- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Amikor elmegy a háttérvilágítás, akkor rávilágítva látnod kellene a megjelenítést (pl. asztal). Ha látod, akkor az inverter hibás. Tovább lépve: le kellene bontani a kijelzősor mögötti borítást és a zsanérnál megmozgatni az LCD kábelt (bal oldal), hogy úgy mit tapasztalsz. Amennyiben finoman érzéssel mozgatod, tekered a fedlapot, akkor van változás? (ott helyezkedik el felül 40mm-es sávban az LCD elektronika..)
-
Dell XPS
veterán
válasz
P-egyenlo-NP #8994 üzenetére
Szia,
nem volt hiábavaló, hogy átszerkesztetted és kiegészítetted, köszönöm! Gondolom most már előtted is világos, hogy egyértelműen alaplap BGA problémával állsz szembe sajnos. Elképesztő jelenség halmazzal álltál elő, így nehéz volt fókuszálni, azért kérdeztem a teljes szétszerelés lehetőségét.
Természetesen lehet javítani az alaplapon a memória foglalatot (meg mást is), amennyiben azzal lesz a gond (esélyes). A máltai lehetőségeket Te ismered, amennyiben nemsokára hazaérkezel, esetleg megoldás lehet ideglenesen 1*2GB memória modul - majd eldöntöd. Nyilván teszteled (csavargatod), így hamar kiderül, hiszen erre mindig volt "reakciója" leírásod alapján...
Várom a műszeres diagnosztika eredményét és utána a többit megbeszéljük. (chipset: 45GM; hűtés: Gap-Pad!)
Jó hétvégét!
-
Dell XPS
veterán
válasz
vkszabo #8986 üzenetére
Szia,
addig nem volt semmi problémád, amíg nem cserélgetted az OS-ket? Memória bővítés, esetleg csere volt? Ha nem volt gondod a Win7 telepítés előtt, ill. hardver csere sem volt, akkor egy rendszerindító lemezzel (Hiren's, Live Linux, G-Parted, Easeus, ) be kellene boot-olni és rendesen "letakarítani" a merevlemezt. Utána már nyugodtan telepítheted, akár a Win7 változatait is...
XP-vel is megoldható, csak SATA módot állítsd át BIOS Setup-ban (AHCI).
-
Dell XPS
veterán
válasz
P-egyenlo-NP #8985 üzenetére
Szia,
Gondolom ennek megfejtésével lehetőség nyílik a PH főnyereményét elvinni. : ) )
Szvsz alaplap problémád van, de lássuk...-Szét tudod szedni a laptopot? Hőelvezetőket is cseréltél a portalanításkor? Amennyiben feszíted, csavarod működés közben "érzéssel" a laptopot, akkor vajon előlehetne idézni egy kifagyást? A perifériákról próbáltad eltávolítani a hardvereket egyesével (vagy mind egyszerre), természetesen amit csak lehet a memória modulokon kívül? Arra van lehetőséget, hogy nem a benne lévő memória modullal végzel egy ellenőrzést? ( csere-bere, slot-onként is..) Normál hőmérsékleten is "kékhalálozik" a gép (idle, böngészés: 50°- 60°)? Előfordult olyan eset is, amikor nem "kékhalál" volt, hanem inkább mind ha megszűnt volna a tápellátás, azaz hirtelen kikapcsolt?
Nézd meg légy szíves live Linux OS-el, de ne legyen benne merevlemez, hogy kizárjuk az interface hiba lehetőségét, meg mást is.
Ennyi jutott eszembe hirtelen Tökölön kívül...
-
Dell XPS
veterán
válasz
cyber86 #8978 üzenetére
Szia,
Érdekes eset.... fel kellene ismernie egy külső eszközt pl. külső billentyűzetet BIOS setup-ban is. Ellenőrizd le légy szíves, hogy ez megvalósulna -e. (USB-és billentyűzet, belső kiiktatva..) Telepítésnél is azonnal észlelnie kell egy egeret, pendrive-ot, utóbbiról telepíthetnéd esetleg az illesztőket, szóval ha nem így lenne, akkor ott alaplap probléma van.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Fokozatosan hanyatló kondícióját tekintve azt gondolom, hogy egyszerűen "ennyi volt" a merevlemeznek, sajnos. Szvsz nem lesz gondod az új HDD-vel, de érdemes az ajánlott fórumba ellátogatnod, és ott egy riport alapján kielemzik a pontos hibáját a merevlemeznek. Így már ennek tudatába nyugodtabban fogod használni a laptopot.. [ Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #8968 üzenetére
Szia,
Ebben csak megerősíteni tudlak, mert ahogy írod az tényleg "kemény" ennél a processzornál (9W). Ki kellene "portalanítani" és lehetséges egy hőelvezető csere is. Amennyiben ez rendben van, akkor rá lehet térni szoftveres problémára, ha még fenn áll...
-
Dell XPS
veterán
válasz
kreten67 #8963 üzenetére
Szia,
A töltő, illetve a táp-áramkörben egy feszültség-szabályozó (MosFet), esetleg kapcsoló vagy kondenzátor, szóval valami nem "egészséges"..... amikor teljesen megadja magát az elektronikai alkatrész, akkor egyre nehezebben lehet bekapcsolni. Amikor már erőteljesen jelen van, akkor tipikus jellemzője, hogy nagyon ritkán sikerül bekapcsolni a laptopot (csak ha visszahűlt, több óra után..), de ha sikerült, akár egy évig is megy...
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
nepszter1 #8953 üzenetére
Ha már így benne vagy: nézd meg légyszíves egy memória modullal, és felváltva a slot-ba is. Tehát első modul alsó slot, majd felső slot, a második memória modul jöhet utána. Azt is ellenőrizd, hogy rendesen "üljenek" a modulok a slot-ban! Ha még mellé ki tudod venni a HDD-t, ill. az akkumulátort is, az még segítene nekünk. Így kellene indítani minden egyes "csere" után! Ha nincs semmi változás, akkor ténylegesen szerviz!
-
Dell XPS
veterán
válasz
nepszter1 #8951 üzenetére
Pont arra tippeltem, hogy szerintem a telepítés sem fog végig menni, már ha One Key Recovery-vel esetleg visszaállítottad volna az eredeti OS-t. -Miért lenne gond, nem nyúltál hozzá? Nagyon gyorsan behalt valami az alaplapon, ill. hardver, javítsák meg!
Memória bővítés vagy bármi történt ezt megelőzően?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #8949 üzenetére
Nagyon sok disztró esetében igen. Vannak nagyon egyszerűek (100MB Puppy Linux), ami grafikailag nagyon fapados, de rengeteg programmal hasítanak, akár egy Pentium III-as gépen például. Ki kell próbálni sorban telepítés nélkül live módban, és ha tetszik, akár jöhet egy telepítés a Win mellé, és a vele való komolyabb ismerkedés. Természetesen mehet pendrive-ról is, hogy ne fogyaszd a lemezeket...
Azért ajánlottam az UBUNTU-t, mert hasonlóan grafikus, ily módon nem annyira ijesztő a windows után. És természetes rengeteg támogatást élvez. Vannak nagyon komoly disztrók is (ájulat..), de ahhoz már ismeretekkel kell rendelkezni, mert terminálból dolgoznak parancsokkal dos alapon. Itt lényegében Te rakod magad számára össze az op.rendszert, szóval addig "hegesztgeted", amíg a végére egy személyre szabott, bitang stabil rendszer lesz.
Vágjál bele nyugodtan, és ha az első randi nemis sikerül, akkor marad egy "tesztlemezed"..
-
Dell XPS
veterán
válasz
nepszter1 #8947 üzenetére
Tudsz hőmérsékleti tartományokat ellenőrizni, mert elképzelhető, hogy terhelésre jönnek a hibajelenségek? Nem is lenne meglepő Lenovo-ék esetében, ahogy mostanában a hőelvezetésről gondoskodnak.
A Linux-nál letöltesz egy iso-t (Ubuntu), majd kiírod CD-re és boot-olás. Nem kell telepítened Live módban, sőt saját adatbázisa alapján driver-ket is felteszi kernelből, így szinte azonnal használható rendszer. Hasonlóan grafikus, jól értelmezhető, szóval nem kell félni tőle és több esetben is jól jöhet még számodra. Ha így is megfagy, akkor kár újra telepítened az OS-t.
-
Dell XPS
veterán
Őszintén sajnálom, így már jobban értem szívósságodat. Talán egy gyógyír lehet számára, hogy 10K-ból megoldható a javítása. Valószínűleg nagyon boldog lett volna, ha egy HDD problémát említesz Neki, és átpasztázva (gap-pad) kitakarítva visszakapja Tőled (ami amúgy is szükséges karbantartás) , na most összegbe ugyanott tartunk és egy jó laptopot kap vissza kpl....
-
Dell XPS
veterán
Szerintem teljesen felesleges, elnézést, hogy így kimondom. Természetesen nem szívesen! Amennyiben látnék bármi esélyt arra vonatkozóan, hogy életre keltsük a laptopot, megtenném, sőt kínoználak az ötleteimmel. Hiszen nem azért vagyunk a fórumon, hogy ilyen mondatokkal segítsünk: sz@r az alaplap, szerviz! Szóval nem találnád meg a GPU-nál vagy a Chipset-nél, hogy "ezer lába" közül melyik nem kontaktál..
Így hogy mindent átmozgattál, és nem változott semmi, egészen biztos a BGA probléma. Egyébként, ahogy leírtad a jelenséget, már abból teljesen átjött, de illik felajánlani a hardver "lepucolást" egy memória modullal...
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
Üdv!
Igen, elolvastam. Amikor nincs processzor, akkor nincs önellenőrző folyamat sem, ezért nem hallod bekapcsolás után egy pillanatra felpörgő ventilátort. Annyit nyugodtan megtehetsz magadért, hogy az ajánlott hardvereket megnézed lebontva, mert már okozott némelyik nemegyszer alaplap gyanús problémát.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
MrNemdam #8919 üzenetére
Szia,
Úgy látszik tart a "másnaposság" a laptopnál. Szvsz az alaplapon történt meghibásodás, ezt be kellene vizsgálni megfelelő helyen Sajnos nem látok rá lehetőséget, hogy itt a fórumon pontosan megállapítsuk a konkrét hiba forrást. Billentyűzettel mi történt, az megúszta?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #8910 üzenetére
Szia,
Akkor családba marad mégis...KillHates nagy Mágus!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
kergemarha92 #8906 üzenetére
Szia,
Szinte megválaszoltad magadnak a kérdést, sajnos a billentyűzet elektronikája hibás, így marad a csere, ill. a külső billentyűzet használata.
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8883 üzenetére
Szia,
Arra gondoltam, hogyha sikerül szétszedni, kitakarítani, és nincs más probléma, akkor egy "benyelt" billentyűzet cseréjével megmaradhat a garancia.
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8877 üzenetére
Szia,
Szvsz nincs rá esély, hogy garanciában kicseréljék, mivel ennek igen szép nyoma van. Amit tudtok tenni: szétszedés ügyesen, teljes takarítás, és lehet, hogy egy billentyűzet cserével megússzátok. Nincs más alternatíva sajnos...
(#8878) kovacspityu : szerintem csak félrement.
-
Dell XPS
veterán
válasz
kovacspityu #8852 üzenetére
Szia,
Ez engem is zavarna, úgyhogy lefuttatnék egy vírusellenőrzést, ill. Malwarebytes-t, mert egészen biztos, hogy valami használja az op.rendszert. - Volt mostanában valami frissítés (illesztő vs, Win7), esetleg hardver csere? Csökkentett üzemmódban próbáltad indítani? Erőforrás-figyelőben látni, hogy milyen rendszerfolyamat vagy egyéb alkalmazás "hajszolja" ennyire a processzort...
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #8855 üzenetére
Miért ne lenne érdemes? Megveszik Tőled "aprópénzért", majd megoldják maguknak 10-15K-ból és eladják (egy kis + pénz), vagy elégedetten használja valaki a családban...
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #8853 üzenetére
Szia,
Ezt csak megerősíteni lehet, hogy BGA problémás az alaplap.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Baszics #8842 üzenetére
Mivel nem vagyok David Copperfield, így nem tudom. Bejöttél ötletért, javaslatért, a fórumba, ez volt rá a tippem távolról. Nem feltételezem elsőre, hogy ez hardver probléma (bár ezt azonnal ki lehet zárni Live Linux), így nekem maradt az op.rendszer, ill. illesztő probléma. Mivel nem tudom, hogy biztosan eredeti telepítő lemezzel dolgozol, így bátorkodtam javasolni a fent leírtakat. Elég sok hasonló hiba jelenségekkel találkozok a fórumokon, és 98%-ban mindig ez áll a háttérben.
-
Dell XPS
veterán
válasz
ensiferum92 #8808 üzenetére
Szia,
Bekapcsoláskor nyomva tartva sem enged be (F2)?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Banderos #8776 üzenetére
Szia,
Mégegyszer ki kellene venned a memória modult felváltva, egyenként, és úgy próbáld indítani a laptopot ki vett akkumulátorral. Ezt követve a memória slot-ot is ellenőrizd le úgy, hogy ott is felváltva helyezel be egy-egy memória modult, így kizárva annak problémáját. Érdemes volna még megpróbálni HDD, ODD, nélkül is megnézni, hogy van-e változás, természetesen, akkor ha a fentiek nem járnak eredménnyel.
Indítsd a gépet "csak" akkumulátorral is, ha semmilyen változás nem történik, akkor az alaplapon valami "elment", nincs vezérlés, és akkor mélyebbre kell menni, ami már szakembert, szakműhelyt, műszereket kíván.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
A feladatkezelőben kellene ellenőrizni a processzor terheltséget, memória használatot (külön ablakban, futó alkalmazásokkal együtt), hogy van-e esetleg háttérben futó alkalmazás (nem kívánatos is), amire esetleg nincs szükség és fogja a gépet. Egy év után rendszer karbantartást is lehetne futtatni (CCleaner, Registry Cleaner Wise, MalwareBytes,), vagy az általad használtakat. Az akkumulátorban töltésvezérlő-elektronika van, ami kommunikál a géppel, szabályoz, nem fog rendszer "belassulást" okozni a bent léte. Elsőre ennyit kellene tenni, ha nincs érdemi változás, kérlek, jelezz vissza.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Baszics #8768 üzenetére
Szia,
"mert csak bal oldalt, szinte legalul tűzforró..."
Akkor már nem keresek semmit bal oldalon az alaplapon (félreértettelek), mert látom időközben kiderült és tisztázódott a probléma. Azért ha benne vagy a nyolc napban, akkor esetleg egy csere beleférne, ha nem, akkor egy szerviz ránézés mindenképpen. Majd eldöntöd...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Baszics #8766 üzenetére
Értem. Ez teljesen jó érték, viszont ha alapjáraton 40°-45° (ezt még meg kellene nézni), akkor nem igazán értem, hogy miképpen érzed "tűzforrónak". Megnézem később a heatpipe-ét, ill. az alaplapot, mert valahol nincs rendben a hőelvezetés (azért annak jelentkezni kellene), vagy valami rendellenes az alaplapon.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Baszics #8760 üzenetére
Szia,
Ezt én sem tartom normálisnak, de mindenképpen "számok" kellenének, azaz egy AIDA64 teszt, hogy milyen hőmérsékleti-tartományban érzékelhető a melegedés (idle, terhelés..) Sajnos a típusnál találkoztunk már egy-két érdekességgel, amikor "gyárilag" nem volt igazán rendben a hőelvezetés, de egy hibás VGA illesztő is tud meglepetéssel szolgálni...
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Véleményem szerint ezt nem lehet javítani, de a kollégának van egy "ismeretsége", aki csodákat tud tenni az LCD panelekkel. Kérdezz rá, hátha...
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Az első merevlemezen biztosan sérült az OS (MBR), de a második merevlemez esetében, hogy mi történt, azt ki kellene kideríteni. Meg kellene nézned HDD nélkül, hogy elindul-e a telepítési folyamat (el kellene, egészen a partíció kiválasztásig, amikor bekéri a HDD-ét), vagy egy Live Linux CD-vel boot-olni, hogy "lássunk" valamit. Win7 SP1-el telepítő médiával rendelkezel?
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8736 üzenetére
Igen, jól érted ez nem BGA probléma, és ráadásul a leírtak alapján nagyon "típikus" esete, mert tényleg nem lehet bekapcsolni, de ha sikerül, akkor a végtelen intervallum....
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8732 üzenetére
Szia,
Sajnos hibás az alaplapon táp, ill. töltő-áramkörnél az alaplapi feszültség szabályozó (zárlatos MosFet), vagy a kapcsoló (Schmitt-Triger). Amennyiben teljesen megáll a vezérlés (on-off), akkor már be sem tudjátok kapcsolni a gépet, hiába kapja az impulzust... (KillHates tudja javítani)
-
Dell XPS
veterán
válasz
Mauddip #8730 üzenetére
Szia,
Több Linux-disztribúció is alkalmas erre, ugyanis miután letöltötted CD/DVD-re, ki tudod választani, hogy telepíted vagy Live módon (lemezről boot-olva) használod. Akár ki is veheted a merevlemezt, így 100%-os a hardver probléma kizárása, szóval erre jó. (Ubuntu, Lubuntu, Xubuntu 12.4, vagy egy Puppy 5.28-as, ill. kolléga által linkelt változat., stb) [link]
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Így távoltól én sem értem, de a S.M.A.R.T -ból többet meg lehetne tudni ( adatmezőt Decimális). Ott kiolvashatók olyan értékek, amely alapján értékelni lehet a merevlemez állapotát, de az 59% kondíció az már erősen nem megbízható HDD. Amennyiben letiltod, abból annyi gondod lehet, hogy nem tudod mikor valós igazán a kötet ellenőrzés.- Egyébként nem lassú a rendszer, nincs lefagyás, egyéb rendellenesség? E
Ez az érték nem fog javulni, sőt lehet, hogy hirtelen erőteljesebb romlás is bekövetkezhet, ami a rendszer összeomlását is eredményezheti, illetve "értékes" adatvesztésre számíthatsz. Egy mentést mindenképpen el kellene végezni, majd egy esetleges újra telepítés után formázással (lehet, hogy rosszabb lesz), még lehet használni, természetesen a fentiek figyelembevételével. Volt már példa arra is, hogy ilyen kondícióval még egy évet simán ment probléma nélkül a merevlemez (nálam).
Szóval, ha úgy látod, akkor elképzelhető, hogy be kell ruházni egy új, vagy hibátlan merevlemezre.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Nightvision1 #8706 üzenetére
Szia,
Csak LCD panel cserével orvosolható....
-
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Amennyiben jól értelmezem, akkor most minden rendben a merevlemezzel a HD Sentinel szerint (100/100??), és a kötet ellenőrzés is lefutott. Elsőre azért akadt meg, mert használlatban volt (programok futnak..), ezért csak az első újra indítás után tud lefutni. Írtam egy dos parancsot, amivel le tudod tiltani, de nem igazán szokott magától elindulni, csak indokolt esetben ajánlja fel a kötet ellenőrzést. Beírva: chkdsk /? az összes lehetőséget kiírja Neked és tájékoztat.
-
Dell XPS
veterán
Háát.....akkor mégis csak itt lesz a gond a visszajelzések alapján, összekötve azzal, hogy még ott érintetlen volt "minden", addig semmi gondod nem volt. Illesztő cserélve, ráadásul az antenna mozgatásra "ugrásszerűen" megnő az adatforgalom. Lehet, hogy ebben jobban el kellene mélyülni. Megbontod vagy ajánljak valakit?
-
Dell XPS
veterán
Ilyen hibát az esetek 80%-ban hibás illesztő okoz (főleg, ha más eszköz hibátlanul csatlakozik), a maradék százalék a wireless card. Én még megtört antennával soha nem találkoztam alapból (ez természetesen nem jelent semmit), szóval inkább itt kellene keresni a hiba okát. Nem tudom mivel próbálkoztál eddig a leírtakon kivül?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
1,"Egy ideje nem hajlandó a gép elindulni csak úgy hogy elkezd file ellenőrzést csinálni. Ezt minden bekapcsoláskor és az eredmény mindig minden rendben "**
Szóval nincs minden rendben, ezért van az állandó ellenőrzés vagy nem a legfrissebb verzióval nézted meg (a régi mindig téves adatot hoz).
Kifelejtettem: futtatás->cmd->enter, és a "dos-ablakban" kellene beírnod: chkdsk
Mivel így ez elég érdekes, nézd meg újra légy szíves, mert a kiírt kondició az nem megnyugtató.
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8665 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8660 üzenetére
Szia,
Ha az egér sem működik, akkor nyilván a külső billentyűzet sem fog (ahogy írod is..), szvsz, oda lett a déli-híd (chipset). KillHates, vagy belátásotok szerint....
-
Dell XPS
veterán
Most esett le igazán, hogy az általam ajánlott szervizt, kollégát bírálod, ráaggatva az emberek rossz tapasztalatát. Háát......nem volt valami etikus, ha ez azon múlik, hogy részedre is küldjenek munkát, akkor ajánlunk.
De valakinek az ilyen jellegű betámadása, a fórumozók elbizonytalanítása az kerülendő téma legyen itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged