS TUF RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - MSI Nvidia Geforce GTX 1060 Gaming X 6GB GDDR5 192bit VGA videókártya
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING LHR 10GB GDDR6X
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest