- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.sebi
őstag
Megértem . Ha valaki kicsi telefont szeretne , de nem kissebb mint más alma rendes kijelzővel . Arra szerettem volna kijukadni , hogy nem kissebb fizikai mérete mint egy xs nek pl .
kisvak
egy kicsit vegyél vissza . Nem Muhamed hanem egy normális használt mobil kereskedésről beszélünk . Képzeld lehet ezt normálisan is csinálni .
Csodálkozom hogy ezzel a stílussal te még ezen az oldalon vagy .
Kis újonc egy kis tiszteletet tanulj , mert erre itt ezt nem szeretik . -
sherlock82
senior tag
Én saját telefonnak iphone se 2. t hazsnálok a céges Samsung a51.
Mindkettő kiválóan működik nálam.
Tegnap elgondolkodtam azon hogy a YT - n látott Cubot Pocket 3 telefont beszerzem és az almás telefon megy a háztól. -
BÉCSÉ
tag
Szerencsére...sajnos van hozzá szerencsém céges mobilként. Talán a legrosszabb telóm valaha.
-
a.sebi
őstag
Nálam a boltban előfordul , hogy keresik valamelyik új SE készüléket . Az érv mindíg a mérete . De ez egy szar érv szerintem . Ez a telefont pont az aminél a kijelző méret semmit sem jelent az ókori kávák mellett . Oda kell rakni egy 11 pro vagy xs mellé pár mm csak az eltérés , és cserébe egy fos kijelzőt kap , szar kamerával , ódivatú dizájnnal . Mai napig nem értem , hogy ki és miért vesz SE telefont .
-
janeszgol
félisten
A SE széria és a nyomógombos nem egymás alternatívája, ezt te is tudod. Vagy tudhatnád. Én sem írom, hogy minek gyártanak 6+ colos telefonokat. Egy Galaxy A40 méretben már tök jó, az A41 meg már nem. Nekem itt van a határvonal. (Mindkettő van.)
De azt is tudom, hogy a tartalomgyártók a nagyobb kijelzőkre optimizálnak, így ma a 4.7 col használata csorbul. (És emiatt sincs értelme folytatni a SE vonalat.)Viszont veszek lapátot is, mert otthon játékra tök jó, a tablet kategória meg... (Most a telefonok általános drágulásával megint előtérbe kerültek a tabletek. De 2015-2020 között halott volt a részleg, csak a csúcsban nem volt az.)
-
Gerybut
tag
válasz
csakany2001 #31 üzenetére
Az a helyzet a szűklátókörűek inkább azok akik másokra mondják, hogy szűklátókörű.
Nézem amiket írtál....figyi fogtál már ezeken kívül bármit?
Esküszöm eddig nem hittem el, de egyre világosabb, hogy emberek pusztán a kijelző mérete alapján ítélnek meg telefonokat. Azt sem győzöm hangsúlyozni, hogy a régebbi 16:9-es képarányú 6 colos telefon SOKKAL nagyobb volt egy mai 6 colosnál, én speciel visszasírom a 16:9-et, ennyi erővel olyat is gyárthatnának még mert lenne rá igény....
Szóval gsmarénán vesd össze azokat amiket írtál mondjuk az alap S szériás galaxyval, vagy a 6 colos iphoneokkal, bónuszként ott van az Asus Zenfone , ami minden téren kisebb azoknál, mint amiket te használtál, mégis 5,9 col a képátlója.
De ha neked a SE az etalon, nekem mindegy, csak ne szajkózzátok már állandóan, hogy jaaaj nincs alternatíva, jaaaj tepsi az összes mert rohadtul nem. -
csakany2001
senior tag
Ezt cáfolnám, én előtte XZ1 Compact-t használtam amit szintén ugyan úgy használtam mint a Nexus 5X-t amit váltott:
- Böngészés.
- GPS.
- Zenehallgatás.
- Igazából amit nem PC-n csinálok azt ezen teszem meg.
Szóval attól még neked nem jó, másnak igen is lehet használható.
Én számomra meg a nagy telefonok nem esnek abba a kategóriába, mert nem tudom 1 kézzel kezelni, nem fér a zsebembe, kiesik a kezemből stb.(volt nagy telefonom pár évig, és visszaváltottam kisebbre, azóta megoldottak ezek a problémák)
Nyomógombos telefonon meg nem megy a Spotify, a bankolás, a fizetés, a böngészés, dokumentumszerkesztés stb.
De igazából kezdtem belátni az utóbbi időben, hogy sokan egyszerűen szűk látókörűek itt a "szakmai" fórumon is, és nem képesek a saját nézeteiken túllátni.
Alma logó meg ide vagy oda(bár szerintem ez is valami képzeletbeli dolog lehet)mindent felülír a kényelem és a használhatóság, elvégre ezek az eszközök nem azért vannak hogy az emberek magukat szívassák... -
Gerybut
tag
Gyerekek, hogyne lenne alternatíva, van egy csomó nyomógombos telefon, arra amire egy SE-t lehet használni az is elég (telefonálni. sms-t írni, egy kis net):
Senki ne mondja már hogy a 4,7-es kijelző bármilyen multimédia fogyasztására alkalmas, mert dobok egy cukaharát, de voltaképp arra sem igazán alkalmas, csak ha folyamatosan töltőn lóg.
Na szóval ne erősítsük már a gyártót, hogy ipari hulladékot adjon nekünk mocskosul túlárazva. Köszi.
Csak azért vagytok úgy oda, mert egy alma logo van rajta, amit ezzel az árral is bőven túlárazva tudtok csak megvenni. -
-
Fryskitt
addikt
Utolsó mondatot értelmezze már nekem valaki... valami hiányzik belőle.
-
csakany2001
senior tag
Szerintem az egyik legfontosabb vonal az Apple palettáján, legalábbis szegényebb piacokon mindenképpen. Hosszú support, megbízható és egyszerű működés jellemzi ezt a vonalat, pont annyi kompromisszummal amit a userek egy része simán el tud viselni az előnyök cserébe.
Kár érte, remélem nem kukázzák mint a Mini vonalat, mert akkor tényleg nem lesz mire váltanom.(habár reményeim szerint ez a SE is kap egy új akksit és megy még 2-3 évet fixen) -
sharp4
őstag
válasz
szupermacs #22 üzenetére
Nem ez az irány vagy kialakulóban
-
Straw
senior tag
Akkor ne legyen noccs, legyen touch ID az iPad-es bekapcs gombba integrált ujjlenyomat olvasóval, semmit nem kell pluszban gyártani, nem kell noccsra költeni, valszeg még kijelző is olcsóbb lenne így hogy nem kell belőle kiharapni. Problem solved.
Szivesen -
Atee94
tag
Azért 10-15 milliót elpattintottak a miniből, ez mellett az iphone 13 mini volt a konkrét indok nálam, hogy androidról ios-re váltottam. 4-5 évente azért lehet hogy szükséges lenne egy kompakt telefon kiadása.
Az iphone pro széria se kompakt ,egy kézzel az a tepsit nem fogod tudni úgy kezelni mint a minit. -
joey04
titán
az Apple olyan brutális haszonkulccsal dolgozik olcsó ázsiai gyártással, adóoldali ügyeskedéssel és feltornázott árakkal,
mint a többiek.
-
bear_
aktív tag
"Csakhogy a noccsos dizájnt és a kapcsolódó alkatrészeket költségesebb legyártani, ami kisebb haszonkulccsal, magasabb indulóárral és az Apple kalkulációi szerint alacsonyabb eladásokkal járhat, ezért félreteszi a 2024-es belépő iPhone terveit, és újragondolja olcsóbb telefonjai stratégiáját."
Hát hogyne. A legotolsó dzsunka kínai gyártónak is van már filléres noccsos modellje, de az applenek ez hatalmas plusköltséget jelent pláne úgy, hogy ezeket a kijelzőket évek óra szerelik a telefonjaikba.
Szerintem hihető. -
mutyuru
aktív tag
Egyreszt ez lehet csak kacsa hir, h az emberek gyorsan rohanjanak meg karacsony elott es vasaroljanak mielott teljesen elfogy.
Masik oldalrol, ha a meretet nezzuk volna letjogosultsaga a jovoben is, m nem mindenki szeretne 6.1"os keszuleket maganal hordani. Sajnos az android gyartok ezt nem ertik meg, ezert nem nagyon van alternativa android fronton. Ha valaki belakta, megszokta a ios vilagot nem fog androidra valtani az a tapasztalat. Ha az SE kimenne, akkor nagyobb resze az embereknek marad majd Applenel, de kenytelen lesz megvenni a dragabb keszuleket. Tobbet nyer az Apple nyilvan, de itt megint elojon, hogy nem a kereslet diktal, hanem gyarto kenyszeriti rank, ami neki jo es mondja meg a mi a piaci trend.
Nagyvallalati kornyezetben dolgozok 15 eve es a tapasztalat, hogy a cegek torekszenek a standardra vagyis egy fajta tipusu telefont vasarolnak. Nagyreszt iphonet - megvan az oka, amit most nem reszleteznek -, de nem az SE-t preferaljak, hanem a "sima" iphonet. Ez sokat nyomhat a latban, m ezen kaszal sokat Iphone. -
-
zombei
aktív tag
Igazából már az SE3-nak kellett volna azt a külsőt megörökölni...
-
sharp4
őstag
Eddig sem volt rá szükség. A sima Pro méret is elég kompakt...
-
Solten
őstag
Nincs rajta a 400% haszonkulcs, igy almanak nem eri meg a plebsz-verzio.
-
Valóban válságban lehet az ipar, ha már egy kopipészt telefon gyártása sem éri meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest