- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
elttiL
senior tag
Beledadoghatok az értekezésbe?
Én is leírom mit s hogyan csinálok. Sokat görcsöltem és is ezzel, mire nagyából megoldottam.
1. firewire kell. az usb ---->, az usb általában a memóriakártya (pl. sony memori sztik stb.)-n tárolt kis videók és fényképek leszedéséhez szükséges, ha rádugod a gépre, akkor mint ''cseréhető lemez'' v ''meghajtó''-ként megjelenik a fájlkezelődben, lehet másolni, áthelyezni stb.
A firewirre -n keresztül a nagy méretű video szedhető le, capture az ''eljárás'' neve talán. képről képre leszedi az anyagot a kameráról, és mivel 1 sec~ 24-25 kép, a gép sem mindegy, hogy mekkora. 1 óra múvi nekem most 15GB-t foglal. ,azért egy p4/athlonxp szerintem kell hozzá, és egy jó kis hdd, különben képdobás lesz a vége.
2. ulead dvd movie factory-val elég egyszerűen le lehet venni a cuccost a kameráról. gyakorlatilag le kell játszatnia a programmal a felvett anyagot a gépről, . utána is ezta prg-t használtam, arra jó, ha nem akarsz össze-vissza kivagdosni belőle részeket, hanem csak az üres részeket akarod kivagdosni, ez a prg tud dvd formába tömöríteni is.
4.3GB nál nagyobb dvd-re való anyagot ne állíts össze, mert 7óra 30 perc munka után elszáll hibával. kb. 4x b@sztam így el kb. 8 órát.
Egy dvd-nyi anyag megnyártása egy kb. 2GHz-es gépnek 6-7-8 óra körüli elfoglaltság.kb. 100% proc terhelés mellett.
firewire kábel asszem van 6/6-os és 6/4-es. (érintkezők száma) a nagy aljzatba (pl. az audigy hátulján) a 6-os vég megy, a dv kamerába általában a 4-es pici vég. tudom, mert először 6/6 ot vettem előszőr.
valószínű, hogy megfelel az egyszerű firewire kártya a célra, de célszerű olyat venni, amihez van program, általában ulead termékeket raknak a dobozba. SE verziót.
ftp://ftp.ulead.com -ról a trial-ok eltölthetőek. vagy dc-ről a fuill
Gondoltam leírom ezt a pár dolgot. Remélem nem baj. Ha valamiben elakadsz, próbálok segíteni. Lehet hogy valmit rosszul írtam, ki lehet igazítani. -
xtmod
senior tag
''Azt mondta egy ismerősöm, hogy vegyek valami Fireware kártyát vagy kábelt illetve együtt a kettőt és Windows Movie Maker-el ez működik.''
Másik ismerős csak USB kábelről beszél.
ez a te kamerád:
Mini DV Colour
Signal Format
PAL LCD Monitor: Size - 2.5''
Pixel - 112, 000 Viewfinder
900 0 Lux Recording
Slow shutter speed CCD
PIP
Audio: Stereo
PC Interface: IEEE1394
Pixel - 800,000 Convenience
Image Stab
nincs rajta usb! 1.1-es vrzió amúgy is alkalmatlan film átvitelére.
mindenképpen kell egy fire-wire port. az már ki lett tárgyalva, hogy milyen formában lehet hozzájutni. Movie makert nem ajánlom, max wmv-t enged (14mb/sec) jobb egy dv kártya, a hozzáadott progival, rendszerint az összes tömörítési fajtát ki lehet választani, amit a géped támogat. (tehát amilyen codec-ed van , mpeg 1,2,4 v divx, stb..) -
tildy
nagyúr
1: megnéz milyen csatlakozó van a kamrán:
ha oda van írva, hogy dv, vagy firewire, vagy esetleg ieee1394 akkor firewire kábelre lesz szükséged
2. megnézed alaplap dokumentációjában van e az alaplapon a fennt emlytett ieee1394, firewire csati
ha van akkro örülsz, és veszel megfelelő firewire kábelt
ha nincs, akkor még iylen firewire kártyát is venned kell
3. windows movie maker szerintem elég kaki, érdemes szerezni valakitől ulead photo studiot, vagy adobe premiere-t -
xtmod
senior tag
ezresért veszel fire-wire kábelt, összedugod a pc-vel, felismeri, kész. movie maker megynyit, új projekt ,, tömörítés módja kiválaszt , mentés helye, stb. stb. oszt mehet. movie makeren belülröl is tudod vezérelni a kamerát. ez a legocsóbb megoldás. ha jobbat akarsz , akkor veszel dv kártyát 15-20-ért, amihez adnak progit is, ulead, pinaccle stb.
-
Sixkiller6
őstag
alapvetően kétfajta módon lehet az ilyen kamerákat gépre dugni. vagy usb-n, vagy firewire-n. usb-vel az a gond, h én napokig rohangáltam olyan kábel után ami kéne (asszem az egyik vége normál, a másik mini-usb), de nem kaptam.
így maradt a firewire, amihez viszont kellett vennem egy firewire kártyát, mert sem a gépben, sem az akkori hangkártymon nem volt (audigy 2-n már van).
firewire kártya bedug, bootol, telepít, kamera feldug, telepít.
csak ezt nem tudom, h milyen szoftvert használtam. asszem vegas video 4-et.
movie makerrel asszem csak wmv-t lehet gyártani.
szerk: firewire kártya van már 5e-től, kábel 2e körül
[Szerkesztve] -
Ekváádor
őstag
A Firewire úgy működik, hogy egy kábellel rákötöd a a firewire karira (az olcsóbbak olyan 10k-ba kerülnek, legalábbis amikor én vettem, akkor még anny volt) a kamerát, elindítasz egy videószerkesztő progit (pl. Ulead Videostudio), és a progiban megnyomod a felvevés gombot. Így a progi szépen felveszi az anyagot, majd lementi a merevlemezre.
Az USB-s megoldás pedig, csak akkor jó, ha van USB kimenet a kamerán (nemtomj, hogy a tieden van-e, nem ismerem). Ezzel egy az egyben átmásolhatod a filmet a gépre.
Remélem valamennyire érthetően írtam le.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forrmell.enn
- Háztartási gépek
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest