- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #50658 üzenetére
3200 és alatta nem volt vele problémám, még kevert ramoknál sem, natúr B450/B550-es lapokban (3600X/5600X).
Ahogy #50657tserrof77 írja, az elhelyezés a kulcs első sorban.Az X370-es lapomnak meg hótmindegy, az 4 modulra van kitalálva (aláírásomban), 3+ éve 4*8 GB 3600CL17-es rammal mene (3600X majd 5600X-el) 3600CL17-el, CR1-ben.
3200MHZ felett 4 modulnál (SR) rá kellett csavarjak 0,1 Volt-ot a SOC-ra, így 1,1 Volt-al hibátlan. -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #50518 üzenetére
Több, praktikus oka is van/lehet.
Látványnak sem utolsó többek között.
Jobb hűtést lehet vele elérni (szerintem), a VGA nem fűti a CPU-t.
A nagy, nehéz VGA-k hagyományos elhelyezésben durván képesek deformálódni, szélsőséges esetben a nyák is sérülhet (van sok példa erre is, jellemzően a pci-e csati rész első pinnél megrepedhet a VGA nyákja), a jó alátámasztás tud segíteni.A képen egy Aerocool Atomic kuckó van, GTX 1070 ROG Strix VGA-val, mivel ennek a háznak nincs külön VGA tartója, csak lehetsőg van erre a módra, így ilyen hosszú VGA-nál itt is kell az alátámasztás (a ház tartozéka).
TT Viev 37 ARGB háznál erre nincs szükség, a ház része egy masszív erős tartó, ami megadja a kellő merevséget és stabilitást.
Riser kábel: igen, ez a gyenge pont a rendszerben, ha valami nem smakkol, érdemes ennek a kizárásával kezdeni a hiba keresését.
3 kábelt használok, nincs panaszom, 2 db TT 3.0-ás 200mm-est és 1 db Coolink 3.0 300mm-est.Érdemes velük hímestojásként bánni, ugyanolyan finoman mint a 80 eres IDE kábellel anno, az is meg tudott viccelni.
-
core i7
addikt
válasz
KROK640 #50326 üzenetére
1. 6 összes foglalat tele 4GB os 1600MHz tudó Kingstone ramokkal
2. x58 Igen
3. mert proci hivatalosan 1066Mhz támogat memória 1600MHz és 800 Gondolom kevés.
4. Mert rettenetesen lassú lassan bootol AIDA 64 és CPU-z pedig 1 core-t ír
5. FSP 700W
6. Nemtudom
7. Dram Frequiencit emeltem. -
-
-
-
-
-
blp85
senior tag
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #50038 üzenetére
Még ADATA Tool Box-al is nézz rá, de gar. gyanús.
Nem finnyás, mutat bármit is:
Mondjuk, azért megnézném egy másik gépben is. Meg egy másik SSD-vel ennek a helyén. Roppant érdekes.
-
-
Csorbi
addikt
válasz
KROK640 #50030 üzenetére
A SMART fülön a piros feliratban jelzett értékeket nézd meg légyszíves, és nézd meg őket a gyári Toolbox-ban is, illetve egy friss CrystalDiskInfo-val is. Azok leginkább mérvadóak a lemez állapotát illetően.
-
válasz
KROK640 #49974 üzenetére
Amúgy miért ilyen elavult HDS-sel nézed, ami tuti hogy nem ismerte ezt a típust?
Frissebbet neki, és azzal nézd meg.
-
Csorbi
addikt
válasz
KROK640 #49974 üzenetére
Biztos ami biztos, tedd fel a friss HDS verziót mert ez az 5.70 több mint 2 éves, és nem is biztos, hogy ismeri ezt a modellt. De lehet hogy a legújabb bétát kéne inkább.
Mindemellett megnézni a saját gyári szoftverével is, az mit mutat, ha van fw frissítés akkor azt rátenni.
És az SSD topic is pont erre való. -
-
shotika
őstag
válasz
KROK640 #49691 üzenetére
Jelenleg turbo nélkül egy Diablo 2-ben 20%-os a proci használat. Diablo 4-ben nem mértem, viszont itt érdekes, hogy játék közben nagyon halk sercegést hallok a gépből - viszont ha megnyitom a térképet, abba marad. Ha lecsukom, ismét nagyon halk sercegés.
(érdekes, hogy D2 ben 120-140 között ugrál az fps, darabos is kicsit a játék, míg D4-ben tartja a 144fps-t)
-
shotika
őstag
válasz
KROK640 #49682 üzenetére
Nem azért vettem 160 ezerért a CPU-t, hogy Biosban le kelljen korlátoznom. Default módban be van kapcsolva, akkor az menjen is úgy.
De egyébként (mással mondjuk nem próbáltam) ezen a beállításon a CoD lényegében azonnal kifagy. Ahogy azt se akarom, hogy egy instabilan működő proci miatt majd egyik este csak úgy meghaljon a gép. Idén már elég volt a kékhalálokból, és a 150 féle hibakód netes keresgélésből, meg a bios babrálásból.
Most egyelőre az a terv, hogy visszaküldöm a procit, és kinéztem helyette egy 13500-ast, aminek jóval kevesebb a fogyasztása és kevésbé melegszik. (vagy veszek egy Playstation 5-öt)
-
guftabi96
addikt
válasz
KROK640 #49400 üzenetére
Remélem nem, most vettem bele új processzort.
Magától megjavult közben.
Próbáltam ugye másik monitort/kábelt is, de kínomban már kíváncsi voltam rá, hogy mit csinál az én monitorom egy másik gépen. Természetesen azon hibátlan volt.
Utána amikor visszakötöttem az én gépemre már volt jel dp-on...
Kíváncsi leszek rá, hogy meddig lesz jó. -
ddmmxx
csendes tag
válasz
KROK640 #49362 üzenetére
100%, hogy nincs mert akkor eszrevettem volna masik eszkozokon is...
Most kikapcsoltam par dolgot, 1ik a system failure eseten restart...
Leirom ide a hardware-ek infoit!
CPU- AMD Ryzen 7 5800X3D
LAP- MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI (MS-7C84)
GPU- GIGABYTE RTX 3080 GAMING OC 10G (GV-N3080GAMING OC-10GD)
RAM- Patriot memory 3200MHz 4*8 (mind ugyanaz)
TAP- Corsair RM850x
WIN10 Pro regisztralva (eredeti) -
Ajbars
csendes tag
válasz
KROK640 #49352 üzenetére
Természetesen ki lett húzva, ezért sem értem az egészet .
Egy régebbi gépről van szó.: i5 8600
alaplap.: MSI B360 Gaming Pro CarbonRam.: HyperX Fury 2 x 8 GB 2666 Mhz
videókártya.: MSI GTX 970
SSD .: 240 GB Samsung
HDD.: Segate 1 TB
Táp.: FSP AurumS 700W
Operációs rendszer .: Win 10 -
szacsee
nagyúr
válasz
KROK640 #49351 üzenetére
Fujinál én is gondoltam a kondira és a tápra is.
Ennél a hibánál nálam is kellene produkálnia a hibát 10 percen belül, de indítottam egy yt videót mellette online stopperrel 13 óra felett járt mikor leállítottam.
Elötte 3 körös memtest, win10 újratelepítés, majd win 7 telepítés (egyiknél sem volt gond).
Win10 okosítva volt újratelep után aktiválást kért ezért tettem vissza rá a 7-et a géphez adott kóddal.
Aida Stress test közben multiméterrel néztem a feszültséget, de még a 1%-os kilengés sem volt üresjárati feszültséghez képest terhelésváltásnál. (műterhelés sajna nincs itthon)X58-as deszka még használtan került hozzám LN2-vel is volt locsolva egy fórumtárs által OC rendezvényen. Kb 8 éve vette meg egy ismerősöm, azóta van nála.
Mindkét esetben vagy táp, vagy hálózatra gondolok, de nálam egyik sem produkált hibát, így inkábbb utóbbi lehet. Egyik gép Győrben van, másik Bp-n.
Legközelebb mindegyikre ráaggatok annyi fogyasztót amennyit lehet, max csinálok autó izzóból műterhelést, ha akkor sem produkálja a hibát nálam, akkor megkérem őket, hogy kérjenek kölcsön szünetmentes tápegységet és nézzék meg arra kötve mit csinál.Külső periféria, usb-s kütyü, vagy drivere nem okozhat ilyet?
-
blp85
senior tag
válasz
KROK640 #48984 üzenetére
Gépet szigorúan magamnak szerelek, ne piszkálja senki.
A PCI express csatlakozó volt a fura, az egyik nem ment, de mivel garanciális, így nézze meg a szerviz alapon.
Jelenleg itthon a legöregebb egy 1997-ben gyártott (ha jól tudom) Compaq Armada Dt1492, amin meglepődtem, hogy még képes a saját akkujával kb. fél órát menni. -
jokeph
nagyúr
-
blp85
senior tag
válasz
KROK640 #48973 üzenetére
10 év szép kor egy alaplapnál.
Kíváncsi vagyok, hogy mi a baja. A PCI-E megereszkedése is okozhat hibát (Asus lapot próbáltam garanciáztatni ilyen miatt, de a szervizben nem produkálta a hibát, cserében 1 hónapig nem volt gépem). Mondjuk az általad írt lapnak az user guideja nagyon tetszett a debug résznél...
-
blp85
senior tag
válasz
KROK640 #48958 üzenetére
Első körben a BIOS elemet (CR2032) cserélném, az is zavarhatja az agyát (nálam volt olyan, hogy csak ez merült le, és ugyanezeket a tüneteket produkálta, mint nálad, illetve az állás miatt is elképzelhető, főleg, ha öreg a lap).
Ha esetleg nincs rajta Speaker (gyakran lehagyják, pedig nagyon hasznos dolog, jobb, mint a Debug LED), akkor egyet tennék rá, hátha elcsipogja, hogy mi baja van.
Az alaplapi nyákra nincs rászitálva, hogy pontosan mi (valami hasonló a sorrend)- CPU
- DRAM
- VGA
- BOOT -
-
adrian94
őstag
válasz
KROK640 #48942 üzenetére
Mi számít túlmelegedésnek játék közben egy laptopnál? CPU-nál és VGA-nál is érdekelne
Igen, azzal tisztában vagyok, hogy a laptopok jóval gyengébbek egy asztalinál
Igazából olyan "komolyan" már nem tudok játszani idő hiányában, szóval jelenleg el vagyok ezzel a kis laptoppal, nem olyan rossz szerintem
De azért köszi!
szerk:
Illetve az a furcsa, hogy nem mindig csinálja.. Valamikor tök jól fut. Win 11-em van. Sokan tanácsolták, hogy váltsak vissza Win 10-re, azzal kevesebb a gond és a játékok is jobban futnak. Szerintetek?
Már megcsináltam azt is, köszi
Nem aksiról játszom, rá van dugva a tápjára
-
Submarine
senior tag
válasz
KROK640 #48191 üzenetére
de, igen jó lesz az, csak ez kicsillagozva volt alul
adrian94:
ez megint olyan amit nem fogok eltalálni, de makacsul próbálkozok:
energiaséma, fényerő, telepről működés, hálózatról működés
A winóóz keresőjébe ilyeneket írj be.A telepről működésben való fényerőt kellene feljebb tekerni. Kb. 50%-on lehet.
Egyszer csak be jön!
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #48188 üzenetére
Hát, nem. Azóta a limitációk nem csökkentek, inkább szaporodtak.
M2_2-es slot (Gen 3 x4): a kézikönyv egyértelműen fogalmaz, megy benne az nVME (pci-e alapú) és a SATA vezérlős M2 SSD is, ez utóbbi esetén tilja (felhasználja) a SATA3_1-es portot. nVME SSD esetén nincs korlátozás.
Az általad megadott típus: ADATA Legend 710 nVME SSD, úgyhogy mázlid van.
-
csilike
újonc
válasz
KROK640 #47533 üzenetére
Ott szúrtam el, hogy először csináltam ilyet. Kevés volt a hely, borzalmas minőségű elforgó, menetet megtalálni képtelen alaplapcsavarokkal, jobb híján eléggé vastag szárú csavarhúzóval ráadásul betegen, bedugult és fájó füllel szereltem.
Sok ideig tartott és bele is zavarodtam sokszor, zavaromban meg ki be szerelgettem az alaplapot mert mindig volt valami ami miatt ki kellett venni.
Lehet hogy rá kellett volna bíznom másra az összeszerelést, de ki akartam próbálni legalább egyszer mindenképpen, mert elméletben nem bonyolult... Köszi nektek a segítséget.
-
Ellia
addikt
válasz
KROK640 #47485 üzenetére
Pótlom:
Alaplap: MSI B450 Gaming+
Processzor: R5 3600 rajta egy be! quite pure rock hűtő
RAM: GSKILL TridentZ 2x8 gb, 3200 Mhz
VGA: jelenleg egy 6700 XT előtte egy RX 580
Táp: Fractal Design ION+ 760
Ezek mellett van bent még 2 ssd (samsung 870 es 970 evo) és két hdd.
Mindezek egy Zalman Neo 7-es házban vannak. -
Pavl000932
friss újonc
válasz
KROK640 #47478 üzenetére
alaplapon nem fut a bios új cpu-val. Bekapcsol, de nincs kép. A régi BIOS firmware-ben nincs processzor támogatás. Ezért frissítenem kell a biost. Ez csak úgy tehető meg, ha egy AMD Ryzen 3000 sorozatú vagy alacsonyabb processzort telepít az alaplapra. Nincs meg, nem akarom megvenni csak BIOS firmware-hez. A szervizközpontok 60 eurót kérnek a firmware-ért. Mennyibe kerül egy új alaplap
-
viharhozo
addikt
válasz
KROK640 #47178 üzenetére
Asrock P67 Pro + Core i7-2700K + HD 68XX + Seasonic 520W - megy
Asrock P67 Pro + Core i7-2700K + RTX 3070 + Seasonic 520W - nem megy
Asrock X370 Pro4 + Ryzen 7 2700 + RTX 3070 + Seasonic 520W - megy
Viszonylag valoszinu, h nem a tappal van gond.
Az a kerdes, mi okoz olyan bugot, h kirakja a gep a splash screent, de onnan nem lehet tovabbmenni a Biosba, mert ilyet meg nem lattam.
-
-
Truman
senior tag
válasz
KROK640 #47149 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Tudom hogy lutri, szinte az összes brand gép. Magamnak a hátam közepébe se kéne egy se.
Viszont ennek nem kell gamer gépnek lenne, konkrétan ez a gép egy kasszázó szoftvert futtatott egy vegyesboltban. Helyhiány miatt el se férne még egy mATX ház se.
Egyébként nem lehetetlen a teszt, mert létezik hozzá tápkábel átalakító sima 24 pin -esről. Ami Magyarországon természetesen nem kapható (mert mért is..) Akkor már már inkább ezt mint a drága szerviz díjat (legalább már ilyen is lesz otthol) De mire ez megjön... -
Centepod
újonc
válasz
KROK640 #47091 üzenetére
Ez a kereső nem működik azt jelenti,hogy nem tudok keresni a windowsban, a fájlkezelő lefagy tőle, ha meg tálcáról, szöveget beírva keresnék kilép belőle vagy eltűnik. Windows 11 el ugyan ez volt, felugrott a kis ablak,amiből folyamatosan kilépett.
Most ott tartok,hogy fel akartam rakni egy újabb bios verziót a lapra, hátha ez a verzió volt a baja. Ezt el is végezte a gép, de azóta nem lehet a windowsba belépni (nem tudja elindítani hiba, gép kikapcsolása-javítási lehetőségeket ad). Most teljesen kioffoltam a gépet,mert újraflesseltem a biossal,de csak egyszer indul el. miután beállítom a boot sorrendet és felhúzom a ramot 3200mhz re nem postol többet és a cpu debug led folyamatosan világít. Most a 2022.02.24 van rajta. Egyébként kaptam kölcsön egy 3600 at, azzal fogom próbálni elindítani,ha megjön a türelmem a dologhoz.
lehet hogy rossz a lap? Ez kiderülhetett volna ha a lap cserénél újrahúzom,de mivel akkor elindult és a smart acces opció miatt fel is frissítettem az első hozzászolásban említett verzióra , lehet nem derült ez ki.
-
Top cat
addikt
válasz
KROK640 #47018 üzenetére
Pedig van debug led rajta. Csak kicsik, ezért nehezen észrevehetők.
Az ASRock, POST Status Checker-nek hívja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest