Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9212 üzenetére
Igen, ezt garanciában meg fogják csinálni, alaplap csere lesz. Szóval a fontos adatokat mentsd le gépedről a biztonság kedvéért.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9209 üzenetére
Akkor holnap, ezzel a működő rammal, a másik slot-ban próba. Ha ott sem lesz vele gond, akkor továbbra is a jelenleg nem használt RAM rossz. Érdemes lenne Aidával, vagy HWiNFO-val mérni hőmérsékletet is mérni. A HWiNFO jobb lenne, mert azzal tudsz loggol-ni játék alatt is, így pontosabb értékeket mutatva.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9206 üzenetére
Szóval neked mindkettő RAM forró volt, mindezt alapterhelésen produkálva. Nem gondolnám, hogy egyszerre tönkre megy két RAM, lehet túl nagy feszültséget kapnak az alaplapról, ami nem jó. Ha laphiba, akkor sajnos szerviz, mást nem tudsz csinálni vele.
-
Impressa
őstag
válasz
kontarr #9203 üzenetére
Szia!
Eszközkezelőben látod a dedikált kártyát? Nvidia vezérlőpultban tudod a játékokhoz is beállítani, melyik videó kártyát használja. Ami egyébként a automatikus kellene, hogy legyen, az alapértelmezett beállításokkal.
Melyik driver verzió van rajta 314.07 vagy a 322-es?#9204) Aldo Novares a RAM simán okozhatja, ha csak az volt forró, amelyiket kivetted, valószínűleg az is volt a hibás. Ha a gépben maradt ramot mindkét slot-ban kipróbálod, és nem dob kék halált, akkor az a ram jó.
Melegedhetnek a ramok, ez normális jelenség a terhelés miatt. -
Impressa
őstag
válasz
seradavid #9196 üzenetére
Őszintén szólva, nem sok értelmét látom, hogy próbálkozz vele, ennél csak rosszabb lesz a lemez állapota. Csak egy ötlet, emlékeim szerint itt, mintha láttam volna az apróhirdetéseknél, hogy valaki hibás HDD-ket vásárol, ha akarsz vele foglalkozni
Most már biztosan tudjuk, hogy csak a lemez volt hibás(#9195) SirKero ha itt nem kapsz megoldást a kérdésedre, akkor érdemes egy próbát tenni ebben a topic-ban is, ők mit javasolnak neked, mert sajnos nincs ötletem.
-
Impressa
őstag
válasz
seradavid #9183 üzenetére
Szia!
Mivel fagyásokról, és kék-halálról nem írtál, így elvileg a RAM(ok) kizárható.
Ki kellene zárni a merevlemez hibát teljesen. Erre több alternatíva is van.1. A HDD SATA csatlakozója nem hibás-e, forrasztási hiba.
2. Ravail kolléga módszerével egy teljes gyalulást végezni a meghajtón.
3. HDD-t külső rack-be, vagy usb-s meghajtóként tesztelni egy másik gépben HD Sentinel segítségével, lemezfelülettesztel, a lemez felületének újrainicializálásával, ami adatvesztéssel jár.Az Ubuntu CD-ről, vagy pendrive-ról való futtatásakor is hallasz ilyen hangokat?
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9181 üzenetére
RAM-ból 2x2 van benne? ha igen, akkor érdemes lenne felváltva kipróbálni őket, úgy hogyan működik a géped.
Mind két slot-ban egyesével kipróbálva. -
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9179 üzenetére
Szia!
Ez nem gondolnám, hog win 7 hiba lenne.
Nekem több driver gondom is volt, mégsem volt soha kékhalál. Láttam, korábban azt írtad, hogy nagyon melegszik a géped. HWiFO 64, ezzel tudnád loggolni a hőmérsékleteket játék közben is. Alapjáraton mennyi a CPU, GPU hőmérséklete? memtest86+ lefuttatása legalább 2-szer -
Impressa
őstag
Szia!
Csak megerősíteni tudom, amit Dell XPS kolléga írt a másik topic-ban, és a lehető legjobb helyre irányított.
-
Impressa
őstag
válasz
seradavid #9174 üzenetére
Szia!
A merevlemez hibára, lehet van megoldás. Ha megnézed milyen illesztőprogram (driver) van fent a gépen, és ha nem a 11.6-os, akkor érdemes frissítened, mert a korábbi verziókban található nagy mennyiségű hibák vannak. Ez is okozhatja, hogy hibásan jelzi a merevlemez-állapotot.
(#9173) vini2012: ha minden illesztőprogramot letörölsz, amit a tochpad-hoz feltettél, akkor a win 7 saját illesztőjével is ugyan ez a jelenség?
-
Impressa
őstag
válasz
geri005 #9170 üzenetére
[moderálva]. Kötelességük lett volna visszadni a pénzt, mivel nem tudnak a tieddel teljesen azonos cserekészüléket biztosítani. Ez egy érdekes jogi helyzet, érdemes lenne ebben a topic-ban is rákédezned, hogy mik a jogaid.
Abban az esetben, ha nem ajánlották fel a visszafizetés lehetőségét, akkor sajnos megvezettek.[ Módosította: crey ]
-
Impressa
őstag
Én asszonynak egy K53E vettem, és az ágyban fekve és ölben használva elvétve hallani lehet a venti hangját.
Igazad van ebben a hőségben, én sem szeretném borzolni a kedélyeket, de a következő gépen Asus lesz(#9153) SkyLaci: Ravail javaslata +1
, ha nem túl nagy távolság neked.
-
Impressa
őstag
Sorry, hívott a kötelesség!
"Jelenleg itt 25,2 fok van. De ez olyan túl sokat nem befolyásol. Ha jó a hűtés a laptopban, nem annyival nő a laptopban a belső hőmérséklet, mint amennyivel a környezet hőmérséklete."
Igen, ez igaz, egyetértek veled. Viszont, amit írsz vízpapírt, már volt alkalmam használni, de nem erre. Nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással bír a hő elvezetésére, ezt ki fogom próbálni, mert van benne ráció.
Köszönöm, az ötletetAz évenkénti nagytakarítást igyekszem betartani én is.
Én nagyon megszerettem az Asus-t, (a családban van több is belőle) de mikor gépet kerestem, nem lehetett kapni azokkal a paraméterekkel, amiket szerettem volna, így Lenovo lett belőle.
Viszont a képen látszik, neked különálló hőcsöves megoldás van a gépedben, ami szerintem sokkal jobb, mint a közös.Tommy Da B1G: ma mentem el MX-4-es pasztáért, kíváncsi leszek milyen eredményt fog hozni. Mostanáig a Noctua NT-H1 használtam, eddig nem volt vele gondom.
egyelőre, bízok benne, hogy nem felesleges pénzkidobás, de lehet a a végén mi is a szilikon zsírnál fogunk kikötni.
(#9147) dragon1993: a DV5 sorozattól kezdődően, problémák voltak a hűtéssel. Most KillHates-re vár, hogy meggyógyuljon, ha még lehetséges. HP 1180eh
-
Impressa
őstag
27 fok
hány fok van a szobában?
Egyébként ez a réz lap, amit mondasz tényleg hatásos tud lenni, ha már a hűtést nem sikerült jól eltalálni.
Neked most is van réz lap a CPU-don?
Nekem a T5800-asom, max. a bekapcsolás pillanatában volt ennyi.(#9140) Tommy Da B1G:
én tettem alá padot, így legalább alacsony terhelésen is csendéletet él a laposom.
Ha kicsit alulméretezett a hűtés, akkor alacsonyabb hőmérsékleten is magasabb fordulaton kell hogy dolgozzon a ventilátor.Azt meg nem is értem, miért van letiltva az IGPU a laposodban. Gondolom nincs benne SLI videokártya.
-
Impressa
őstag
Ha újraindítod a gépet, akkor szólnak a hangszórók? esetleg újrateheted a Realtec drivert. Vagy próbálkozol egy rendszer - visszaállítással.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9121 üzenetére
Szia!
A kérdésedet, a Windows 7 topic-ban kellen feltenned, mert ez nem hardver, hanem szoftver hiba.
Szinte ugrani fognak a kérdésedre -
Impressa
őstag
válasz
TommyNagz #9106 üzenetére
Engem is érdekel, ha visszajött a szervízből mi lesz a tapasztalatod a géppel. A pasztázási probléma több márkánál is előfordult már, a fórumtársak leírásai alapján. Csak egy javaslat, hogy írd le egy papírra, mi pontosan a problémád, és tedd bele a gépedbe - a bill és a képernyő közé - Mert, amit telefonon lekommunikáltál azt fogják továbbadni a szerviz felé, és sajnos ebből már adódott félreértés - én is ezt tettem, és angolul írtam le a lényeget.
-
Impressa
őstag
válasz
Anthony001 #9063 üzenetére
Azt gondolom, hogy az esetek nagy részében a magas hőmérséklet miatt veszi vissza a teljesítményt. Gondolom a CPU-t is figyeled időnként. Mivel mérted ezt a hőmérsékletet? fontos, hogy a játék közbeni hőmérsékleteket lássad, ne pedig a játékból kilépve mutatott értékeket.
-
Impressa
őstag
válasz
Anthony001 #9060 üzenetére
Szia!
Driver frissítésed mikor volt?
A Lenovo Energy Management ilyenkor mire van beállítva?
A Win power managementet állítottál-e mostanában?
És érdemes lenne megnézned a hőmérsékleti értékeket mit mutatnak a játék közben. Ezt a HWiNFO64-el tudod megnézni, azzal tudsz loggolni is. -
Impressa
őstag
válasz
dragon1993 #8887 üzenetére
Hardveresen nincs probléma, az biztos, szóval a szoftvernél kell keresgélni..
Vagy várd meg míg betölt, és utána csukd le.
Nekem DV 5 volt ugyan ezzel a videokarival, jó kis gép volt anno..... -
Impressa
őstag
válasz
pilkapet #8872 üzenetére
Szia!
Próbáld meg, akkumulátor ki, adapter lehúz, és a bekapcsológomb 30 mp-ig nyomva tartod. Akku vissza, utána lépje a biosba és állítsd át a boot sorrendet. ( A dual boot ki van kapcsolva?)
A másik lehetőség az OKR gombot ( One Key Reconvery ) megnyomod a bekapcsoló gomb mellett, kikapcsolt állapotban, és próbálod telepíteni a wint.
Ha szerencséd van, akkor rejtett partíción már fent van a win 8 és nem kell a lemez hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest