Aktív témák
-
thesound
addikt
válasz thesound #154 üzenetére
Volt egy másik álmom is ami szerintem alvási paralízisban ért véget. Vagy talán nem is ért véget. Az álomra nem teljesen emlékszem, de a lényeg az volt, hogy különbőző helyzetekbe csöppentem, ahol magam voltam és a magam szemszögéből láttam mindent. A helyzetekben az volt a közös, hogy kóvályogtam. Nem tudtam egyenesen menni, húzott a fejem, rosszul voltam...stb. Illetve mindegyik helyzetből nagyon fel akartam ébredni, nem volt jó érzés az álomban lenni. És szerintem itt volt a pillanat amikor felébredtem arra, hogy mozgatom a fejem a párnán.
Majd felébredtem teljesen -és talán megfordultam az ágyban- örültem, hogy csak álom volt, tudtam is, hogy az volt. A szemem nem nyitottam ki és ahogy megfordultam a szemhéjamon / retinámon manga jelenetek kezdték egymást váltani. Éles kontúrokkal, kivehető alakokkal, mozdulatokkal. Itt is egymást váltották az egyes mozzanatok, de nem volt köztük összefüggés. Mintha innen onnan szemzgettem volna egy mangából, de mozogtak és történtek a dolgok, majd váltás... A tudatomnál lehettem, mert arra gondoltam, hogy wow, ez de király, ez most vagy az álom folytatása, vagy a következő álom vagy nem ébredtem fel. És azon kezdtem filózni, miközben a "szemem sarkából" figyeltem a jeleneteket, hogy ha nem lennék ébren, akkor nem tudnám mindezt végiggondolni és emlékeztettem magam, hogy ezt meg kell jegyeznem. Aztán álomtalan álomba -vagy legalábbis nem emlékszem a többi álomra- zuhantam.Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
válasz thesound #130 üzenetére
A legutóbbi álmomat nem írom le, de hihetetlen, hogy mennyire követik a lélek rezdüléseit.
Az állam szétk*rja a könyvpiacot is. Megszabja, hogy max. 10%-ot lehet akciózni a borítóárból 1 évig a megjelenés után. Csomó helyen szinte fixen 30% körüli kedvezménnyel lehet vásárolni, ami néha több. Hát persze, az állam rátette a kezét a Librire, ami amúgy is a legdrágább és nehogy legyen már konkurencia. Az a piaci szegmens ahová az állam beteszi az enyves kezét annak vége. Ahogy ennek a második Kína/Oroszországnak is.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
válasz thesound #104 üzenetére
Sokáig vártam vele, de most úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy megnézzem az Euphoria második évadát. Nem csalódtam. Üveges szemmel nézek, miközben az agyam vadul száguld egyszerre a múltban, jelenben, a jövőt fűrkészve. Nagyon sokáig velem fog maradni. A fényképezés, a zene, a mélység... top3 sorozatban nálam fix helye van.
-
thesound
addikt
Egy héttel ezelőtt lejátszódott ugyanez durvábban. Tegnap ismét. Most már a pici is egyre jobban érzi, hogy a hárpia megbolondult. Minden jelentéktelen dologért hisztizik, durcáskodik és "csakazértis", jobban mint az akinél ez természetes a koránál fogva.
Picúrka ezt úgy tudja kifejezni, hogy kimondja, hogy apát jobban szeretem, fürdéskor pedig azt, hogy anya nem jöhet be a fürdéshez mert mérges. De aki szülő, az tudja, hogy emögött megint az van, hogy így tudja közölni még, hogy nem ok, nagyon nem ok amit/ahogy csinál a hárpia. Ma lefekvéskor a hárpia ismét osztotta a "jóságport", akit elért, arra csapódott a szar. Rosszul olvastam a mesét -LOL- miközben feküdt az ágyon és osztotta az igét.
Lefekvéskor -mindig én szoktam rábeszélni az alvásra, mesét olvasni és lerakni aludni a picit, majd elmegyek tusolni...stb.-, mindent kért a drága, cseréljünk pelust (leginkább már csak éjszakára kell), madártejet kér inni, ivott picit, fél perc múlva újra kérte...stb. Majd megkérdeztem tőle, hogy ne menjek el -mármint az ágya mellől- és azt mondta ne. Erre ment ki a játék. Meg is szünt az ilyen-olyan kérek, nem kérek, ne add ide, add ide, mese legyen, másik mese... Fogta a kezem és addig símogattam amíg elaludt. De láttam a csalódottságot a szemében, hogy miért viselkedik így a számára másik fontos ember vele és velem. Ez a kemény, nem a vídia. Biztonságban és szeretetben szeretném felnevelni a gyerekemet.
A hárpiának megint elmagyaráztam a miérteket és azt válaszolta, hogy az ő fejére nem fog nőni a gyerek. Lassan mindent is én csinálok, mert az őrületei miatt csak velem hajlandó mindent megcsinálni a picúr. Aminek én örülök egyébként. Örülök, hogy megtalálom a hangot a gyerekemmel, még akkor is ha fegyelmezni kell.
Vannak akik soha nem fogják megérteni, soha, hogy a végén csak egy dolog fog számítani, egyetlen.Elmentem megint sétálni, nemrégen értem "haza". Megint több, mint 10k lépést mentem így az éjszaka. De maximum figyelemelterelésnek volt most jó, mert ha jobban belegondolok a dolgokba, akkor bizony folynak a könnyeim. Nem magam miatt, a gyermekem és a szüleim miatt.
Vettem ma a hölgyemények egy baba napszemüveget. Gyereknapi ajándék. Mindig az anyja szemüvegét kéri el, hogy felvegye -aztán persze ezért is veszekszik vele...- ígyhát nagy volt az öröm. Az ágy melletti széken alszik a szemüveg. Virágmintást választott.
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
Erről az álomról egyből az alábbiak jutottak eszembe és egynémelyik álombeli szereplő a valóságból ugrott át "színészkedni".
Régen volt, hogy az egyik cimborámmal a bulik előtt a garázsba levittük a lemezjátszókat és pakolgattuk a lemezeket (az az időszak amikor a vinyl-eknek megvolt az előnye). Jó társaság gyűlt össze mindig. Emlékezetes esték maradtak a mai napig. A ráhangolódás az éjszakára, a bulira, az odaút...stb.
A Human Traffic remekül összefoglalja az érzéseket, szép ívet bejárva a fentekkel és a lentekkel.
Nem volt még ekkora dömping, 1-2 lemezhez még nehezen lehetett hozzájutni. Ami megvolt az értékeltük és ugyanazt jelentették mindannyiunk számára.
Szinte nem is találkozom már ezekkel a barátokkal, ha mégis akkor olyan mintha nemrég találkoztunk volna. Kíváncsi lennék, hogy hogyan is alakult az életük.Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
Továbbfejlesztettem a receptet. Tegnap amikor ettem szezámmagot szórtam rá. Ez nem adott hozzá semmit. Ma két nagy evőkanál sűrített paradicsomot és bazsalikomot adtam hozzá. Így nagyon finom lett, jobb mint az "alap" recept. Még zöld olivabogyó karikákkal lehetne feltúrbózni a következő alkalommal.
-
thesound
addikt
Semmit nem veszett a kényelméből a fejes. Megint rá kellett jönnöm, hogy Robag Wruhme nem igazán tud hibázni -nálam-, legyen az produceri munka vagy set.
Robag Wruhme - Live @ Desert Hearts Festival 10 Year Anniversary
-
thesound
addikt
Majdnem 17e lépést sétáltam ma. Muszáj volt ismét. Még a köpésem sem érdemli meg.
-
thesound
addikt
Nem ettem ma még semmit. Egy Ceylon Buddy-t kortyolgatok. Azt hiszem a váltott elhelyezés lenne legjobb. Sokat kutattam, beszélgettem. Ha a kislányomra gondolok, hogy miért kell neki ezt átélni, akkor valaki rögtön hagymát kezd szeletelni.
Álmodom is. Megint az egyik kihagyott ziccerrel álmodtam még húszhoz közeli időszakomból. A lehetőség megvolt, nem éltem vele, elment. Felébredve és álmomban is nagyon rosszul esett, hogy mással ment el, mert balfék voltam.
-
thesound
addikt
Hajnal van, dög meleg (kint 26, a szobában 31), nem aludtam még semmit, a hold utolsó negyede pont bevilágít az ablakon, zenét hallgatok.
A lezárás, az a lezárás ami piszkosul odavaló az egész szett után.
EXIT 2022 | Anfisa Letyago @ mts Dance Arena[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
Hétfőn állásinterjúra megyek, eléggé tele van a hócipőm. Meglátjuk mit érek most a munkaerő piacon.
Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- XPEnology
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- Milyen légkondit a lakásba?
- Köszi, hogy el fogod olvasni.
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest