- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
válasz
nagy.matyika #11814 üzenetére
A GPU-t sem tudja mindenki ugyanannyira húzni, ez szerencse kérdése elsősorban, de van arra nézve indikáció, hogy mennyire bírja kb. a tuningot a GPU.
Nézd meg az ASIC quality-jét a GPU-dnak, elvileg minél magasabb %-os a minősége, annál többet mehet tuningban.
Hátha a tied jó fajta és kárpótol majd Hynix ramokért.
Ha még nem hallottál erről, akkor úgy kell megnézni, hogy a GPU Z ablak felső szegélyére kattints rá és válaszd ki a "Read Asic Quality" sort...
Amúgy, mint mondtam én a ramokat amúgy sem nagyon akartam tuningolni, mert MSI-nél 4 modul sajnos egyáltalán nincsen hűtve, 980-nál viszont igen, ott sima ügy a tuning, persze 970-nél is lehet, csak nincs hozzá kedvem, meg minek?
Most játszogattam a Far Cry 4-el 2-3 órát és 1379mhz-n a GPU már néha-néha beleütközött a 100%-os TDP limitbe, úgyhogy azt hiszem én itt a GPU-val is meg fogok állni, mert a limitet nem fogom feljebb nyomni.
Az új driver óta a karim 4X TXAA-val is elviszi a játékot ultrán, úgyhogy feleslegesen nem fogom itt izzasztani... -
ffodi
veterán
válasz
nagy.matyika #11814 üzenetére
Nincs itt alapvetően jó, vagy rossz "fajta" memória, mint ahogy a tuningra sincs garancia. Az általánosságban elmondható, hogy jelenleg a Samsung RAM-okkal szerelt vga-kon jobban lehet tuningolni a VRAM-ot, de ettől még minden más tekintetben teljesen egyenértékű a Hynix-szel szerelt verziókkal. (nyilván a költséghatékonyság miatt tértek át a Samu-ról Hynixra, nem a userekkel való kib@szás vezérelte őket.....)
Új hozzászólás Aktív témák
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest