- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnabas22
tag
A GTX 850M-nél a notebookcheck.net-en a Witcher3-nál több Fps-em van mint a GTX950-nél
A GTX 950M ->>(upper) mid-range, DirectX 11-compatible graphics card, míg a GTX 850M ->> upper mid-range, DirectX 12-compatible graphics card... Szóval tényleg hasonló, SŐT!. A Proci meg szinte ua.
-
deuscreator
csendes tag
Hahó,
Köszi a tippeket. Az eGPU még lehet, hogy téma lesz, de az az igazság, hogy nálam kicsit összetettebb, hogy miért választok általában prémium(abb) gamer laptopokat:
- kell a játékra, de nem fáj, ha nincs minden kimaxolva
- kell, mint zenekari digitális mixer vezérlő interfész, atomstabil rendszer, ami nem hagy cserben - ehhez mindenképp laptop kell
- kell, mint prémium minőségű használtai tárgy, mert sokat használom, sokmindenre és nem akarok sok komprumisszumot kötni (billentyűzet, képernyő minősége, portok, etc.)
- kell, hogy laptop legyen, mert sokat utazom, illetve sokszor csak nyaralás, más távollét alatt van időm játszani, zenét szerkeszteni, etc. - kell / jól jön a teljesítmény a zeneszerkesztéshez isEzek alapján nekem az, hogy 2-3 évente költök 100-150.000, esetleg 200.000 forintot a frissítésre, kalkulált veszteség és tudatosan készülök is rá (félreteszek, amerikai utazással kötöm össze, etc.), így mindig van egy közel csúcs gépem, amit folyamatosan jó használni. Ez még mindig jobban megéri nekem, mint kihajtani az életciklus végéig, a vége felé már húzni a számat a teljesítmény miatt, eladni nagyon kevésért és venni egy újat megint 400+ ért. Emiatt eddig az én igényeimnek mindig megfelelt az adott VGA teljesítménye és tisztában vagyok azzal, hogy ez egy ilyen sport, azaz kifizetek egy rahedli pénzt a kevesebb teljesítményért. De az, hogy ezt a teljesítményt berakom a táskámba, mindig, minden szituban ugyanazt az általam/én igényimnek megfelelően összerakott szoftveres környezetet tudom használni, az nekem simán megér ennyit.
Köszi a tippet a hőfokokkal kapcsolatban is!
-
-
-
deuscreator
csendes tag
Hát, a fene tudja. Családom örömteli bővülése miatt egyre kevesebb időm van játszani, továbbá egy digitális mixer control-interfészeként is használom a laptopot egy hét tagú zenekar élő keverésére, szóval kissé változtak az igények. Kacérkodom valami hybrid laptop/tablet megoldással.
És ott van bennem továbbra is a kisördög, hogy mennyivel jobb lenne valami brutál laptop, ami bírja a kiképzést, elviszi röhögve a zeneszerkesztő programokat stabilan, egyszerre keverve/rögzítve és még a Witcher 3 se gond neki...
Most az Alienware 15 az egyik opció, mert tudnék óccsón szerezni (1400 USD a 970m-es verzióért), de a hivatalos fórum kicsit elijesztett (sok az out-of-the-box hülyeség) vagy valami valóban moduláris Clevo, csak ott az USA-ban való vásárlásnál a garancia ugrott, szóval még vacillálok.
-
deuscreator
csendes tag
De figyelembe vettem az elhangzottakat, csökkentettem az áron, eladni, nem árulni akarom én sem.
-
deuscreator
csendes tag
Ne haragudj, a kissé sértett hangnem a balekozásnak szólt, mintha valakit le akarnék rántani ezzel a biznisszel. Minden annyit ér, amennyit adnak érte. Akinek valamilyen okból gamer laptop kell asztali konfig helyett, az számol azzal, hogy ez egy drágább móka.
Az a gond a matekozással, hogy papíron remek, de a pénztárca szabja meg. A 300K pedig sokaknál lélektani határ, nézd meg miket vesznek játékra, milyen notikról kérdeznek a fórumokon, mi pörög. Az, hogy az ár-érték arány nem lineárisan halad, azon kár meglepődni.
A garancia és meddig tart ki egy laptop terén nekem mások a tapsztalataim. A rommáhajtott és nem kímélt irodai laptopom bő 5 éves, már 2,5 éve nem garanciás, de hiba nélkül megy. Az előző előtti, szintén gamernek mondott laptopom szintén jóval tovább húzta. Ez tök relatív. A felszorzom az árat és a teljesítményt, és azt látom, hogy mennyivel jobb lenne 400+-ért venni valamit, abban lehet van valami, de itt megint a keretek problémájával találkozunk.
A 310 még mindig irányár és ezért egy jól átgondoltan összerakott, kipróbálható és bővíthető konfigot kap valaki, aki szerintem még mindig nem balek.
A laptop ha jól elbírja a 9XX-es szériát, a notebookreview-n van is leírás a bővítésről, de nekem nem a teljesítmény hiánya az eladás oka, hanem inkább az, hogy megváltoztak az igényeim, másra is használnám a laptopot (zenekari digit keverő interfészeként) és más típusú felelne meg. Ha úgy gondolod, a laptopok egyáltalán nem fejleszthetőek, akkor javallom, hogy olvasgass még erről egy kicsit (ezt most minden kioktatási szándék nélkül mondom, egyszerűen más a tapasztalatom és elég sokat foglalkoztam a témával), akár itt a ph-n is, mondjuk a gamer notebook topikban.
Vagy itt:
-
deuscreator
csendes tag
A 310 irányár. A balek pedig erős túlzás azért ilyen teljesítményhez / konfighoz. Nem egy mai 350+-os gépet aláz meg teljesítményben. Mivel a hardveraprón is dívik, a menyit engedsz a feléből hozzáállás, valahol el kell kezdeni
Az pedig, hogy te inkább 440-ért vennél valamit, csak akkor releváns, ha annyit tudsz költeni. (gondolom a 17-es ASUS-ra gondolsz, hát, egészségedre..) Ha kevesebbet, akkor pedig ez azért nem egy rossz ajánlat. Pláne, hogy moduláris felépítésű és nem kell rögtön a kukát keresni, ha egy komponens elszállna. Abban pedig ugye megegyezhetünk, hogy 1-2 laptoppal való tapasztalatod a csekély elemszámra való tekintettel még nem általános?
-
-
Óó, ismerem a hátterét, célirányosan vettem. Aminek futnia kell rajta, az a Starcraft II és a Diablo3, ezek meglesznek, ide inkább egy jól kifutni hagyott proci kell, amiből nem lesz hiány, i7-5600U szolgáltatja az zenét (a fenti játékok 2magot használnak csak). A hűtést-throttlingot teszteltem, folyamatos AIDA-s nyúzás alatt is 2.8GHz felett (és 80fok alatt) tud maradni a kicsike, köszönhetően a kiszervezett grafikának. Ahogy nézem, kb az összes noti, amiben tesztelték gyengébb procit kapott, ez sokat számít Starcraftnál. A FullHD medium mondjuk lehet kihívás lesz, de ahogy a GPU-hőfokokat nézem, sacc/kb 20% tuning bele fog férni, ha az afterburner is úgy akarja.
Még nem volt időm élesben tesztelni, ennél a gépnél a fő cél a mobilitás volt, mindenképpen bele akartam férni 2 kilóba (eeePC-t váltott a gép
). Szerencsére némi játékteljesítményt azért sikerült belecsempészni, meglátjuk, mire lesz igazából elég. Az aidás-cinebench-es gyorstesztem róla.
Van erőgépem is asztali is, laptop is - utóbbi K3000m-es grafikával mindent megold, amit kérek tőle, viszont ez a töltőjével kb 5 kiló, úgyhogy max akkor utazik, ha kocsival mennék haverhoz LAN-partyzni.
-
-
A nem-Maxwell VGA-kat a fogyasztás(=melegedés)/teljesítmény mutatójuk miatt se nagyon ajánlanám. Nem tudom, melyik az a 970M-es modell, én az egész jól összerakott/újraértékesíthető Alienware-t láttam 1600EUR-ért, ami kicsit drágább.
#5955: Kb semmire, amit ne tudna a 4700MQ proci IGP-je. Illetve arra jó, hogy normális gépben (workstation) az IGP teljesen kikapcsolható legyen és hagyja a CPU-t throttling nélkül kifutni. Optimus-os konfiban értelmetlen.
#5958: Köszi
-
-
alapz@j
tag
Pontosan mit értesz "szükségjáték" alatt? Csak mert pl. egy GTX860M-el szerelt Acer ebben a tesztben 1080p felbontáson ultra beállításokkal 40 fps körüli értékeket hoz a 2013-14-es játékokban - ez pedig stabil 60+ fps-t jelent WoW-ban, LoL-ban, Dota2-ben és még egy halom hardcore játékban. Tény, hogy pont egy könnyen túlmelegedő laptopról beszélünk, de a VGA képességeiről kérdezem.
-
SC2-nél a proci 2szálas teljesítménye nagyon fontos, ui két szálra írták a programot. Ha sok az egység, az elsősorban a procit fekteti ki, uis a Blizzard hagyományőrző és leragadt a DirectX 9-nél... Nálam procifronton egy i7-5600u fogja vinni a boltot kércsatornás RAM-mal+ssd is lesz, ergo a körítés sztem elég lesz.
Amúgy a civ-nél is gyanítom, h a prociban lesz a kutya elásva, elég "gondolkodós" játék.
-
-
endruboy1
senior tag
Ja, ilyesmire gondoltam. Tudom hogy szar játszani ilyen kicsiben, mert a mostani gépem is 14" és a VGA erősebb benne picivel (GT330M + i5). Erről azért váltok mert kevés az üzemidő és nehéz is a gép. De amúgy amit veszek az 1600x900-as felbontást fog tudni, szal talán egy fokkal jobb a helyzet. Mind1 amúgy van nekem asztali gépem játékra erre tényleg csak ilyen casual gémek mennének majd mert azok akkor is jók ha hosszabb ideig vidékre megyek mondjuk. Meglátjuk akkor, kíváncsi vagyok.
-
Muerte
addikt
Nem kell ám OFF-ba raknod a HSZ.-eket,hiszen nagyjából a topik témájába vág
Hát mit mondjak...2005 már nagyon régen voltazóta azért sokat fejlődtek hűtés ügyben a laposok,persze a mai napig is vannak némely szériákkal gondok,vagy vezérlés vagy hűtés alulméretezés miatt.Nekem utoljára amivel még gondom volt egy Acer Aspire 6935, 9600mGT-vel szerelve,ott még előszeretettel előfurdult nyáron throttling az elégtelen hűtés miatt.
...A CFX a mai napig betegágy véleményem és tapasztalataim szerint.A gépem 7970M CFX-el vettem és hát pont úgy van ahogy írtad te is,a driverek kukák,kár szépíteni mert egyetlen egy olyan AMD driver nincs!!! ami tökéletes lenne az összes játékhoz régiekhez és újakhoz egyaránt.Ez mellett a microstutter is él a mai napig,a filmek/videók a kamera oldalirányú mozgásakor akadnak és még sorolhatnám a hibák tömkelegét.
Nálam az tette fel az I-re a pontot mikor felraktam a legújabb whql-t és játszottam valamivel,aztán közben jött egy üzenet egy youtube-os linkkel,leraktam tálcára a játékot,megnyitottam a linket,a videó elinult de azonnal zöldre váltott benne a kép felülete és csatt kékhalál...error code ATI xyz.sys... Soha többé AMD!
Hiába a baromi erős hardver,ha nincs egy épkézláb ember náluk aki végre tudna drivert! írni.
SLI-vel semmi ilyen gondom nincs,megszünt az állandó idegbaj
Minden játéknál adaptív vsynch-et+tripla puffert használok vezérlőpultból,így nincs képtörés,akadás és szinte nullára redukálódott az input lag.A régi játékok és az újak egyformán jól! futnak és ez nekem bőven megérte azt a pénztöbbletet amit rá kellett áldozni. -
Muerte
addikt
Az AW-k és Asusok nem melegszenek túl,bár a 880M már majdnem a kezelhetetlen kategória...azok nem lesznek túl hosszú életűek,túl sok már annak a lapkának 24/7-re az 1GHz-es órajel.780M SLI tesztekkel,hőfokokkal tudok szolgálni ha érdekel,de szó sincs túlmelegedésről,sőt sok asztali kártya is megirigyelhetné a hőfokokat
Szerk.: A pontszámok pontosan milyen bench-et takarnak? ,csak mert a 880M közel sem 570/580 kategória...fizikailag cuda/órajel egy asztali 680-nak felel meg.
-
BeZol
őstag
Nézzük tovább!
[link]
i5-4200H , 8GB DDR3L, 1TB ,15,6" LED 1920x1080 , Windows 8.1 , NO DVD!, Nvidia GeForce GTX 860M 4GB - 293.701 Fti5-4200U: 3297 pont ; i5-4200H: 4338 pont ---> 1,3157
GTX 850M: 2007 pont ; GTX 860M: 2896 pont ---> 1,4429
Összesítve: 1,8984, de játék alatt úgyis vga limit lesz, tehát én most csak azt veszem figyelembe.Ár szempontjából: 293.701/234.900 ---> 1,2503
Őszintén megvallva azt hittem, hogy már GT 750M-es laptopot sem érdemes vásárolni, de csupán csak a videókártyák teljesítménytöbbletét tekintve is megéri a többletköltekezés, ha van rá keret persze, ill. elégedettek vagyunk a laptop külalakjával, na meg persze sikerül jó áron beszerezni.
Nézzük megéri-e csúcslaptopot vásárolni:
[link]
Intel Core i7-4700HQ (4 x 2, 40GHz / 3, 40GHz Turbo, 6MB Cache), 17.3" FULL HD (1920x1080) LED matt, 8GB DDR3 1600MHz, 1000 GB SATA 5400rpm, nVidia Geforce GTX 880M 4GB GDDR5 - 429.990i5-4200H: 4338 pont ; i7-4700HQ: 8011 ---> 1,8467 / hála a 2 helyett 4 fizikai magnak, de egy szálon ugyanazt tudják, és közel egy asztali i7-2600k teljesítményét tudja /
GTX 860M: 2896 pont ; GTX 880M: 4591 pont ---> 1,5853 / azért ez már asztali gépbe való GTX 570 és GTX 580 közötti teljesítmény! /
Összesítve: 2,9275Ár szempontjából: 429.990/293.701 = 1,4640
Először is emelem kalapom, elég durvák már ezek az alkatrészek ahhoz képest, hogy notebook-ba valóak, másodszor pedig még így is megérik a többletárat, még ha csak pusztán a videókártyateljesítményt tekintem, akkor is.
A kérdés már csak az, hogy vajon ezek a durva laptopok is olyanok-e még, hogy állandóan túlhevülnek és lekapcsolnak vagy már sikerült ezen is túllépniük?Ha konkrétan a legolcsóbb ajánlatok között keresünk a számunkra elfogadható videókártya alapján, akkor biztosan nem nyúlhatunk mellé, tényleg csak a pénztárca dönt, pedig pár éve mikor asztali gépbe vásároltam videókártyát, ott ugyanilyen logikával végigszámolva volt egy szint, aminél nem volt érdemes többet költeni, úgyhogy ez most itt a laptopok esetén teljesen meglepett engem is.
-
rothadt
aktív tag
üdv!
körülbelül ez a max ár, ami elképzelhető számomra; nem komoly játékok, dota2 ami fontos, hogy futnának? nagyon távoli számomra jelenleg a notebook világa, sosem volt még laptopom, nem is tudom, hol és hogyan tudnék utána olvasni. esetleg más alternatíva mi lenne számomra, köszönöm a segítséget!szerk.: egyéb komoly dologra nem használom a gépet, megyek külföldre melózni így ehhez kéne egy gép, ami még alkalmas film nézésre, kapcsolattartásra, de ezek egyike sem igényesebb ugye a játéknál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy ruhás topik
- Socket AM4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged