Hirdetés

Aktív témák

• thesound

addikt

Az álmom egy benzinkúton játszódott. Egy elővárosi benzinkút, zöld területen. Egy magasabbra emelt töltés közepén, lomhán terült el. Lazán, volt hely mindennek. Körülötte 360 fokban zöld, gondozott fű, nagyobb távolságoban fa asztalok, padok. Sötétbarnára voltak mázolva és nem a dizájnos verziók voltak, hanem úgy képzeljétek el, hogy pl. a félbevágott rönk volt vastagon lakkozva és lekezelve, illetve az asztalok is hasonló stílusban készültek. A szétszórt parkolókban egymás mellett, pedáns rendben álltak az autók. Mint akik nyaralni mennek és megálltak az első, de még hűvös napfénynél kinyújtózni és reggelizni, mielőtt továbbindulnak.
    Én a benzinkút falánál sétáltam a hátsó rész ATM-jéhez. Pénzt akartam kivenni. Odaértem az autómatához és egy fazon odaállt mellém. Közelről elkezdte nézni mit csinálok. Szóltam neki, hogy nem mennél arrébb? Rámpillantott a fazon és arrébb ment.
    Arra gondoltam, hogy tuti, hogy nem pénzt akar kivenni, hanem ki akar rabolni. Begyömöszöltem a kártyám az ATM-be és beütöttem a maximális összeget. Berreget, zörgött az automata, számolta a kiadni készülő bankjegyeket. Végül elkezdte ontani a pénzt. A teljes összeget ezresekben. Ha nem rakom oda gyorsan a kezem, akkor szétrepül a sok ezres.
    Káromkodtam, mint egy kocsis, hogy ennyi pénzt ezresekben ad ki ez a szar. A fazon akit arrébb küldtem odajött megnézni, hogy mi történik. Tudtam, hogy most fog kirabolni. Féltem. Nézte ahogy küzdök, hogy ne szóródjanak szét az pénzkiadó nyílásából kiözönlő mátyások. Végül nem csinált semmit, csak nézett.
    Ahogy végeztem odamentem a benzinkút oldalához és parkot fürkésztem, hogy a haverjaim hol vannak. Két asztal volt azon az oldalon, de mindkettőnél ismeretlenek ültek. Vadul kereste a szemem az autót a mellette lévő parkolóban. Az sem volt meg. A hátamat megkopogtatta az ATM-es fiatal férfi. Szólt, hogy rossz helyen keresem a haverjaim, nem az oldalsó parkolóban áltunk meg, hanem a benzinkút elejénél lévőben. Fordultam 90 fokot és tényleg ott voltak.
    Megkönnyebbültem. Azt mondta a fazon, hogy ha tényleg itt hagytak volna, akkor ők az autójukkal elvittek volna a társaim után. Tudtam, hogy komiszok voltak, de nem raboltak volna ki. Amolyan félelemmel keveredett tisztelettel bámultam a férfira. Arra gondoltam, azért jobb, hogy nem kell hozzájuk beülnöm.
    Elindultam a társaim felé a piknikhező helyre és ekkor ébredtem fel.

Sasha - Cloud Cuckoo

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Aktív témák