Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zotya220

újonc

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!
    Lenovo Ideapad G500 notebookom meghibásodott (Win 8.1 x64)
    Első hibaként az jött elő, hogy leállításkor/újraindításkor kék halál jelentkezett atikmpag.sys hibaüzenettel. Időnként hiba nélkül leállt, viszont ilyenkor a következő bekapcsolás után, a Windows logo eltűnése után jelent meg ugyanez.
    Egy barátom tanácsára a videokártya drivert egy régebbire cseréltem (AMD Radeon HD8570M). Ezután nagy örömömre ez a hiba megszűnt.
    Egy darabig használtam a gépet, jött a következő hiba: a gép random időközönként, 1-2 halk pittyenés kíséretében lefagyott.
    Ezután úgy döntöttem szervízbe adom. Egy hónap keserves várakozás után most újra nálam van, alaplapot és thermal modult cseréltek benne.
    Azonban az egyik újraindításnál lesokkolódtam, mert ismét bejött a kék halál...és ugyanúgy atikmpag.sys hibaüzenet.
    A videokártya drivert ugyanúgy lecseréltem, a hiba ismét megszűnt, a gép egyenlőre hibátlanul működik.
    Az lenne a kérdésem, hogy ezeknek a hibáknak lehet-e (van-e) köze egymáshoz, kell-e tartanom tőle hogy a gépem idővel megint megadja magát? Valamint, hogy ezt a hibaüzenetet okozhatta-e szoftveres hiba, vagy valószínűleg a videokártya készül meghalni?
    Köszi előre is a válaszokat! (a hozzáértőktől bocsánat a laikus megfogalmazásokért :D )

Új hozzászólás Aktív témák