- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Norbo03 #2281 üzenetére
A CPU-dióda is csak addig mér pontosan, amíg maga az alaplap (BIOS) pontos, illetve valaki meg nem főzte a procit.
#1.: procicsere, másik procival csinálja-e?
#2.: a proci másik alaplpban jó-e?
#3.: végignézni a laphoz tartozó BIOS frissítések változáslistáit, hogy ilyen jellegű hiba javításáról van-e szó valahol.
+1.: még egyszer ellenőrizni a hűtést.
[Szerkesztve] -
S_E_R_I
aktív tag
válasz
Norbo03 #2219 üzenetére
Nekem is volt valameik nap CPU hűtő meg gép ''takarítás'', és nagyon sok por összegyüluk a hűtöborában, de ezt meséltem is neked. Nekem nem volt semilyen melegedés, azaz nem volt átlagon felül a hőmérséglet, csak nagyon feltünt, hogy poros, valszeg neki is ez lehet a probéma.
-
enemy76
tag
válasz
Norbo03 #2044 üzenetére
Az a helyzet,hogy ez egy elég régi darab,manual nincs hozzá.Egy gyári Fujitsu siemens,az előző lapja elszállt,vettem hozzá egy ugyanolyat,belepakoltam mindent és meg se nyekken.A villogás olyan mintha stand by üzemmódban lenne a gép,alaplapon ég a led,és ennyi.Arra gondoltam hogy rossz helyen van a bekapcs gomb vezetéke de az egész egy sorcsati amit másképp nem lehet rádugni másképp.A bios -ig el sem jutok,se a ventik nem moccannak sem egyéb életjel,másik táppal is próbáltam.
[Szerkesztve] -
istkre
csendes tag
válasz
Norbo03 #1770 üzenetére
megprobáltam a cmos resetet is de nem segített semmit, másik tápom sajna nincs mert a régit egy villám elintézte még tavaj nyáron. sajna itthon egy spanra se számíthatok ijen téren.a cmos reset tük jol vannak (meg se kerestem öket, az elemet szedtem ki
)
kiszedtem mindent, ha a ramot kiszedem nem visít, ha a ramot és a cpu-t nem visít, ha a cpu-t nem visit, ha visszetaszem a ramot nem visit, ha visszateszem a cpu-t visiit.
ha zárlat lenne a kkor nem müködne a cd-olvaso, nem adná ki a tálcát sztem. de nem vagyok eléggé értesült illetö. ja s ha zárlat lenne nem kellett volna elfüstölnie valamimnek?
üdv -
joey7
őstag
válasz
Norbo03 #1656 üzenetére
lehet,h azt is megpróbálom,ha nem boldogulok. 3 éves lesz nemsokára a konfig,lehet,h az elem vacakol?
a reset-ről jut eszembe; nem reagál rá a gép.érdekes,h csak a piros led világít, semmi hangot nem ad ki.
Táphiba miben jelentkezhet?
Chiftec 360W tápom van,elvileg bírnia kéne a gyűrődést. -
válasz
Norbo03 #1636 üzenetére
Ha Phonix award biosom van ,akkor hogy kell nézni?
Ha az award-os rész szerint nézem, akkor abban van valami 1hosszú+1rövid.
Nekem sokáig szarozott a gépem(gép indításkor, ill. restartkor) fagyogatott 2 sípólással.
Nem vágtam mi van vele, fogtam kínomba átcseréltem a memókat más slotba és most lekopogom egyelőre minden ok vele, szal remélem tényleg ez RAM probléma volt és mostmár véglegesen mególdodott...
Egyébként nagyon jó, ezt ide beírtad sok embernek segíthet majd...
[Szerkesztve] -
bagyulajuve
addikt
válasz
Norbo03 #1602 üzenetére
közben elég sokat teszteltem és memók nem szeretnek 230-on járni, legalábbis úgy tűnik.
amúgy a haverom is vett gskillt, de ő 2x1 gigát, de az se akar 460 felett menni
most 2500-ön megy a proci és 420-on a memória és eddig elég stabilnak tűnik, bár a korábbi beállításról is ezt gondoltam -
válasz
Norbo03 #1568 üzenetére
Nekem úgy tünik megoldódott a dolog...
Nem volt floppy-m és ki is kapcsoltam ezt a biosban, de van valami alaplap bug asusnal és engedélyeztem most az 1.44 et és úgy tünik minden OK, sőt már az FSB-ét is feljebb tudtam húzni...
Lehet csak ennyi volt nálam a gond mindössze -
G@ß!
őstag
válasz
Norbo03 #1554 üzenetére
3000-ig elment és nem volt semmi, viszont mikor 51*-en volt, akkor kiirta a hibát, szóval érted...)'' itt memtest-re érted h kidobta a hibát?
igen
Hiába nekik is kell a pénz.
lol ezt nem értem, ők azért kapnak pénzt, ha szar a lap?
De gondolom Dos-os memtest-et futattál mert ugye awindows-os memtest azt a memória területet nem tudja leellenőrizni amit a windows lefoglal.
nem , windowsosat futtattam -
G@ß!
őstag
válasz
Norbo03 #1497 üzenetére
Na RE!
Sry, de nekem nincs a koliban még net csak az egyetemen...
Szóval futattam memtestet és primeot is 3 óra után már feleslegesnek gondoltam hogy menjen (ez mind húzott esetben volt). CS-ztem, Bf2-ztem, de semmi gondja nem volt.
Nekem is 6.70-es chipset driver van fenn, ((de nem kapcsoltam be az NCQ-t, hacsak nem a boltban...)) Ha lesz időm rakok egy wint és megnézem ugy is...de ez nem mostanába lesz
1. Szóval ha az alaplap elején csak egy kis pörkölődés (amit én is alig vettem észre, mivel barna szinű csatin van egy kis szürkésnek mondható elszineződés) miatt még kicserélik a lapot.
2. Szerintetek nem furcsálják majd a boltban, hogy azt mondom nekik, hogy a lapot cseréljék?
3. Gondolom mindenképp 1 éven belül vigyem vissza, mert 1+2 év a gari, szóval 1 év teljeskörű, a többi meg javitás??
A memot nagyon huztam (400@500),de mondom a fagyás már előtte is megvolt...
4. Ha hibás a memo akkor a memtest rögtön kidobja, nem?? (3000-ig elment és nem volt semmi, viszont mikor 51*-en volt, akkor kiirta a hibát, szóval érted...)
Amugy az égési sérülést a Mercuryval szerezte.
5. Ha meg lett volna akkor a Chief, akkor nem történhetett volna meg ilyen???
Eddig asszem 7 kékhalálom volt, volt amikor egymás után 3.
Ja , de akkor is lefagyott, mikor az integrált lan kártyának az ip-cimét akartam változtatni, és ebből is rögtön kettő volt.
6. Szal elehetne driver hiba is elvileg, nem?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Norbo03 #1527 üzenetére
A videokarit ahogy eddig az NGO optimalizált driverrel úgyanúgy gond nélkűl tudtam húzni ahogy eddig. Megnéztem a PCMark 05'-tel mit muzsikál de ahogy a kockák elkezdtek lefelé potyogni már lefagyott gép. A 3Dmark 05'-nél végigment gond nélkül viszont a 3dMark 06' cpu test betöltésénél szintén lefagyott. Biost frissítettem. Hot CPU Tester PRO v4.2.2 futtattam 2 órán át de hibát nem talált a procin lehet hogy a hiba szoftwer eredetű?
Most olvastam SystemRoot esetét vazze pont így jártam nemrégiben én is. Csak én elvittem szervízbe a gépet mert már tiszta ideg voltam hogy nem tudttam felrakni ilyen meg olyan hardverhibára (kékhalál) hivatkozva az Xp-t. Lehet hogy nekem is NCQ problémám van? Okozhat lefagyást játék közben, mert egyéb esetben gond nélkül megy a vas. Megnéztem hogy a WD Raptor 74,4 winyóm nem támogatja az NCQ-t viszont az eszközkezelőben meg be van kapcsolva. Van még két Wd250-es vinyó is a gépben ezek támogatják az NCQ-t és az eszközkezelőben engedéjezve vannak.
Akitud segítsen. Üdv.: gyzsoltee
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Norbo03 #1524 üzenetére
Szétszedtem az egész gépet megtakarítottam egy teljesen új házba tettem. Memtest hibát nem írt ki dos ill. win alatt is néztem. Egy biztos úgy már nem tudom húzni a gépet mint régen a windows 240 FSB-n régen elindul most meg 220-n is alig. A videokarin a benchmarkot most tesztelem. Lehet hogy tényleg valami elhiccent az alaplapon?
alaplap ABIT Fatal1ty AN8 SLI
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rickenstein
senior tag
válasz
Norbo03 #1304 üzenetére
1. Mindegyik proci hűtő alja fém (alumínium vagy réz) és max. ha fordítva rakják rá, talán akkor tud hozzáérni (csak) az AMD procik cache memóriáihoz (az Intel procik magját és a cache memórákat egy fém burkolat védi) Valsz. egyébként fordítva rakta rá a csákó hűtőt a procira és mivel nem feküdt rá teljesen, az elégtelen hűtés miatt az alaplap egyből lekapcsolt.
2. gond=gomb? Ha a power gomb volt a hibás, akkor be se tudta volna kapcsolni. Valsz. PFC-s volt a táp és nem engedte magát visszakapcsolni, mert valami rövidzárlatot v. vészes feszültségingadozást észlelt. Ilyenkor valóban áramtalanítani kell, hogy visszaáljon alapállapotba. Mondjuk a 220-ból (igazából már régóta 230V) való kirángatás helyett van egy kis 0/1 állapotú billenőkapcsoló a tápon...
3. A vessző az ''m'' gomb mellett van, jobbra.
4. Úgylátom problémák vannak a fogalmazással is, mindamellett, hogy semmi értelme nem volt az egésznek...
...ja és én sem kötözködésnek szántam...
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Norbo03 #1247 üzenetére
Stimmel a dolog, nagyjából ennyivel tartja feljebb az alaplapot - képet nem tudnék mutatni, mert nem találtam róla, fotoapparátom nincs, még a bunkófonom is fényképezőgép mentes
Ja, de ez OFF...
Norbo03: azt, hogy miért rézből/bronzból csinálják nem tudnám megmondani - talán mert könnyebben megmunkálható, mintha savállóból csinálnák; tehát termelékenyebb...
[Szerkesztve] -
-
Primőr
aktív tag
válasz
Norbo03 #1226 üzenetére
Kevés neki egy 350-es FSP?
Eddig nem volt baja vele.
Egy csavar nem tom hogy függ össze a ventilátorral.
A kiegészítő is be van dugva. Ha nincs bedugva, még kisebb teljesítményen ''megy''.
Most nincs itt a gép, de kezdek kétségbeesni, hogy vmi hardverhiba van... Nem értem. Vmi az áramellátással van, és nem tudom, ez összefügghet-e az alaplapi drótok bekötöttségével. -
kmiki20
senior tag
válasz
Norbo03 #1216 üzenetére
Vga,proc megnézve nincs bajuk szerencsére.Minden lelogó ''kábelt'' felkötöztem és leragasztottam a végüket(a lelogó kábel alatt azt értem,h sata csati,molex csati+amiben még áram keringhet).A lapot és a tápot nem tudtam kipróbálni másnál...Megnéztem a házat is nem-e testel(mert korábban másik gépnél,volt hasonló gondom),de a lap nem érintkezik a ház fém részeivel..
cmos-clear is volt nem 1x,mert kódra indul a gép,és a rohatja nem akarta bevenni
[Szerkesztve] -
M4R1NE
tag
válasz
Norbo03 #1161 üzenetére
Hát sajna nem ez a baj, hanem egyszerűen kiszámíthatatlanül működik a gép. Tegnap kellett a cd-rom, ezért rákötöttem prim slavere. Ment simán. Után visszakötöttem a második winyóm prim slavere, és nem ment. Lehúztam a kábelt, még mindíg nem. Kb 20adszorra sikerült csak a rendszerwinyóval bebootolni. Most is megy, de elsőre winfos betöltéskor újraindult... Sztem ez nehezen javítható :S
-
rabidman
csendes tag
válasz
Norbo03 #1166 üzenetére
Hát én már mindent megcsináltam, amit tudtam: CMOS clear, elemkivét stb... JA! Amikor a CMOS nulláztam a jumper áthelyezésekor a gép elindult és nem lehetett lekapcsolni power gombbal csak a tápkapcsolóval. (Mondjuk a gép csak le volt kapcsolva, de a hálózaton rajta volt, alias égett a led a lapon, de a kézikönyv nem írja, h ki kéne húzni és korrábban is így csináltam.) Egyébként 2 hétig jól ment ezzel a hűtővel, de teszek rá 1 másikat is hátha segít. Spíkert meg próbálok vhonnan beszerzni.
-
Ramos_
tag
válasz
Norbo03 #1141 üzenetére
Köszi a választ, azóta ezen dolgozom
namost lehetséges hogy nem ugyanaolyan Bios-om van mint neked?
ugyanis az égvilágon sehol nem találtam ilyen menüpontokat pedig mindenhol megnéztem ahol tudtam
Main Advance Power Boot Exit
ezek a főmenük
az Advance-ban van egy olyan hogy USB Legacy Support - ez Enabled
az Advance-en belül a PCI Config-on belül - USB Function - ez Both
sehol máshol nem találtam USB vagy olyat amit írtál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Mac mini M1 8GB Ram 256GB SSD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest