Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A szoban forgo HDD hangja (ha van olyan aki nem ismerne
) [link]
-
Ismét nosztalgikus írás
386- ban nálam is megfordult az MFM, aztán eladtam, nem bírtam a süvöltő hangját. Az IDE 120MB már kellemesebb volt, halkabb motorhang, ropogó seek. Ma már 286- ban is 40GB laposMaxtort használok, zárt házból már sokkal kisebb hangja van, és persze sokkal gyorsabb.DOS nosztalgia meg perpill B450+R3800X- el megy
, jól műkszik azon is, a mai lehetőségekkel. Itt már a venti szélzaj elnyomja a halk modern vinyókat, a DOS drive pedig hangtalan, mivel külső SSD- ről bootolom.
-
Pontosítok akkor már VIA volt a gyártó. Korábban bekelezte a Cyrixot. (Az indián nevem, Öregszem.)
Az utolsó VIA CPU és az aktuális Atom összehasonlítása.
A hiányzó adatok. VIA CPU. 18W és 375 USD Az Intel lista árát nem találtam meg. Viszont Az Intel CPU már tartalmazott IGP-t.
A technika lemaradás egyértelmű volt. Több mint négyszeres fogyasztás és az IGP hiánya nem tette sikertermékké a processzort. Vélhetően drágább is volt a konkurenciánál.
-
GreatL
őstag
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
Egy Intel Atom is lenyomta a Cyrix CPU-kat?
-
A Texas Instruments utolsó köre volt.
A Cyrix tervezési problémái miatt beállt a nyugodt erő kategóriába. Kialakítva a lassú, de minden körülmények között működő kategóriát.
Később Atomot dobott rájuk az Intel. A két magos Cyrix processzor még megjelent a piacon. A 4 magos változat már nem jelent meg. Legalább is a nyugati világban.
Habár nem volt joga eladni a x86 licencét a gyártónak, Kínában még futott néhány néhány évet az átnevezett Cyrrix processzor. -
llacee
őstag
Aki árérzékeny volt, létezett Texas Instruments vagy Cyrix gyártású 486-os is
-
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
A 486DLC az inkább egy 386-os volt mint 486, de volt benne + 1kByte belső cache + 486 utasítás készlet, amik bizonyos esetekben dobtak a teljesítményen vagy 50%-ot. 387 viszont nem volt benne, az külön foglalatba ment.
Használtam kb. 3 évig, amivel az aktív gamer életemben csúcstartóA Doom-ot végig lehetett vele játszani, csak az utolsó pályán kellett kicsire venni az ablakot, ott rendesen rendesen beszaggatott.
Nem tudom 386-on van-e aki nem csak játszott vele, kipróbálta, de végig is tolta a Doomot. Szerintem az már lassúcska hozzá. -
-
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Volt 486SLC is.
Meg a DX-ből jöttek a belül duplázott órajelű DX2, majd a csúcson a DX4 változatok.
Az én első saját procim, egy DX2-80 most Bacsis gyűjteményében figyel. Upgrade után egy DX4-100-am volt (Pentiumra cserélni horror lett volna), amin az első MP3-akat le lehetett játszani. Óriási flash volt, amikor még a sima egyszer írható CD is a kiváltságok közé tartozott.A hálókártya pedig trapéz alakú.
-
...de sokaknak ott figyelt 286 és 386SX gépében ez a meghajtó a '90-es években.
Nyilván árérzékeny vásárlás esetén sokan vállalták be. Pontosan úgy mint az SX processzorokat.
A következő kategóriában, volt 486SX. Ami nem tartalmazott cooprocessort. Volt 486DLC, ami kapott egy 80387 processzort. Ez nem volt sebesség bajnok, de legalább volt benne lebegőpontos processzor. És volt a 80486DX, ami teljes értékű processzor volt.
-
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
Ez gép a 88-89 évben készülhetett. Akkor még volt olcsóbbított 80386SX processzor.
Az szép, én 3 évesen, öcsém pedig csak édesanyja pocakjában volt ekkor még.
Bocsi, ebben a részben pont nem írtam időszakot, de az egészet nézve rá lehet jönni, hogy
utólag foglalkoztunk az akkor még nem retro hanem csak régi gépekkel, diákként.
Az ezredforduló körül PC bontóban jóval olcsóbb volt egy 386SX alaplap mint egy DX.
Emlékszem 100 Ft volt egységesen minden 286-386SX alaplap.
386DX-40 Mhz lap viszont már 500 Ft volt, a 486-os pedig 1.000 Ft felett...Az ST225 nem korhű meghajtó, Az XT gépekben élte a fénykorát.
Lehet nem korhű, de sokaknak ott figyelt 286 és 386SX gépében ez a meghajtó a '90-es években. -
Debian Linux volt az AMD 486DX2-80 szerveren 12 MB RAM-al, Samba-val.
Igaz ebben az írásomban épp nem írtam, hogy mikori, de aki olvassa a többi részt is, az rájön, hogy a Régi Gépterem sorozat kicsivel az ezredforduló előtt kezdődik és pár évet fog át, vagyis már utólag szereztük be a gépeket, bontóból, ismerősöktől, 1999 és 2003 között.
-
Nagyjából semmilyent sem.
Ez gép a 88-89 évben készülhetett. Akkor még volt olcsóbbított 80386SX processzor. (A külső adatbusz megtartotta a 80286 bitszélességét. A lassabb memóriakezelés, olcsóbb gépet biztosított. Talán processzor upgrad-nek is lehetett használni AT gépek esetében.)
Ekkor még nem jelent meg az első Linux kernel, de már dolgozhattak rajta. 1992 -ben jelent meg az első LInux változat.
Az ST225 nem korhű meghajtó, Az XT gépekben élte a fénykorát.
-
Temerti
tag
Milyen linux disztribúciót használtatok akkoriban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Időutazás a Régi Gépterem következő korszakába…II. 386:Nagymamánál még egy 386-ost építettünk maradék alkatrészből...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest