- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoSSo3
senior tag
Hurrá, sikerült megoldanom a problémát a mikrofonnal. Megírom, hátha valakinek egyszer hasonló gondja lesz.
Szóval az egyik forumon találtam ezt a javaslatot, kipróbáltam, és működött:"Go to Task Manager, then Services, and find the PID for Audiosrv
Open a command prompt as administrator and run:
Taskkill /PID 1111 /F
(1111 is whatever pid Audiosrv was)
That'll kill it, then you can right click on it in task manager and start it again. Listen to this device then works again for a while.
I find I have to do this about once a day."Tehát Ctrl+Alt+Del, ott SZolgáltatások fül, majd az "Ausiosrvr" melletti kódot kell megjegyezni.
Aztán parancssort indítani, fontos, hogy rendszergazdaként. Itt bepötyögni, hogy "Taskkill /PID kód ide /F" ahol értelem szerűen a "kód ide" az előbb megjegyzett kód. Ekkor a rendszer letiltja a hangokat, és mikor legközelebb megnyitottam az óra mellett a hangerő ikont, azon belül a Reögzítőeszközöket, már végre működött a mikrofon, láttam a kis zöld csíkokat, és Skype-ban is teszteltem, lehetett hallani.Hurrá!
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Fujitsu A555 laptop, 2015-ben vásároltam, WIn 10 oprendszer van rajta.
Ami a probléma: nem működik a mikrofon. Hardveresen szerintem minden OK, de nem rögzít hangokat. Adatvédelemnél engedélyezve van minden, a Rögzítőeszközöknél az óra mellett látom is a "Mikrofon"-t, aktív, elsődleges, de a hangsávok szürkék maradnak. Skype-al sem sikerült és a tesztprogrammal sem működésre bírni.
Google-t olvastam, egyik megoldás sem sikerült: beállításokat böngésztem, drivert frissítettem, semmi. Van esetleg ötletetek? -
RoSSo3
senior tag
Köszönet! Valószínűleg az lesz, és akkor már a Win 7 (vagy esetleg megpróbálkozom egy tiszta Win 10 telepítéssel, mert a felülete sokkal jobban tetszik, minta 7-é.)
-
-
RoSSo3
senior tag
Elvileg igen - kaptam a géphez egy programot (hivatalosan, a géppel együtt küldték, MOBILE Portfolio a neve, 2016-os és kifejezetten Win 10-hez van). Ezt használtam, ez automatán feltelepített mindent. Rányomtam az eszközkezelőben a CPU és a GPU-ra, de nem talált frissebb drivert. (Bár nem tudom, mennyire lehet ebben megbízni.)
Most megy a gép már egy ideje, nem tapasztalok hibát, de az a baj, hogy nagyon váratlanul jön, nem is terhelés-függő.
-
RoSSo3
senior tag
Ez a baj, hogy nem tudom
Új még a gépem, és nem vagyok egy hardver-szaki.
Leírom röviden a gondom: 3 hete használom a gépet, minden ok volt eddig. Win 7-el telepítettem, és frissítettem 10-re. Azóta is megy már vagy 2 hete gondok nélkül.
De tegnap kaptam egy kék halált (x00000124.es hibakód, valamint hal.dll+35f1f és ntoskrnl.exe+2108bc hibakód). Nem foglalkoztam vele, de ma megint előjött, szimpa böngészés közben.
Nem telepítettem új hardvert vagy ilyesmit mostanában, programot is csak egy fekete macskát az áruházból, nem hinném, hogy ez gondot okozna. Viszont a gép frissített pár dolgot, lehet ott volt valami, ami bezavar?
CPU hőmérséklet rendben van - eleinte hangos volt a ventillátor ezért a BIOS-ban silent-re állítottam (az az egyetlen módosítás, eszemben sincs overclocking-olni), valamint an energiatakarékos sémában állíotttam a Fuji forumban leírtakat - 55%-os értékeket és passzív hűtést. Így csöndesebb, és alapjáraton 45-47 fokos a CPU.)
Hardver gond nem tudom, mi lehetne egy új gépnél, mert pl terhelésre (3Ds max) nem jön elő a gond, legalábbis most kipróbáltam, és nem kaptam kék halált.
Köszönet előre is, ha tudtok segíteni, van crash dump-om is, ha ez segítség lenne.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Fuji A555G készüléknél hogy lehet az Overclocking-ot letiltani? A BIOS-ban az Advanced fülnél semmi ilyesmire vonatkozó beállítást nem találok. Hátha ezzel megoldódna a gondom, és nem kéne leírnom a teljes problémát.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN ÚJ!!! Apple MacBook Air M2/16GB/256SSD/Fekete/Magyar
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- 16" MacBook Pro / M1 Pro - Silver / 512GB SSD / 16GB RAM
- Eladó Makulátlan 16" MacBook Pro M1 Pro 16/1TB (10/16) Dobozában, ajándék tokkal.
- DELL Latitude 5520 i7 GARANCIÁLIS
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest