Új hozzászólás Aktív témák

• azbest
    félisten

"Sokkal nagyobb a fizetőképes kereslet a nyelvtudás viszont ugyanannyira ergya mint Magyarországon."

Kollégák azt mesélik, hogy berlinben sok helyen angol nyelvtudás kell ahhoz, hogy a kifőzdék személyzetével kommunikálni tudj, mert annyira soknemzetiségű város. Hamburgban is ritka, hogy ne értsenek angolul. Olyankor előny, hogy valamennyire németül is tudok kommunikálni, de legalábbis általában megértem őket :D De persze ez régiónként más lehet, ott is vannak nagy különbségek.

A németeknél szerintem további érvek a netflix népszerűsége mellett:
    - a letöltés büntetésére ott külön iparág épült ki. Gyorsan kaphat az ember egy több száz eurós fizetési felszólítást, miután az ip címét közjegyzó jelenlétében rögzítették az erre szakosodott csali fájlmegosztó irodák.
    - a tévében erősen cenzúrázzák a filmeket (kivágnak jeleneteket) , ez igaz lehet a mozikra is, bár nem vagyok teljesen biztos benne. Anno német előfizetős tévén is vágott verziót láttam a rendes helyett. Netflixnél mondjuk nem tudom van-e német vágású tartalom, vagy az eredeti változat megy.

Új hozzászólás Aktív témák