Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Valhallaval jatszom December ota...meg mindig nem fejeztem be (110 oranal jarok es 94%)
Ennyi idom van mostanaban jatszani, konketan nem is tudom milyen mas jatekok vannak/jonnek, ra se merek nezni mar jo ideje, mert ugy sincs idom heti 2-3 oranal tobb jatszani....[ Szerkesztve ]
...
-
snecy20
nagyúr
Days Gone PC verziójának a föltörésére se kellett sok idő.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
AMD preparing B2 stepping of Ryzen 5000 “Vermeer” CPUs with clock speed up to 5.0 GHz
Bar a mostaniak is tudnak 5GHz-et, legalabbis a legtobbje
...
-
keIdor
titán
-
-=RelakS=-
veterán
Nem tudom, hogy mennyivel jobb az 1050ti mint az 1650, [de a legolcsóbb 1050ti már tud drágább lenni, mint az 1650]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #104775 üzenetére
koszi
persze, van kulonbseg, de nekem meg nem elegge ahhoz, hogy valtsak.
---
RE tippeket meg koszi, lehet ranezek. bar igazabol utalom, ha menekulni kell barmi elol, Half-Life Alyxnal is az a resz akasztott ki. meg belegondolva a RE2ot is anno emiatt hagytam abba.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #104774 üzenetére
400€ sok egy 3900Xért (de ha kell, szólj ;p), 500 alatt mennek a 3950Xek..meg is remegett az ujjam nemrég, de elengedtem a hűtő miatt. Nálad viszont minden adott, hogy ordenárét lépj előre, a felhasználói szokásaid miatt biztosan lőnék egy 3950Xet kéz alól, aztán újabb hosszú évekre megoldva a procitéma.
-
PitLee
őstag
válasz -=RelakS=- #104743 üzenetére
Ocso minőségi VGA . . .Áfás számla ?
ali -
VTom
veterán
válasz keIdor #104779 üzenetére
Nem a majom Elonnak hitt, hanem egy csaló oodalnak, aminek Elonhoz semmi köze nem volt, azon kívül, hogy a nevét használták. Ne ferdítsünk.
Mellesleg soha nem tudtam sajnálni az ilyeneket. Ki az az idióta, aki elhiszi, hogy bárki is megduplázza a pénzt, amit neki ad?Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
snecy20
nagyúr
válasz -=RelakS=- #104781 üzenetére
Erdélyben, nem? Mer' akkor magyar az.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AsakuraDave #104778 üzenetére
Nekem az volt benne a horror (csak streamet néztem), hogy tisztára úgy nézett ki, mintha valami isten háta mögötti magyar faluban játszódna.
Aztán kiderült, hogy RomániaItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
keIdor
titán
Elbukta egy brit nő a házra spórolt pénzét, mert hitt a majom Elonnak. [link]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
válasz ScomComputer #104776 üzenetére
Hát igen ebbe a részbe nem raktak túl sok horrort.
Löttem pár képet Resi 7 elejéről, mintha csak egy horror filmet néznék [album]
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
keIdor
titán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #104771 üzenetére
nem es szerintem nem is lesz. x370 titaniumbol tippre nem adott el tul sokat az MSI. tesztek lehuztak, pedig elso ket ryzen ala fullos.
tetejeben gen5 nagyon melegszik a vizes topik alapjan, szoval a Nickel Supremacy helyett lehet Velocity blokk is kene.
szoval 400 eurobol en meg mindig 3900Xet vennek, de nekem elegge spec igenyeim vannak.
keIdor: kovetkezo hetekben meg meglatjuk mi lesz. egyebkent mind a negy DIMM slot tele van, tobbek kozott emiatt szivtam anno a memvezerlovel.
jatek annyira nem erdekes, jelenleg kb a Cyberpunk2077 a leginkabb CPU igenyes es az imadja a 16 magot. viszont 24 maggal a virtualis gep kaphatna 16 szalat ugy, hogy kozben meg van 8 szalam a hoston.
mondjuk meg eleg jol birja az 1800X, meg alapvetoen erre a terhelesre vettem anno.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz proci985 #104770 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni semmi olyanra, amire nincs szükséged (vagy csak még nem tudsz róla) de egy Zen 3-ra váltás Zen 1-ről elég brutális ugrás lenne ám neked. Csak az 5600X önmagában is sokkal gyorsabb ám játékra, mint az 1800X. Szerintem VR-ben is éreznéd. Igaz igényli a Dual Rank memóriát is, az önmagában +10%. Vagy a 4db SR is jó.
5600X és 5800X egy darab CCD így ez a kettő a legjobb amúgy. Meg nyilván az 5950X.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
Elder Lake-hez jöhet majd az új ATX12VO szabványú táp. (Meg a még drágább alaplapok...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ScomComputer #104764 üzenetére
cyberpunk alatt befigyel 90% fole is az 5600X, szoval OC nelkul vagy hatterben futo cuccokkal mar lehet keves lenne. es itt a legerosebb 6/12esrol beszelunk.
igazabol a kerdes az az, hogy 50 euroval olcsobban ott a 3700X, az 5800X araban meg 3900Xet kapni.
mondjuk 3900Xnek nem szabad tovabb olcsosodnia, mert meg a vegen elcsabulok
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ScomComputer #104767 üzenetére
Értem én, de még mindig ezen rötyögök
-
Devid_81
félisten
Meg nagyon sok jatekhoz elegendo 6 eros mag, majd az uj konzolokra irott jatekok PC-s atiratahoz elobb utobb jobb lesz a 8 mag
Mindenkeppen jovo biztosabb egy 8 magos, ha csak nem akarsz majd ujra cserelgetni...de Teged nem is ugy ismerunk, mint aki cserelgetne a vasat surun...
-
ScomComputer
veterán
válasz -=RelakS=- #104766 üzenetére
Jah..elbactam
"akit gyerekkorában csúzlival etettek,azt is csak szomszéd kertjéből,mert nem mertek közelebb menni"....
Köszi... -
-=RelakS=-
veterán
akit gyerekkorában csúzlival ettek
Höh?
-
keIdor
titán
Egy i5-11400F is elég amúgy, játékok alá majdnem mindegy, csak ne 4 magos legyen.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #104758 üzenetére
Az en szemem sem rebben meg amikor mas ennyit bukik, tobb eves lesz@rom tabletan eles utan mar ilyen kemeny vagyok
Amugy ezek a kis csapasok jot tesznek a crypto piacnak, en nem mondom, hogy nem erdemli meg ez a digitalis semmi, hogy ne legyen erteke, de hogy oda jusson, hogy dragabb lassan mint az osszes nemesfem, vagy barmi a vilagon, az mar kicsit szemet szur azert
Foleg, hogy lekovethetlen, hogy ki mikor mit rak be, vesz ki stb.Egyebkent ez lesz a jovo, a full digitalis penz, nem kell ide nyomtatott penz hamarosan.
Csak minden orszagnak legyen sajatja es mukodjon ugy ahogy eddig es az erteke is maradjon, ne pedig naponta valtozhasson ilyen Elon Muskok miatt[ Szerkesztve ]
...
-
snecy20
nagyúr
Örülök, hogy megfordulnak minálunk a prohardveren ilyen élet császárai típusú versenyzők is. [link]
Én 10 éve vagyok a piacon. Egy idő után teljesen indifferens leszel az ilyen 10-20-30-50% -os esésekkel kapcsolatban. Amíg a pénz értékét a belefektetett munkád/időd szerint méred, addig magas vérnyomás, idegbaj, átalvatlan éjszakák várhatók. Egyrészt a befektetésed teljesítményének nem szabad összefüggésbe lennie a napi megélhetési költségeiddel. Értsd: annyit rakj be amit nem félsz elbukni. Ha ez megvan, közép/hosszú távon kell gondolkodni, nem megremegni, és idővel ki fog alakulni ez a mentalitás. Én mikor napi 50-100 millát bukok már meg se rezdül a szemem... A kapzsiság kicsinál ezen a piacon, fejben ott kell lenni, különben véged.
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #104755 üzenetére
Nincs ezzel baj, tudod, majd lebányássza az árkülönbözetet az, aki ilyet akar.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
ScomComputer
veterán
GeForce RTX 30 three times as expensive as it should be, Radeon RX 6000 costs twice the official price on average
[link][ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Újabb érdekes hír kriptó témában....
-
-=RelakS=-
veterán
válasz keIdor #104749 üzenetére
Ja, rántotta, mert ha vga-t akarsz a gépedbe, akkor marad a békaseggealatti kategória, és mivel így megnövekedett a kereslet, megnőttek az árak is.
Amúgy ha eltűnik a 124ezres kártya is, akkor az Aquánál az 1650 olcsóbb lesz, mint az 1050tiItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
VTom
veterán
válasz ScomComputer #104739 üzenetére
meg a flexel.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
-
keIdor
titán
Ezt mondtam, ezen bányászni sem lehet, mégis kurva drága.
De nem a bányászat az oka… á dehogy… a közép és felső kategória megdrágult a bányászok miatt, az meg rántotta fel az alsót is.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #104745 üzenetére
De akkor a Covidra fogva nem lehetett mestersegesen generalni a magasabb arakat Most ralehet fogni mindent.
Kinaban letoltak az elejen a szamok eroszakkal, Taiwant nem erintette tul rosszul az egesz mostanaig.
Csak ugye az egesz puzzle ettol azert nagyobb volt, de barmi ami azota javult nem engedett az arbol, mert viszik 3x-os aron akkor miert adnak olcsobban?...
-
snecy20
nagyúr
Az a vicc, hogy az ilyen 1050Ti az bányászatra lepkefing kategória.
Mindig jövünk ugye a 3-4 évvel ezelőtti helyzettel.... de akkor, 2018 januárjában én simán tudtam venni Gtx 1080 után átmeneti kártyának 1050Ti-t 43-k-ért... most lehet próbálkozni ugyanennyiért.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz snecy20 #104741 üzenetére
Valaki behúzta a tegnapi másfél millás 3090-en Aquából?
Annak kéne még behúzni, aki ezt így árazta
183 ezres 1050tiItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #104739 üzenetére
Ja ok, lemaradok mar ezekrol az update-ekrol, iden sem jutok el a szip magyar foldre, jovore meg pont 4 eve lesz amikor utoljara jartam arra...
Mindenesetre ha megyek jovore addigra betolok, behuzok, kitolok meg kiporgetek mindent elore, hogy felzarkozzak...
-
keIdor
titán
-
Devid_81
félisten
Mostanaban mi ez a "behuz" duma vasarlas helyett a VGA topikokban?
Mindenki behuzni probalja a VGA-kat...
En legutoljara egy oreg Renault 9-est huztam be egy masik autoval, fos oreg diesel volt, par "aprobb" hibaval es telen mar nehezen indult...
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #104729 üzenetére
A mostanaban utalt Elon Musk kavart egyet.
Bevasarolt, elhintette a nepnek, hogy lehet Teslat venni Crypto valutaval, feltolta az arat, majd elkezdte kavarni a dolgokat Twitteren, kiszalt idoben, bejelentette, hogy megsem lehet autot venni belole stbErdekessegkeppen a vege nem egeszen ebben a sorrendben tortent allitolag, eloszor bejelentette hogy nem lesz Teslaja senkinek bitcoinbol, majd kiszalt...allitolag ez volt a sorrend legalabbis a cikkek ebben a sorrendben jottek, amit nehez elhinni, miert bukott volna egy csomot azzal hogy elobb bejelenti a rossz hirt?
Mind1 sz@rni bele, igy is ugy is csak gazdagabb lett ezzel is.
Jol csinalta amugy a sok birkat megvezette, mindenki elkezdte betolni utokartya nelkul a sok penzt, ez meg kivette a penzt amikor a legtobbet erte (kb) majd jot mosolygott az egeszen.Most ugy latom a kutyakoint akarja feltolni az egekbe, majd lehet venni belole jegyet a moon mission-re stb, csak az a kerdes ki az a b@rom aki ezek utan bedol egy ujabb atveresnek?!
...
-
snecy20
nagyúr
válasz Erdei88 #104730 üzenetére
Most megy felfelé...
Mondjuk a hagyományos fizetőeszközök mellett szól, hogy azok árfolyama legalább stabil valamennyire egy bizonyos tűréshatáron belül. Legalábbis 1 hét alatt nincsenek ilyen 20%os bezuhanások.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Szépen megütötték a Bitcoint, az ~1hónappal ezelőtti 63k-hoz képest most ~43k.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #104722 üzenetére
Jó játékot!
Majd a pelenkát olyan 3-4 óra játék után vedd fel!¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
Nincs ezen kicsit sok sharpening vagy chromatic fityfasz?
Meg ez ezenyócvanpé?
Jó kis Resi 7 de rá kattantam az utóbbi 2 napban Csak print screen azt instert in paint megoldással tudok képeket lőni benne...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
stratova
veterán
válasz Shkiz0 #104700 üzenetére
Ha ez egy vidéki cég akkor nem feltétlenül fillérbaszás, hanem egyszerűen nem feltétlenül engedhetik meg maguknak. Van amikor tervező cégek adatszolgáltatás miatt várakoznak aztán jőn a hajrá meg sz éjszakázás, de egy kis iroda nem feltétlenül rendelkezik olyan tőkével, hogy a sokszoros árú kártyákat megvegye. Szoftverből sem feltétlenül mindig s legfrissebbel tudnak dolgozni pl 2006-ban az ACAD LT volt 600e a teljes talán 1,4 M.
Pl egy Quadro RTX 4000-et ~400-tól kapni, ennyibe most kb. az RTX 3060 12 GB kerül.
S bár profi támogatás talán nincs rá ArchiCAD-et teszteltek régebbi szériás mezei és pro kártyákkal teljesítményben nem lépte le a pro vonal a hasonló vagy azonos szintű consumer kártyát. -
Devid_81
félisten
De miert nem jatszod inkabb vegig ahelyett, hogy tolnad meg kivinned?
...
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #104691 üzenetére
Na kivittem az RE: Village-t.
Tetszett, csak a gyár nem annyira, mert hosszú volt.
11 óra 20 perc lett a vége.
Majd egy Hardcore nehézséget szerintem még csinálok, mert nagyon bejött ez a rész is.
Platinázni nem hiszem, hogy fogom. Azt csak akkor csinálom meg, ha szívesen csinálom, de itt speedrunt kéne csinálni, azaz 3 óra alatt kivinni, amihez most nincs hangulatom.Nagyon tetszett a Chris rész, tényleg CoD-os rész.
De azok a színek OLED-en, amit az éjszakai égő falu alatt láttam... meg amikor felvetted az éjjellátót. Gyönyörű, majdnem elélveztem a kontrasztól, annyira gyönyörű volt az a rész a TV-n.Elsőre megadta a Mapmatican trófeát, szóval tényleg sikerült maxolni a térképet, megtaláltam mindent.
Most azon gondolkodom, hogy Cyberpunkot kezdjem el, vagy Mass Effectet vegyem meg.
Előbbire hajlok, használni is kéne ezt a VGA-t, ha már meglett.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ÁdiBá
veterán
Amugy most tényleg, hogy lesz ez a MultiGPU rész?
Azt olvastam pár éve, hogy az AMD és az Nvidia is elfelejti a multi gpu-t.
Erre jött a hir, hogy ezt kártyán belül oldja meg mind a két gyártó, AMD az 5 Nano méterrel képes lesz akár 3x gyorsabb vga csinálni a 6900XT nél úgy hogy két darab 80CU gpu lesz rajta de úgy, hogy ezt nem szoftver hanem hardver vezérli le valami super gyors cache segitségével.
Azt jött a hir, az nvidia tovább lép a kisebb csikszélességre nekik is ez a terv.
Szoval SLI kártya lesz, de mégsem? Nem vágom.[link] Info innen van.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #104714 üzenetére
vega nagyon nem is volt elerheto egyebkent. 5700XTbol is varni kellett par honapot, mire MSRP ala ment az aruk.
egyebkent tenyleg igaz, hogy mas is igy van. telefonoknal is jellemzoen erre msrp folott vannak az arak, bar ott meg valamennyire lehet vadaszni ha az ember turelmes. pl sony xperia 1 II siman 1100-1200 eur korul mozog erre, pixel 5 szinten nem nagyon volt MSRP korul, a nagyobbik Samsung S20 FE 5G/8GB is szepen tartja magat 800 euro korul. par eve azert generaciovaltasok korul legalabb -30%os akcio be szokott figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Akadnak azért érdekes hírek kriptó témában: [link]
Egy ilyen "oldalt" ha elkaszálnak, az megint nem kicsit visszaveti majd az árfolyamokat.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Shkiz0 #104710 üzenetére
Akkor lenne igazad, ha 2018-ban se lett volna hiány vagy áremelés. De volt, emlékszem én, volt 700k-ért GTX-1080Ti 2018 februárjában. Vega 56-64 meg elérhetetlen volt, kb a mostani 3080 szintű hiány volt belőle. Ahogy írtam is, az a baj, hogy a bányászoknak “végtelen” igénye van VGA-ra. Annyit vesznek amennyi elérhető. Ezért folyton hiány lesz, mert mindig bővíteni akarnak.
Belőlem nem a harag beszél amúgy, hanem amit írok ezek tények. Nem volt régen 2018. 3 éve, emlékszem az árakra és a Vega hiányra. Polaris se volt, azt is mind vitték. (RX 500)
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Shkiz0 #104708 üzenetére
Érthető, hogy eretnekség, a piaci helyzet miatt az.
Sok a pipa ember, ami érthető. Nem szabad elfeledni, hogy a legtöbb ember 200-400€ ársávba vásárol. Most ezek az emberek is megszívták. Mert egy 1050Ti is 250€. 1650 meg 400€ és a többi nekik elérhetetlen.
Az is drágult, amin bányászni sem lehet.Én azt javaslom mindenkinek, hogy alkalmazkodni kell és ott a konzol az olcsó játékra. És ha ez nem változik, akkor a PC Gaming tényleg luxus lesz és 1 milliónál kezdődik a beugró egy jobb gépbe.
Amúgy ami a 3080 topikot illeti, a memória hőmérséklet oda tartozik, mert a kártyáról van szó. De amit koxx-ék műveltek múltkor az már sok és off is. Kriptó topikba való az, hogy mennyi a profit stb.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
válasz cyberkind #104711 üzenetére
Oké még sem az NV vagy az AMD szája van toszva, hanem a bányászé, meg a scalperé meg mindenki másé csak az nem akitől indul az egész, és aki érdemben tudna tenni ellene.
Az meg hülyeség, hogy nem lehet venni. Lehet, de igaz hogy 2x 3x annyiért mint amúgy lenne.
De továbbra is a gyártó a hibás és az emberek.
Elsőnek is amikor kijöttek az RTX 3000-es kártyák, az árfolyam sehol se volt a mostanihoz képest, nem igazán volt hype. Tavaly december végén 200.000 Ft volt 1db etherium, most 1 millió.
Szóval október-november végén rohadtul senki sem vásárolta raklapszámra a vga-t, mert amúgy nem is volt már akkor sem. A hype idén kezdődött el január végén, és február közepére végére csúcsosodott ki.
Másrészről ott van az emberi butaság. Számtalanszor el lett mondva, hogy el kéne már engedni az MSRP-t mert bullshit az egész.Én még most is nevetek azon, hogy mennyi ember felül arra, hogy az NV mit mondott, aztán fejvesztve adta el mindenki a 1080Ti meg 20xx karikat aprópénzért, aztán jött a seggre ülés.
Lehet köpködni a bányászokat, meg szidni a rendszert, vagy akár Sorost is azért egy dolgot nem kéne elfelejteni. Azt, hogy aközben miközben szidják a bányászokat általánosságban is, meg minden egyes bányával kapcsolatos poszt alatt is, hány ember is húzott hasznot abból, hogy a korábban megvásárolt kártyáját dupla vagy akár ennél magasabb áron adja el a bányászoknak? Mert érdekes amikor az 60K-s RX580-at eladja 170+ -ért, meg a 130-150K-s RX 5700XT-t viszi a bányász 350-ért meg lassan már 400-ért is akkor nincs "mocskos bányász" meg köpködés
Nem egy ember volt, aki 0 ráfizetéssel (vagy akár még pluszban is zárt) tudott cserélni RX5700XT-t 6700XT-re pont a bányászás miatt. De ilyenkor ugye ez nem számít....És függetlenül attól, hogy bányász e valaki vagy sem, el kell fogadni hogy attól hogy köpködjük egymást, attól semmi nem oldódik meg. A blockchain technológia a mindennapok része lett, és lesz is a jövőben. Van benne potenciál. Az, hogy a mostani formában megismert bányászás meddig marad velünk az jó kérdés mert vannak rá törekvések, hogy nem túl sokáig már ha majd POW-ról POS-ra tér át a rendszer. A világ folyamatosan változik, és muszáj alkalmazkodnunk hozzá. A legtöbb elemző, és maguk a gyártók is megmondták már tavaly, hogy 1-2 évig nem várható, hogy normalizálódjon a helyzet. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy tologatják a bejelentéseket is (VGA-nál maradva pl a 3080TI is hány alkalommal lett bejelentve, meg hanyadik verziónál járunk most) és már javában gyártani kéne a 2GB-os GDDR6X modulokat, azt sehol sincsenek, pedig ilyenkorra volt beígérve ősszel.
Meg kell hagyni a döntés jogát mindenkinek. Aki venni akar kártyát vagy bármi egyebet az döntse el maga, hogy valóban szüksége van e rá, megengedheti e magának vagy sem, mint ahogy azt is bízzuk rá, hogy beáll e ő is költséget faragni a bányászok közé ideiglenesen, vagy végleg vagy sem. De bárhogy is dönt nem kellene a döntése miatt negatívan legyen megítélve legyen bányász vagy gamer. Ennek ellenére mégis azt látni, hogy mindig a gamer vonal köpködi a bányászt.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
cyberkind
félisten
válasz Shkiz0 #104710 üzenetére
Hát nem is én, hogy még alkatrészt se veszek, de x y behúzza raklapostul a hardvereket bőven azelőtt, hogy kikerülne bármelyik shop kínálatába, úgyhogy nagyban hozzájárulnak ehhez az egészhez, de ahogy manapság megy, ezt is kolbi számlájára lehet írni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz snecy20 #104709 üzenetére
Végső soron nem a bányász a hibás amiért nincs vga.
A vírus kicsit betett mindennek. Autóipartól kezdve a félvezetőket gyártó cégen át megannyi más területet is érint a termelés kiesés. Az onnan hiányzó alkatrészeket is a bányászok vásárolják fel? Ugye, hogy nem De a legkönnyebb a bányászokat okolni mindenért.Már írtam korábban, hogy ha lenne alternatíva bányász kártyára ami nem lehúzás akkor simán venné azt a bányász. De az amit most és 2018-ban is csinált az NV (meg akkor az AMD) is az vicc.
Vegyél alapul egy 3080-at. NV megtehetné hogy kiad egy ilyen kártyát, amire selejtes 3080 és 3090-es GPU-kat rak amik még képesek lennének működni a hibás részek letiltásával, a lényeg úgy is csak annyi, hogy a memóriabusz ne legyen korlátozva mert ETH ugye nem GPU intenzív.
E mellé nem kellene rá vga kimenet, és adja mondjuk 1 év garral csak, és mondjuk minimális árréssel. Ebben az esetben simán benne van, hogy megvenné a bányász mert MH / hozam / ár szempontjából jobban járna ezzel mint mondjuk a teljes értékű 3080-al.De neeem, inkább hozzák ezt a fos perf / watt / ár mutatójú bányász kártyákat amik fogyasztása viccnek is rossz nem beszélve a gariról és az árról. Aztán persze, hogy csodálkoznak, hogy a kutyának sem kell.
Ugyanez volt a probléma anno 2018-ban is, az AMD Vega alapra épülő MINING elnevezésű kártyáival, amik csak 90 nap garosak voltak, csak DVI kimenettel, és valami 15-20K-val voltak csak olcsóbbak mint a rendes GAMING verziók a nagykerekben.
Csak hát így ez megint egy újabb öngól, mert az eladatlan kártyák is csak felesleges pénzszórás a gyártó részéről[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
snecy20
nagyúr
válasz Shkiz0 #104708 üzenetére
Szerintem lehetett sejteni hogy harag lesz. A gamer társadalom addig sem csípte a bányászokat, amíg még nem zavarták egymás köreit. Aztán 2017 végén, 2018 elején meg is mérgesedett ez a viszony, most 3 év múlva meg az akkori helyzet van csak köbre emelve.
Kicsit sok lett a feldúlt ember. Ma egy 3080-ra vágyó ember azt kapja hogy '750k, rá se ránts, majd lebányászod az arát. 'Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
válasz Erdei88 #104703 üzenetére
Igen, csak valamiért érdekes, ha valaki a bányász topicba megy, akkor nincs az, hogy "mocskos gémer" ellenben a 3080-ban már eretnekség azt is megemlíteni, hogy bányászat, illetve megy a köpködés, hogy "elveszitek a végéááát".
A tukmálást sem értem néha amit keldor is említett, mert senki nem mondja erőszakkal, hogy már pedig kötelező bányászni, csupán meg volt meg néha meg van említve, hogy opció az is ha felárat fizet valaki, majd a különbözetet 1-2 hónap alatt visszakeresi a szabad idejében a kártya aztán mindenki boldog.
De ha már itt tartunk (bár ezt neked nem biztos hogy magyaráznom kell) azok akik tisztában sincsenek ezzel az egésszel, csak durrogtatnak pufogtatnak a levegőbe anélkül, hogy utánaolvasnának mi ez az egész. Az, hogy a bányászat mennyire jó vagy sem, az nézőpont kérdése, de maga a blockchain technológiában van fantázia és fényes jövő állhat mögötte.
Nem véletlen áll mögé több nagy név. Azért akármennyire megosztó személyiség Musk is, ő sem hülye teljesen, nem véletlen lát ő is fantáziát az egészben, plusz nem véletlen ált mögé a Visa, vagy a MasterCard, és a Paypal sem.
Nem hinném épp ezért, hogy ez bedőlne valaha, de ha mégis akkor sem fogják elönteni az aprót meg a világot egyből az RTX 3xxx kártyák. Ugyanis 2018-ban is jól megfigyelhető volt, hogy az 1-2 kártyás, meg kocabányás pénzt szivattyúzó emberek az elsők között hagyják el majd a süllyedő hajót, a nagyok, meg a bányászfarmok, és azok akik hosszú távra terveznek, azok nem fogják kikapcsolni a gépeket, akkor is termelni fognak a kártyákkal amikor az esetleg már mínuszos lenne.
Szóval aki arra alapoz, hogy ha ez be is dől, akkor majd gombokért fog venni RTX vagy RX kártyát, azt szerintem jó darabig nem fog venni semmit
Aztán lehet tévedek, de eddig még többször is bejött a megérzésem.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
keIdor
titán
válasz Shkiz0 #104702 üzenetére
Vesznek majd, csak megkérdezett, hogy mit gondolok, ez így marad vagy lesz-e változás. Tudja, hogy én ezt a hardveres témát szeretem.
Mondtam neki, hogy nem vagyok jós, de szerintem ez az év ilyen lesz, vagy adjanak le rendelést rá vagy maradjanak a régi gépekkel. Nem ismerem a szoftvert, amit használnak, szóval nem tudom lenne-e hardveres vagy szoftveres alternatíva.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Erdei88
veterán
válasz Shkiz0 #104697 üzenetére
A kezdetek kezdetén még talán érhetett is valamit. Most, hogy mindenki is rárepült olyan szinten emelkedik a difficulty, hogy követhetetlen, mint ahogy írtad is
keIdor:
Én ugyanúgy, ahogy 2017-ben most sem hittem benne, hogy jövedelmező lesz.Számomra nagyobb probléma, hogy bányássz/ ne bányássz elv egymásnak feszül és ez érezhető szinte ez az összes topikban. Emellé még nyilván társul a flexelés, hogy ki mennyit keresett adott napon/hónapban. Ami nem is lenne probléma, ha a kripto topikban történne.
-
nagyúr
válasz keIdor #104701 üzenetére
És mire vár? Ameddig majd 5x ára lesz?
Egy mezei juzer esetén tényleg megértem, hogy zokon esik kiadni 7-800-at egy 3080-ra, vagy lehet nem is telik rá. Viszont cégek esetén ezt tényleg nem értem meg. Ha valami kell egy munkához akkor azt meg kell venni, az ár másodlagos tényező, ha a bővítéssel vagy cserével plusz profitot érek el.
De ha csak ezen múlik irányítsd hozzám, szokott csepegni csurogni.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
keIdor
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest