- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabozsolt87 #2686 üzenetére
Nem szaroztak spórolással, jónak tűnik az a fém lemez.
Mondjuk azt is lecsavaroznám, és kitisztítanám alatta.De akkor meglett a hiba oka, szuper!
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2691 üzenetére
Szerintem is, ezek után nem lesz már gondod vele.
-
Corsa02
őstag
válasz
Na szuper, örülök, hogy megoldódott, az enyém totál ugyan így nézett ki, pasztázás óta hibátlan :)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Most nézem nagyban a képeket, az a szétfolyt fekete kosz se a legszebb.
-
TeeJay
félisten
válasz
szabozsolt87 #2684 üzenetére
1660s chip kis méretűnek számít így gondolom ha gyenge pasztát raktak rá nem tudja elég felületen leadni a hőt.
Szedd szét, rakj rá MX4-et aztán tesztNa akkor meg is van a hiba oka. Jó látni mert ezek szerint aki hasonló problémával küzd annak szintén pasztázás lesz a megoldás
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2684 üzenetére
Az enyém 2 sem volt mikor újrapasztáztam :D A Gaming X-nek volt egy szériája ahol ratyi pasztát használtak...
-
válasz
szabozsolt87 #2681 üzenetére
Ha ennyi az egész, akkor paszta + hővezető pad csere legyen a kiindulási alap.
-
TeeJay
félisten
válasz
szabozsolt87 #2677 üzenetére
Ebból én arra tippelek hogy ha hirtelen felpörög eléri a 90 fokot és maxon teker
Szedd szét nézd meg a paszta jó-e rajta vagy a hőcsövek érintkeznek-e rendesen
"use firmware control mode" az vajon mit csinálhat?Nekem az Asus 1660s dual bármiféle állítás nélkül is hangtalan 55 fok alatt mert egyik ventilátor sem pörög
game közben mikor 100%-ra van tekerve akkor 1500-at forog mindkét ventilátor, hallani így sem hallom és 63fok fölé még nem mentEnnyire nem lehet béna a GamingX hogy visítson a ventilátor meg azt sem értem 55 fok alatt miért nem áll le?
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2675 üzenetére
Akkor a driver hatással van rá ezek szerint. Bár nekem egyre erősebb a gyanúm, hogy Bios dolog lesz ez. Én egy másik gépben kipróbálnám még, olyat olvastam többször , hogy bizonyos alaplapokkal szokott anomália lenni.
Lehet újra kellene flashelni a biost is...bár elvileg ez az utolsó verzió, nem tudom engedi e?!
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2673 üzenetére
A magasabb hőfokot talán magyarázhatná, de a pár másodperces felpörgést nem...
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2671 üzenetére
De ezt beállítani nem kell, ez az alap bios ventilátor profil! Ha minden defaulton van akkor így kell működnie. A felpörgés ami fura...
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2661 üzenetére
Én még annyit megtennék, hogy csökkentett módban DDU-val eltávolítanám a drivert és minden ehhez kapcsolódó dolgot. (Afterburnert is) Majd újratelepíteném a drivert, de csak azt, lássuk úgy is csinálja e.
Teejay: én ezt tudom, az enyém is igy működik, annyi, hogy a tuning és power limit kitolása miatt picit melegebb :)
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2654 üzenetére
Furcsa az egész venti profil, miért forog 1300-at 32 fokos idleben??? 55 fokig el sem kellene, hogy induljon...
A kép alapján én sem látok furcsaságot a biosnál, pedig van benne ráció, hogy valami ott van mókolva.
A 78 fok azért már sok, nekem 69 fölé nem megy jól szellőző házban, bár ehhez újra kellett pasztáznom mert nekem is ilyen meleg volt. Sajnos a Gaming X-ek hajlamosak kiszáradni... -
TeeJay
félisten
válasz
szabozsolt87 #2649 üzenetére
Ahogy láttam bányász bios esetén nem a kártya márkáját mutatja hanem hogy nVidia de ez nem 100% csak tipp hogy nézz rá
-
TeeJay
félisten
válasz
szabozsolt87 #2646 üzenetére
GPU-Z-vel nézd meg az infókat és mutatja a BIOS típusát
Lehet bányász BIOS-t raktak rá? -
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2646 üzenetére
Hőfokok milyenek? Terhelve és idle?
-
korpas15
tag
válasz
szabozsolt87 #2643 üzenetére
Nekem is Gaming X van, de nem csinál semmi ilyesmit.
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2643 üzenetére
Hali!
Nálam nem csinál ilyet sem terhelés, sem idle módban.
-
szabozsolt87
tag
válasz
szabozsolt87 #2642 üzenetére
Helló Srácok,
MSI gaming x tulajoktól szeretnék kérdezni elsősorban. Bizonyos időközönként a ventilátorok max. fordulaton járnak 15-20 másodpercig, de csak is terhelés alatt. Utána vissza veszi az eredeti állapotára és szépen halkan teszi tovább a dolgát majd néhány perc múlva újra ismétli. Ez szándékosan a gyártó így állította be ki lehet e esetleg kapcsolni vagy csak is egyedi FAN profil beállítással szüntethető meg esetleg Afterburnerrel?
Előre is köszi a válasz.
-
válasz
szabozsolt87 #2638 üzenetére
Ez pl. egy elég jó ajánlat.
-
TeeJay
félisten
válasz
szabozsolt87 #2638 üzenetére
Azzal sem minden tökéletes, többen írták hogy az MSI gyári paszta nagyon béna és egy újrapasztázással 6-10fokot nyertek
-
TeeJay
félisten
válasz
szabozsolt87 #2635 üzenetére
Én fél évig vadásztam 1660super vagy ti kártyát és mint írtam nálam a félpasszív mód szinte alapfeltétel volt. Az Asus TUF nagyon gagyi, sima réz bordás semmi hőcső semmi extra és nem állítja le a ventilátort.
MSI GamingX-et néztem de azt egyből elviszik ha nem azonnal írsz mivel félpasszív és sok hőcsöves a hűtése. Gigabyte-nak van még pár windforce-os ami félpasszív de ott sokan nem ajánlják a ventilátorok miatt. Végül a senki által nem ajánlott Asus Dual OC-t vettem és milyen jól tettem
55 fok alatt nem megy a ventilátor így hangtalan, ha játszok 63fok a maximum, ilyenkor 1500-at pörög mindkét ventilátor és nem hallom a házból. Ettől fentebb sosem ment igaz ehhez jól épített gépház meg ventilátor kell (nálam Arctic P12 van 4darab)
A borda a RAM-ot is hűti és mivel 24/7-ben megy a gépem így 4K film nézés közben sem megy 45fok fölé szóval csak akkor megy a ventilátor ha játszok
Tökéletes választás volt, undervolt ment 1830MHz-re 800mV-on így 99-100wattos fogyasztással számomra bőven elég teljesítményt ad
Mi csak fullHD-ban játszunk de Wolfenstein II-t viszi über felbontásban, Far Cry6 médiumban 70FPS, Doom Eternal Ultra szintén 75FPS, az én stratégiai játékaim meg meg sem erőltetik -
Jack Oneill
veterán
válasz
szabozsolt87 #2635 üzenetére
Ugy tudom, 1660 super ventus xs letezik csak.
-
TeeJay
félisten
válasz
szabozsolt87 #2621 üzenetére
MSI Gaming X bár azonnal elviszik szóval óránként kell nézned az új hírdetéseket
Vagy szerintem az Asus 1660 super dual OC is tökéletes
Én kettő ilyet fogtam ki jó áron és 55 fok alatt nem is megy a ventilátora
Játék közben halk de azért jól szellőző házban (2darab Arcic P12 fúj befelé 2darab kifelé) 60fok fölé nem megy a GPU. Gyerek házában csak 1-1 darab P12 van ott 63fok volt a maximum szénné hajtva és forgott valami 1500-at mindkét ventilátor rajta, hallani sem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest