- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jozi
tag
Hi !
Van egy Sony HC42E minidv kamerám és nem akar pár napja pc-re mentei normálisan.
Az átmentett fájlt semmi nem nyitja meg , még az Ulead video studio sem pedig azzal mentettem át. Azokat sem amit már régebben igen.
Kamerán tuti nem állítottam semmit, valószínű hogy a CoreAVC.Pro.v1.1.0.5 codec telepítése az oka. Viszont unistall után is rossz.
Ötleteket várnék.
Kell valamilyen codec is a DV -hez? Hatha anak újratelepítése segítene.
Üdv : Jozi -
zzz
csendes tag
veszel egy olcsó tuner kártyát pl mercury vagy stlab.
beteszed egy pcios portba, lehetőleg ne az agp alá. Az utolsó előttit ajánom.
A gép felismeri mint multimedia video device és kéri a driver lemezt...
miután kitallóztad a fileokat és megtelepítetted a kártyát ezzel.
kikapcsolod a gépet és rca audio/video kábellel csatlakoztatod a videódat a gépedhez.
A sárga/fekete kábel a tv kártyádba megy
A piros/fehér hez kell egy RCA-JACK átalakító és így dugod be a hangkártya line-injébe
újraindítás után elindítod a következő progit: Virtualdub
File/Capture avi
video/compression kiválasztod a PICvideo MJPEG tömörítőtt és beállítod a csúszkát 18-asra. Ha nem jelenik meg a listában, akkor fel kell telepítened a tömörítőt...
Audio/full processin mode
Audio/comression
PCM 48000 Hz 16Bit Sztereo
Video/source
-kompozit
a video menüben be tudod állítani a kép méretet is. 768*576ot válaszd
file/save avi vagy ilyesmi
itt beállítod, hova mentse a felvételt.
F6 .ot nyomsz indul a vétel, ESC vagy Szóköz leállítja.
file/exit capture mode -
Redy31
csendes tag
Köszi (tripla)z!
Elolvastam a tanácsaid, próbáltam értelmes képet vágni hozzá és úgy tenni, mint aki érti, de ez nem igaz.
Most még van hátra 1-2 vizsgám és egy szigorlatom, de ha vége nem térhetnénk vissza a témára??? (Azt hittem kapok egy nem túl hosszú listát, hogy mit kell beszereznem és csak utána indulhat a móka.)
Lécci, lécci, lécci
Bármit válaszolsz, az eddigi segítséged is nagyon köszönöm! -
zzz
csendes tag
ehhez nem kell firewire kártya, hanem egy tv tuner.
már 5000 HUFért kapsz.
Átveszed virtualdubbal az anyagot a videomagnódról.
-rákötöd a tv tuner kártyádra kompoziton, vagy ha van s-videon keresztül
-Virtuadubot elindítod és file/capture avi.
én picvideo mjpeget ajánlott átvételhez a képhez és pcm 48kHz 16bit Sztereo-t a hanghoz. a picvideo csúszkáját 18ra állítsd.
így kapsz egy nagy méretű, de jó minőségű videót. (1 perc kb 150MB)
ha kész, tmpgenc progival mpeg2-t csinálsz belőle, majd dvd authorral két mappát készítesz és kiírod néroval dvd.re. -
Redy31
csendes tag
Sziasztok!
Mindjárt az elején azzal kezdem, hogy bocsi tudatlanságomért, de segítsetek légy szí!
Amim van:
P4 3GHz proci, 512RAM, xpert vision radeon 9600se 128mb ddr tv, dvi svhs only video kari, MSI 865PE NEO2-V alaplap, Panasonic VHS-C analóg, Canon 830 minidv kamera.
Amit szeretnék csinálni:
régi analóg felvételeim digitalizálni (sajnos Canon kamerán keresztül nem tudom, mert nem tudja!) és DVD-re mentegetni, valamint a Canon kamerával készített felvételeket letölteni, menteni DVD-re.
Annyira laikus vagyok, hogy semmi egyébre nem vágyom, már ez is extrának számít nekem.
Amihez segítség kellene:
Mit kell beszereznem ahhoz, hogy mindez működjön??? (Firewire kártya nincs a gépemben!) Még annyit, hogy anyagi lehetőségeim korlátozottak, így ha lehet ne valami csúcsszuper cuccokat javasoljatok, mert azt biztosan nem tudom megfizetni!
Köszönök minden segítséget!!! -
Kh@oSz
aktív tag
Nos megvettem azt az atalakitot es msotmar hangal egyutt megy szal kiralysag
Mostma csak azagond hogy tunerre ha rakotom es pl mpeg2be akarom lekodolni akkor elegge csikozodik a kodolt kep meg szaggat:|
Egy 2800+ bartonom van 1 gb ddrram meg egy ati9800pro szal annyira a gepem se szar.
Sony Vegas 4.0ban probaltam meg athuzni ott viszonylag turheto a minoseg meg nem is szaggat csak a felbontas csekely
Szal lehet venni kene dvkablet meg azt a kartyat a gepbe
De a semminel jobb a mostani allapot is -
dabadab
titán
A DV kabel az a Firewire kabel igazabol, emlegetik meg a vonatkozo szabvany szama szerint is (IEEE-1394), ill Sony videokamerakon i.Linknek is hivjak, de ez mind ugyanaz
Egyebkent jobb a minosege, mivel igy egy az egyben a kazettan levo digitalis anyagot kapod, a tunerkartyas digizesnel meg van egy digital/analog atalakitas, az analog jel megy egy kicsit a kabelben, aztan jon egy analog/digital atalakitas, aztan a vegen eltarolod vmilyen formatumban - es ezek a lepesek mind minosegromlassal jarnak (az mar mas kerdes, hogy mekkoraval). -
Flashy
veterán
tudtommal az S-Video nem tud hangot Bővebben: link
-
dabadab
titán
A hangot a hangkartyara kell rakotni, mert a PCTV-n csak videobement van.
Viszont ennel sokkal jobb modszer az, ha digitalisan viszed at a cuccot, amihez ket dolog kell:
1. A gepeden egy Firewire csatlakozo - ha ilyen nincs, akkor lehet venni PCI-s kartyat, amin van FW port (4000-5000 Ft)
2. Firewire kabel, abbol is konkretan olyan, aminek egyik vegen 6, a masikon meg 4 polusu csatlakozo van (PC-s boltokban 1000-1500 Ft, de pl MediaMarktban horror penzeket el birnak kerni erte)
[Szerkesztve] -
Kh@oSz
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy Canon minidv camom van (egy 650i) es az a problemam hogy nemtom atvinni a gepre a hangot. Van egy pctv pro tunerkarytam es arra kotom ra videokabellel a kamcsit és a kep rendesen atjon csak a szetereo hangot tovabbito bal(piros) es jobb (feher) kabeleket nemtudom mibe beledugni. Az lenne a kerdesem hogy van e valami olyan csatlakozo vagy atalakito amibe beletudom dugni a piros es feher kabeleket es azt utana a tunerbe mert csak egy hely van a hangnak.
A kam elejen van egy DV csatlakozo ajzat is de nekem nincs olyan kabelem. Azzal at tudnam vinni a kazettarol a gepre a cumot? Vagy az mire szolgal?
Elore is koszi a segitsegeket! -
khalox
őstag
A darabolás valószínűleg azért van, mert a Fat32 fájlrendszereden a legnagyobb állomány 4GB méretű lehet. Ez kb. 18 perc DV formátumban.
Ha azt szeretnéd, hogy ne daraboljon, akkor használj NTFS fájlrendszerű partíciót.
Ha kisebb darabokat akarsz, akkor kézzel indítod, állítod le az átvitelt ott és akkor, amikor akarod.
Ha menüt készítesz, és 1db video van fejezetek (chapters) nélkül, akkor 1db bejegyzés lesz a menüben. Fejezetet oda teszel, ahová akarsz és kb. amennyit akarsz. Ez csak logikai felbontás, a fájl ettől még egy darabban marad. Kijelölsz benne pár fejezet-kezdetet és akkor azokat megjeleníti a menüben.
A menüzése mondjuk elég gagyesz, de nem is arra lett kitalálva, hogy profi menüket gyártson. Arra ott a DVDLab, vagy a Scenarist. Itt csak előre beépített elrendezéseket használhatsz, viszont azok elég jól testreszabhatók. -
Uzmany
őstag
Igazad van, köszönöm. Átnéztem őket. Viszont lenne pár kérdésem. amire a bemutatóból nem kaptam választ.
- 60 perces DV kazettákat húzok át a vinyóra. kb 18 perces részekre darabolja őket automatikusan. Hol lehet beállítani, hogy hány perces részekre szedje?
- DVD menü készítését a végén, a kiírási folyamatnál ajánlja fel. De, hogyan kell csinálnom? Ugyanis, az említett 60 perces kazit 4 részre darabolta. Szerkesztésnél, a részek közé feliratokat készítettem, és utána tömörítettem dvd formátumba. Viszont a DVD menü készítésekor egybe látta az egészet, pedig én azt szerettem volna, ha 4 rész szerepelt volna a menüben. Hogyan kell ezt így elkészíteni?
Lehet, hogy én rontottam el, és 4 rész egyenként kellett volna tömörítenem?
Előre is köszönöm. -
khalox
őstag
A DV anyag felmásoláskor elvileg automatikusan felismeri a videokezelő szoftver a felvételek határait. Így ezzel nincs dolgod. Ha mégis ott a szünet, akkor egyszerűen kivágod. Erre a Windows Movie Maker is tökéletesen alkalmas. A vagdalt terméket aztán kiírhatod a merevlemezre vissza DV formátumban is.
-
almi
senior tag
Nah az a késdésem hogy :
Ahogy visszanézem a felvett dolgokat az LCD-n ügye minden felvélel között van egy kis szönet/5mp kb./ És ha pl az nekem nem kell akkor feldigitalizásom a gépre és ott valami progival egyszerűen csak kivágom??
Esetleg akinek ilyen kamerája van /SAMSUNG VPD-101/ és esetleg a kamerán is lehet valamit álítani pls írjon!!Köszi -
almi
senior tag
Helló!Én sajna ilyesmihez nem értek!
De nézz de a ''DVD film írás'' topicba ott szerintem a menü és a részekre való bontásban tuti tudnak segíteni meg már sztem le ís van írva valahol!
A digitalizásás az meg valahol az eleje fele ennek a topicnak le van írva!
Kicsit sok olvasás de megéri!
És van sok rendes Mber aki mégeccer le is írja neked!
Üdv. -
Uzmany
őstag
Sziasztok! Az alábbi kérdéseimre szeretnék választ kapni Tőletek:
Adott egy DV kamera, és a vele készült filmeket szeretném dvd-re írni, hogy asztali készülékben lehessen nézni. Szeretnék 10 perces blokkokat (remélem így kell kifejezni), valamint dvd menüt is készíteni.
Ezek megvalósításához melyik programot célszerű használnom?
- Ulead Video Studio 8
- Pinnacle Studio 9
Ezekkel dvd formátumban ki is tudom írni?
Sajnos a Pinnacle-ről azt olvastam, hogy eléggé fagy, de viszont van belőle magyar verzió is. Az Ulead terméke az drágább, de jobb is?
Hirtelen ezekre keresném a válaszokat.
Előre is köszönöm. -
tibibi
őstag
szerintem probáld ki a nero vision expresst ennél egyszerűbb magyar nyelvű programot nem találsz aztán ha már megy akkor jöhet a vegas video is.
-
gege71.hu
addikt
Szerintem nincs különbség..Talán az adott szoftverekben különbözik.
A lényeg amúgy is a kártya...!
Alapból a drivercsomag tartalmazza az alapszoftvereket hozzá.Ezek pedig EZNavi, EZVideo, EZEdit.stb
Részletek erre--->>>:Bővebben: link.
A lényeg, hogy az alapműveletekre és a kezdőlépésekre bőven megfelelnek az adott szoftverek.
A későbbiekben ha belebonyolódsz...(Vigyázat időigényes HOBBY!!!..pár perces szösszenet vágása.. ilyesmi főleg ha szeretsz kísérletezni és igényeskedni hazavághatja az egész délutánod...aztán jön a család felől a hörgés ami az aláírásom is) jöhetnek kipróbálásra a Let'S Edit, Vagy az Edius, ProCoder, Xplode Pro stb...mind mind Canopus.
Az utóbbiakkal már már félprofi / profi szinten lehet otthoni körülmények közt is vágni, effektezni.
Ja a 29+fa nem is olyan vészes új árnak..én 2 éve még 59+faért vettem.
A 29k Persze drágább mint egy sima FW kártya, de azért nem ugyanaz a sportág !
És akkor még nem nézted a DVRaptor a DVStorm2 Pro vagy A DVRex árát
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
A tuneres megoldás elvben működik de szerintem gányolás. digit-audio-digit konverzió miatt. Persze ha rgb még pH-zna tuti bemondaná a frankót, hogy az a legjobb és Win98-cal karöltve meg aztán pláne überfrankó.
Ilyen alapon akár egy sima 8-as vagy vhs kameráról is digizhetsz a tuneren keresztül, ....akkor minek vettél miniDV-t? -
almi
senior tag
Valaki légyszi segítsen nekem!
Van valakinek Samsung VPD-101 es kamerája? -
gege71.hu
addikt
Nézz szét ebben---> Bővebben: link a topikban is soxor kitargyalt téma ez.
Csak saját vélemény : A linkeltek közül nekem egyik sem kéne.
Canopus EZDV-m van ami kimondottan MiniDV kamerákhoz készült. Képkockapontosan tudom vele vezérelni a kamerám és a Canopus szoftweres dv codecje miatt szerintem...hangsúlyozom SZERINTEM sokkal jobb mint Pyro ,Hauppage vagy egyéb ''noname'' firewire kártyák.
idézek ebből: Bővebben: link
''...a Canopus EZDV kártyája: rendkívül gyors DV codec-jének köszönhetően már egy régebbi PC konfiguráción is képes teljes felbontású real time megjelenítésre. VfW kompatibilis codec-je (az EZDV-t tartalmazó gépen) lehetővé teszi bármilyen külső alkalmazás számára a Canopus DV renderelését, emellett DV vezérlése is kiemelendő és képkockapontos.
Kis jóindulattal ebbe a csoportba sorolhatók (az előbbivel ellentétes oldali megközelítéssel) az OHCI szabványú IEEE 1394 csatolók. Ezek az eszközök - a fentebbi kártyákkal ellentétben - nincsenek felkészítve DV editálásra, bármilyen FireWire eszköz illesztésére szolgálnak. Ebből adódóan kommunikációjuk más DV eszközökkel nem éri el az előbbi kártyák szintjét, nem kifinomult. Ilyen eszközök a márkás és névtelen OHCI FireWire csatolók, vagy az ADS Pyro 1394DV kártyája. A Pyro-hoz szoftveres codec-et nem fejlesztettek, a kártyához mellékelt alapszintű videoeditor DV codec-je teszi lehetővé az áttöltött DV megjelenítését, illetve (csak az adott videoeditoron belüli!) szerkesztését. Külső alkalmazások (editorok, modellező-, animációs- vagy effekt szoftverek) számára nem nyújt DV formátumú export-lehetőséget, és gyakran az import sem működik, vagy nem korrekten...''
A lényeg, hogy milyen karit veszel minidv áttöltésre/szerkesztésre rajtad múlik. Azaz, hogy milyenek az elvárásaid, ehhez mennyi pénzed van stb.
EZDV-t szerintem 20-25 körül lehetne használtan szerezni, bár egy darabig biztos eltart mire fellelsz egy eladó példányt. én sem adnám el az enyém ugyanis otthoni használatra szerintem az egyik legjobb kütyü. A hozzáadott szoftverekkel már egész jó dolgokat lehet csinálni. Azon túl a capture progija által áttöltött nyers DV anyag (AVI) a gépen a későbbi felhasználás más videoeditáló progikkal való editálás effektezés feliratozás stb során teljesen kompatibilis...
Editálásra és effwektezésre is kedvenceim közé tartoznak a Canopus cuccok. Pl a Let's Edit ilyen, Vagy a nagyon szupi Edius.
Edius-szal pl simán tudsz az DV-avi-d idúvonalára mp3-at rátenni, azt mixelni stb. Ez is elég ritka. Amivel többnyire az editálók foglalkoznak azok nagy Wav file-ok audio esetében.
Pinnacle Studioval és Adobe Premier-rel összehasonlítva a Let's Edit vagy az Edius sokkal jobban bejön nekem. A Pinnacle Studiot kimondottan rühell(t)em.
Ja és majd kifelejtettem a Canopus ProCoder-t. Az meg nagyon zsír. Miután egy nagyobb anyagot megefekteztél, feliratoztál, zenével megspékeltél akkor érdemes vmilyen tömörítés alá vetni ha pl cd-re vagy dvd-re írod ki.
A ProCoderben számtalan codec közül válogathatsz(én legjobban az Xvid-et vagy a DivXeket szeretem).
na jól elnyúltam itt a dumával -
akumal
csendes tag
köszi.
találtam Fireware kábelt a neten. ha valakit érdekel: http://www.ebolt.hu/category1117.html
Fireware kártyát hol tudok szerezni? ha valaki adna egy linket, megköszönném.. -
-
gege71.hu
addikt
usb 2-n való miniDV-anyag áttöltésére képes kameráról még nem tudok
Az egész topikban olvasottakhoz:
A sony-kon mint itt már írták volt az USB a Memory Stick-re lődözött jpeg-ek esetleg ratyi minőségű mpeg-ek áttöltésére alkalmas.
A Kazira vett filmet csakis firewire (sony-éknál i-Link) azaz az IEEE1394 szabványú interfáccsén keresztül lehet PC-nkre bepattintani, mert a miniDV áttöltésre azt találták ki jól.
Néhány dolog ami fontos lehet még a minidv áttöltéssel kapcsolatban erre--->Bővebben: link
Ajánlom figyelmesen végolvasni minden újdonsült minidv kamera tulajnak aki szeretne a felvételeivel a gépén(is) bohóckodni. -
akumal
csendes tag
nna.
tehát én Kovács Géza, budapesti állampolgár, boldog tulajdonosa vagyok egy mini dv kamerának.
néhány kérdés, ami tejbegríz evés közben foglalkoztatott:
-mi van akkor, ha egy csóró f*sz vagyok, és csak egy olcsóbb Panasonic-ra fussa, ami nem rendelkezik USB 2.0-val? vagy ezt felejtsem el? (a mai kameráknak ez már alaptartozéka?)
-mi _KELL_ ahhoz, hogy tökéletes minőségben áttöltsem a filmeket PC-re? ha van USB 2.0-ám, akkor a Firewire-t kilőhetem? (ill. fordítva)
asszem ennyi.. -
gergod
tag
Jajj, hát itt aztán mindent lehet hallani....
Tehát: miniDV vagy DV előnye: mivel digitálisan rögzít, ezért firewire(iee1394) ill usb 2.0 esetén nincs minőségromlás a számítógépre való átvitelnél. (se képeldobás mint valaki előttem megemlítette, mert nem képet visz át, hanem 101110011000-t)
Minőségromlás akkor következik be, ha nem tömörítetlenül akarod a gépeden tárolni a filmet, hanem valamiyen codec-el letömöríted. Kevesebb helyett foglal, tehát rosszabb minőségű.
Az, hogy milyen kábel kell: hát az egyik vége menjen bele a kamerába, a másik vége pedig a gépbe. Firewire-nél több fajta kombináció lehetséges: 4 - kis méretű csatlakozó, 6-os a nagyméretű csatlakozó. Ilyen FW kábelek léteznek 4-4; 6-6; illetve 4-6 is.
Sokan említettétek az Svideo kábelt. Hát ahhoz kell egy video-in port a gépen. Lehet videókártyán, TV-tuneren, vagy akár videó digitalizáló kártyán is. Ennek a lényege, hogy ez Analóg másolás, és itt bizony már lehet képeldobás, ha gyenge a számítógéped. A minősége is sokkal rosszabb. Ezért azt javaslom mindenkinek, ha már vett egy DV kamerát, legalább használja ki könyörgöm, nem az az 5 eHUF számít a FW kártyára + a drótra.
Ha még kérdés van ne kíméljetek. -
akumal
csendes tag
sziasztok.
kb. ezerféle verziót hallottam már. mehet fireware-el, vagy anélkül usb-n, de csak 2.0-val is akkoris romlik a minőség, nemromlik, romlik de csak kicsit, szar is lesz, és sok helyet foglal, szóval a létező összes lehetőséget hallottam már valakitől..
de azért próbálkozok..: ))
szóval, valaki világosítson fel:
valószínűleg fogok venni egy Panasonic NV-GS11EG kamerát. nyílván szeretném, ha - minnél jobb minőségben - át tudnám tölteni a filmeket PC-re.
MIT KELL EHHEZ TENNEM? : ))
milyen kártyákat, kábeleket vegyek meg még most?
a válaszokat előre is köszönöm..
[Szerkesztve] -
almi
senior tag
Helló!Nekem is egy VPD-101 es kamerám van!De nincs fire wire -m!De van viszont TV tunerem és a kamerához aztak ügye S-video kábelt!Hogy tegyen fel a gépre a filmet a kameráról?
Összelötöm elindítom a kamerán a filmet és a TV tuner progiján meg a felvételt???Vegy hogy??PLs ötleteket vagy valami progit mondjatok!
És nem tom hogy már ki írta hogy van neki VPD-101 ese!Meg vagy vele elégedve?Jó képet csinál??
Pls írjatok!Köszike!
Üdv: almi -
asszem
csendes tag
bazze, nehez bejelentkezni,
kössz az amatőr nézőpontot, írj vissza, ha még mindíg nem értesz valamit, mert
mostanába oldottam, oldogatok ilyen problémát, infóval feltenkolva.
ki tildy? gondolom lány, meg olvas Hamvasbélát... vagy idézeteket is lehetett
válysztani, mint smilet?
szájba
1.Fire wire kártyát az alaplap egyik fakjába behelyezed. ha valamelyik nincs
integrálva(gyárilag alaplapbaépítve) a hangkártya, hálózati kártya, vagy
videokártya közül ellesheted, hasonló fakkba (nem ugyan abba mert egybe csak
egyet!) belerakod, ha nemtod hogyan, meg kell kérned egy 6-7éves forma profi
legóst, ill. használd a saját illesztőreflexedet.
2.összerakod a számytógép házát, mert a kártya (akármilyen) berakásához hozzá kell
férned az alaplaphoz ehhez szétszeded csavarhúzóval, szigorúan csak
csavarmozgatásra használni. a kosznak meg nem (kell hozzáférni) ezért rakod vissza
3.én csak 3000ért láttam fire wire kártyíát, ám kábelt 6-7ezerért veszek, mert
megalomániás vagyok.
4.Legfontosabb, hogy állítsd be szoftveresen (a programmal amivel fel akarod
venni), hogy a Fire Wire kártyához csatlakozott kameráról vegyen fel.
Ez nehéz meló, mert bár úgy tünik ki***** a se**ed a varázsló, könnyen bekavarhat.
de lehet hogy csak subj nemmegalkuvásom zsákutcát képez komonikációnkban.
5.próbáld ki, írj vissza, h mivan. mert akkor én is végigcsinálom
csak előbb leérettségizek:~|
aztán meg
6.az eladók marha idegesek, hogy használni is akarod valamire amit veszel, de te
maradj nyugodt
7.mondogasd csak a szemeteknek: majd én megtalálom, csak add már ide azt a rohadt
raktár-jelentést!
8.magadnak meg : fire wire kábel, aranyozott, zsebembe a kamera, ehhez kell
(juteszembe meglesheted a kamerád honlapját ......
váca.....
mind1 nemtaláltam meg, de a szervízében megkérdezheted, hol ajánlanak hozzá hol vegyél fire wire kábelt (előbb telefonálj oda, de leginkább csak abban fogtok egyetérteni hogy kell odamenni bkv.val)
MERT NEM MINDEGY? HOGY 4.4es,vagy6.6os nem vagyok még túl pontos, de
ELŐSZÖR KÁBEL A KAMERÁHOZ? majd hozzá való kártya.
9.szoftveresen berakja neked 1az1ben, ''real timeban'' de áttömöríteni aviba, vagy mpeg2be 4xes 5xös idő
10.soksikert soxerencsét, vá-vá
nem tud valaki olcsón sonyhc20e-hez akkutöltőt, elhagytam a szalagavatómon -
elttiL
senior tag
A céges gépem most konvertálja dvd-be munkatárs egyiptomi videóit. dvd movie factory 3se, kb. 3 óráig csinálja
program pl. ulead movie fac3se a tvtuneremhez járt. -
corlagon
senior tag
Hogy az én verzióm is itt legyen:
Windows Media Makerrel húztam át dv-avi type 2-be. Ingyenes, félmegás, csicsamentes VirtualDub 1.6.2-vel vágtam (minimálisan) és xvid 1.0.2 kép / mp3 hang kodekkel tömörítettem. Divx-es asztali dvd-játékoshoz készült. -
Agostino
addikt
Üdv!
Én igazából csak ahhoz akarok hozzászólni hogy milyen progival huzzad át a cuccot. Ahogy olvasgattam a topicot, láttam hogy a technikai részek ki lettek tárgyalva.
Amit tudok javasolni az a Pinnacle Studio 8.0 vagy 9.0.Ezzel át tudod húzni az anyagot, és rögtön tudod szerkeszteni. Jómagam a 8.0 at használom, és bár labilisnak tűnik, csak időt kell adni neki.Én pl ezzel a progival húztam át 6 órányi családi videot, és szerkesztettem meg.
Amit még akartam mondani : nem kell megrettenni tőle, 5 perc alatt át lehet látni, meg lehet tanulni használni.
Sok sikert! -
xtmod
senior tag
''valószínű, hogy megfelel az egyszerű firewire kártya a célra, de célszerű olyat venni, amihez van program, általában ulead termékeket raknak a dobozba. SE ''
sztem is olyan kell. az enyémhez ott volt a cd-n: ulead videostudio 6 se dvd, dvd pictureshow , dvd moviefactory, mediashare 3.0, teveo livewebcam. ezzel azért már lehet valamit kezdeni -
elttiL
senior tag
Beledadoghatok az értekezésbe?
Én is leírom mit s hogyan csinálok. Sokat görcsöltem és is ezzel, mire nagyából megoldottam.
1. firewire kell. az usb ---->, az usb általában a memóriakártya (pl. sony memori sztik stb.)-n tárolt kis videók és fényképek leszedéséhez szükséges, ha rádugod a gépre, akkor mint ''cseréhető lemez'' v ''meghajtó''-ként megjelenik a fájlkezelődben, lehet másolni, áthelyezni stb.
A firewirre -n keresztül a nagy méretű video szedhető le, capture az ''eljárás'' neve talán. képről képre leszedi az anyagot a kameráról, és mivel 1 sec~ 24-25 kép, a gép sem mindegy, hogy mekkora. 1 óra múvi nekem most 15GB-t foglal. ,azért egy p4/athlonxp szerintem kell hozzá, és egy jó kis hdd, különben képdobás lesz a vége.
2. ulead dvd movie factory-val elég egyszerűen le lehet venni a cuccost a kameráról. gyakorlatilag le kell játszatnia a programmal a felvett anyagot a gépről, . utána is ezta prg-t használtam, arra jó, ha nem akarsz össze-vissza kivagdosni belőle részeket, hanem csak az üres részeket akarod kivagdosni, ez a prg tud dvd formába tömöríteni is.
4.3GB nál nagyobb dvd-re való anyagot ne állíts össze, mert 7óra 30 perc munka után elszáll hibával. kb. 4x b@sztam így el kb. 8 órát.
Egy dvd-nyi anyag megnyártása egy kb. 2GHz-es gépnek 6-7-8 óra körüli elfoglaltság.kb. 100% proc terhelés mellett.
firewire kábel asszem van 6/6-os és 6/4-es. (érintkezők száma) a nagy aljzatba (pl. az audigy hátulján) a 6-os vég megy, a dv kamerába általában a 4-es pici vég. tudom, mert először 6/6 ot vettem előszőr.
valószínű, hogy megfelel az egyszerű firewire kártya a célra, de célszerű olyat venni, amihez van program, általában ulead termékeket raknak a dobozba. SE verziót.
ftp://ftp.ulead.com -ról a trial-ok eltölthetőek. vagy dc-ről a fuill
Gondoltam leírom ezt a pár dolgot. Remélem nem baj. Ha valamiben elakadsz, próbálok segíteni. Lehet hogy valmit rosszul írtam, ki lehet igazítani. -
xtmod
senior tag
''Azt mondta egy ismerősöm, hogy vegyek valami Fireware kártyát vagy kábelt illetve együtt a kettőt és Windows Movie Maker-el ez működik.''
Másik ismerős csak USB kábelről beszél.
ez a te kamerád:
Mini DV Colour
Signal Format
PAL LCD Monitor: Size - 2.5''
Pixel - 112, 000 Viewfinder
900 0 Lux Recording
Slow shutter speed CCD
PIP
Audio: Stereo
PC Interface: IEEE1394
Pixel - 800,000 Convenience
Image Stab
nincs rajta usb! 1.1-es vrzió amúgy is alkalmatlan film átvitelére.
mindenképpen kell egy fire-wire port. az már ki lett tárgyalva, hogy milyen formában lehet hozzájutni. Movie makert nem ajánlom, max wmv-t enged (14mb/sec) jobb egy dv kártya, a hozzáadott progival, rendszerint az összes tömörítési fajtát ki lehet választani, amit a géped támogat. (tehát amilyen codec-ed van , mpeg 1,2,4 v divx, stb..) -
agrarfiatal
senior tag
válasz
Sixkiller6 #26 üzenetére
amúgy usb 2.0nál nem 400 hanem 480mbit/sec a sebesség és nem portonként hanem a hubé
firewire-nél 400 mbit/sec és portonként
firewire az direkt ilyenre van kitalálva -
Lidi
aktív tag
Majd mindjárt jön RGB és elmgyarázza, hogy a legjobb, ha veszel egy tvtunert és analogba bedigized
vagy veszel esetleg egy másik kamerát,amit rádugsz a tvtuner kártya video bemenetére,és felveszed a visszajátszott dv képét a tv képernyőjéről
[Szerkesztve] -
reno
tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a hozzászólást.
Felét értettem.
Következő kérdés, hogy a hozzá kapott S-Video kábellel mit tudok csinálni? Netán azzal tudok valamit amit akarok?
úúúúúúúúúú -
LordX
veterán
válasz
Sixkiller6 #26 üzenetére
Az én kezem között is van egy (Sony) miniDV kamera. Egyébként azért írtam, hogy RTM, mert nagyon részletesen le van írva a kézikönyvében..
Az USB rajta 1.1-es, 320x200-as (vagy x240-es..) felbontásban, MPEG1 (nem 2) tömörítéssel lehet rajta átvenni filmet.. -
xtmod
senior tag
majd holnap kipróbálom, hogy mit enged, ha rá van kötve a dvcam.
-
xtmod
senior tag
jó a kérdés!! végül is én se használom, neked lehet igazad.
monnyuk ezt nem kell megvenni. mikor beszereztem a kamerámat, én egy pyro 1394 dv-t vettem hozzá. készítettem egy-két gyors felvételt a movie maker-el is, 1-2 mozdulattal kész van, de az mpeg- ben most, hogy felvetetted, nem vagyok biztos. abban viszont igen , hogy tv kártyáról, csak wmv-t enged maximum.
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
válasz
agrarfiatal #25 üzenetére
mi köze az usb-nek, a képfelbontáshoz? ezt most nem értem.
az infó, úgyanúgy átmegy. ha esetleg a sebességre gondoltál, akkor nyilán usb 2.0ról van szó, ami viszont 400 Mbit/sec. tehát nincs ilyen gond -
agrarfiatal
senior tag
válasz
Sixkiller6 #6 üzenetére
usb inkább csak a memória kártyán rögzített cuccot lehet átvenni
a kép kisebb felbontásban kerülne átt ami úgyebár nemkívánatos -
xtmod
senior tag
alkalmi filmezgetéshez meg elég is.
-
xtmod
senior tag
igen. tény , hogy vannak sokkal jobb programok is, de a topicnyitó egyellőre a dv-jét sem tudja a pc-re csatlakoztatni. feltételezem, hogy nem egy adobe progival akar kezdeni, bár azzal is lehet kísérletezni.
sztem ideális lehet egy ulead videostudio. ilyeneket (is) adnak különböző dv kártyákhoz. nekem is van egy. pyro 1394 dv-hez kaptam. hamar bele lehet jönni.
-
tildy
nagyúr
Az lehet.
Mondjuk azzal tudtam faszán flvenni úgy hogy gyors is votl, és a ''sliedoknál'' automatice vágott.Szal nem kell bika gép neki, de a minőség ami kijön belőle...hát...Igen szóval, inkább nem vágom meg annyira a videót, de....
Ráadásul azt hiszem az mpeg2jét sok progi nem ismeri fel..pl. nandub sem... -
tildy
nagyúr
1: megnéz milyen csatlakozó van a kamrán:
ha oda van írva, hogy dv, vagy firewire, vagy esetleg ieee1394 akkor firewire kábelre lesz szükséged
2. megnézed alaplap dokumentációjában van e az alaplapon a fennt emlytett ieee1394, firewire csati
ha van akkro örülsz, és veszel megfelelő firewire kábelt
ha nincs, akkor még iylen firewire kártyát is venned kell
3. windows movie maker szerintem elég kaki, érdemes szerezni valakitől ulead photo studiot, vagy adobe premiere-t -
reno
tag
Miért fontos az a kártya hozzá?
S azt hova dugom? -
xtmod
senior tag
éppen a napokban vittem vissza egy audigy 1394-et az üzletbe....
-
xtmod
senior tag
movie makerrel lehet mpeg-et is, sőt mpeg2-őt is. usb 1.1-et nem ajánlanám ilyesmire , mert lassú, nem igazán alkalmas erre. ha az alaplapodon nincs fire-wire, azt is kapsz pci-csatolóval, persze, ha úgy veszed mint dv kártya, akkor valamivel drágább, de neked elég egy sima port.
-
xtmod
senior tag
ezresért veszel fire-wire kábelt, összedugod a pc-vel, felismeri, kész. movie maker megynyit, új projekt ,, tömörítés módja kiválaszt , mentés helye, stb. stb. oszt mehet. movie makeren belülröl is tudod vezérelni a kamerát. ez a legocsóbb megoldás. ha jobbat akarsz , akkor veszel dv kártyát 15-20-ért, amihez adnak progit is, ulead, pinaccle stb.
-
reno
tag
válasz
Sixkiller6 #6 üzenetére
S te mennyiért vetted?
-
Sixkiller6
őstag
alapvetően kétfajta módon lehet az ilyen kamerákat gépre dugni. vagy usb-n, vagy firewire-n. usb-vel az a gond, h én napokig rohangáltam olyan kábel után ami kéne (asszem az egyik vége normál, a másik mini-usb), de nem kaptam.
így maradt a firewire, amihez viszont kellett vennem egy firewire kártyát, mert sem a gépben, sem az akkori hangkártymon nem volt (audigy 2-n már van).
firewire kártya bedug, bootol, telepít, kamera feldug, telepít.
csak ezt nem tudom, h milyen szoftvert használtam. asszem vegas video 4-et.
movie makerrel asszem csak wmv-t lehet gyártani.
szerk: firewire kártya van már 5e-től, kábel 2e körül
[Szerkesztve] -
reno
tag
Köszi. Szájbarágós voltál. Ott csak a VPD-103-ashoz írja le, hogy a hozzáadott kábellel is lehet csinálni. Azzal is, tehát mással is. A 103-assal, nem a 101-el.
Légyszi egy sík hülyének magyarázzátok már el lépésről lépésre. -
Ekváádor
őstag
A Firewire úgy működik, hogy egy kábellel rákötöd a a firewire karira (az olcsóbbak olyan 10k-ba kerülnek, legalábbis amikor én vettem, akkor még anny volt) a kamerát, elindítasz egy videószerkesztő progit (pl. Ulead Videostudio), és a progiban megnyomod a felvevés gombot. Így a progi szépen felveszi az anyagot, majd lementi a merevlemezre.
Az USB-s megoldás pedig, csak akkor jó, ha van USB kimenet a kamerán (nemtomj, hogy a tieden van-e, nem ismerem). Ezzel egy az egyben átmásolhatod a filmet a gépre.
Remélem valamennyire érthetően írtam le.
[Szerkesztve] -
reno
tag
Légyszi........... fontos lenne.
-
reno
tag
Sziasztok!
Én egy analfabéta vagyok ehhez.
Van egy Samsung VPD101-es MiniDV kameránk. Szeretnénk számítógépre menteni a filmeket, onnan CD-re írni.
Azt mondta egy ismerősöm, hogy vegyek valami Fireware kártyát vagy kábelt illetve együtt a kettőt és Windows Movie Maker-el ez működik.
Másik ismerős csak USB kábelről beszél.
S z á j b a r á g ó s a n írjátok le légyszi mit csináljak. Lépésről lépésre. Mennyibe kerül a fireware?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest