- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
Dell XPS #7134 üzenetére
Asszem feladom.... ez sötét és kész.... csak az az érdekes, hogy a régebben meglévő gépen a másik kijelző is sötét. Szóval egyszerre ment tönkre az alaplapon valami, és a kijelző is? Ilyen lehetséges?
Magát az LCD panelt lehet egyáltalán valahogy ellenőrizni hogy jó-e még? Mert nekem még azért opció, hogy a bontásra vett gép alaplapja nem vezérli az SXGA panelt... ez lehetséges? Holnap ízekre kapom mindkettőt, és megnézem a alaposabban a panelre szitázott számokat.
-
Clemi
veterán
válasz
Dell XPS #7127 üzenetére
Már mindent leírtam....
Szeretném az SXGA kijelzőt használatba venni. Az alap az volt, hogy elment a képe a laposnak. Szereztem hozzá egy másik bontásra ítéltet, amiről első körben lekaptam a kijelzőt, és rákötöttem a másik helyett, de képet így se adott (csak a külön rákötött monitorra) ezután próbáltam ki, hogy áttettem az akkut, a memóriákat, és a HDD-t, a bontásra ítélt laptop pedig így tökéletesen működik, csak annak a kijelzője max 1024x768-at tud, míg amelyiknek elment a képe, 1400x1050-et.
Mivel a jobbik, de elsötétedett kijelző alaplapra csatlakozó érintkezője is elszakadt közben, más variációban kipróbálni nem tudtam, de sikerült szereznem hozzá másik csatlakozót, ami tökéletesen jó hozzá.
Így már ki tudtam próbálni úgy is, hogy a nagyobb felbontású kijelzőnek kicseréltem az inverterét, de sajna maradt a sötét kép mindkét inverterrel, mindkét gépen.A gyengébb felbontású kijelző mindkét inverterrel működik, de érdekes módon csak a bontásra ítélt gépen, amivel megvettem.
Így maradt az a felállás, hogy a korábbi laptopnál valami alaplapi gond is lehet, mert azon egyik kijelző sem megy, és lehet hogy amit vettem, az meg nem kezeli le az SXGA panelt. Más ötletem nincs, viszont jó lenne tudni, hogy az SXGA panel kuka, vagy nem.
-
Clemi
veterán
válasz
Dell XPS #7123 üzenetére
Rendben:
Az egyik kijelző, ami működik a b jelű gép alaplapjával, xga, vagyis 1024x768, a másik pedig ami sehogy nem akar működni egy sxga, vagyis 1400x1050 felbontású.
A két alaplap szerintem tök egyforma, mivel mindkét gép típusa Compaq Evo n610c, és a kijelző csatlakozójuk is egyforma. A most nem működő kijelzőnek szakadt volt a VGA kábele, amit itthon 16.000 Ft.-ért akartak adni, amit még jó hogy nem vettem meg, és az ebay-en találtam hozzá 2800 Ft.-ért. Azt hittem azért nem működik (külső kijelzőt a gépre kötve volt, és van képe most is). Ma megjött a kábel, és hiába kötöm a kijelzőt bármelyik gépre, csak nagyon sötét képe van. Hiába cserélem ki a két invertert, akkor is ugyanaz a sötét kép az eredmény.
Ami vicces az egészben, hogy az amúgy működő gyengébb (xga) kijelzőt ha rákötöm arra a gépre, amin a jobb kijelző valamikor működött, azon a gépen a tuti jó kijelző is csak ugyanazt a nagyon sötét képet adja. Az a gép így lehet hogy alaplap hibás, és talán hazavágta a kijelző háttérvilágítás részét is, mert a VGA kimeneten még van képe.Valahogy ki lehet deríteni, hogy maga a kijelző panel jó vagy nem?
-
Clemi
veterán
válasz
Dell XPS #7113 üzenetére
Akkor mégegyszer:
Van két kijelzőm, és két egyforma laptopom. Az egyik laptopon gyárilag rajta lévő kijelző működik, de ha átteszem a másik laptopra, akkor csak nagyon sötét képet ad. A másik kijelzőt bármelyik laptopra kötöm, ugyanolyan sötét képet ad. Ha felcserélem a két kijelző között az invertert, akkor is ugyanez a felállás.
Tehát:
1. Mindkét kijelző invertere jó.
2. Az egyik kijelző csak a saját alaplapjával jó
3. A másik kijelző egyik alaplappal se jó, hiába cserélem ki az invertert.Mindez azért gond csak, mert a most működő kijelző helyére szeretném áttenni a másik kijelzőt, mert az jobb felbontású (SXGA), de az nem működik egyik alaplapon sem. Először azt hittem inverter hiba, de mivel ha kicserélem se jó, így az kizárva. Utána azt hittem alaplap hiba, de hiába teszem a másik gépre, azon is sötét marad. Azután arra jutottam, biztos a háttérvilágítás szállt el, de ezt meg az cáfolja meg, hogy a tuti jó kijelzőt rákötve a másik alaplapra ott az sem működik.
Ezek után már csak az a verzió maradt, hogy az egyik gépnek elszállt az alaplapja és a kijelző háttérvilágítása is egyszerre. Ez lehetséges így egyidőben? Jaaa persze közben ennek a gépnek a VGA kimenetés van kép rendesen.
Tehát
a+sxga= sötét kép
b+xga= jó kép
a+xga= sötét kép
b+sxga= sötét kép -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #7113 üzenetére
A problémát én értem van egy gép aminek sötét a kijelzője!
És nem megy benne a másik gép kijelzője se! Ugyanakkor az invertert áttéve a jó gépben működik a saját kijelzője viszont a hibás gépből származó kijelzőn így sincs fényMármint én valami ilyesmit értek
(#7114) AtiGef
Szia!Próbáld meg hogy kikötöd a billt és külsőről megnézed meg marad e a hiba! Ha nem akkor bill csere!
Mikor volt ez kitakarítva ? Mikor folyt bele az alkohol ? Én is így jártam nem rég! És nekem 3 nap volt mire rendesen kiszáradt! Mert látszatra száraz volt! De kiderült hogy mégse! -
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #7029 üzenetére
megpróbálom! Mert amit vettem laptopot abban hibás a kártya ! Lehet érdemes vele foglalkozni javítás téren ?
M8600GT van benne 256 GDDR3.
lehet megveszem ezt a 8400GS-t max megpróbálom javíttatni a másik kártyát és csak elviszik így a gépet egy
35-37 körül és akkor valamennyi profitom is lenne rajta(#7031) KillHates
átgondolom a javítást és ha mellette döntök akkor megkereslek priviben
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #7026 üzenetére
Értem akkor érdemes garisat venni gondolom én...
Kár akkor lehet felhagyok inkább a projekttel és megy alkatrészbe a noti! Most hozták 20-ezrembe került de ha még ráköltök 20 ezret akkor már nem érdemes eladásra kínálniHát nem gyenge Aida azt írja 20% elhasználódottságú és így is simán megy 6 órát
gyárilag 8 órás lenne ?Ajánlottak egy 8400GS-t 12 ezerért érdemes vele foglalkozni ? vagy nem ártana megnézetni valakivel hogy mókolt e ? Egyátlag kívülről hogy lehet rájönni megpiszkálták e a kártyát ?
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #7022 üzenetére
Köszi
Felvettem vele a kapcsolatot! Kár hogy csillagászati árakon mérik ezeket a kártyákat!
Lehet az lesz belőle hogy ebay-ről rendelek! Ami itthon 23 ezer pl egy 512-es 8600GTAz kint csak 7-8 ami azért nem mind1! Bár ki tudja működik e még nem vásároltam Ebay-en
Akksi időt mivel érdemes nézni ?
(ma megnéztem 2 filmet folyamatosan neteztem)
És az akksi így bírta 16:50-től 22:45-ig- ha azt írom 6 órás az akksi átlaghasználat mellet akkor nem mondok sokat ? -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #7017 üzenetére
Várom a választ közben elkezdtem egyeztetni egy másikat
Így árfüggvénye lesz a dolog! Ha 4 ezernél olcsóbban tudsz szerválni akkor nyerő vagy! Egyenlőre 4 ezerre van egy ajánlat! Csak nem pesten van
Így 4650 lenne postával!Néztem a bolti árakat és ilyen 9900-tól 15900-ig vannak :S hát ennyit nem fizetek ki az biztos
-
peter0117
tag
válasz
Dell XPS #7007 üzenetére
hát igen már nagyon lassú volt. tele volt mindig a gép.250GB os van benne de mindig tele volt. és volt hogy hallottam a recsegést a hdd nek. de nagyon nincs kedvem(pénzem) új hddre foggalmam sincs mennyiért pazarolnak egy ilyet. te tudod? asszem SSD van benne. Asus eeepc 1005pe. milyen van ebbe?
-
mustang28
tag
válasz
Dell XPS #6985 üzenetére
Nem érhet sokat. 2006-os a gép.Még tán 20k-se így hibásan. De a páromnak jó lett volna még netezni! Ráadásul szereti ezt a gépet! De nem értem miért! Hangos mint a fene, zavaróan meleg a touch pad mellett, nehéz mint a sár..... még békebeli.
Én meg itt hűsölök egy T500 mellett! Se hangja, se hője! Neki meg ez nem kéne! -
-
-
-
BénaNyurga
aktív tag
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #6918 üzenetére
Jam el is felejtettem mivel itt is sokan olvasnak igaz nem tartozik a tárgyhoz!
Garanciális javítás lesz a fenti ügyletből! Mivel szerintem úgy se jutnánk dűlőre!
-Én állom a javítást! a vevőnek!Killhates ha tudja meg megcsinálja! Ez úton is nagyon köszönöm hogy segít a szakértelmével! És ajánlom mindenkinek mert korrekt és remek szakember!
-
-
ati012
őstag
válasz
Dell XPS #6857 üzenetére
Előélet: eladásra vettem, pofátlan olcsón hibás billentyűzettel, touchpaddal valamint vinyó és töltő nélkül.
Beleraktam egy vinyót, van is rajta egy Win7-t, azt elkezdi tölteni. Csak ugye nem azon a gépen lett telepítve, ezért valami hibajavító ablak jön be (grafikus). Tehát dolgozni dolgozna.
Bontáson gondolkoztam én is; de még geccsolnék vele.
-
ati012
őstag
-
turbobusa
senior tag
válasz
Dell XPS #6800 üzenetére
Közbe még mielőtt linkeltetek szétkaptam a gépet, hogy veszek új háló meg hangkártyát, de közbe láttam írtatok mondom adok még egy esélyt neki. Valószínűleg a bekapcsolót nem jól kötöttem be, mert nem kapcsol be a gép most...
szerk.: fater lenyomta a megosztót a folyóson, ahonnan jön az áram
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #6811 üzenetére
Hmm!
Személyes tapasztalat hogy van kinek még 500 forint is számít nem hogy 5 ezer!
Sokszor van hogy nekem is! És olcsóbb egy egy órás műtét egy kis cinnel és kábellel mint újat venni!
Sajnos ilyen az ország és egyre ilyenebb lesz!beldeczki
Akkor az inkább cserés lesz! Mert hiába cseréled lefog olvadni a kábel ugyanúgy! Ebbe bele se kezdj!
Azt hittem kiszakadt vagy hasonló-Ha csak valaki aki ért is hozzá nem tudja kiküszöbölni a melegedést!
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Dell XPS #6806 üzenetére
Az
Első ilyen kliensemnél eltörtem a burkolatot mert nagyon feszes és könnyen törik!
De én is arra gondoltam hogy hátha van csavar leszedtem minden matricát ami mondjuk ajánlott is! Mert olyan is volt a kezembe amiben volt csavar a közepén az egyik matrica alatt és azt sikeresen eltörtem!Úgy hogy biztos ami tuti matricákat leszed megnézni nincs e véletlen rejtett csavar!
Ha nincs akkor sok sikert a szétszedéshez! -
swatti
tag
válasz
Dell XPS #6741 üzenetére
Igen az sajnos. Ami fura, hogy beszéltem akinek ugyan ez a seriaja van csak i5 procival és neki sose fagyott azt mondja. Tény hogy olvastam utána és több helye kiemelik, hogy a hűtés problémás. Szóval nem tudom mit lehetne tenni. Írtam annak a cégnek ahol javítva volt és ott majd valamit leboxolok velük.
-
swatti
tag
válasz
Dell XPS #6727 üzenetére
30 perc játék után. Lefagy. Szinte mind1 milyen jellegű játék. wow, BF3, HL2, TF2. Fagyás után belépsz és folytatnád a játékot eltelik 5-10 perc és szintén. Mivel nem tudott lehűlni ugye. A legnagyobb gond, hogy nem állandó sebességen megy a venti hanem ingadozik össze-vissza. Ha állandó nagy sebességen menne optimálisan akkor nem lépné át a kritikus értéket.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dell XPS #6713 üzenetére
Én is bízom benne...
Köszönöm a kedves szavakat.
Nem hagy ám nyugodni a dolog, ezért itt nézegetem össze-vissza és úgy látom teljesen lehajtott állapotban sem tökéletes az illeszkedés azon a részen. Próbáltam lefotózni. Nem lett jó minőség, mert sötét van, de azért látni. Lehetséges, hogy ez alapból is ilyen volt és nem a zsanér lazult ki, hanem ez a fémes műanyag nem illeszkedik szépen ?
Bocsi, ha hülyeséget írtok, csak bízom benne hátha... -
Krystal_s
addikt
válasz
Dell XPS #6701 üzenetére
Sajnos tisztában vagyok ezzel, hogy sokszor egy apró pár filléres hiba miatt lesz egy gép a végén már használhatatlan. Mióta elköltöztünk és itt nincs sehol egy normális számtech üzlet, se ismerős, aki értene a gépekhez, azóta nincs sok választásom.
"de mi lesz akkor, ha egy harmadik probléma is megjelenik..."
Kénytelen leszek új gépet venni és akkor tudom ezt nyugodtabban nélkülözni...Tudom ez a legbutább elmélet, de most nincs más választásom, ami miatt nem kell annyit idegeskednem...még át kell gondolnom, mert most nem vagyok jó passzban...BénaNyurga :
KillHates : Most fix asztali gépnek használom és alvó módba sem fedél lecsukással teszem, hanem billentyűzetről vezérlem. fn - f3
Nagyon minimális még amennyit megemelkedik az összeillesztésnél. Nincs 1mm. Lehet más észre sem venné, csak én minden apró dolgot észreveszek. A kijelző mozgatásnál sem érezni, hogy az laza lenne, de természetesen elfogadom, amit mondtok.
Meggyőző a leírás rólad. Még lehet, hogy keresni foglak, ha gond lesz a géppel, mert szervizbe nem fogom küldeni. Inkább a garanciáról is lemondok, (bár már nem sok idő ), mert a lelki békém fontosabb.
Még egyszer is köszi.Jó éjt nektek !
Kriszti
-
-
Cs***
csendes tag
válasz
Dell XPS #6698 üzenetére
Csak találtam egy videot arról, hogy a srác hőlégfúvóval javította a chipsetet. Szóval a neten vannak megoldások. Találtam itt egy pont olyan gépet, mint az enyém, ugyanazzal a problémával. Azt lenne jó tudni, hogy a srác mit csinált, hogy el tudta indítani a gépet. Valami trükk van a dologban.
http://www.youtube.com/watch?v=QlT4EWF7psk -
Cs***
csendes tag
-
Cs***
csendes tag
válasz
Dell XPS #6682 üzenetére
Izéé... Nem csodálkozok. Attól még hogy kimértem és üresben elfogadható még az elem, a tetején némi púposodást véltem látni. Az pedig gombelemnél a kimerüléssel jár együtt. 240 Ft volt. Egy próbát megért. A csere ötlete nem az enyém volt. Én ki és vissza tettem, ennek elégnek kellett volna lenni egy resethez. Korábban valaki írta a csere ötletét és várta a visszajelzésemet,hogy van-e változás.
Néked van ötletféléd? -
válasz
Dell XPS #6630 üzenetére
Áhh dehogy ENE mikrokontrollert cseréltem, aztán vissza mert az 1001HA nem kompatibilis az 1005HA-val, valószínűleg valami mikrokód kavarás van...
Minden maradt a régiben, de valami elfosta magát a csere közben. Azóta nem áll szóba az akkujával (de megy róla) és ha bent van akkor itt megáll. Ha kiveszem akkor tovább megy... -
tbagi
csendes tag
válasz
Dell XPS #6623 üzenetére
a képernyőt már összeraktam mert már másfél napja a monitor "megjavult" XD
persze tegnap előtt este is azt hittem hogy nincs semmi gondja aztán reggelre újra elromlott.
lehet visszaadom barátnőmnek és megmondom hogy csak este használjaKöszönöm a tanácsokat, ha kiújul a betegsége, visszatérek az új tapasztalatokkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest