- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Imre1212 #15511 üzenetére
Mezei ssd- hdd csatoló az fix/szabvány sata és kész... azzal nagyon nem lőhetsz mellé
fizikailag nem lessz problémád..
én mondjuk vennék egy használt 120-as ssd-t itt a ph-n ócóba... feldobnám rá a rendszert és adnák neki 1-2 hét teszt időszakot ...
almás topicban lehet többet tudnak segíteni ,hogy mely verziót tudsz felpakolni arra a régebbi gépre és az mennyire barátkozik az ssd-vel... de mivel már akkor is volt bőven ssd ,így nem hiszem hogy gondja lenne vele -
-
válasz
inf3rno #15504 üzenetére
Régi ,vagy új javítása szervíz részről majd egykutya... kb ugyab annyi a munka megtalálni a hibát és javítani.2-3 órát ha kifizetsz egy szervizesnek így is úgy is...
Core-2 es gép... 15-ért lösz a ph-n 1-et... átpakolod a memóriát/ssd-t s kész.
Hibásként is érdemes meghírdetni.. sokszor tényleg avalmi fisz-f@sz dolog hiányzik a javításhoz ,aztán mivel csak külföldről lehet beszerezni ,inkább megvesznek egy hulla gépet donornak.. -
-
válasz
Rigormortiis #15490 üzenetére
Indísd el úgy ,hogy csak a régi 4gb os modul legyen benne a régi helyén... akkor ugyan úgy ki kell irja ,hogy megváltozott a memória mérete stb... aztán windows induljon el.
Ha ez megvan akkor gép kikapcs és a régi modul helyére tedd be az új ramot és nézd meg hogy azzal hibátlan-e.
Ha igen akkor a régi vissza a szabad slot-ba és nézd meg úgy rendben van e.Notiban az elem jó? (dátum/időt nem felejti el?) Biosba be tudsz lépni?
-
-
-
-
válasz
Energie X #15471 üzenetére
i7-es proci nem melegszik sokkal jobban mint az i5.. ezzel a tipussal ebben a szituációban még ne volt dogom ,de pár notiban volt már cpu -upgrade és elbírta a gyári hűtés.... Olyan persze lehet ,hogy hangosabb lesz ,de bírnia kell....
Mielött a wifi-hez nyúlsz elötte mindenféleképp keres moddolt /vagy nyitott biost... ha nincs akkor inkább külső usb-s cuccokkal old ezt meg -
válasz
tobias40 #15460 üzenetére
Ha jól láttam akkor nincs rajta + vga
Én egy i7-es procit 2+4GB DDR3L es ramot
(ha drága) vagy i5 (ivy) procit +bármilyen 4gb DDR3 ramot tehetsz bele
Ha most "l" es van akkor szintén "l" -est tegyél , ha sima akkor meg sima
i7-nél kötelező az "l" es ram
+ ssd s csók ,többet nem költenék rá -
válasz
Rigormortiis #15443 üzenetére
-
válasz
Starchm #15445 üzenetére
A csatlakozó maga az szaványos 30-30 40-40 pin
Ami trükkös lehet az a felbontás kérdése...
Fhd kijelzős laptopban megy a sima hd kijelző... felfelé nem mindig... attől függ kispórólták e motiból a + szálakat...
Dell ami válogatós még... ott lehetnek meglepik
Amire figyelj hogy vannak "slim" meg nem slim kijelzők.... egyiknek bal a másiknak jobb oldalán van a csatlakozó
És egy aranytanács... akkut is vedd ki amikor szerelsz mivel a kijelző kikapcsolt állapotban is feszöltség alatt van.. és egy pici rossz mozdulat és vagy a lapot teszed tönkre vagy a kijelzőt... -
-
-
válasz
tobias40 #15425 üzenetére
Így 2-3 évet elvan az akku..
Hűtö-s trükk meg azért kell ,hogy lelassísd a kémiai rekaciókat (önmerülés)
Ezt csak akkorha speciális-an meg akrarod meg akarod őrizni az állapotát.Ha töltön használod akkor nem kell az akku.
(Speciális "Gamer" gépeknél igen ,mivel a gpu annyit eszik)Amúgy meg ha nem használod ,ne is lógjon a töltőn (cseptöltés történik akkor is)
A por ugyan úgy lepi belülről/hűtőpaszta kiszárad... vedd ki az akku-t ,s tedd el akkkor a szekrény mélyére ... amikor kell előveszed/tisztitás ujrapasztázás/akku feltölés és kész.
UI:
Ha meg években gondolkodsz ,inkább add el ... 2-3 év múlva már fele ennyi ér ,és lehet már szebbet/jobbat kapsz ezért az értékért -
válasz
tobias40 #15423 üzenetére
Az akkuk 20-80% töltötség között vannak el legtovább.
Ha fordítani akarsz akkor ezt a házi módszert javaslom:
Feltöltöd 70% ig majd betekered műanyag fóliába és berakod a hűtőbe.
Ott eláll 3 hónapot... kiveszed , hagyod egy napot átmelegedni/kiszáradni és beteszed a notiba. lemeríted 30%-ig... majd visszatöltöd 70% , ra és mehet vissza a hűtőbe.
Ha csak nem használod akkor kihúzhatod a töltőből és kiveheted az akkut.
("Kikapcsolt" állapotban ugyan úgy feszültség alatt vannak a noti egyes részei.
(készenléti módban van mint pl egy TV)) -
Elméletileg ugyan olyan mhz legyen + a cl érték is ha lehet
De a legjobb ha a gépet hónod alá vágod és beviszed egy szaküzletbe....
Elméletileg normális boltban több tipus van raktárkészleten és ott gyorsban bele is lehet próbálni.
Lehet 1-2 ezerrel drágább így de szerintem megéri.
Sok lenovó-val pont ugyan így totózás van,,, van amelyikben megy a modul ,van amelyikben nem... ezt még a bios verzió és megfejeli néha...
UI:Alapból ha nincs kézi macera a win automatikusan hozzá-swappol...kivétel ha valami csoda-gyorsító-rendszermahinátor program beleszól... -
-
válasz
SkyLine3000 #15405 üzenetére
Ha a notid lekezeli az nvme-ssd-t akkor azt vegyél bele.. olyat ami min .2000MB-s-el el olvas
A sima m.2-es ssd az a sata-3-as sebességet tudja.
Nvme kicsit simábban fut...
Úgy irnám le ,hogy amikor rákattintasz valamire az a kis "döccenés" amikor elindul az megszűnik... kicsit simább a rendszer
Konyhanyelven:
Nvme. : Adat - pci-express - cpu
M.2 sata: Adat - satavezérlő -pci-express - cpu -
válasz
Tothgera30 #15406 üzenetére
Ha megfelel ,ne nyúlj hozzá.
Szép meg jó a gép de nem mai darab ,így akármikor megpusztulhat.
Max 1 win11-et nézz meg ,kis trükkel rámegy és az én tapasztalataim szerint jobban mennek vele a régi vasak. -
válasz
Tothgera30 #15402 üzenetére
Én cseréltem a saját notimban i7-re..
Nekem bejött... valós 4 mag az valós 4 mag... nem ht...
Igaz nálam csak mezei felhasználás van.... -
válasz
SeatLeon08 #15393 üzenetére
Ehhez a projekthez ssd+ sok ram kell , lehet oda már karcsú a 8gb
Az adott programnál nézd meg hogy a ht-t támogatja e.
Ill azt ugye tudod ,hogy a "Turbó orajel" az kicsit tükkös ,ha mind a 4 magot folyamatosan terheled. TDP /noti hűtési kialakítása se mind1
De nekem mind1 ,én leírtam a véleményem ,halgasd meg másét is -
válasz
Bozso68 #15390 üzenetére
i3-i5-i7 /órajel ami téged érdekel
a 7xxxx az egy gyártási széria ,beceneve "Kaby lake"
Ebből kell válogatnod ha foglalatos az alaplapod ,aztán a lenovo oldalakon megnézni hogy a támogatva is van e.
Notiban/ilyen gépekben a gyártók mindent elkövetnek ,hogy ne tudj főbb alkatrészt csereberélni... nekik az az érdekük : "ha kevés vegyél újat"UI:mint irtam a gépedhez több féle alaplap is van... aki szétszedi az ssd- cseréhez az látja hogy melyik revízio
-
válasz
Bozso68 #15388 üzenetére
Ez most noti?
Ilyen egybe-monitor kombónak láttam.
Ezen felül ,én úgy láttam létezik olyan ahol foglalatban és létezik olyan alaplap amire rá van forrasztva a proci.
Ezt neked kellene megnézben melyik verziód van... ha foglalatos akkor lehetséges a csere de csak 7xxx sorozatszámú procit keress a 8-as szerintem nem fog menni ,nagy trükközés nélkül -
válasz
SeatLeon08 #15386 üzenetére
i7-el jól jársz... valóban pattogósabb lessz a rendszer
SSD legyen az első... hdd+win10=lassúságWin11 -re meg ezer trükk van a topicjában is hogy felmenjen... de ssd-nélkül az is csigalassú lessz
Szóval én vennék bele egy ssd-t ,majd arra egy "szűz" win11.. és ha akkor is karcsú akkor az i7 proci... de azért nézz utánna hogy támogatja e a notid biosa... merth ha nem akkor turbo , ht off... és már csak i5 teljesítmény...
Azon felül kicsit jobban is fűt az i7 ,úgyhogy valami jófajta pasztával vegyél... vagy normális bolt ahol ezt megcsinálják ,ha még nem szedtél szét notit....
Ez után is lehet az hogy jobban megy a cpu venti... ezt meg csak hűtőpaddal tudod orvosolni ,ha idegesít a zúgás.Dióhéjban ennyi szerintem ,mielött belevágsz
-
válasz
tranceplanet #15382 üzenetére
"L"-es ram 1,35V-on üzemel , a sima az 1,5V
I5 ös proci mindkettővel , (i7 csak L-essel) csak ne keverd...Én 2*4GB ramnál többet nem javaslok (vegyél a meglévő mellé egy +4-es s csók)
240-es ssd-t + a dvd helyére Caddy-ban egy használt 500-1 Tb hdd-t (a "biztonsági mentéseknek" pl videok ,linux iso-k stb)
-
-
-
válasz
atee_13 #15375 üzenetére
2*4GB DDR3-as mezei ramot tegyél bele 1,5v-ost, ne "l"-est mert az csak 1,35v os
i5 procit olcsó kapsz hozzá de csak akkor vedd meg ha magassabb az órajele, amúgy nincs közte különbség
i7-es procival viszont szárnyalhat a noti , ha találsz hozzá mód biost + megtámogatod ssd-vel,
Hűtést az egy alapos tisztitással első körben, ha ez nem elég akkor külső usb-s hűtőpaddal tudod növelni... privát véleményem szerint az 1 "nagyventis" tipusok a megfelelők -
Én elhiszem ,hogy érdekel ez a dolog és ha minden áron meg szeretnéd csináltatni.
Én segíthetek. Ha partner vagy ebben.
Elöször is ,szerezz a t cpu-d hoz való "stencil"-t.
Ez után valamelyik vasárnap fell kell utaznod a cégemhez.
Adsz a főnökömnek egy 10-est a műhelyhasználatért.
Szépen beülünk és árgus szemekkel figyelsz ,ahogy elvégzem a cserét.
Pl szépen letisztitom ,a hozott cpu-t ... eleve az ujragolyózáshoz + ellenörzés ,hogy nem e sérült e fizikailag.
Aztán a stencillel megkapja az új golyókat.
Ez szerintem bő 1 óra alatt megvan.
Aztán a notid szétszed ,alaplapról a cpu levesz , alaplap megtisztít ,másik cpu visszaforraszt.
Youtube tele van ezzel ,hogyan kell ...
Ez is megvan szerintem ,ha minden patentül megy, 3 óra alatt kb megvan.
Noti összerak és ha minden klappol szerintem 4-5 óra alatt biztos megvan.
A felelősség persze a tiéd... monjuk már beázott valaha a gép és melegítés során szimán szétcsattan a nedvesség miatt a lap, vagy mondjuk a hozott cpu nem jó... vagy a gyártó alulról,oldalról a procit +ban ragasztóval és megerősítette , amit az oldószer nem old és ezért sérül a lap ,vagy ilyesmi... aki ezt csinálja kapásból tud mondani 20 olyan okot amivel pillanatokon belül tönkreteheted az egész alaplapot.
Ha elindul ,jó.. ha nem akkor vagy ismétlés mindenben vagy így jártál... hozott alkatrészre nincs garancia... nem azért mert olcsó hanem azért mert ki tudja működik e.
Ez után kiszámolsz nekem egy olyan óradíjat amit úgy ítélsz ,hogy a felhasznált speciális anyagok /szerszámhasználati dijait fedezze (nem lidl-is hőlégfúvó) , + 4-5 óra szakmunka díját.
Ha ezt vállalod persze szivesen megcsinálom ...
Ricsi -
-
-
-
válasz
Satoshi Haro #15359 üzenetére
Az a lényeg ,hogy ne "l" -es (1,35V) legyen
Sebesség meg mind1... -
-
válasz
Thunderzolee #15228 üzenetére
Szerintem direk kib@szás ,vagy terelés a zintel felé az 1 mem slot
-
Single memória slottal egy ilyen gép úgy vissza van fogva ,hogy borzalom... én a te helyedben még kis buktával is de kiszálnák belőle
DDR4 saját tapasztalat alapján: Ugyan olyan sebességű/Cl arányú ramot tegyél bele mint ami most benne van az biztos menni fog gyártótól független -
-
-
-
válasz
tobias40 #15207 üzenetére
Nincs olyan amit én használnák és ajánhatnám... talán a tp-link cuccok ,azok szoktak szépen menni... viszont nekem elég az g-s wifi ...ha meg sebességre vágyom azt meg kábellel oldom meg
Ha meg belső wifi e vágysz akkor olyan javaslok amiben wan bt -is és gyári win10-es driver.. aztén meg imádkozni kell ,hogy támogassa a noti is.
Külső cuccal meg nincs szivás... de te tudod mit szeretnél. -
-
-
-
válasz
ilyennincs #15191 üzenetére
Keresd ki képen ,hogy néz ki... van aminek a végén van egy anya akkor lehet állitani... ha nem akkor csak csere
-
-
válasz
s.s.j.goku #15177 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #15173 üzenetére
Inelt bátyónál az "U" betű az intgrált "hüdekevesetfogyasztok" variáns jelenti= alacsony orajel pici cache... s az intelnél a teljesitmény az orajel/ cache szorzója mutatja... HT-t meg a kissebb prociban simán leöli a "gyorsankiadokegyaliglassitopachotafrissenkiderülthibára" win10 frissités.
Ha meg win7-et teszel fel akkor meg nem is öli le a gépet a win... -
válasz
vakablak93 #15170 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #15162 üzenetére
Először vedd meg az ssd-t... nah ha akkor is gyenge akkor gonolkozz a többiben...
Nekem az asztali gépben van egy noti vinyó tartalék rendszernek , ha esetleg az ssd-n meghalna a rendszer/vagy cserélem vagy mittomén... de ég és föld ha arról kell inditanom a gépet annyira lassú -
válasz
Krisztianby #15163 üzenetére
Igen ilyen gyenge vacak..
Az a trükje hogy álltalában vagy befelé vagy ovatosan kicsit kifelé és meg kell nyomni a takaró lemezt ,hogy a fül kiakadjon.
Lehet az elötted lévő már széttörte és egy-egy csepp pillanatragsztóval a füleknél rakta össze.. avagy mivel már rommá volt törve a laptop ,már azok is töröttek voltak ,csak a megszokás tartotta össze...... Én is amikor szedek szét valami ilyen csodát ,utánna kirázom mert csak ugy hullanak ki belöle a műanyag darabok... elötte úgy szoktam ,hogy kikapcsolva megrázom a notit... ha csörög akkor felkészülök lélekben arra ,hogy legó lessz... 2 komponensű ragasztó előkészit.... mond meg nyugodtan ,hogy szépen össze tudod ragasztani és ez volt az utolsó javítás/tisztitás ... vagy új burkolat... 30k ...vagy venni egy donor-t... szintén hasonló összeg... itt nincs mit tenni -
válasz
lamasz #15148 üzenetére
Ez alapján én arra saccolok hogy neked a lehet a 4gb az rá van integrálva az alaplapodra.
Az aida ezt nem tudja megkülönböztetni ,hogy foglalatban e valami vagy sem.
Ez csak akkor derül ki ha fizikailag is megnézed
Lehet csak a foglalatban van.. passz ehhez le kell venned a hátlapod.
A cpu-d miatt szerintem tökmind1 milyen sebességű ramot veszel... ha gyorsabbat akkor max viszakorlátozza a ram sebességét... de azt max szintetikus tesztprogramokkal tudod kimérni... amugy észrevehetetlen.
Photosop meg minden ramot felél amit talál a rendszerben ,de gépbe 8 ast tennék... vagy ha helyszinen is tudod tesztelni akkor 16-ost... eléggé válogatós a dd4-es korszak szerintem -
-
-
-
válasz
titanium_100 #15129 üzenetére
1.) A linken ott van milyen cpu-kat eszik
2.) Papir forma szerint nem
3.) 700 az jó ,de hidd el egy mezi bőngésző simán lekajál több lapnál 2 gb ramot... nem létszükséglet de nézd meg úgy a feleadatkezelőt ,hogy amikor áltagban használod és hogy mennyi a "Swapp" ilyenkor...
4.) Nem kell semmit , ha van olyan az ide vezérlőnél hogy "AHCI" akkor arra tedd... az ssd-win combó szereti a hosszutávú működésnél de nem létszükséglet -
válasz
titanium_100 #15126 üzenetére
SSD , mindenféleképp dob a sebesség érzeteden. Bármelyik 2,5 ös jó neked ... lefelé mind kompatibilís
Nem az átviteli sebesség a lényeg ,hanem az hogy nincs fejléptetési idő és és megszűmik az idegesítő kerregés
3-4Gb ram is jót tesz mivel a win7 is alapból megesz 1Gb körül... ha ehhez hozzácsapjuk az antivirus progit miegyébb akkor 1,5 már el is fogyott.. Szóval +1GB az a minimum.
Max 4gb-ot kezel , sebesség tökmind1 a ramnak ,csak ha lehet helyszini tesztel vedd ,hogy biztos menjen benne.
Pici cpu bővítés lehet még beleférne
Több cache a prociban azért nem árt 2-6MB os (2,2-2,4GHz) ... intel cpu elég érzékeny erre... + szerintem árban nem sok azon felűl a tisztitás/portalanitás is megvan.
1MB cache az a Celeron szintig butithatja a cpu-t sok esetben
Maradj a win7-nál ha bevált... esetleg 8.1 de a 10-et hanyagold... az már a sok lemezművelet miatt nagyon le fog lassulni. -
válasz
geckowize #15121 üzenetére
Lehet még külső usb-s házat is venni... lehet olyat is hogy asztali gépbe pci-express kártyával... lehet az is hogy usb-s külső vinyó a rendszer és úgy csinálsz ilyesmit ,lehetséges még olyan progi is hogy usb re ment és usbről visszatölt...lehet particiot/hdd-t menteni is... én is azt csinálom adatmentésnél és + virtuális gépbe bármikor vissza is tudom tölteni a rendszert...
-
válasz
geckowize #15113 üzenetére
Notiban még nem láttam 2db m.2 foglalatot...
De itt van a lapod -
-
válasz
vakablak93 #15095 üzenetére
Azzal lehet gondod ,hogy mivel jobban melegszik "idle" módban is pörögni fog a venti.
Ha meglessz bepakolod normál pasztával és kiderül... ha túlmelegszik esetleg terhelés alatt akkor kell majd agyalni valami megoldáson -
válasz
vakablak93 #15092 üzenetére
Elméletileg igen.
Arra figyelj hogy a hűtésed megbirkozzon vele -
válasz
ilyennincs #15089 üzenetére
Abba a gépbe mind1 milyen sebességű ramot teszel.
Lehetőleg helyszíni kipróbálás ,vagy olyat ami a supportban van. -
-
válasz
Staradder #15079 üzenetére
Privát véleményem ,hogy a te géped úgy sem fog tudni futtatni olyan játékot amihez kellene a 20gb ram... én maradnék a 8gb-nél... ha meg spórolni akarsz a ram használaton akkor win7 -et vagy win 8.1 et rakj fel.
Ha meg ragaszkodsz a 12gb-hoz ,akkor csak személyesen helyszíni kipróbálással vegyél ramot... sok szívástól megkiméled magad... -
-
-
válasz
Remekelek28 #15052 üzenetére
Most milyen adattároló van a laptopban? Ha sima mezei hdd, akkor az első 2,5 ös 100% hogy jó.
Aztán a laptop tipusától függ hogy épitettek e rá m2 vagy nvme csatlakozót. -
-
válasz
enginev3.0 #15041 üzenetére
3v-os kb mind.
Van 2 vagy 3 szálas... azt nézd meg ,hogy piros fekete esetleg 3. szál de az ritka.
Szórakozhatsz azzal is hogy töltehető akku legyen ,de semmi értelme... 5 évente kidobod az elemet és csók... ha még 5 év mulva is ezt használnád -
Ha pl ilyen zsinoros akkor a csatlakozó ugyan olyan legyen .
Vagy venni lehet forrasztható elemet és átforrasztani a kábelt.
De ahhoz olyan elemet vegyél amin van forrasztási pont mert a mezei elemet nem lehet forrasztani.
Vagy nem ragad meg rajta az ón vagy rosszabb esetben el is durran az elem.
Pár száz ft az is ,elviszed olyan ismihez aki forrasztott már életében és 1-2 sörért lecseréli -
-
válasz
enginev3.0 #15035 üzenetére
Keress képeket róla a neten ,sok alaplapnál nem rá van téve hanem külön van rakva az elem ,és egyedi csatlakozóval van.
-
válasz
Shrike7973 #15028 üzenetére
Ezt csak csereberéléssel lehet kitesztelni...
Fogd meg a ramot ,vidd be a legközelebbi számtech boltba ,kérdezd meg a szervizes milyen sört szeret és mond meg neki ,hogy amig elszaladsz a boltba venni neki ,addig nézze meg már másik gépben. (vagy több sör és memtest-et is futasson ,ha elindul)
Vagy ugyan ezt valamelyik havernál.
Az a lényeg másik gépben megnézni ,hogy megy e a ram.
Ha nem akkor vissza lehet adni ,hogy hibás.
Ha megy akkor lehetőségek szerint csak kipróbálás után megvenni a ramot.
Legrosszabb esetben megint a pc boltba menni ,hogy rakjanak bele ők ramot.. kicsit drágább de a kompatibilitási problémákkal ők szivnak -
-
válasz
GeeTeQ #15024 üzenetére
Ha hozzád kerül a gép akkor "aida64" vagy valmi más tesztprogrammal nézd meg milyen chipset van benne.
A fő kérdés hogy milyen foglalat van benne
Ezt viszont jobb ha saját szemeddel látod ,mivel a tesztprogramok nem mindig azonositják jól. -
-
válasz
Pyttawrx #15015 üzenetére
Elindult a lap... 1 órát futott rajta a trémárk.
Szerintem verje a kis popsiát a betonhoz örömébe ,hogy nem kell cserélni rajta a lapot.
Szóltam is a főnöknek ,hogy vastagon fogjon a ceruza... mivel 1/2 órán keresztül sikáltam a cuccot + forrasztás ,persze az ezen felüli pasztázás szétszedés+összreakás...Igy is gondolkodtam amikor ezt megláttam ,hogy összerakom és visszaadom ,hogy elkúrtad öcsém ahogy lehet... dobd ki és vegyél újat ,ha már erre a pasztára volt pénz az új lapos ára sem vághat földhöz
-
válasz
Kowi84 #15009 üzenetére
Szia
Elméletileg a foglalat ugyan az. Nem szokott gond lenni ,de az ivy-t javaslom... kevésbé melegszik igy kissebb ventillátor fordulatra számithatsz.
Ami a lényeges ,hogy valamilyen tesztprogrammap pl Aida64 , vagy ilyesmi nézd meg az "alaplapi chipset" tipusát. Ha "H70" akkor nem tudsz bővíteni ,akkor kizárólag "B" vagy celeron mehet benne... intel bácsi korlátozása.
Proci cserét ,ha még nem csináltad bízd szakemberre ,vagy legalábbis egy olyan ismire aki már csinálta.. pár sör fejében meg nézheted s legközelebb már te is csinálhatod -
válasz
#63718632 #15006 üzenetére
"Srácok! Jól gondolom azt, hogy ezek az "Atomos" csodák és társai. Valójában noti bőrbe varrt mobil telefonok, Win10-el?"
Atom cpu egy ritka syar dolog ,de keveset eszik igy az arm-nak az ellenfele...
Nesze neked több óra üzemidő.
Telefon /tablet nem megy akksi nélkül.
Laptop müködik akku nélkül.
Ha fel fel villanaz inkább kontakt hiba
A töltés meg digitális vezérléssel megy... ha igy cseszteted max a veszérlést teheted tönkre de az akkuba 0% ot tölthetsz igy"A csutkára lemerült telót sem lehet elindítani egy bizonyos töltöttségi szint alatt.
Jó irányban gondolkodom?"
Jól.. ha nincs annyi tötés az akkuban ,hogy a legalapvetőbb funciók elinduljanak a telefonban akkor nem tud tölteni (digitális töltés vezérlés)...
másképp kell "bebikázni" -
Nem bírom ki hogy ne irjam ki ,de ez ma már kiverte a biztosítékot nálam.
NE IRJÁTOK KI HOGY FŰ-FA HÁZILAG OTTHON PASZTÁZZON....
Az isten barma ,elment és vett fém pasztát mert az a legjobb.
Olvasta hogy milyen könnyű.. nem kell szakemberGpu tisztitás ,után...(amit 20 percig tartott mert ugye a folyékony fémet semmi se oldja
Na... így kell tönkretenni egy jó alaplapot....
Most felpakolok egy kondit oda ahova letörte akkor amikor elöször lepucolta (volna a pasztát de az alja rá van égve) a gpu-t.
Szerintetek megsértődik ha simán lehűlyézem?
-
-
-
válasz
strong333 #14978 üzenetére
Ez oldal szerint van i7-el szerelt is gyárilag
Igy elméletileg bele... de azért frissísd le a bios elötte ,ha van ujabb és lehetséges.
UI: Ez a 4 ram-slotos verzió? Ha igen akkor neked milyen tipusú ramjaid vannak benne? Pont a múlthéten futottam bele egy ilyenbe és a gyári 8Gb-s mellé nem találtam ramot amit ment volna benne.. -
válasz
Tamas1982.1 #14975 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni olyat vegyél ami a géped supportjában is benne van.
Ha meg nem akkor olyan helyről vedd ,hogy legyen kipróbálási lehetőség ,vagy visszavásárlás ha mégse. -
válasz
szetcsuszott #14967 üzenetére
Elméletileg kezeli... de ha lehetséges vásárlás elött mindig proba...
-
-
válasz
elod22 #14947 üzenetére
Ram /hdd csere álltalában nem veszedelmes... ha nem bizol magadba vidd be egy szervizbe , ha nem kérsz ujratelepitést akkor olcsón kicserélik neked.
4+8 bovitésre szavazok én is
aztán itt a ph-n meghirdeted a 2*4 et ... hozzápotolsz picit és máris megvan a 8 gbs második modul -
-
válasz
papamaci1980 #14937 üzenetére
-
válasz
papamaci1980 #14934 üzenetére
Nem kell semmit ujra telepiteni. Procit is ugyan ugy kezeli.
Memória csere nem nagy szó de a cpu cseréhez atomjaira kell bontani a gépet.... -
-
-
válasz
zolnagy #14891 üzenetére
1 modullal a ryzen proci félkarú óriás... ha ezt még megfejeljük az igp-vel is akkor vége van.
a sávszélesség hiánya miatt lassú lesz.
Én javaslom a dual chanelt a lehető leggyorsabb rammal....
Ha meg a 16gb kevés lessz a windows 20-nak akkor meg még mindig cserélhetsz ramot.. -
válasz
yoogie #14889 üzenetére
A pontos tipust nem ismerem de a képek szerint
én nem látok rajta m.2 es csatlakozót...Én javaslok a hdd helyére egy mezei ssd-t ...mondjuk 256-ost... árban még az megfizethető... és a dvd helyére beszerelhető Caddy -ba meg bepakolni a mostani hdd-t hogy legyen tárhelyed a letöltött "linux iso"-k nak
A géped amugy sem acélos teljesítményű ... m2 es ssd sebesség előnyéből kb 0% venné észre , a mezei ssd-hez sebességéhez képest, véleményem szerint.
-
-
-
válasz
lotuska #14879 üzenetére
Szerintem nem sokat. Ha nem játszol rajta a cpu bőven elég.
8GB már jó ...4gb -vel nyűglődik a w10 ha frissit
Ha meg a felhasználói élményre mégy akkor win7 vagy akár egy pen drive-ről indulo linuxot probálj ki
Azon felül egy procicsere sem ajánlott egy mezei usernek... probok amúgy is szop@as a köbön ha szerelni kell -
válasz
Alien4 #14864 üzenetére
Aida64-et javasolnám
Ingyen letöltöd a demót... fullra verzióra, extra szaktudásra nincs szükség.
Van benne olyan hogy stabilitás teszt... futtatod 10 percig
Szépen mutatja a a hőfokokat grafikusan + jelzi a droppol a procid esetleg
Ha az rendben van akkor csináltass vele egy "reportot"
Ha az is hibátlan, akkor nem a vassal van a baj az esetek 99%-ban ... -
válasz
FragMaster #14857 üzenetére
Olyat vegyél ami a laptop honlapján fel van tüntetve...
De esetek 99% nem szokott gond lenni... ddr4 ebből hibatűrő.
A legtutibb ha a boltban kéred a beszerelést... ha nem megy akkor nem kéred
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest